Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
Prazna-pasica
prijava_e
Ostani doma in bodi aktiven
 

Danes je Facebook strani TS na vprašanja odgovarjal Robi Cokan

bm, 29.3.2020 9:56:00

 

Na  FB strani Tenis Slovenije si lahko ogledate odgovore Robija Cokana na vaša vprašanja, ki ste mu jih postavili v živo oz. poslali na FB stran.
Razglasil je tudi tri nagrajence naše nagradne igre.

 

Na povezavi pa najdete teniški karton spretnosti , ki vam bo pomagal pri evidentiranju izvajanja vaj in spremljanju vašega napredka.

Šesti sklop teniških vaj - napredne vaje za najmlajše

ts, 28.3.2020 11:18:00

 

Današnji trening je znova namenjen najmlajšim, tako da ste starši ponovno vabljeni, da se nam pridružite. Vaje so malce bolj zahtevne, za  malo bolj napredne, a zato za vaše najmlajše tudi bolj zanimive.


🎾 1. vaja: Podajanje žoge v paru izmenično
🎾 2. vaja: Lovljenje žoge na znak + koordinacija
🎾 3. vaja: Reakcija na znak
🎾 4. vaja: Metanje ob steno in priprava na udarec
🎾 5. vaja: Sendvič FH+BH (če imate samo en lopar si pomagajte s kakšnim domačim pripomočkom ali drugo roko).
 
Vaje izvajajte tako dolgo, da jih otrok izvede dobro oziroma, dokler uživa v izvajajnu vaj.

Vaje si lahko ogledate na Facebook profilu TS.

Danes ob 12. uri v živo z Aljažem Bedenetom na Facebook strani Tenis Slovenije

ts, 27.3.2020 9:14:00

 

Bedene Aljaž 2029_Sportida_525

 

V današnjih "Poučnih teniških pogovorih v ŽIVO" bo  Anže Bašelj gostil najvišje uvrščenega slovenskega igralca na lestvici ATP, Aljaža Bedeneta.

Anže je za Aljaža pripravil cel kup zanimivih vprašanj, seveda pa ste vabljeni, da tudi sami v komentar zapišete morebitna vprašanja, ki jih imate za trenutno 61. igralca sveta.

 

V živo ob 12. uri na Facebook Tenis Slovenija .

 

Vabljeni k ogledu !

Peti sklop teniških vaj - tehnika servisa

ts, 27.3.2020 10:07:00

 

Ostani_doma_slider_bener_525x300_ peti sklop

 

Tokrat se je Robi Cokan osredotočil na začetni udarec oziroma servis. Ker je izvajanje le tega zelo pomembno in lahko naredi veliko razliko v igri, je Robi tokrat pripravil malo daljši posnetek, saj je trening servisa sestavljen iz kar šestih vaj:

1. vaja: Soročni zamah (kljukica)

2. vaja: Učenje pentlje (kavbojci)

3. vaja: Met žoge

4. vaja: Lovljenje žoge v najvišji točki

5. vaja: Servis iz dveh delov

6. Vaja: Izvajanje servisa v ritmu 1-2

 

Posnetek si oglejte na FB strani Tenis Slovenije

Servis je kompleksen gib, zato je za njegovo dobro izvedbo potrebno dobro zavedanje in nadzorovanje svojega telesa. Da bi bil servis čim boljši, je priporočljivo narediti veliko ponovitev, saj vam bo tekoče in "mehko" izvajanje zelo pripomoglo k dobremu in uspešnemu serviranju.


SEVEDA NAM LAHKO POSNETKE SVOJEGA IZVAJANJA SERVISA POŠLJETE ALI OBJAVITE POD VIDEO, ROBI PA VAM BO PODAL STROKOVNO MNENJE IN NASVETE KAKO TEHNIKO SERVISA POPRAVITI OZIRAMO JO IZBOLJŠATI. PRAV TAKO VAM BO ROBI ODGOVORIL NA MOREBITNA VPRAŠANJA.


Med vsemi, ki nam boste poslali svoje posnetke ali slike kako vadite ter med vsemi, ki boste delili naš video s prijatelji in v komentarju označili prijatelja/prijateljico, ki bi jima določena vaja prišla prav, bomo v nedeljo izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli praktične nagrade!


Ostanimo doma, vadimo z Robijem in naredimo vse kar je potrebno, da bomo kmalu spet na igriščih!

 

In ne pozabite, jutri ob 10. uri vas bodo na našem profilu čakale nove Robijeve vaje!

