prijava_e
Novica

Miha Vetrih, Tara Gorinšek in Alja Belinger dobro igrajo v Nišu, dečki in deklice izvrstni na TE 12 v Čakovcu, poraz Žive Falkner v Salsomaggioreju


bm


Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Nišu je Miha Vetrih zmagal še drugič in se uvrstil v tretji krog. V drugem je v težkem srečanju s 5-7 7-6(4) 7-5 premagal Srba Uroša Todorovića. Vetrih je letos dobil kar šest od sedmih tekem v katerih je igral tri nize.

V Nišu sta bili v prvem in drugem krogu uspešni tudi Alja Belinger in Tara Gorinšek. Belingerjeva je v prvem s 6-1 3-6 6-2 premagala domačinko Taro Dakić, v drugem pa s 6-3 6-4 romunsko kvalifikantko Michelle Wetherall, Gorinškova je bila v prvem krogu s 6-4 6-2 boljša od srbske kvalifikantke Vanje Vidanović, v drugem pa s 6-2 6-1 od Avstrijke Roxane Repasi.

Po štirih zmagah se je od nadalevanja turnirja poslovila Petja Drame. V drugem krogu jo je s 6-2 7-5 premagala Hrvatica, 10. nosilka Klara Vukičević. Z nastopi je končal tudi kvalifikant Bor Artnak. Po štirih zmagah ga je v drugem krogu glavnega turnirja s 6-0 6-0 premagal 10. nosilec, Bolgar Denislav Prodanov.

V Čakovcu so se na turnirju TE 12 končali obračuni v RR skupinah. Naši igralci so bili izjemno uspešni. Po končanih treh krogih je prvo mesto v skupini A zasedel Matic Hribar, v skupini B Paolo Angeli, v skupini D Žiga Šeško, v skupini F Luka Petrovič in v skupini G Marko Retelj. Vsi so se uvrstili v ćetrtfinale turnirja. To pri dečkih ni uspelo Ninu Govediču, ki je osvojil tretje mesto.

Pri deklicah sta prvo mesto v skupini osvojili Zala Vnuk in Eva Cikajlo, ki sta napredovali v četrtfinale. Drugo mesto je osvojila Nala Kovačič, četrto pa Beti Butina Jazbec.

Na turnirju ITF 2. ranga v Salsomaggioreju je z nastopi med posameznicami končala Živa Falkner. S 6-0 6-3 jo je premagala 2. nosilka, Španka Carlota Martinez Cirez, 54. mladinka sveta. V konkurenci dvojic se je Živa uvrstila v četrtfinale.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.