Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Filip Jeff Planinšek in Noka Jurič poletna državna prvaka v starostni kategoriji do 18 let


bm, 1.6.2019

Na Ptuju se je končalo državno prvenstvo za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Ob malone vseh najboljših fantih in brez treh vodilnih deklet na lestvici TS sta naslova državnih prvakov osvojila domačin Filip Jeff Planinšek (Ptuj) in Mariborčanka Noka Jurič (ŽtkMb).

Pri fantih se je prvenstvo odvijalo po pričkovanjih. V polfinalu je 1. nosilec Filip Jeff Planinšek s 6-1 6-2 premagal 4. nosilca Miho Vetriha (Sl.Gradec), v spodnji polovici žreba pa je 2. nosilec Blaž Vidovič (Ptuj) s 6-4 6-1 izločil 3. nosilca Tilna Potočnika (ŠD_LTA). V še enem zelo zanimivem obračunu je Potočnik v četrtfinalu s 3-6 7-5 6-4 premagal enega izmed favoritov za osvojitev naslova, Matica Dimica. V finalu je v obračunu članov domačega teniškega kluba Planinšek s 6-3 6-2 ugnal Vidoviča in se veselil prvega naslova državnega prvaka v kategoriji do 18 let in drugega naslova nasploh, saj je bil državni prvak tudi v kategoriji do 16 let. Filip Jeff je trenutno vodilni slovenski mladinec na svetovni mladinski teniški lestvici na kateri zaseda 278. mesto. Na tej lestvici mu sledijo Jan Kupčič, Blaž Vidovič in Matic Dimic.

Med dvojicami smo spremljali zanimiv obračun med domačinoma Blažem Vidovičem in Filipom Jeffom Planinškom ter trenutno najbolj vročima igralcema dvojic na turnirjih TE, Mariborčanoma Galom Emeršičem Potočnikom in Sebastianom Dominkom (ŽtkMb). S 7-6(4) 7-5 sta slavila starejša in za odtenek bolj izkušena domačina Planinšek in Vidovič.

Pri dekletih so manjkale trenutno vodilne igralke na lestvici do 18 let Pia Lovrič (trenutno je Parizu), Živa Falkner in Metka Komac, tudi najvišje uvrščene Slovenke na mladinski svetovni teniški lestvici. Vlogo prve favoritinje je tako upravičila prva nosilka turnirja Noka Jurič (ŽtkMb). V polfinalu je s 6-3 6-4 premagala eno izmed favoritinj za osvojitev naslova, četrto nosilko Majo Makorič (Ptuj). Slednja je namreč s 375. mestom četrta Slovenka na mladinski svetovni teniški lestvici. V drugem polfinalu smo spremljali obračun dveh nepostavljenih igralk, petnajstletnic Pie Marije Rebec (Tc-Lj) in Brine Šulin (Radom). Srečanje je s 7-5 6-4 dobila Šulinova. V finalu nato Juričeva ni dovolila presenečenja, a se je za zmago vendarle morala krepko potruditi. Zmagala je z rezultatom 7-6(4) 7-5 in osvojila prvi naslov državne prvakinje v relativno kratki karieri, saj se je s tenisom začela ukvarjati precej pozno.

Naslov državnih prvakinj v konkurenci dvojic sta osvojili Tara Gorinšek in Maja Makorič (Ptuj). V finalu sta s 6-4 6-4 premagali Kranjčanki Taro Katarino Milić in Tjašo Klevišar.

Priznanja najboljšim je podelil častni predsednik TS Marko Umberger. Zmagovalca sta prejela nagrado TS v višini 1000 € za pokritje stroškov udeležbe na mednarodnih tekmovanjih.

Fotogalerija Sportida, tukaj.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo