prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek z izjemno predstavo v drugi krog Rabata, uspešna tudi Polona Hercog; Dalila Jakupović brez možnosti proti Siniakovi


bm


Še eno izjemno teniško predstavo je na turnirju WTA v Rabatu pripravila 21-letna Tamara Zidanšek.

Tamara je ta teden na lestvici WTA s 67. mestom ponovno prevzela mesto vodilne Slovenke. V prvem krogu 250.000 $ vrednega turnirja je s 3-6 6-4 6-3 izločila tretjo nosilko, 24-letno Kazahstanko Yulio Putintsevo. Prvi niz je Kazahstanka dobila z enim odvzemom servisa Zidanškovi, drugega naša igralka z dvema odvzemoma servisa Putintsevi. V tretjem nizu je Tamara povsem prevladovala in z dvema odvzemoma servisa nasprotnici na tla spravila trenutno 38. igralko sveta. Spremljali smo zelo kvalitetno srečanje v katerem je Zidanškova pokazala izjemen repertoar teniškega znanja in z natančnimi udarci spravljala v obup nasprotnico, ki je postajala iz igre v igro bolj nervozna, kar je prineslo tudi več neprisiljenih napak. Kazahstanka je v srečanju naredila kar sedem dvojnih napak. Tamara je bila na koncu po dveh urah in 22 minutah igre v osvojenih točkah boljša z 92-90.

V drugem krogu bo igrala z belgijsko kvalifikantko Ysaline Bonaventura.

Tamara v Rabatu nastop tudi v konkurenci dvojic, kjer igra v paru s Srbkinjo Olgo Danilović. V prvem krogu sta izločili tretji nosilki, Novozelandki Minique Adamczak in Jessico Moore.

Polona Hercog, ki prav tako nastopa v Rabatu bi morala igrati s Petro Martić, a je ta po zmagi na turnirju v Carigradu nastop odpovedala. Hercogova je tako igrala s srečno poraženko Irino Bara iz Romunije in zmagala s 7-6(1) 6-4. Hercogova je tekmo dobila težje, kot bi pričakovali, a na koncu šteje le zmaga in uvrstitev v drugiu krog. Ob odličnem prvem servisu je imela Hercogova danes nekaj težav z dobivanjem točk po drugem začetnem udarcu (42%). Na koncu je bila vendarle boljša za 14 točk (73-59). V drugem krogu jo čaka obračun s 23-letno Švednijo Rebecco Peterson, 62. igralko lestvice WTA.

V Pragi je nastopila Dalila Jakupović, ki je igrala s 6. nosilko, Čehinjo Katerino Siniakovo in bila brez pravih možnosti. Čehinja je po uri in petih minutah igre slavila s 6-0 6-2. Jakupovićevi je servis, ki je bil danes njena šibkejša točka, odvzela šerstkrat, sama ga je izgubila enkrat. Jakupovićeva je na svoj servis osvojila vsega 15 točk, od tega na drugi servis ob izkoristku 15% le dve. Siniakova je bila na koncu v osvojenih točkah boljhša z 61-35. Jakupovićevo čaka še nastop v konkurenci dvojic, kjer bo igrala v paru s Poljakinjo Paulo Kania.

Nekaj točk iz srečanja Tamare in Yulije ter pogled na srečanje s strani WTA najdete

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.