prijava_e
Novice : Arhiv novic 2017 : Oktober 2017

Arhiv novic - oktober 2017

Blaž Kavčič v drugi krog ATP Challengerja v Shenzhenu

bm, 31.10.2017

Blaž KAVČIČ, ta teden 99. igralec sveta je z zmago začel nastope na ATP Chaellengerju v Shenzhenu (75.000 $+H), kjer je 2. nosilec turnirja. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagal 20-letnega Kitajca Rigele TEJA (817), ki je za nastop prejel posebno povabilo. Kavčič je odlično serviral, saj je dobil vse svoje začetne udarce, izkoristek drugega servisa pa je imel kar 79 %. V drugem krogu bo njegov nasprotnik Francoz Stephane ROBERT (340).

Sicer pa ta teden na mednarodnih turnirjih nastopajo še Blaž ROLA v Ekvadorju, Polona HERCOG in Nina POTOČNIK na Sardiniji, Nastja KOLAR v Egiptu, Veronika ERJAVEC v Tuniziji, Tamara ZIDANŠEK v Avstraliji in Mike URBANIJA v Turčiji. TUKAJ.

Blaž Kavčič ponovno v stoterici, napredovala tudi Blaž Rola in Polona Hercog

bm, 30.10.2017

Blaž KAVČIČ je po uspešnem nastopu v Suzhou, kjer se je uvrstil v četrtfinale na lestvici ATP pridobil 8 mest in se ponovno zavihtel med najboljših 100 igralcev sveta. Ta teden je na 99. mestu. Nekaj mest je po četrtfinalu v Limi pridobil tudi Blaž ROLA, ki je napredoval na 218. mesto.

Med najboljšimi 1000 igralci so še Grega ŽEMLJA ( 544), ki je medtem že zaključil kariero ter Nik RAZBORŠEK (832) in Tom KOČEVAR DEŠMAN (833).

Na ženski teniški lestvici WTA se počasi najboljši stoterici bliža Polona HERCOG, ki je pridobila 6 mest in je kot najvišje uvrščena Slovenka na 104. mestu, na 187. mestu je Tamara ZIDANŠEK, sledijo pa Dalila JAKUPOVIĆ (238), Nina POTOČNIK (454), Nastja KOLAR (496), Kaja JUVAN (553), Tadeja MAJERIČ (613), ki je ta teden zdrsnila za 100 mest in Manca PISLAK (729). TUKAJ.

Veronika Erjavec v glavni turnir v Hammametu, uspešna tudi Nika Radišič in Mike Urbanija

bm, 30.10.2017

Veronika ERJAVEC se je na ženskem ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) uvrstila v glavni turnir. V kvalifikacijah je dvakrat zmagala in izgubila vsega pet iger, v glavnem turnirju pa bo v prvem krogu igrala s še eno kvalifikantko, 15-letno Francozinjo Carole MONET.

Kvalifikacije je na moškem Futuresu v Antalyi z zmago začel tudi Mike URBANIJA. V prvem krogu je s 6-2 6-0 premagal 18-letnega Mehičana Juana Ignacia BATALLO DIEZA. Za nastop v glavnem turnirju mora zmagati še enkrat.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tel Avivu nastopa Maja MAKORIČ. Maja, ki je trenutno na 502. mestu mladinske lestvice, je na turnirju 2. nosilka, nastopa pa v družbi 24 Izraelk in osmih igralk, ki prihajajo iz drugih držav. Začela je odlično in v prvem krogu s 6-0 6-3 premagala domačinko, 16-letno vrstnico Nicole KHIRIN (1759).

Na fotografiji: Maja Makorič, Sašo Svoljšak in 52-letni Amos Mansdorf, eden najboljših izraelskih teniških igralcev, leta 1987 uvrščen na 18. mesto lestvice ATP. TUKAJ.

Kaja Juvan druga na mladinskem ITF Mastersu v Chengduju

bm, 29.10.2017

Kaja JUVAN je osvojila končno drugo mesto na mladinskem ITF Mastersu v Chengduju na Kitajskem. Gre za še en izjemen uspeh naše mlade igralke, ki poleg zmage na mladinskem Orange Bowlu, naslova Evropske mladinske prvakinje, zmage na turnirju dvojic v Wimbledonu predstavlja še enega izmed vrhuncev njene z uspehi bogate mladinske kariere.

Slavje v Chengduju ji je preprečila Marta KOSTYUK, leto dni mlajša Ukrajinka, trenutno tretja mladinka sveta, ki je bila v petem medsebojnem obračunu še četrtič boljša. Tokrat je zmagala s 6-4 6-3 po 56 minutah igre. Spremljali smo odličen mladinski tenis z posameznimi vrhunskimi potezami obeh igralk, ki ju lahko v naslednjih letih pričakujemo tudi med najboljšimi članicami na svetu.

Juvanova je srečanje odlično začela in z dvema breakoma povedla s 4-1, nato pa je pri izidu 4-2 Kostyukova začela svoj povratek, dobila štiri igre zapored in prvi niz s 6-4. Tudi v drugem nizu je Kaja z nekaj izvrstnimi izmenjavami in navdušujočimi zaključki točk povedla z 2-1, a se je tudi v drugem nizu zgodba ponovila, Ukrajinka je dobila štiri zaporedne igre za vodstvo s 5-2, in ko je po naslednji igri dobila priložnost za zmago je to izkoristila in tudi s pomočjo edinega asa na srečanju dobila deveto igro in s tem niz ter srečanje. Druga zmaga v obdobju treh dni pa ji je prinesla tudi prvi naslov zmagovalke mladinskega mastersa.

"Na začetku sem se počutila precej dobro," se je na potek srečanja ozrla Juvanova in nadaljevala:" Toda potem je nekaj preskločilo v moji glavi, počutila sem se zelo utrujeno od dogodkov in tekem celega tedna in menim, da psihično nisem bila tako močna kot sem želela, zaradi česar je šlo nato vse navzdol."

