ATP Challenger ZS Slo Open : Tilia Slovenia Open 2016

Vse novice o turnirju ATP Challenger Tilia Slovenija Open 2016 najdete

TUKAJ

Letos v Portorožu vsi najboljši slovenski teniški igralci

20.07.2016

Portorož bo tudi letos med 6. in 13. avgustom gostil ATP Challenger Tilia Slovenia Open, ki bo združil vse najbolje uvrščene slovenske teniške igralce ATP lestvice. Nagradni sklad turnirja je 50.000 $.

Player Acceptance List Portorož 2016_525

Svoj nastop je na turnirju v Portorožu potrdili nekdanji 43. igralec ATP lestvice in lanski finalist Grega Žemlja. Prav tako Blaž Rola, ki je trenutno na 180. mestu ATP lestvice ter Blaž Kavčič (WC), zmagovalec ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014, ki je v odlični formi zaigral prejšnji teden v finalu ATP Challengerja v Winnipegu. Povabilo organizatorja (WC) je prejel tudi Tom Kočevar Dešman, ki ta teden zaseda 585. mesto ATP. Odločitev dodelitve preostalih dveh povabil organizatorja sta v zaključni fazi razgovorov. Znana bo na 2. novinarski konferenci, ki bo 4. 8. 2016 ob 13. uri na Nebeški terasi v Piranu.

Pot do zmagovalnega pokala bo Slovencem poskušal prekrižati najvišje rangirani iz prijavne liste, Nemec Florian Mayer, ki zaseda 87. mesto ATP lestvice, t.i. »cut off« pa za enkrat pripada 237. igralcu Alex Sidorenku. Paleta prijavljenih igralcev je zares pestra, kar pove podatek, da ti prihajajo kar iz 16. različnih držav sveta, še najmanj iz sosednje Italije, saj je organizacija ATP dodelila enak termin ATP Challengerja v Italjanskem Fanu (50.000 $).

Kvalifikacije za glavni turnir ATP Challenger Tilia Slovenija Open se bodo začele 6. avgusta, glavni turnir 8. avgusta, finalni dvoboj bo na sporedu v soboto, 13. avgusta, ob 20. uri, ko ga bo, tako kot drugi petkov polfinalni obračun ob 20 uri, prenašal Kanal A.

Tekst: Sabina Velić

Vabilo pobiralcem za ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2016

14.06.2016

Vabilo pobiralcem žogic slider_525

Tudi letos zbiramo prijave za pobiralce žog, ki bodo sodelovali na ATP Challenger Tilia Slovenia Open turnirju, ki bo od 6.8. do 13.8.2015 v Portorožu.

Na trening so vabljeni dečki in deklice, ki se želijo v tem preizkusiti prvič in tudi tisti, ki so v preteklosti že sodelovali na katerem izmed turnirjev (ATP Challenger, Davis Cup, Fed Cup, ipd.).

Vsi pobiralci/pobiralke, ki bodo sodelovali na turnirju Tilia Slovenia Open prejmejo 2 majici, kapo, kratke hlače/krilo, kosilo, večerjo. Tisti, ki bodo na turnirju prisotni cel teden, pa bodo temu ustrezno tudi nagrajeni. Lahko bodo zbirali med sledečimi artikli Babolat: športni copati, teniška torba, nahrbtnik.

Kontaktna oseba za zbiranje prijav je Sabina Velić (051 235 760) – Prijavo pošljite na sabina.velic@tenis-slovenija.si do 20. julija 2016.

V elektronski pošti morajo biti navedeni naslednji podatki:
• Ime in priimek
• Letnica rojstva
• Naslov stalnega prebivališča
• Elektronski naslov (pobiralca/-ke in/ali vsaj enega starša)
• Telefonska številka (pobiralca/-ke in/ali vsaj enega starša)
• Navedite tudi, katere dneve bo pobiralec/pobiralka lahko na voljo na Tilia Slovenia Open

V pričakovanju velikega števila prijav vas lepo pozdravljamo.
Tenis Slovenija

Tilia Slovenia Open v Portorožu drugi teden v avgustu

Ljubljana, 8.6.2016

TSO 2016 novinarska konferenca_525_vp

Četrti po vrsti teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenija open bo tudi letos v Portorožu in sicer od 6. do 13. avgusta na igriščih teniškega centra Marina. Turnir, ki je bil v preteklih letih močno povezan z uspehi slovenskih teniških igralcev, bo  tudi  letos  v prvi  vrsti  namenjen slovenskim  igralcem.

O konkretnih  imenih  je  preuranjeno  govoriti,  a  je  direktor  turnirja Denis Topčič vendarle  nanizal  nekaj  podrobnosti: »Turnir  vsako  leto  pridobiva na  pomembnosti.  Od  slovenskih igralcev pričakujemo nastop tako Žemlje kot tudi Kavčiča, povabili pa smo tudi Aljaža Radinskega. Sicer pa pričakujemo kar nekaj igralcev, ki so na lestvici ATP uvrščeni višje od 100. mesta.«

Letošnji dogodek bo začinjen s številnimi dejavnostmi, ki bodo Obalo prav gotovo še tesneje povezali z  največjim športnim dogodkom poletja v Sloveniji. V neposredni bližini teniškega stadiona, lani je bil na finalu povsem poln, bodo številni koncerti, nagradne igre in sponzorske aktivacije. Že uvodoma  bo živahno, in to kar na teniškem stadionu, saj bosta tam dva koncerta. 5. avgusta bo nastopila skupina Vigor, dan kasneje pa kar legendarna zagrebška zasedba Parni Valjak. Na dan velikega finala, 13. avgusta, pa  bodo  vsi  gledalci  vabljeni  na Portoroško noč na koncert  Jana  Plestenjaka,  v organizaciji Avditorija  Portorož.