Četrti sklop teniških vaj - tehnika forhand in backhand udarca za napredne igralce

ts, 26.3.2020 10:35:00

 

Za danes je Robi Cokan pripravil vaje za napredne igralce in sicer vaje, s katerimi boste lahko izboljšali svojo tehniko forehand in backhand udarca.

1. vaja: Forehand tehnika podrobnosti (počasi)  

2. vaja: Igranje Forehanda s hitro roko

3. vaja: Backhand tehnika podrobnosti (počasi) 

4. vaja: igranje Backhanda s slabšo roko + z obema rokama


Pomembno je, da udarce izvajate v počasnem tempu toliko časa, dokler udarca ne obvladate, saj lahko hitrost izvajanja podre pravilno tehniko. Počasi dodajajte hitrost roke. Idealno je, če se posnamete in preverite pot loparja ali pa če se lahko med izvajanjem celo gledate pred ogledalom.

 

Vaje si oglejte na naši Facebook strani.

 

SEVEDA NAM LAHKO POSNETKE POŠLJETE ALI OBJAVITE POD VIDEO, ROBI PA VAM BO PODAL STROKOVNO MNENJE IN NASVETE KAKO TEHNIKO POPRAVITI OZIRAMO JO IZBOLJŠATI.

 

Med vsemi, ki nam boste poslali svoje posnetke ali slike kako vadite ter med vsemi, ki boste delili naš video s prijatelji in v komentarju označili prijatelja/prijateljico, ki bi jima določena vaja prišla prav, bomo v nedeljo izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli praktične nagrade!

 

Ostanimo doma, vadimo z Robijem in naredimo vse kar je potrebno, da bomo kmalu spet na igriščih!

 

In ne pozabite, jutri ob 10. uri vas bodo na našem profilu čakale nove Robijeve vaje!

Tretji sklop vaj - vaje za najmlajše

ts, 25.3.2020


Robi Cokan  je tokrat pripravil trening za naše najmlajše. Trening je primeren tako za tiste, ki že veselo vrtijo teniške loparje kot tudi za tiste, ki bi jih morda šele radi navdušili za tenis. Seveda pa vaje lahko izvajate tudi odrasli. 

 

Ogledate si jih lahko na naši Facebook strani.

 

    
🎾 1. vaja: palačinka
🎾 2. vaja: lovljenje žoge
🎾 3. vaja: slalom med igračami in hokej
🎾 4. vaja: tunelčki


Vaje izvajajte s svojimi otroki. Pozabavajte se s pripomočki iz kuhinje ali z drugimi poljubnimi pripomočki. Otroci si lahko s svojo domišljijo sestavijo različne poligone in jih premagajo z žogico in loparjem ali celo s kuhalnico in papirnato žogico.

Vaje izvajajte tako dolgo, da jih otrok izvede dobro oziroma, dokler jih otrok želi izvajati. Seveda lahko iz vaj, po lastnem občutku, izpeljete težje ali lažje različice.

Vabljeni, da se posnamete pri izvajanju vaj in jih delite spodaj v komentar. Robi bo posnetke pregledal, nato pa bo v nedeljo podal nasvete kako odpraviti napake oziroma kako še izboljšati tehniko.
 
Med vsemi, ki nam boste poslali svoje posnetke ali slike kako vadite ter med vsemi, ki boste delili naš video s prijatelji in v komentarju označili prijatelja/prijateljico, ki bi jima določena vaja prišla prav, bomo v nedeljo izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli praktične nagrade! 
 
Ostanimo doma, vadimo z Robijem in naredimo vse kar je potrebno, da bomo kmalu spet na igriščih!

 

In ne pozabite, jutri ob 10. uri vas bodo na našem profilu čakale nove Robijeve vaje!
  

Na FB strani TS si oglejte drugi sklop teniški vaj in intervju s Tamaro Zidanšek

bm, 24.3.2020 12:03:00

Na Facebook strani Tenis Slovenije si lahko ogledate intervju s Tamaro Zidanšek, s katero se je pogovarjal Anže Bašelj. Tamara  je slovenska Fed Cup reprezentantka in trenutno 71. igralka sveta.


Pogovarjala sta se o trenutni situaciji v tenisu, kako se sama sooča s karanteno, kako se pripravlja na nadaljevanje sezone in še o marsičem zanimivem.

 

Na isti povezavi  na Facebook strani TS pa si lahko ogledate tudi drugi sklop teniških vaj, ki jih je za vas pripravil Robi Cokan.

 

Danes je demonstriral naslednje vaje:
1. Vaja: Poskok in prvi korak 
2. Vaja: tek do žoge 
3. Vaja: osmica

 

Glavne točke treninga.

