prijava_e
Novica

Nina Potočnik in Manca Pislak uspešni v Italiji in Turčiji, slab dan za Slovenki v Rabatu, Anže Arh poražen v Kairu


bm


Na turnirju ITF WTT v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) je Nina Potočnik v prvem krogu s 6-3 6-4 premagala madžarsko kvalifikantko Adrienn Nagy.

Prav tako je bila v uvodnem nastopu na turnirju v Antalyi (15.000 $) uspešna Manca Pislak, ki je po slabšem prvem nizu v nadaljevanju zaigrala bolje in s 6-7(5) 6-1 6-2 premagala švicarsko kvalifikantko Corino Mader.

Na turnirju WTA v Rabatu danes nista imeli svojega dne naši najboljši igralki na lestvici WTA Tamara Zidanšek in Polona Hercog. Zidanškova je po uri in dvainpetdesetih minutah igre morala premoč priznati belgijski kvalifikantki, 24-letni Ysaline Bonaventure, 122. igralki lestvice WTA. Zidanškova je bila danes nerazpoložena in je igrala daleč pod nivojem, ki ga je prikazala na tekmi prvega kroga. Na srečanju je kar devetkrat izgubila začetni udarec, nasprotnica dvakrat manj, in prav z dvojno napako je tudi končala srečanje. V odločilnem tretjem nizu je Tamara izgubila vse tri svoje začetne udarce. Izkoristek drugega servisa je imela samo 31 %. Danes tudi ni prišel do izraza njen silovit forhand, z obema osnovnima udarcema pa je naredila enostavno preveč napak, da bi lahko računala na zmago.

Tamara je v Rabatu končala tudi z nastopi dvojic saj sta četrtfinalno srečanje z Olgo Danilović nasprotnicama predali.

V Rabatu je danes nastopila tudi Polona Hercog, ki je igrala s 23-letno Švedinjo Rebecco Peterson, 62. igralko lestvice WTA. Tudi Hercogova danes ni bila razpoložena in je prikazala precej manj zanesljivo igro kot na zadnjih srečanjih. V prvem nizu je Hercogova enkrat izgubila servis in s tem niz s 5-7. V drzugem je zaigrala precej bolje, nasprotnici odvzela servis kar trikrat in niz dobila s 6-3. Ko je že kazalo, da je na poti proti novi zmagi, pa je tretji niz začela porazno, dvakrat izgubila začetni udarec in Švedinja je povedla s 4-0. Petersonova je zanesljivo servirala dobila vse svoje servise, Hercogovi pa še tretjič odvzela servis v sedmi igri za zanesljivo zmago s 7-5 3-6 6-1.

Z nastopi pa je v Kairu končal Anže Arh, ki je v prvem krogu z 2-6 2-6 izgubil s Srbom Markom Tepavcem.

Danes bo nastopila še Kaja Juvan v Charlestonu.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.