Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e

V Kopru se je končal mednarodni veteranski ITF turnir

18.06.2018   

 

ITF Koper veterani 2018_525

 

V Kopru se je končal mednarodni veteranski ITF turnir na katerem je nastopilo 56 igralk in igralcev, med njimi tudi igralec Avstrije, ZDA, Italije, Avstralije, Madžarske, Izraela, Rusije in Srbije.

 

Slovenski igralci v močni mednarodni zasedbi tokrat niso posegali po  najvišjih mestih, med zmagovalce se je tako v kategoriji M35 vpisal Goran Beloševič, v kategoriji M60 pa Zmago Tajnšek.

 

 

Med veterankami je v konkurenci Ž50 med slovenskimi igralkami slavila Marjana Volf, đe eno zmago za slovenske predstavnike pa sta v konkurenci ženskih dvojic prinesli Vera Pajenk in Vesna Stanko.          

   

Rekerativno veteranski turnir ekipnih dvojic

04.06.2018   

 

RVO_sliderTS_525

 

Tenis Slovenija ljubitelje tenisa vabi na rekreativno-veteranski turnir ekipnih dvojic v Tenis center Tivoli – Šport Ljubljana. Turnir bo v soboto 16. junija 2018 z začetkom ob 10. uri.

 

Prijave sprejemamo na: prijave@tenis-slovenija.si do srede, 13. junija 2018 do 16:00 ure.

 

Format: ekipne dvojiceY; ekipo sestavljajo 4 igralci/-ke (lahko mešano). Igralo se bo po Davis cup formatu: en set - prva dvojica proti prvi dvojici nasprotne ekipe in istočasno na sosednjem igrišču en set druga dvojica proti drugi dvojici nasprotne ekipe. Zmaga ekipa z večjim številom dobljenih gemov. V primeru izenačenja se igra odločilni tie-break do 7 točk, v katerem lahko nastopita najboljša tekmovalca/-ki.

 

Tekmovanje bo potekalo po RR sistemu (4 ekipe v skupini, finale).

 

Prijavnina znaša 20 € na osebo (welcome drink, topli obrok, darilna vrečka, pokali in nagrade, družabni večer)

 

Glavna nagrada: brezplačna prijavnina za RVO Portorož (4.8.2018) in VIP vabilo na "ATP TOP 100" - VIP dogodek za 100 povabljenih gostov, ko bo 11.8.2018, na dan finala ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenija open 2018.

 

Vodja turnirja: Gašper Bolhar in ekipa Tenis Slovenije

 

Vse informacije najdete v priponki, v primeru dodatnih vprašanj pa vam je na voljo Gašper Bolhar na gasper.bolhar@tenis-slovenija.si ali 041 721 350.

 

Vabljeni v rekreativno-veteransko, sproščeno, teniško družbo! 

 

Tenis Slovenija

ITF je objavil razpis ekipnega svetovnega prvenstva mlajših veteranov 2018

Ljubljana, 5.5.2018

 

ITF je objavil razpis ekipnega Svetovnega prvenstva mlajših veteranov v starostnih kategorijah 35 - 45 let, ki bo potekalo od 21.oktobra - 3. novembra 2018 v Miami Beachu na Floridi.

 

Rok za prijavo ekip je 30.julij 2018.

 

Ostale podrobnosti in prijavni obrazec najdete TUKAJ.

 

 

ITF je objavil razpisa ekipnega svetovnega prvenstva starejših veteranov 2018 in posamičnega svetovnega prvenstva 50-60 let

Ljubljana, 5.5.2018

 

ITF je objavil razpis ekipnega Svetovnega prvenstva starejših veteranov v starostnih kategorijah 65 - 85 let, ki bo potekalo od 16. - 22. septembra 2018 v Umagu

 

Rok za prijavo ekip je 25.junij 2018, poimenski seznam nastopajočih pa je potrebno poslati do 6. avgusta 2018.

 

Ostale podrobnosti in prijavni obrazec najdete TUKAJ.

 

Prav tako je objavljen razpis svetovnega veteranskega prvenstva za posameznike v starostnih kategorijah 50, 55 in 60 let, ki bo v nemškem Ulmu od 18 do 25. avgusta 2018.
 