Kostyukova se bo na mladinski teniški lestvici povzpela na 2. mesto, do konca leta pa nastopila še na dveh močnih turnirjih in poskušala s prvega mesta izriniti Osuigwe.

Kaji, ki se počasi poslavlja od mladinske konkurence čestitamo za še en vrhunski dosežek! TUKAJ.

Kaja Juvan finalistka mastersa v Chengduju (live stream nedelja 05.30)

bm, 28.10.2017

Naša izjemna mladinka Kaja JUVAN se je na mladinskem Mastersu v Chengduju uvrstila v finale. V današnjem polfinalnem obračunu je 16-letna Ljubljančanka s 7-5 6-1 premagala 1. mladinko sveta, Američanko Withney OSUIGWE in se bo za naslov pomerila z zmagovalko srečanja med Marto KOSTYUK in Argentinko Mario Lurdes CARLE, v katerem pa je Kostyukova izrazita favoritinja.

V današnjem polfinalu je Kaja odlično servirala saj je imela skupen izkoristek servisa zavidljivih 65 %, pri čemer je na svoj prvi začetni udarec izgubila vsega 9 točk. Posebej suverena pa je bila v drugem nizu, ko je na svoj servis oddala samo tri točke. Na koncu je bila v osvojenih točkah boljša z 69-55. Kaja je Osuigwe premagala še drugič, po polfinalu Orange Bowla leta 2016, ko je bila boljša s 6-1 6-3.

Kaja je po srečanju povedala, da se počuti izvrstno, še posebej po tako napornem tednu." Osuigwe je odlična igralka, ki ima izjemen forhand spin udarec. Zelo pa se že veselim finalnega obračuna z Marto", je povedala Kaja in glede polfinalne tekme nadaljevala:" V prvem nizu sem še čutila manjšo bolečino v gležnju zato sem nisem gibala dovolj dobro in sem zgrešila nekaj udarcev. A sem se kmalu sprostila, gleženj me je nehal skrbeti in vse je šlo na bolje". "Včeraj sem igrala s Kostyukovo, tako da vem kaj me jutri čaka. Vesela sem, da sem v finalu in vsako minuto na igrišču bom poskušala biti pozitivna, uživati na igrišču in osvojiti kar največ točk.

V Chengduju bomo tako v nedeljo spremljali še peti medsebojni obračun med Juvanovo in Kostyukovo, ki tako kot Kaja igra v izjemni formi.

Kaja je imela sicer v zadnjem srečanju v skupinskem delu manjšo težavo, ko si je lažje poškodovala gleženj in je pred podaljšano igro drugega niza prosila za medicinsko pomoč, a kot kaže ni bilo nič hujšega in je z njenim gležnjem vse ok.

Tekmo Juvanove si lahko v live streamu ogledate v živo v nedeljo ob 05.30 uri po slovenskem času TUKAJ.

Konec slovenskih članskih nastopov na mednarodnih turnirjih ta teden

bm, 28.10.2017

Za našimi člani in članicami je na mednarodnih turnirjih dokaj uspešen teden, žal pa v zaključnih obračunih tokrat ne bo nikogar, saj so z nastopi že vsi končali.

Na ATP Challengerju v Suzhou je Blaž KAVČIČ je izgubil polfinalni obračun z, na lestvici ATP štiri mesta nižje uvrščenim, Moldavijcem Radujem ALBOTOM. Ta je bil boljši s 4-6 6-3 6-0. Prihodnji teden bo Blaž tako uvrščen na 99.ali 100. mesto lestvice ATP.

Nekoliko presenetljivo pa se je že v četrtfinalu na ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) ta teden poslovila Polona HERCOG. Za njo je sicer imenitna serija 12 zaporednih zmag in osvojitev dveh naslovov, a je treba upoštevati, da gre vendarle za turnirja nižjega ranga, na katerih nastopajo igralke, ki se v teniški karavani šele uveljavljajo. Ena takih je tudi 21-letna Avstrijka Julia GRABHER, 282. igralka lestvice WTA, ki igra zelo spremenljivo, a je tokrat očitno imela svoj dan in je Hercogovo premagala z rezultatom 7-6(4) 6-2.

Prav tako četrtfinalni nastop je bil tokrat usoden za Nastjo KOLAR, ki se je po finalu in drugem krogu v Sharm El Sheikhu (15.000 $) tokrat poslovila v četrtfinalu in bo še naprej uvrščena okrog 500. mesta na lestvici WTA. S 6-4 6-2 jo je premagala 20-letna Danka Emilie FRANCATI, 732. igralka lestvice WTA.

V drugem krogu Futuresa v Antalyi je izgubil Mike URBANIJA. Z 1-6 6-2 6-3 ga je premagal Nemec Kevin KACZYNSKI. TUKAJ.

Čeh Krumich prekinil imenitno serijo Filipa Jeffa Planinška

bm, 28.10.2017

Filip Jeff PLANINŠEK je Budimpešti je na ITF turnirju 4. ranga še tretjič zapored iz kvalifikacij prišel do polfinala, tu pa je njegovo izjemno serijo 21 zaporednih zmag prekinil 14-letni Čeh Martin KRUMICH, 1053. mladinec lestvice ITF. Leto in pol mlajši nasprotnik je zmagal z reztultatom 6-7(4) 6-3 6-4.

Planinšek bo na lestvici ITF pridobil še nekaj mest in bo ostal vodilni slovenski mladinec. TUKAJ.

Kaja Juvan s porazom končala nastope v skupini, v polfinalu Mastersa z Osuigwe

bm, 27.10.2017

Kaja JUVAN je morala v zadnji tekmi v skupini LI na mastersu v Chengduju še tretjič v medsebojnih obračunih premoč priznati Ukrajinki Marti KOSTYUK. Ta je po uri in desetih minutah igre slavila s 6-2 7-6(1) in ostala edina neporažena v predtekmovalni skupini LI. Ukrajinka je odlično servirala, saj je imela skupen izkoristek servisa kar 72 %, Juvanova na drugi strani 54 %, na svoj servis pa je Kostyukova izgubila vsega 10 točk. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 75-54 v korist KOSTYUKOVE.