 

• ob stiku z žogo nasprotnika naredimo poskok z obema nogama hkrati

• širok položaj nog in teža na sprednjih delih stopala

• dolg in eksploziven prvi korak

• tek do žoge in vračanje v sredino s prisunskimi koraki

 

Vabljeni k ogledu!

Priporočila za preprečevanje okužb z virusom COVID

Prvi sklop teniških vaj

bm, 23.3.2020 10:08:00

 

Vabljeni k ogledu prvega videa, v katerem Robi Cokan demonstrira tri vaje, primerne za začetnike in tudi tiste, ki bi radi izboljšali ali odpravili napake v svoji teniški igri.

 

1. vaja: Osnovni položaj in pravilen prijem loparja

2. vaja: Prilagajanje na žogo in odbijanje navzgor

3. vaja: Odboj žoge navzgor in naprej v steno

 

Vabljeni, da se posnamete pri izvajanju vaj in jih delite spodaj v komentar. Robi bo posnetke pregledal, nato pa bo v nedeljo podal nasvete kako odpraviti napake oziroma kako še izboljšati tehniko.

 

Hkrati bomo med vsemi, ki nam boste poslali svoje posnetke in hkrati delili naš video s prijetelji, v nedeljo izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli praktične nagrade!
Ostanimo doma, vadimo z Robijem in naredimo vse kar je potrebno, da bomo kmalu spet na igriščih! In ne pozabite, jutri ob 10. uri vas bodo na naše profilu čakale že nove Robijeve vaje!

 

Prvi sklop vaj si lahko ogledate tukaj

Ostani doma in bodi teniško aktiven! Od ponedeljka teniške vaje in intervjuji preko družbenih omrežij TS

ts, 22.3.2020 14:20:00


Dragi teniški prijatelji in prijateljice,

 

Tenis Slovenija  začenja z novim projektom poimenovanim Ostani doma in bodi teniško aktiven! Ob spremembi našega vsakdana se je naše življenje upočasnilo, ne sme pa se ustaviti. S projektom želimo povezati čim širši teniški svet z različnimi zanimivostmi, zato bodo vsak dan na družbenih omrežjih Tenis Slovenije potekale vaje s teniškim trenerjem Robijem Cokanom in dvakrat na teden Facebook live, kjer bo Anže Bašelj vodil zanimive pogovore s teniškimi veljaki.

 

V sodelovanju z Robijem Cokanom, slovenskim teniškim trenerjem leta ter trenerjem Kaje Juvan, bomo za vse ljubitelje tenisa in tiste, ki boste to še postali, pripravili sklop kratkih teniških vaj (pravilni začetni teniški udarci, teniška gibanja, vaje za najmlajše, vaje za izboljšanje teniške kondicije, vaje za teniško koordinacijo …). Vaje boste lahko izvajali doma in tako svojo teniško tehniko izboljševali tudi v časih samoizolacije.

 

S teniškimi treningi začenjamo v ponedeljek, 23. marca, ob 10. uri na družbenih omrežjih Tenis Slovenije. Vse naše sledilce bomo pozvali, da nam pošljejo svoje posnetke, Robi Cokan pa jih bo tudi pokomentiral. Med vsemi prejetimi video posnetki bomo izžrebane nagradili z zanimivimi nagradami.

 

Prav tako bo na Facebook profilu Tenis Slovenije dvakrat na teden, v torek in petek, športni novinar, Anže Bašelj, prek Facebook Live-a opravil zanimive pogovore z različnimi pomembnimi deležniki iz teniškega sveta (igralci in igralke, trenerji, sodniki ….). Tema pogovora bo trenutna situacija, pogled in preživljanje časa, plani za prihodnost in sporočilo za ljubitelje tenisa. Prvi pogovor bo potekal v torek, 24. marca, ob 12. uri.

 

V tem čolnu smo skupaj in ne pozabite, majhni dnevni cilji, ki jih izvajamo redno, lahko pripeljejo do izjemnih rezultatov. Zato ostanimo doma, vendar vseeno naredimo nekaj zase, se česa novega naučimo ali preprosto uživajmo v tenisu. 

 

Pridružite se nam in ostanite zdravi.

 

Prvo sklop vaj si lahko ogledate TUKAJ

 

Ekipa Tenis Slovenije

Ostani doma in bodi teniško aktiven

21.03.2020

 

Ostani_doma_slider_bener_525x300

 


 V sodelovanju z Robijem Cokanom, slovenskim teniškim trenerjem leta, smo za vse ljubitelje tenisa in tiste, ki boste to šele postali, pripravili sklop kratkih teniških vaj,
ki jih lahko izvajate doma in tako svojo teniško tehniko vadite tudi v časih samoizolacije.