Ostale podrobnosti najdete v dokumentu TUKAJ.

Objavili smo razpored tekem v veteranski ligi 2018

20.4.2018

 

V zavihku RVO - veteranska liga 2018 smo objavili razpored tekem in sestave ekip, ki bodo sodelovale v letošnji veteranski ligi.

 

Podatke najdete TUKAJ.

Odprte prijave za Evropsko veteransko prvenstvo 2018 v Antalyi 

17.4.2018

 
ITF obvešča, da so odprte prijave za Evropsko veteransko prvenstvo, ki bo potekalo v Antalyi od 11. do 16. junija 2018.

Podrobnosti najdete TUKAJ

V Ljubljani so se na državnem prvenstvu merili rekreativci in veterani

24.03.2018   

 

Športni center Millenium v BTC-ju je bil prizorišče državnega prvenstva rekreativnih dvojic, kjer je nastopilo 90 teniških igralk in igralcev z vseh koncev Slovenije.


Organizator Tenis Slovenija je v sodelovanju s ŠC Millenium pripravil klasičen turnirski sistem, hkrati pa vse sodelujoče obdaril z darilnimi paketi. Poseben motiv so bile glavne nagrade, ki jih je ob koncu tekmovanja izžrebal predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger. Poleg odličnih nagrad Petrola, Telemacha in Diners cluba Slovenije, je bila še posebej vznemirljiv paket dveh vstopnic za ogled zaključnega mastersa Nitto Atp Finals najboljših osmih igralcev sveta, ki bo letos novembra v Londonu.


V enotni ženski kategoriji sta naslov državnih prvakinj osvojili Nastja Glebov in Petra Dragšič, ki sta imeli največ dela v 2. krogu ko sta z 9:5 premagali Barbaro Volk in Jano Lovše. V finalu sta Nastja in Petra brez večjih težav opravili s Kristino Vanceta in Mašo Koglot.

 

Dragšič Petra in Nastja Glebov_525_vp


Izjemne boje so številni gledalci in tudi navijači, med katerimi je bil tudi eden najboljših slovenskih igralcev vseh časov Blaž Kavčič, proti koncu je teniško družbo prišel pozdraviti tudi reprezentant Tom Kočevar Dešman, spremljali v vseh treh moških kategorijah. Med najbolj izkušenimi igralci sta naslov državnih prvakov zasluženo osvojila, redna udeleženca veteranskih turnirjev, Sašo Štiftar in Metod Tratnik, ki sta v finalu premogla več moči in vzdržljivosti od nasprotnikov Mira Mikuša in Marjana Valentičiča, sicer obeh, poleg teniških, tudi košarkarskih zanesenjakov.

 

Štiftar Sašo in Metod Tratnik ter Marjan Valentinč


Srednja moška kategorija do 105 let je postregla z najbolj izenačenim finalom med vsemi razpisanimi kategorijami. Precej težko delo sta do finala imela Marko Lopatič in Tone Komar, ki sta v polfinalu naletela na odlična Matjaža Končana in Zakija Zakeršnika ter ju premagala v tie breaku, nato pa v finalu proti Alešu Pogačniku in Boštjanu Teliču že izgubljala z 0:3, a vseeno našla dovolj znanja in moči za tesno zmago z 9:7. Za teniška borca je bila pot do naslova državnih prvakov trnova, na koncu pa pošteno poplačana, saj jima je srečna roka predsednika Tenis Slovenije, prinesla glavno nagrado, vstop na zaključni turnir Nitto ATP Finals. Radosti in veselja seveda pri obeh izjemnih rekreativcih ni manjkalo.

 

Komar Tone in Marko Lopatič_525_vp


V najmlajši moški kategoriji, kjer je Tenis Slovenija pošteno odprla vrata pri prijavah za turnir, sta povsem pričakovano zmagala nekdanja reprezentanta Janez Semrajc in Tilen Žitnik, ki sta na poti do zmage premagala praktično vse najboljše dvojice na turnirju: Aleša Mačka in Klemna Kadivnika, Marina Kegla in Gregorja Krušiča ter v finalu še Matjaža Jurmana in Marka Škrjanca.     

