prijava_e
Novica

Na prireditvi Igrajmo tenis 2019 v Ljubljani v soboto in nedeljo več kot 250 mladih igralcev in igralk


bm


V Ljubljanskem BTC Cityu poteka tradicionalna prireditev Igrajmo tenis, v okviru katere poleg teniške olimpijade, ki bo na sporedu danes, mladi igralci in igralke v starostni kategoriji 8-11 let nastopajo v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let.

Nekoliko spremenjen sistem igranja v kategorijah mini in midi tenis, igralo se je na čas, vsi udeleženci turnirjev pa so na koncu prejeli medalje za udeležbo, je tako minil v bolj sproščenem vzdušju, a vseeno ne brez tekmovalnega naboja, saj si je kljub temu, da na koncu ni bil razglašen zmagovalec v posamezni kategoriji, vsak izmed mladih upov zaželel čim več zmag v svoji skupini.

Ob teniških turnirjih so potekale še druge aktivnosti kot Ball Boys Booth camp za pobiralce žogic in druge nagradne igre s katerimi so organizatorji poskrbeli, da otrokom med čakanjem na nastope ni bilo dolgčas.

V nedeljo se je na teniški olimpijadi zbralo kar 15 ekip in več kot 100 otrok, ki so se pomerili v spretnostnih igrah. Najbolje so se odrezali igralci in igralke TK 96 iz Slovenj Gradca, ki so prišli na olimpijado s tremi ekipami in so bili najštevilčnejši in po preštetih točkah tudi najuspešnejši klub.

Za pokale so se v soboto potegovali dečki in deklice do 11 let, v nedeljo je bil še turnir dečkov in deklic do 10 let. Pri dečkih do 11 let je zmagal Maksim Despotovič (TK-CC), ki je v finalu s 6-3 premagal Filipa Stolleckerja (Tr-Kr). Pri deklicah do 11 let je slavila Ana Marinkovič (Tr-Kr). V finalu je bila s 7-6(7) boljša od Emme Hrnčič (Bobi). Pri dečkih do 10 let je slavil Aljaž Štor (ŠdLok). V finalu je s 6-3 premagal Sergeja Videnovića (Tr-Kr). Pri deklicah do 10 let je zmagala Zoja Peternel (Šdtšr). V finalu je s 6-1 premagala Veritso Yanevo (Brežice).

Oba dneva je vse kar se je dogajalo skrbno dokumentiral Vid Ponikvar iz Sportide. Fotografije najdete v fotogaleriji .

Video zapis iz prireditvi si lahko ogledate

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.