Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Matic Križnik in Ana Lanišek državna prvaka v starostni kategoriji do 14 let


bm, 1.6.2019

Na državnem prvenstvu Odmev v starostni kategoriji do 14 let sta naslova osvojila Matic Križnik (TK-CC), ki je potrdil naslov zimskega državnega prvaka in Ana Lanišek (Radom), ki je drugo mesto na zimskem državnem prvenstvu tokrat nadgradila z osvojitvijo naslova na poletnem.

Pri dečkih dvoma o zmagovalcu ni bilo saj je prvi nosilec Križnik trenutno razred zase v tej konkurenci, kar je pred tednoma potrdil tudi na mednarodni sceni, ko je zapovrstjo osvojil dva turnirja TE do 14 let. Križnik je v polfinalu, v zanj najtesnejšem obračunu na turnirju, s 6-3 6-2 premagal šestega nosilca Žigo Šveca (Mu-So). Tudi v drugem polfinalu so bila razmerja drugega nosilca Tima Kuštra (TK-CC) do nasprotnikov podobna, tudi on je na turnirju oddal največ pet iger in sicer v polfinalu, ko je s 6-3 6-2 izločil Jako Goloba (Tr-Kr). V finalnem obračunu finalistov zimskega državnega prvenstva je bil Križnik še enkrat boljši. Slavil je s 6-2 6-0 in se tako po zimskem veseli še poletnega naslova državnega prvaka ter tretjega v karieri, državni prvak je bil namreč tudi v kategoriji do 12 let.

V konkurenci dvojic sta državna prvaka Jaka Golob in Žiga Švec. V izjemno izenačenem in napetem obračunu sta se nekoliko oddolžila za polfinalna poraza Križniku in Kuštru ter ju v finalu premagala s 6-0 6-7(1) 13-11.

Pri deklicah je bila najboljša 2. nosilka Ana Lanišek (Radom), ki je v finalu s 7-5 4-6 6-1 presenetila prvo postavljeno Evo Muller Uhan (Tc-Lj). Laniškova se je v finale uvrstila potem, ko je v polfinalu v srečanju z Ello Hojnik (ŽtkMb) povedla s 5-0, nato pa ji je Mariborčanka srečanje predala. Muller Uhanova je v drugem polfinalu s 6-3 6-3 izločila Mašo Viriant (Radom). Za Ano Lanišek je to drugi naslov državne prvakinje v karieri, državna prvakinja je bila tudi v kategoriji do 12 let.

V konkurenci dvojic sta naslov državnih prvakinj osvojili Eva Muller Uhan in Ivona Ahčan (TK-CC). V finalu sta s 6-2 7-6(3) premagali Ello Hojnik in Mašo Viriant.

Priznanja najboljšim je podelil predsednik strokovnega sveta TS Marko Por. Zmagovalca je Tenis Slovenija nagradila z denarno nagrado 1000 €, sredstva pa so namenjena pokritju stroškov za udeležbo na mednarodnih tekmovanjih.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo