prijava_e
Lige : 2018 : 1 moška liga

1. moška članska teniška liga 2018

 

 

Članski državni prvaki 2018 igralci TD Slovan Ljubljana

16.9.2018

 

Play off 2018 - zmagovalci prve članske moške lige

Ekipa TD Slovan Ljubljana

 

V Mariboru se je z obračuni članov in članic ter veteranov končal 4. Energetika Maribor play off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije.


 
Pri članih so naslov državnih prvakov osvojili igralci TD Slovan iz Ljubljane, ki so v finalu s 4-1 premagali ekipo ŽTK Maribor.

 

Tekma je bila odločena po igrah posameznikov v katerih so za Slovan zmagali Tilen Žitnik, Anže Arh, Janz Semrajc in Dorian Tomaž Janežič. Edino točko za ŽTK je osvojil Tino Kovačič.

 

Play off 2018 Finalisti prve moške članske loige 2

Ekipa ŽTK Maribor

 

Utrinke iz ploay offa najdete v fotogaleriji.

 

5.9.2018

 

TK Luka Koper_dm_525_2018 

Ekipa TK Luka Koper

 

S tekmami tretjega kroga se je končala prva moška članska liga v kateri je nastopalo osem ekip. Zadnji krog je prinesel zanimive obračune v obeh skupinah. V derbiju skupine B je ekipa TK Terme Ptuj s 4-3 premagala ekipo TD Slovan in osvojila prvo mesto v skupini.

 

ŽTK Maribor_dm_525_2018

Ekipa ŽTK Maribor

 

Še bolj zanimivo je bilo v skupini A, kjer sta bili v igri za napredovanje v play off ekipi TK Medvode in TK Luka Koper. Medvodčani so nalogo opravili z odliko in zmagali s 6-1 ter si zagotovili tri točke, o njihovi usodi, obenem pa tudi svoji, pa so v Mariboru odločali igralci TK Luka Koper. Ti so namreč potrebovali vsaj točko za uvrstitev v play off, na koncu pa so osvojili celo dve. Ekipo ŽTK so premagali z rezulatom 4-3.

 

V play off so se tako uvrstile ekipe TK Terme Ptuj, TD Slovan, ŽTK Maribor in TK Luka Koper. Obeta se nam zanimiv boj za naslov državnega prvaka.

 

Rezultate najdete tukaj.

 

 

2.9.2018

 

Danes so bile odigrane tekme drugega kroga v prvi moški članski teniški ligi.

 

Liga moška 1 TK Konjice in TK Luka Koper_525

Na fotografiji ekipi TK Konjice in TK Luka Koper, foto: T. Majer

 

V skupini A je ekipa ŽTK Maribor v gosteh s 5-2 premagala igralce ekipe TK Spin Medvode,  v drugi tekmi skupine A pa je ekipa TK Luka Koper s 6-1 premagala ekipo TK Konjice.  Mesto v play offu so si že zagotovili Mariborčani. V boju za drugo mesto sta še vedno ekipi TK Luka Koper in TK Spin Medvode.


V skupini B sta oba favorita zmagala. TD Slovan je s 5-2 premagal ekipo TK Krško, ekipa TK Terme Ptuj pa s 6-1 ekipo TK Kamnik. Nastop v play offu sta si že zagotovili ekipi TK Terme Ptuj in TD Slovan, njun medsebojni obračun v zadnjem krogu bo tako zgolj prestižnega pomena.

 

Rezultate po dveh odigranih krogih najdete tukaj.     

   
 

1.9.2018

 

Z obračuni prvega kroga se je v soboto začela prva moška članska liga. Nastopa 8 ekip, ki so razdelje v A in B skupino.

 

V prvem krogu je TK Krško doma z 2-5 izgubilo z ekipo TK Terme Ptuj, TK Kamnik je prav tako doma izgubil s TD Slovan z 2-5, ŽTK Maribor je s 6-1 premagal TK Konjice, ekipa TK Luka Koper pa je morala doma s 3-4 priznati premoč gostom iz Medvod.

 

Liga moški 1 TK Krško in TK Terme Ptuj_525_tmajer


Na fotografiji ekipi TK Krško in TK Terme Ptuj, foto: T. Majer

 

Liga moška 1 ŽTK Maribor 2018_525

 

Ekipi TK Konjice in ŽTK Maribor

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.