Od ponedeljka (23.3.) dalje, vam bo Robi,  sicer trener Kaje Juvan, vsak dan preko kratkih video posnetkov pokazal:

🎾 kako izvajati pravilne začetne teniške korake,

🎾 vaje za  izboljšanje posameznega udarca,

🎾 različna teniška gibanja,

🎾 vaje za  teniško koordinacijo,

🎾 vaje za najmlajše teniške igralce in igralke,

🎾  vaje za izboljšanje teniške kondicije,

🎾 vaje za napredne igralce tenisa
… in še mnogo več.

Izvajanje vaj lahko spremljate na facebook strani Tenis Slovenije


Hkrati vas pozivamo, da se tudi sami posnamete pri izvajanju vaj in jih objavite pod posamičen video (ali nam jih pošljete privatno preko messengerja), saj boste imeli tako priložnost, da vaše vaje komentira/popravi eden najboljših teniških trenerjev 
 
Prav tako pa bomo med vsemi prejetimi video posnetki opravili žreb in nekatere izmed vas tudi nagradili! 


Verjamemo, da bomo s pomočjo Robijevih vaj utrdili ali celo nadgradili svoje znanje in fizično pripravljenost, tako da se bomo na teniška igrišča vrnili v odlični formi!

Da pa bo to možno čim prej, stopimo skupaj in #ostanimodoma !

Ekipa TS in Robi Cokan
         
      

Ostanimo doma!

19.03.2020

 

Ostani_doma_slider_bener_525x300

 

Dragi teniški prijatelji in prijateljice,

  
nekdo je nekoč zapisal: “Vse spremembe so najprej težke, vmes kaotične in na koncu krasne”. Verjemimo, da se bo tako končala tudi ta zgodba, ki jo živimo zdaj. Naj vam povemo, da smo vsak dan v mislih z vami in da smo vsi skupaj del velike teniške družine. V teh negotovih časih smo vam na voljo za pogovor, tako teniški kot tudi na osebni ravni. Naj vam povemo, da smo vam na razpolago saj pisarna Tenis Slovenije dela normalno. Vsi držimo pesti, da bodo ti prisilni ukrepi zadostovali in da  bo čimprej življenje odšlo v stare tirnice, obogateno z neko novo  izkušnjo.

Obveščamo vas, da sta mednarodni krovni teniški organizaciji ATP in WTA zaradi pandemije koronavirusa odpovedali vsa tekmovanja, ki so v koledarju njihovih teniških združenj, in sicer do 7. junija 2020. Do navedenega datuma so odpovedana tudi vsa mladinska tekmovanja ITF in TE ter veteranska ITF tekmovanja, vključno s svetovnim
veteranskim prvenstvom za mlajše veterane. V tem obdobju bosta zamrznjeni tudi teniški lestvici FedEx ATP Rankings and WTA Rankings. 

 

Prav tako vas obveščamo, da so do nadaljnjega odpovedana tudi vsa  teniška tekmovanja pod okriljem Tenis Slovenije.

Teniški klubi lahko vse aktualne objave za različne oblike finančne pomoči za premostitev nastalega krča najdete na spletni strani Tiko pro. Prav tako je že znano, da bo SID banka svoje pogoje razpisala aprila.


Pri Tenis Sloveniji razmišljamo kako vam bomo v prihajajočih časih finančno ali materialno lahko pomagali, ves čas pa smo na vezi tudi z Olimpijskim komitejem Slovenije, Ministrstvom za šport in Fundacijo za šport.

Trenutno pa je najpomembnejše zdravje, zato vas naprošamo, da svoje službene obveznosti opravljate od doma. Verjamemo, da ste s svojim znanjem in izkušnjami poskrbeli, da vaši člani ne bodo čutili teniškega pomanjkanja. Na naši Facebook strani iščemo različne načine treninga na domu in nekaj zanimivih primerov je že objavljenih.

 

S pomočjo sodobnih komunikacijskih sredstev organizirajte skupne pogovore, ki naj ne bodo povezani samo s tenisom. Poskrbite, da bodo naši najmlajši čim lažje dočakali začetek poletne sezone. Upajmo, da se bo ta začela čimprej.

Odprti smo za vse vaše predloge in mnenja. V tem čolnu smo skupaj in ne pozabite, majhni dnevni cilji, ki jih izvajamo redno, lahko pripeljejo do izjemnih rezultatov.

Teniški pozdrav in ostanite zdravi.

Ekipa Tenis Slovenije
          
       

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.