prijava_e
Novica

V Kopru se je končalo B državno prvenstvo do 14 let, v Mariboru se začenja DP do 16 let in v Kopru DP do 12 let


bm


V Kopru se je končalo B državno prvenstvo do 14 let za dečke in deklice. Nastopili so igralci in igralke, ki so na lestvici TS uvrščeni nižje od 47. mesta.

Na turnirju dečkov je nastopilo 41 igralcev, prvi nosilec turnirja je bil Tai Tristan Papež, 59. igralec lestvice TS, ki pa je izgubil uvodno srečanje. Za zmago na turnirju sta se potegovala Jernej Ploj (ŽtkMb), v polfinalu je s 6-3 4-6 6-0 premagal Nala Rota (Benč) in Nerej Benedičič Vidovič (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 2-6 6-4 6-3 izločil Žigo Dolinška (ŽtkMb). Turnir je osvojil Jernej Ploj, ki je v finalu slavil s 6-2 7-5.

Pri deklicah je nastopilo 19 igralk, mesto prve nosilke pa je pripadlo Eriki Manevski, ki je uvrščena na 55. mesto lestvice TS. Tudi njej se ni uspelo uvrstiti v finale, v katerem sta se za naslov zmagovalke borili Špela Rijavec (Kočevje) in Daša Štusaj (Sl.Gradec). Špela je v polfinalu s 6-2 7-5 premagala Manevsko, Štusajeva je bila s 7-6(5) 6-0 boljša od Tine Neže Oblak (ŠD-LTA. V finalu je bila s 6-4 6-1 boljša Špela Rijavec.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih zmagala Klas Gorenšek (Tr-Kr) in Andraž Rozman (TkMed). V finalu sta s 6-4 7-6(7) premagala Jerneja Ploja in Žigo Dolinška (ŽtkMb).

Pri deklicah sta turnir dvojic osvojili Erika Manevska (TKMed) in Špela Rijavec (Kočevje). V finalu sta s 6-2 3-6 10-3 premagali Tino Nežo Oblak (ŠD_LTA) in Taro Tekavec (MaxLj).

S kvalifikacijami se nadaljuje serija poletnih državnih prvenstev. V Mariboru se bodo na DP Zala do 16 let borili fantje in dekleta. Pri fantih bo nastopilo 54 igralcev, tudi vsi najboljši z Aljažem Jeranom na čelu. Pri dekletih bo nastopilo 52 igralk, tudi tu bodo vsa najboljša dekleta v tej starostni kategoriji. Prva nosilka je Pia Marija Rebec.

Na DP do 12 let med 56 nastopajočimi dečki mesto prvega nosilca zaseda Luka Albreht, med 50 deklicami je prva nosilka Nala Kovačič. Tudi v najmlajši kategoriji nastopajo vsi najboljši igralci in igralke.

V obeh kategorijah bo potekalo tudi državno B prvenstvo.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.