V drugem srečanju skupine bi se morali pomeriti Kitajka WANGOVA in Kolumbijka OSORIO SERRANO. Srečanje , ki ni odločalo o napredovanju v polfinale ni bilo odigrano, saj ga je Wangova predala.

V skupini LIANG je Argentinka Maria Lourdes CARLE s 7-5 6-4 premagala Američanko Sofio SEWING, Whitney OSUIGWE pa je bila s 6-3 6-4 boljša od Elene RYBAKINE in je tako kot Kostyukova brez poraza osvojila prvo mesto v svoji skupini.

Whitney OSUIGWE bo tako polfinalna nasprotnica naše Kaje JUVAN. TUKAJ.

Blaž Kavčič v polfinale Suzhoua, Blaž Rola brez četrtfinala v Limi

bm, 27.10.2017

Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju v Suzhou (75.000 $) uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je po skoraj treh urah igre uspel zlomiti odpor 10 let mlajšega, 20-letnega Čeha Huberta HURKACZA, ki je na lestvici ATP uvrščen na 365. mesto. Kavčič je zmagal s 7-5 0-6 7-6(4). Kavčič je letos odigral tri nize v 24 srečanjih in kar v dvajsetih je zabeležil v trejem nizu zmago, kar kaže na njegovo izjemno fizično pripravljenost.

Kljub dobri predstavi pa se ni uspel v četrtfinale uvrstiti Blaž ROLA na ATP Challengerju v Limi (50.000 $+H). Ša na drugem turnirju zapored je igral s TOP 100 igralcem in tudi tokrat je bil izid tesen, a v korist nasprotnika. 3. nosilec, Argentinec Nicolas KICKER, 86. igralec sveta in zmagovalec Challengerja v Buenos Airesu pred štirinajstimi dnevi je bil boljši s 6-4 5-7 6-2. Srečanje je trajalo dve uri in dvajset minut, Blaža pa je pokopal drugi servis, katerega izkoristek je imel samo 35 % (11-31). Klhjub porazu veseli dejstvo, da igra Rola iz turnirja v turnir boljše in da se počasi vrača na stare tire. TUKAJ.

Kaja Juvan z drugo zmago v skupini v polfinale Mastersa v Cengduju (live score)

bm, 27.10.2017

Kaja JUVAN v Chengduju nadaljuje z odličnimi predstavami. V drugi tekmi skupine LI je s 6-1 7-5 premagala Kitajko Xinyu WANG in si že zagotovila nastop v polfinalu. O zmagovalki skupine bo odločilo srečanje z Marto KOSTYUK.

Juvanova je tudi tekmo drugega kroga začela izjemno in v vsega 21 minutah dobila prvi niz s 6-1. V drugem nizu se je Wangova pobrala, zaigrala bolje in povedla s 5-2, a je ponovno prišla do izraza izjemna psihična stabilnost in nepopustljivost naše igralke, ki je dobila pet zaporednih iger in na koncu slavila s 7-5. Tudi v številu osvojenih točk je bila na koncu z 82-63 prepričljivo boljša.

Po drugi zmagi si je Kaja oddahnila, kar je priznala tudi na novinarski konferenci, saj si je zagotovila napredovanje v polfinale. V današnjem srečanju je čutila več pritiska kot v prvem srečanju, zato je bila zmage toliko bolj vesela. Nekoliko več nervoze je čutila v drugem nizu, kajti hotela je hitro končati srečanje, pa ji ni šlo vse po načrtih. Psihično to ni bilo najbolje zato si je rekla, da se mora nekoliko sprostiti in od izida 2-5 ji je to kljub zaostanku uspelo in začela je igrati bolj sproščeno. O petkovem srečanju s Kostyukovo je povedala, da sta se doslej srečali trikrat zato se zelo dobro poznata. Vedno sta imeli izenačene dvoboje, Kostyukova pa je nepopustljiva borka in zelo nepredvidljiva. Novega obračuna se tako že veseli.

V drugem srečanju skupine LI je Marta KOSTYUK težje od pričakovanj, s 6-4 6-4 premagala Kolumbijko Mario Camilo OSORI SERRANO.

V skupini LIANG je bila v prvem srečanju Argentinka Maria LOURDES CARLE s 6-4 6-7(4) in 6-3 boljša od Rusinje Elene RYBAKINE, Američanka Whitney OSUIGWE pa je s 4-6 6-1 6-2 premagala rojakinjo Sofio SEWING.

Rezultat srečanja s Kostyukovo, ki se je začelo v petek ob 9. uri lahko v živo spremljate TUKAJ.

Polona Hercog in Nastja Kolar v četrtfinale, Veronika Erjavec in David Goršič poražena

bm, 26.10.2017

Naša vodilna igralka na lestvici WTA Polona HERCOG je v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) zmagala še dvanajstič zapored in se še tretji teden uvrstila najmanj v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-6(0) 6-4 premagala Italijanko Martino DI GIUSEPPE, 322. igralko lestvice WTA. V četrtfinalu se bo pomerila s 7. nosilko, 21-letno Avstrijko Julio GRABHER (282).

V Sharm El Sheikhu je bila uspešna tudi Nastja KOLAR. Tudi ona se je uvrstila v četrtfinale, a s 15.000 $ nekoliko manj vrednega ITF turnija potem, ko je v drugem krogu s 6-2 6-1 premagala 26-letno Američanko Alexandro RILEY (881). V četrtfinalu bo igrala s 7. nosilko, 20-letno Danko Emilie FRANCATI (732).

V prvem krogu Futuresa v Antalyi je izgubil David GORŠIČ. S 7-5 6-1 ga je izločil Španec miguel SEMMLER.

Preboj v naslednji krog pa ni uspel niti Veroniki ERJAVEC, ki je nastopala v Hammametu (15.000 $). V drugem krogu jo je s 7-5 3-6 7-6(1) premagala 5. nosilka, 22-letna Finka Mia EKLUND (840). TUKAJ.