   

Semrajc IN Žitnik DP RVO 2018_525_vp 
 
Fografije iz turnirja si lahko ogledate v fotogaleriji Vida Ponikvarja.

 

Konec tedna v Milleniumu za naslove rekreativno-veteranskih državnih prvakov 42 parov

23.3.2018

 

V soboto in nedeljo, 24. ion 25.3 2018 se bo v ljubljanskem športnem centru Millenium odvijalo RV državno prvenstvo dvojic. V štirih kategorijah je prijavljenih 42 parov.

 

Ker je v zadnjem trenutku prišlo do nekaterih odpovedi smo bili primorani preoblikovati pare in sam razpored tekmovanja. Najpomembnejše spremembe razporeda igranja so:
 
 
Popovič – Smole / Jereb – Ornik                  ZAČETEK OB 10:45
Krušič – Kegl / Breskvar – Lalič                   ZAČETK OB 10:45
Mulej – Umberger / Pohar – Bulatovič          ZAČETEK OB 11:30
Frece – Konjar                                           n.p. 13:00
Štiftar – Tratnik                                         n.p. 13:00
Končan – Zakršnik                                     n.p. 13:00

 

Popravljen žreb in razpored igranja za soboto najdete v desnem meniju.

 

Rekreativno veteransko državno prvenstvo dvojic 2018

9.3.2018

 

Spoštovani člani Tenis Slovenije, veteranski in rekreativni igralci ter vsi prijatelji tenisa,
  
Sporočamo vam, da so mesta za kategorijo +105 letošnjega  Rekreativno - veteranskega državnega prvenstva Slovenije v dvojicah, ki bo 24. marca 2018, s pričetkom ob 10:00 uri v Športnem centru Millenium, BTC Lj., že popolnjena.
 
Dobra novica pa je, da je še nekaj prostih mest v kategorijah moški do 85 let in moški 86 – 105 let, ter ženske absolutnotako da se splača pohiteti s prijavami, ki so odprte do 15. marca.
 
Več o samih pravilih in pogojih sodelovanja si lahko preberete TUKAJ,  spomnimo pa, da bodo imeli najuspešnejši pari, zmagovalci v svoji kategoriji, poleg večne slave tokrat tudi priložnost, da si z malo sreče prislužijo ogled zaključnega turnirja najboljše osmerice Nitto ATP Finals London 2018, kjer si bodo lahko v živo ogledali največje svetovne zvezde tenisa. Splača se potruditi! 
 
 
Se vidimo v Milleniumu! 
 
Teniški pozdrav 

 

 

 

Rekreativni teniški turnir BTC Medot - zadnje informacije in žrebne liste

09.01.2018   

 

Spoštovani!

 

Veseli smo vaše prijave na, »BTC – Medot rekreativni teniški turnir dvojic«, ki ga v sodelovanju z družbo BTC City in Domačijo Medot, organizira Tenis Slovenija (TS).

 

Turnir bo v soboto, 13. januarja 2018 v ŠC Millenium, BTC-Ljubljana, s pričetkom ob 11:00 uri. Vašo potrditev prihoda na mestu dogodka pričakujemo ob 10.30 uri.

 

Predvidena podelitev in s tem zaključek teniškega dela je ob 19 uri, ki pa se nadaljuje z druženjem in zabavo pozno v noč.

 

Pri moških so kategorije v seštevku do 85 let, do 105 let, nad 105 let ter pri ženskah v enotni kategoriji.

 

Turnir bo potekal po sistemu dveh round-robin skupin, s po pet parov v vsaki izmed skupin. Posamezna tekma se bo igrala po pravilu no-ad, do 7 dobljenih gemov in pri morebitnem rezultatu 6:6 tie-break. Tako bo vsak par odigral minimalno štiri tekme dvojic. Najuspešnejši pari posamezne kategorije se bodo pomerili še v finalu.

 

Na turnirju bodo lahko nastopili člani/-ce Rekreativno – veteranske organizacije (RVO) TS, s poravnano članarino 10€ za tekoče leto 2018. Slednja jim omogoča nastopanje na vseh nacionalnih turnirjih TS, veteranskem ligaškem prvenstvu in »After job Tie-break«. Plača se lahko preko sistema www.tzsinfosys.si ali na dan tekmovanja ob prijavnini.