Direktor  Tenis  Slovenije Gregor Krušič je  zabavnemu  delu  dodal  še  nekaj pomembnih  podrobnosti: »Tudi  letos  bo  na  turnirju  nagradni  sklad  42.000  evrov,  prav  tako  bo organiziran  t.i.  players  party.  Ponosni  smo  tudi  na  organizacijo  dobrodelnega  poker  turnirja,  zaradi katerega vsako leto pomagamo nekomu, ki je nujno potreben pomoči. Omenim naj tudi sodelovanje s podjetjem  PRO  PLUS,  saj  bo  letošnji  polfinale  in  finale  v  neposrednem  prenosu  na  Kanalu  A.  Na lokalnem področju bo za odmevnost poskrbel radio Capris.«

Tilia Slovenija Open v Portorožu je prvo leto prejel nagrado ITF za najbolj vzorno organiziran turnir serije  Challenger,  lani  in  predlani  pa  pohvalo  za  kakovostno  delo  in  ohranitev  kakovosti  turnirske izvedbe  in  vzporednega  programa.  Predsednik  Tenis  Slovenija Marko  Umberger je  na  novinarski konferenci  dejal: »Turnir  je  res  prejel  vse  možne  čestitke  in  pohvale  s  strani  mednarodne  teniške organizacije.  Da  imamo  takšen turnir v Sloveniji, je odlično. Vsekakor pa moram poudariti, da brez podpore in sodelovanja naših sponzorjev, zlasti generalnega sponzorja Zavarovalnice Tilia, takšnega dogodka ne bi mogli narediti.«

O  koristnosti  in  vzajemnem  sodelovanju  je  spregovoril  tudi  član  uprave  Zavarovalnice  Tilia, Jaka Dolenc: »Mi smo zelo zadovoljni s sodelovanjem s Tenis Slovenija. V  Portorožu gostimo  300  poslovnih  partnerjev,  organiziramo, verjetno edini  tovrstni  turnir  v  Sloveniji,  Tilia  Buisiness  Open. «

Teniški turnir Tilia Slovenia Open v Portorožu letos od 8. do 13. avgusta
bm, 23.03.2016

ATP Ch TSO 2015_525

Turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2016 bo še drugič v avgustovskem terminu, potem ko je bil v prvih dveh izvedbah sredi meseca julija. Teniški igralci se bodo borili za nagradni sklad v višini 50.000 ameriških dolarjev.

Še četrto leto zapored bo Portorož v času poletnih počitnic in morskih avantur gostil najmočnejši moški teniški turnir v Sloveniji. ŠRC Marina z osrednjim stadionom in štirimi zunanjimi igrišči omogoča izvedbo profesionalnega turnirja na najvišjem nivoju, številni vzporedni projekti in zabavni program pa dajejo turnirju naziv enega najboljših turnirjev serije Challenger na svetu.

Številni nastopi glasbenikov in DJ-ev, nagradne igre v Piranu in Portorožu, dobrodelne zgodbe, odprte novinarske konference, Festival tenisa in skupaj več kot tisoč teniških tekmovalcev, dajejo Portorožu absolutni primat z največjo poletno prireditvijo v Sloveniji –Tilia Slovenia Open dogodek.
V preteklih letih so najmočnejši pečat pustili prav slovenski teniški igralci, od katerih gre tudi letos pričakovati dobre rezultate, saj vsi po vrsti priznavajo, da je turnir Tilia Slovenia Open pravzaprav njihov domač turnir, kjer se počutijo podobno, kot na turnirjih serije ATP. Otvoritveni turnir je leta 2013 osvojil Grega Žemlja, ki je bil takrat v izjemni formi saj se je po portoroški zmagi zavihtel na, za Slovenijo,rekordno 43. mesto na lestvici ATP. Istega leta sta se prvič v konkurenci dvojic preskusila Blaž Rola in Aljaž Bedene ter na koncu izgubila v izenačenem finalu proti Hrvatoma Draganji in Paviću.

Leto kasneje Žemlja zaradi bolezni praktično ni igral, njegovo mesto pa je na portoroškem prestolu zasedel Blaž Kavčič, ki je v atraktivnem finalu premagal, dandanes enega redkih teniških romantikov, Luksemburžana Gillesa Müllerja. Spomnimo se, Kavčič je prvo portoroško lovoriko začinil z nočnim skokom v morje.

Lansko leto se je tretjemu turnirju Tilia Slovenia Open ponovno pridružil prenovljeni in pozdravljeni Grega Žemlja ter po sunkovitem skoku na lestvici ATP, prišel do finala, a tam moral priznati premoč Italijanu Luci Vanniju.

ATP Challenger Tilia Slovenia Open, finala:

2013: G. Žemlja (SLO) – M. Fischer (AVT) 6:4, 7:5
2014: B. Kavčič (SLO) – G. Müller (LUX) 7:5, 6:7(3)