Na WTA Mastersu dvojic v Singapurju Klepačeva in Sanchezova izpadli v četrtfinalu

bm, 26.10.2017

Na WTA Mastersu v Singapurju je turnir posameznic že v polnem razmahu, začel pa se je tudi turnir dvojic med katerimi sta nastopili Andreja KLEPAČ in njena partnerica v igri dvojic,Španka Mara Jose MARTINEZ SANCHEZ.

Njuni nasprotnici v prvem krogu sta bili 3. nosilki, Madžarka Timea BABOS in Čehinja Andrea HLAVACKOVA.

Obe "naši" igralki sta bili pred začetkom dobro razpoloženi. Andreja je pred premiernim nastopom povedala: »Tukaj je vsaka tekma, težka tekma. Potrebno bo odigrati takoj na polno. Tekmeci sta v Singapur prišli v odlični formi. Veseliva se te tekme. Bomo videli, kaj nam bo prinesel jutrišnji dan.« Maria Jose Martinez Sanchez je dodala: »Res je, čaka naju težak dvoboj. Toda všeč mi je to. Če zmagava, naju v naslednjem krogu čakata Martina Hingis in Yung-Jan Chan in komaj čakam, da ju premagava. Sanjam o tem, da bova prejeli zmagovalni pokal.«

Žal se napoved Martinez Sanchezove ni uresničila, saj sta bili Baboseva in Hlavackova tokrat enostavno boljši. Zmagali sta z rezultatom 6-3 in 6-4. Prvi niz je odločil en break, v drugem pa smo videli tri. V šesti igri drugega niza je servis izgubila Andreja in nasprotnici sta z breakom že vodili s 5-2 ter servirali za zmago. Babosevi servisa ni uspelo zadržati in Klepačeva ter Sanchez Martinezova sta znižali na 5-4. V deseti igri je bila na servisu ponovno Klepačeva, ki je servirala za obstanek v nizu. Tudi tokrat servisne igre ni uspela dobiti, po nekaj napakah obeh igralk sta se dobljene igre, niza in srečanja ter uvrstitve v polfinale veselili Timea BABOS in Andrea HLAVACKOVA. TUKAJ.

Blaž Kavčič četrtfinalist v Suzhou, Dalila Jakupović končala z nastopi v Liuzhou

bm, 25.10.2017

Blaž KAVČIČ je ekspresno končal tekmo drugega kroga na ATP Challengerju v Suzhou na Kitajskem. V vsega 57 minutah je s 6-0 6-2 odpravil domačega povabljenca, 23-letnega Xin GAA (617). Nasprotnik je bil v dvoboju popolnoma nemočen saj je osvojil vsega 25 točk, Kavčič pa je odlično serviral in na svoj začetni udarcel nasprotniku oddal le šest točk. V četrtfinalu bo igral z 10 let mlajšim, 20-letnim Poljakom Hubertom HURKACZOM (365).

Nastope pa je med posameznicami v kitajskem Liuzhou (60.000 $) končala Dalila JAKUPOVIĆ. V drugem krogu se je sicer enakovredno borila s 3. nosilko turnirja, 23-letno Kitajko Lin ZHU, 104. igralko lestvice WTA. Izenačeno srečanje je trajalo dve uri in četrt, ob štirih breakih, ki sta jih dosegli obe igralki je bila odločila podaljšana igra tretjega niza, v kateri je bila uspešnejša kitajska igralka. Ta je zmagala s 6-3 4-6 7-6(3). Jakupovićeva v igri ostaja v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko iz Indije Ankito RAINA uvrstila v četrtfinale.

TUKAJ.

Polona Hercog niza zmage na Sardiniji, Veronika Erjavec uspešna v Hammametu

bm, 25.10.2017

Polona HERCOG se je povsem udomačila na Sardiniji, kjer še naprej niza zmage v Santa Margheriti Di Puli. Danes je zmagala še enajstič zapored in se uvrstila v drugi krog 25.000 $ vrednega turnirja. S 7-6(4) 6-1 je premagala Argentinko Catalino PELLA (307).

Veronika ERJAVEC je ta teden v tunizijskem Hammametu, kjer nastopa na turnirju z nagradnim skladom 15.000 $. V prvem krogu glavnega turnirja je s 6-1 6-4 premagala romunsko vrstnico, prav tako 17-letno Denise Antonelo STOICA (1091). TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek še naprej zmaguje, poraz Kalanove in Horvatove

bm, 25.10.2017

Filip Jeff PLANINŠEK še naprej niza zmage na mladinskih ITF turnirjih. Dvajseto zaporedno je dosegel danes v Budimpešti na turnirju 4. ranga, ko je v drugem krogu s 6-3 6-4 premagal 5. nosilca, Grka Evana FRAGISTASA (580). V četrtfinalu se bo pomeril s 3. nosilcem, Poljakom Makaryem ADAMEKOM (473).

V drugem krogu istega turnirja je med dekleti izgubila Ema HORVAT. S 6-4 6-1 jo je premagala Slovakinja Vanda VARGOVA.

V drugem krogu turnirja 5. ranga v Dornbirnu je izgubila tudi Eva KALAN. S 7-5 6-3 jo je premagala Bolgarka Dariya RADULOVA.

Sta pa bili v Budimpešti v konkurenci dvojic uspešni Ema HORVAT in Anja TRBEŽNIK, ki sta se uvrstili v polfinale. Potem, ko sta v prvem krogu s 5-7 6-2 13-11 izločili 1. nosilki, Italijanko CHIESA in Madžarko GECSEK, sta v četrtfinalu s 6-1 6-1 premagali Poljakinji GRUSZCZYNSKO in HEDRZAK. TUKAJ.

Kaja Juvan v uvodnem nastopu v Chengduju nasprotnici prepustila le eno igro

bm, 25.10.2017

Silovito je začela nastope na mladinskem Mastersu v Chengduju naša najboljša mladinka Kaja JUVAN. V srečanju s 15-letno Kolumbijko je bila naša igralka favoritinja, kar je v srečanju tudi potrdila. Izkušnje in popolna osredotočenost sta ji prinesla gladko zmago s 6-0 6-1 v vsega 45 minutah igre.