 

POZOR - Diners Club Tenis Slovenija vam ob naročilu plačilne kartice, omogoča brezplačno članarino za l.2018 v RVO (10€), kakor tudi Diners Club plačilno kartico (28€).

 

Prijavnina za turnir BTC – Medot znaša 20€/osebo, v kar je vključena bogata darilna vrečka, družinska vstopnica za Vodno mesto Atlantis, igranje tenisa, topli obrok, penina Medot, večerna zabava, … Najuspešnejši bodo prejeli pokale in bogate nagrade.Vodja turnirja in kontaktna oseba je Sašo Svoljšak - Svole, 070 400 723, program pa bo moderiral Gašper Bolhar – Gapi.

 

Tudi letos bo turnir v znamenju dobre igre, prijetnega druženja ob pogostitvi s penino Medot ter večerne zabave. Udeleženci turnirja bodo predstavniki iz sveta športa, sponzorji in partnerji Tenis Slovenije ter zvesti rekreativni igralci tenisa.

 

Žrebne liste najdete v dokumentu v desnem zavihku.

 

EKIPA TENIS SLOVENIJE         

   

Vabilo na rekreativni teniški turnir dvojic BTC - Medot 

Ljubljana, 7.12.2017

 

Spoštovani ljubitelji rekreativnega tenisa!


Vabljeni k udeležbi na »BTC – Medot rekreativni teniški turnir dvojic«, ki ga v sodelovanju z družbo BTC City in Domačijo Medot, organizira Tenis Slovenija (TS).

Turnir bo v soboto, 13. januarja 2018 v ŠC Millenium, BTC-Ljubljana, s pričetkom ob 10:00 uri

 

Število mest je omejeno na 32 parov. Sprejeti bodo prvih sem prijavljenih parov na posamezno kategorijo. Pri moških bodo kategorije v seštevku do 85 let, do 105 let, nad 105 let ter pri ženskah v enotni kategoriji.

 

Turnir bo potekal po sistemu »round-robin«, na 9 dobljenih gemov. Vsak par bo odigral minimalno tri tekme dvojic. Najuspešnejši pari posamezne kategorije pa se bodo pomerili v polfinalu in finalu.

 

Na turnirju bodo lahko nastopili člani/-ce Rekreativno – veteranske organizacije (RVO) TS, s poravnano članarino za tekoče leto. Slednja jim omogoča nastopanje na vseh nacionalnih turnirjih TS, veteranskemu ligaškemu prvenstvu in »After job Tie-break«, vse za l.2018. Celoletna članarina, ki znaša 10€, se lahko plača preko sistema www.tzsinfosys.si ali na dan tekmovanja ob plačilu prijavnine.

 

POZOR - Diners Club Tenis Slovenije, vam ob naročilu njihove plačilne kartice, omogoča brezplačno članarino za l.2018 v RVO (10€), kakor tudi Diners Club plačilno kartico (28€).

 

Prijavnina za turnir BTC – Medot znaša 20€/osebo, v kar je vključena bogata darilna vrečka, družinska vstopnica za Vodno mesto Atlantis, igranje tenisa, topli obrok, penina Medot, večerna zabava, … Najuspešnejši bodo prejeli pokale in bogate nagrade.

 

Vodja turnirja in kontaktna oseba je Sašo Svoljšak - Svole, 070 400 723, program pa bo moderiral Gašper Bolhar – Gapi.

 

Prijavo, v kateri zapišete ime in priimek, letnico rojstva, kontaktno številko ter e-naslov, lahko pošljete do najkasneje 10. januarja 2018, na prijave@tenis-slovenija.si.

 

Tudi letos bo turnir v znamenju dobre igre, prijetnega druženja ob pogostitvi s penino Medot ter večerne zabave.

 

Udeleženci turnirja bodo predstavniki iz sveta športa, sponzorji in partnerji Tenis Slovenije ter zvesti rekreativni igralci tenisa.Teniški pozdrav!

 

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach Zala Alta BTC City Total Coca Cola Gospodarsko rastavišče Grafični studio K Lenovo City Express Slowatch Aktiva Skupina Medot Energetika Maribor Diners Tenis Slovenija city break Babolat Slovenija Dunlop Sport