prijava_e
Lige : 2013 : 2 moška liga

2. moška članska liga 2013

 

TK Brezina nov član elitne teniške moške lige, zadnji nastop Matjaža Grosmana za ŠTK Velenje

 

Ljubljana, 9.6.2013

 

Odigran je bil še zadnji, sedmi krog v 2. moški članski teniški ligi. Prvo mesto je brez izgubljenenega srečanja osvojila ekipa TK Brezina, ki se je tako uvrstila v 1. moško teniško ligo.

 

Tri srečanja pše niso bila odigrana, tako da bo potrebno še nekoliko počakati na končni vrstni red.

 

V zadnjem krogu je član ŠTK Velenje od leta 1983 Matjaž Grosman, še zadnjič v ligaškem dvoboju počistil igrišče, skupaj s svojima sinovoma Patrikom  in Žanom Lukasom. To se je zgodilo na tekmi med ŠTK Velenje in TK Rogatec

 

Grosman Matjaž 525

 

Dvoboj proti Kantoci Mladenu, ki ga je dobil s 6-2 6-2 je bil njegov že 181. in to samo v ligaškem in ekipnem tekmovanju. Kot je z zmago zaključil zadnji ligaški dvoboj, je tudi svoj prvi dvoboj pričel z zmago in to 26.09.1987 na ekipnem prvenstvu do 14 let proti TK Olimpija na igriščih Slovana v Ljubljani.

 

Njegov takratni nasprotnik je bil Stražar Gregor, izid pa se je glasil 62 26 64.

 

Kot tekmovalec je nastopal za klub v III, II, I, ligi do 14 let in ekipnem tekmovanju do 14 let, ko je bil tudi v funkciji kapetana in trenerja ekipe.

Po do sedaj dosegljivih podatkih,še nihče ni odigral toliko ligaških in ekipnih dvobojev.

 

Člane Šaleškega teniškega kluba Velenje veseli, da bo veteranom kluba še naprej pomagal v veteranskem ligaškem tekmovanju.

 

 

 

Ljubljana, 2.6.2013

 

Ta konec tedna so bila odigrana srečanja 5. kroga in 6. kroga v 2. slovenski moški teniški ligi. Po šestih krogih ostaja edina neporažena ekipa, ekipa TK Brezina, ki si je krog pred koncem tekmovanja že priigrala pravico do napredovanja v 1. člansko moško ligo.

 

Čeprav je kazalo, da bosta o vodilnem po petem krogu v medsebojnem srečanju odločali ekipi TK Brezina in TK Rival se to ni zgodilo, saj so slednji srečanje proti TK Brezina predali, s tem pa tudi izgubili priložnost za boj, za napredovanje v 1.ligo.

 

O ekipi, ki bo zapustila drugo ligo bodo odločala srečanja zadnjega kroga. Kandidata sta ekipi TK Krško in TK Rogatec.

 

 

V prvem krogu tri zmage gostov

Ljubljana, 19.5.2013

 

Moška 2 liga_525

 

Ta konec tedna se je s tekmami prvega in drugega kroga začelo tekmovanje  v 2. moški članski teniški ligi, z drugim krogom pa se bo nadaljevalo  tekmovanje v 3. moški članski A in B ligi.

V enotni 2. članski ligi nastopajo ekipe TK Rogatec, TK Konjice, TK Terme Ptuj, ŠTK Velenje, TK Rival, TK Brezina, TK Krško in TK Benč sport.
 
V prvo ligo se uvrsti najboljša ekipa po rednem delu, v tretjo ligo pa izpade zadnjeuvrščena ekipa rednega dela.

V prvem krogu so si zmage priigrale ekipe TK Rival, TK Brezina, TK Benč sport in TK Krško.

 

Rival_2013_525

 

Na fotografiji ekipa TK Rival.
        
       

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.