Juvanova je odlično servirala in še bolje vračala začetne udarce nasprotnice, ki si je v celotnem srečanju priigrala vsega štiri priložnosti za break, a ni izkoristila nobene, na drugi strani pa ji je Juvanova začetni udarec odvzela sedemkrat. O izraziti premoči naše mladinke govori tudi podatek o osvojenih točkah. Juvanova je bila boljša s 58-32.

Po zmagi nad Osorio Serrano, ta se je na masters uvrstila kot rezerva po odpovedi Taylor Johnson, je Juvanova povedala:" Počutila sem se, kot da imam ves čas pobudo. Tudi, ko sem izgubila kakšno točko me to ni vrglo iz tira, saj sem dobila naslednjo pomembnejšo. Tekla sem za vsako žogo in v nobenem trenutku nisem popustila."

V drugem srečanju skupine LI je Ukrajinka Marta KOSTYUK, najmlajša udeleženka Mastersa in 2. nosilka turnirja za zmago nad domačo favoritinjo Xin yu WANG, ki je prišla na masters kot zmagovalka turnija A ranga v Osaki, za zmago potrebovala še štiri minute manj kot Juvanova. V vsega 41 minutah je opravila z Wangovo in slavila s 6-1 6-0. Kljub zmagama favoritinj v uvodnih nastopih pa zaradi sistema RR to še ne pomeni, da sta si zmagovalki že zagotovili napredovanje v polfinale. Obe bosta morali zmagati vsaj še enkrat.

V skupini LIANG je 1. nosilka, pred devetimui dnevi je postala tudi prva mladinka sveta, Američanka Withney OSUIGWE s 6-2 6-4 premagala Argentinko Mario Lourdes CARLE, Rusinja Elena RYBAKINA pa je bila s 6-2 6-1 boljša od Američanke Sofie SEWING.

Naslednja Kajina nasprotnica bo v četrtek domačinka Wangova. Kako boleč in kakšne posledice bo pustil hud in nepričakovan poraz s Kostyukovo bomo videli jutri. Wangova je prejšnji teden v pripravi na masters osvojila močen turnir A ranga v Osaki, kjer je v finalu s 6-4 6-4 premagala trenutno prvo mladinko sveta in prvo nosilko mastersa Withney OSUIGWE. Kaja in Wangova se bosta na mladinksih turnirjih srečali prvič.

Rezultat srečanja boste lahko okrog 10. ure dopoldne v živo spremljali TUKAJ.

Danes zadnji dan prestopno registracijskega roka, nove določbe o odškodninah pri prestopih v Zakonu o športu

bm, 25.10.2017

Danes ob polnoči se izteče jesenski prestopno- registracijski rok, ko lahko še uredite prestope igralcev in podaljšate registracije. Po končanem prestopno-registracijskem roku prestopi do marca niso mogoči, plačilo podaljšanja registracij pa se podraži.

Obenem vas opozarjamo, da je 24. junija 2017 stopil v veljavo Zakon o športu, ki v 34. člen na novo obravnava odškodnine ob prestopih.

34. člen (prestop v drugo športno organizacijo)

(1) Športnik lahko prestopi iz športne organizacije v drugo športno organizacijo.

(2) Športna organizacija lahko od športnika, starejšega od 15 let, zahteva plačilo nadomestila za prestop, če ima z njim sklenjeno pisno pogodbo, v kateri je to določeno in na podlagi katere prejema plačilo v višini najmanj bruto minimalne plače v Republiki Sloveniji.

(3) Ne glede na prejšnji odstavek športna organizacija ne sme zahtevati plačila nadomestila, če so dejanski stroški, ki jih krije športnik za pripravo in tekmovanja, v uradnih tekmovalnih sistemih višji od plačila iz prejšnjega odstavka

Zakon o športu govori, da je odškodnina stvar tekmovalca/-ke in njegovega matičnega kluba. Zakon je v pravnem redu nad Pravilniki, zato je treba pri vprašanju odškodnin upoštevti določbe zakona.

Organi NPŠZ morajo Pravilnike prilagoditi ZŠ v enem letu. V veljavi ostanejo tiste določbe pravilnikov, ki se ne nanašajo na spremebe, ki jih je prinesel Zakon o Športu. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek, Eva Kalan in Ema Horvat v drugi krog mladinskih turnirjev

, 25.10.2017

Na mladinskih turnirjih so nastope v glavnih žrebih z zmagami začeli Eva KALAN, ki je na turnirju 5. ranga v Dorbirnu s 7-5 6-3 premagala Avstrijko Anno SCHMID, Ema HORVAT, ki je na turnirju 4. ranga v Budimpešti s 6-3 6-4 premagala Romunko Alessio CIUCA in Filip Jeff PLAN INŠEK, ki je bil na istem turnirju po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu s 7-6(0) 6-2 boljši od 17-letnega Srba Luke STOJANOVIĆA. Planinšek je v zadnjem času v izjemni formi, saj je bila na ITF turnirjih 5. in 4. ranga to že njegova 19. zaporedna zmaga.

V Budimpešti sta se v prvem krogu poslovila Sheila GLAVAŠ in Miha VELIČKI. TUKAJ.

Blaž Kavčič, Dalila Jakupovič in Mike Urbanija v drugi krog, poraz Nine Potočnik in Tadeje Majerič

bm, 24.10.2017

Blaž KAVČIČ, ta teden je 107. igralec sveta, je odigral srečanje 1. kroga na ATP Challengerju v kitajskem Suzhou. Njegov nasprotnik je bil 27-letni Indijec N. SRIRAM BALAJI, 352. igralec lestvice ATP. Kavčič je zmagal s 6-2 6-4.

Na Futuresu v Antalyi je poo uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja Mike URBANIJA s 6-2 3-6 7-5 premagal Bolgara Gabriela DONEVA.

Na Kitajskem je še drugi teden Dalila JAKUPOVIĆ. Na turnirju z nagradnim skladom 60.000 $ je v prvem krogu s 6-3 6-0 premagala 18-letno domačo povabljenko Siqi CAO (NR).

Ni pa bila v drugem krogu kvalifikacij uspešna Nina POTOČNIK na ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $), kjer je še tretji teden v boju za zmago tudi Polona HERCOG. Potočnikova, 2. nosilka kvalifikacijskega turnirja, je v tesnem obračunu s 6-3 3-6 6-7(5) izgubila s 25-letno Italijanko Martino SPIGARELLI (690).

Tadeja MAJERIČ je nastopila v Carigradu in po izgubljenem prvem nizu z 1-6 predala srečanje Romunki Raluci SERBAN (339). TUKAJ.

Blaž Rola v drugi krog Lime, Mike Urbanija uspešen v Antalyi, Nastja Kolar v Egiptu

bm, 24.10.2017

Blaž ROLA je uspešno opravil s kvalifikacijami in uvodnim krogom glavnega turnirja na ATP Challengerju v Limi (50.000 $). V finalu kvalfikacij je s 6-2 6-2 premagal 25-letnega Argentinca Facunda ARGUELLA (272). Srečanje je trajalo uro in 23 minut, Blaž je dobro serviral, nasprotniku pa je petkrat odvzel začetni udarec. Skupaj je osvojil 21 točk več od Argentinca. V prvem krogu glavnega turnirja je igral s 24-letnim Brazilcem Guilhermom CLEZARJEM (200), prejšnji teden finalistom Challengerja v Caliju in po nekaj manj kot uri in pol igre slavil s 7-6(4) 6-0. Nasprotniku je, ob zelo dobrem svojem, izgubil ni nobenega, trikrat odvzel začetni udarec, v seštevku točk pa je bil boljši s 77-55.

Na nižje rangiranem tekmovanju, turnirju serije Futures v Antalyi (15.000 $) je s kvalifikacijami uspešno opravil tudi Mike URBANIJA. V finalu kvalifikacij je s 6-2 6-1 premagal 9. nosilca, 19-letnega Turka Cengiza AKSUJA (1329). V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s kvalifikantom, 21-letnim Bolgarom Gabrielom DONEVIM (966). V glavnem turnirju bo s posebnim povabilom nastopil tudi David GORŠIČ. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo 20-letni Španec Miguel SEMMLER (554).

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (15.000 $) je Nastja KOLAR v prvem krogu s 6-3 6-2 premagala 19-letno Moldavijko Adriano SASNOVSCHI.

TUKAJ.

Kaja Juvan na mladinskem mastersu v Chengduju

bm, 23.10.2017

Kitajski Chengdu bo v naslednjih dneh gostil mladinski masters 2017, na katerem bo nastopilo osem igralk in igralcev, ki so se tja uvrstili z dosežki v obdobju med 12.septembrom 2016 in 10. septembrom 2017. Na turnirju lahko nastopijo igralci in igralke rojeni leta 1999 in mlajši.

V elitni družbi mladink bo nastopila tudi naša Kaja JUVAN, ki si je nastop zagotovila kot osmo uvrščena igralka v seštevku točk za masters, na turnirju pa bo zaradi nekaj odpovedi četrta igralka te lestvice.

Juvanova je na ITF Junior touru začela nastopati pri trinajstih letih, ko je na turnirju 4. ranga v Domžalah prišla skozi kvalifikacije in izgubila v drugem krogu. Aprila 2015 je prvič nastopila na turnirju 2. ranga, uspešno opravila s kvalifikacijami in se prebila vse do polfinala, tu pa izgubila z Nino POTOČNIK. Že na naslednjem turnirju 2. ranga se je uvrstila v finale in nato še nekajkrat, a prvi naslov je osvojila na turnirju 4. ranga na Hrvaškem leta 2015. Leto uspehov in preboja v vrh pa je prišlo 2016. V drugem nastopu na turnirju A kategorije, na Trofeu Bonfiglio v Milanu se je iz kvalifikacij prebila vse do finala, kjer je izgubila z Rusinjo Oleyo PERVUSHINO. Ob koncu leta je sezono kronala s prestižno zmago na Orange Bowlu, kjer je premagala tudi udeleženki letošnjega mastersa Withney OSUIGWE in Mario LOURDES CARLE, v finalu pa je bila boljša od lanske svetovne prvakinje Anastasie POTAPOVE.

Leta 2017 je nastopila na vsega petih mladinskih turnirjih, bila finalistka v Roehamptonu, teden pozneje pa v Wimbeldonu osvojila naslov med dvojicami z Olgo DANILOVIĆ. Zadnji mladinski turnir, ki ga je odigrala je bilo Evropsko prvenstvo do 18 let, kjer je v finalu premagala še eno udeleženko mastersa v Chengduju, Ukrajinko Marto KOSTYUK

Člansko profesionalno kariero je začela leta 2016, že na drugem turnirju v Velenju (10.000 $) pa se je uvrstila v finale. Prvi naslov je osvojila letos na turnirju v Bolu Na Braču (15.000 $), ko je v finalu premagala Hrvatico Teno LUKAS. Na profesionalnih turnirjih je na 38 tekmah zabeležila 29 zmag in 9 porazov.

V Chengduju bodo zmagovalci nagrajeni, odvisno od števila zmag, z nagado v protivrenosti 7.000 $ - 15.000 $, ki jo bodo lahko vnovčili za plačilo stroškov potovanj.

Dekleta bodo nastope začela v dveh RR skupinah. Kaja JUVAN (8) bo v skupini LI z Marto KOSTYUK (3), Mario Camilo OSORIO SERRANO (16) in Xin Yu WANG (10). Juvanova in Kostyukova sta favoritinji v tej skupini, letos pa sta se med sabo pomerili v Wimbledonu, kjer je bila boljša Kostyukova in na Evropskem prvenstvu, kjer je zmagala Juvanova.

V skupiniu LIANG bodo nastopile Whitney OSUIGWE (2), Elena RYBAKINA (5), Maria Lurdes CARLE (12) in Sofia SEWING (9).

V polfinale se uvrstita prvouvrščeni igralki obeh skupin, ki se pomerita navzkrižno.

Foto: Facebook TUKAJ.

Ta teden v igri Kavčič, Rola, Urbanija ter Majeričeva, Jakupovićeva, Kolarjeva in Potočnikova

bm, 22.10.2017

S kvalifikacijskimi obračuni so se začeli turnirji, ki jih bomo spremljali v prihodnjem tednu.

Blaž ROLA, ki se je izkazal z dobro igro in četrtfinalom na ATP Challengerju v Caliju bo dobro formo poskušal izkoristiti za nov dober dosežek na Challengerju v Limi (50.000 $), kjer pa je moral v kvalifikacije. Tu je 2. nosilec in v prvem krogu je s 6-3 6-1 premagal 25-letnega Urugvajca Martina CUEVASA. V drugem krogu je igral s 27-letnim Špancem Carlosom GOMEZOM-HERRERO (345) in zmagal s 5-7 7-6(5) 6-4. Za nastop v glavnem turnirju mora premagati še 7. nosilca, Argentinca Facunda ARGUELLA (274).

Blaž KAVČIČ bo nastopil na Challengerju v Suzhou, kjer bo 2. nosilec, v prvem krogu glavnega turnirja pa bo njegov nasprotnik 27-letni Indijec N. SRIRAM BALAJI (356).

Na Futuresu v Antalyi (15.000 $) bo nastopil Mike URBANIJA, v kvalifikacijah Santa Margherite Di Pule (25.000 $) pa Nina POTOČNIK.

Tadeja MAJERIČ se je preselila v Carigrad, kjer bo nastopila na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, Dalila JAKUPOVIČ ostaja na Kitajskem, kjer je prijavljena na turnirju z nagradnim skladom 60.000 $ v Lizhou, Nastja KOLAR pa bo nastopila na turnirju v Sharm El Sheikhu (15.000 $). TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek v glavni ITF turnir 4. ranga v Budimpešti

bm, 22.10.2017

Filip Jeff PLANINŠEK je bil trikrat uspešen v kvalifikacijah ITF turnirja 4. ranga v Budimpešti in se je z 18. zaporedno zmago na mladinskih turnirjih ITF tretjič zapored uvrstil v glavni žreb. Izjemna Planinškova serija na ITF turnirjih, ki so sicer vstopnega 5. in 4. ranga je uspeh, ki smo ga pri fantih težko pričakovali že nekaj let in ki morda le napoveduje boljše čase moškemu mladinskemu tenisu v Sloveniji. 16-letni Mariborčan, ki zadnje leto trenira na Ptuju, je trenutno kot najbolje uvrščen slovenski mladinec na 821. mestu lestvice ITF. Med najboljšimi 1000 mladinci sveta je še Miha VELIČKI na 871. mestu, tudi on pa bo udeleženec glavnega turnirja v Budimpešti. V drugem krogu kvalifikacij je izgubil Blaž VIDOVIČ.

Med dekleti je v drugem krogu kvalifikacij izgubila Anja TRBEŽNIK, v zadnjem krogu pa tudi Lara PROSENJAK, tako da bomo v glavnem tunirju pri dekletih spremljali nastope Eme HORVAT in Sheile GLAVAŠ.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Manami v Bahrainu je v zadnjem krogu kvalifikacij izgubil Maj TOMAC, a se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec.

Na ITF turnirju 5. ranga v Dornbirnu bo nastpila Eva KALAN. TUKAJ.

Polona Hercog še drugi teden zapored najboljša na Sardiniji

bm, 22.10.2017

Polona HERCOG je še drugi teden zapored stopila na najvišjo stopničko na ITF turnirju (25.000 $) v Santa Margheriti Di Puli. V finalu drugega turnirja na Sardiniji je s 6-4 6-1 premagala 4. nosilko, 20-letno Renato ZARAZUA iz Mehike. Hercogova je za zmago potrebovala uro in pol, štrikrat je nasprotnici odvzela servis, svojega izgubuila samo enkrat, pri tem pa imela izkoristek prvega servisa kar 85,2 odstoten. To je njen treji naslov letos in šestnajsti na turnirjih ITF v karieri. Čestitamo! TUKAJ.

Blaž Rola v finale kvalifikacij ATP Challengerja v Limi, mladinci v Budimpešti

bm, 22.10.2017

S kvalifikacijskimi obračuni so se začeli turnirji, ki jih bomo spremljali v prihodnjem tednu.

Blaž ROLA, ki se je izkazal z dobro igro in četrtfinalom na ATP Challengerju v Caliju bo dobro formo poskušal izkoristiti za nov dober dosežek na Challengerju v Limi (50.000 $), kjer pa je moral v kvalifikacije. Tu je 2. nosilec in v prvem krogu je s 6-3 6-1 premagal 25-letnega Urugvajca Martina CUEVASA. V drugem krogu je igral s 27-letnim Špancem Carlosom GOMEZOM-HERRERO (345) in zmagal s 5-7 7-6(5) 6-4. Za nastop v glavnem turnirju mora premagati še 7. nosilca, Argentinca Facunda ARGUELLA (274).

Blaž KAVČIČ bo nastopil na Challengerju v Suzhou, kjer bo 2. nosilec, v prvem krogu glavnega turnirja pa bo njegov nasprotnik 27-letni Indijec N. SRIRAM BALAJI (356).

Mladinci in mladinke so na ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti, kjer so uspešno začeli kvalifikacijske nastope. Zmagovito serijo nadaljuje Filip Jeff PLANINŠEK, prvi nosilec kvalifikacij, ki je s 6-4 6-4 premagal domačina Mihalya DELIJA. Uspešen je bil Matic DIMIC, s 6-0 3-6 7-5 je izločil Srba Nikolo JEVTIĆA, dobro pa je začel tudi 2. nosilec kvalifikacij Blaž VIDOVIČ, ki je s 6-1 6-4 premagal Makedonca Sasho POPOVSKEGA. V glavnem turnirju je prijavljen Miha VELIČKI.

Dekleta so nastopila s polovičnim uspehom. Anja TRBEŽNIK je s 6-2 6-0 premagala Madžarko Zsofio MIHALKO, Lara PROSENJAK je bila s 6-2 6-3 boljša od domačinke Ester BARANYAI. V uvodnem nastopu sta izgubili Tjaša KLEVIŠAR in Tara GORINŠEK.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Manami se je v drugi krog kvalifikacij uzvrstil Maj TOMAC. Z 1-6 6-4 3-4 (predaja) je izločil Indijca Pranava SADHVANIJA.. TUKAJ.

Na skupnih pripravah so se zbrali igralci in igralke do 11 in 15 let

bm, 21.10.2017

V organizaciji Tenis Slovenije so se v Kranju na skupnih pripravah zbrali igralci in igralke stari do 11 let, ki bodo uvrščeni na vrh teniške lestvice TS do 12 let v naslednji sezoni.

V Mariboru pa so se skupnih priprav udeležile najboljše igralke in igralci stari do 15 let. TUKAJ.

Nika Radišič osvojila turnir dvojic v Antalyi, Tadeja Majerič finalistka turnirja dvojic v Lagosu

bm, 21.10.2017

Naša odlična mladinka 17-letna Nika RADIŠIČ je prvi nastop na turnirjih ITF v profesionalni konkurenci kronala z zmago med dvojicami. Za krstni nastop med profesionalkami je izbrala Antalyo (15.000 $) in se med posameznicami iz kvalifikacij prebila v glavni turnir, tu pa izgubila uvodno srečanje. Da ji bo turnir ostal v lepem in nepozabnem spominu pa je poskrbela kar sama z zmago v konkurenci dvojic, kjer je nastopala s soigralko, 16-letno Slovakinjo Viktorio MORVAYOVO. V finalu sta s 6-4 6-4 premagali 2. nosilki, Romunki Cristino DAMESCU in Ilono Georgiano GHIOROAIE.

Radišičeva je sicer odlična igralka dvojic, v različnih starostnih kategorijah je osvojila štiri naslove državne prvakinje, v mladinski konkurenci je osvojila štiri naslove na turnirjih ITF, bila pa je tudi zmagovalka na turnirjih Tennis Europe.

Na ITF turnirju v Lagosu se je v konkurenci dvojic s finalom izkazala tudi Tadeja MAJERIČ, ki se je po nekajmesečni odstotnosti vrnila na ITF turnirje, a med posameznicami še ni našla prave forme. V Lagosu (25.000 $) ji je šlo bolje med dvojicami, kjer sta se s soigralko, 23-letno Britanko Tiffany WILLIAM uvrstili v finale, tu pa sta morali premoč priznati Švicarki Conny PERRIN in Ukrajinki Valeriyi STRAKHOVI. Slednji sta bili boljši s 6-1 6-2. TUKAJ.

Polona Hercog finalistka ITF turnirja v St. Margheriti Di Puli

bm, 21.10.2017

Polona HERCOG se je v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) uvrstila v finale.

V drugem krogu je s 6-0 6-3 premagala Hrvatico Teno LUKAS (345), v četrtfinalu pa je hitro opravila še z 18-letno kvalifikantko Amino ANSHBA. Hercogova je za zmago potrebovala uro in pol, nasporotnici je petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila le enkrat. O premoči Hercogove priča tudi končno razmerje osvojenih točk 66-43.

V polfinalu je igrala z Rusinjo Valentyno IVAKHNENKO, s katero sta se pomerili prejšnji teden v finalu turnirja v St. Margheriti, Hercogova pa ji je prepustila vsega eno igro. Tokrat je bila Rusinja nekoliko uspešnejša a od končnega uspeha je bila tudi v današnjem polfinalu zelo daleč. Hercogova je slavila z rezultatom 6-4 6-3, za zmagfo pa je potrebovala uro in trinajst minut. Nasprotnici je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila dvakrat, v številu osvojenih točk pa je bila prepričljivo boljša s 55-36. V nedeljskem finalu bo igrala s 4. nosilko, 20-letno Mehičanko Renato ZARAZUA, 256. igralko sveta. Mehičanka v karieri še ni stala na zmagovalni stopnički turnirjev ITF, Hercogova pa bo naskakovala svoj šestnajsti naslov. Zadnjega je osvojila prav pretekli teden na istem prizorišču. TUKAJ.

Še štiri dni v teku prestopno registracijski rok

bm, 21.10.2017

Še vedno teče prestopno registracijski rok, ki se bo končal 25. oktobra. Še nekaj dni časa vam tako ostaja za podaljšanje registracij tekmovalcev in ureditev prestopov. TUKAJ.

V igri ta teden ostaja samo Polona Hercog

bm, 20.10.2017

V igri na mednarodnih turnirjih ta teden ostaja samo Polona HERCOG, ki se je v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) uvrstila v polfinale. V drugem krogu je s 6-0 6-3 premagala Hrvatico Teno LUKAS (345), v četrtfinalu pa je hitro opravila še z 18-letno kvalifikantko Amino ANSHBA.

Četrtek je bil črn dan za ostale slovenske predstavnike, saj so vsi končali z nastopi. Serijo neuspešnih nastopov je začela Kaja JUVAN na ITF turnirju v Suzhou (60.000 $). V drugem krogu glavnega turnirja je igrala z 2. nosilko, 25-letno Japonko Naro KURUMI, trenutno 103, leta 2014 pa že 32. igralko sveta. Izkušena Japonka, ki v zadnjem obdobju igra dobro, pred dvema tednoma je bila četrtfinalistka WTA turnirja v Taškentu, ni dovolila presenečenja in je po 52 minutah igre slavila s 6-1 6-2. Juvanova ni najbolje servirala, predvsem je šepal drugi servis s katerim je osvojila vsega dve točki. Nasprotnici je enkrat odvzela servis, sama ga je izgubila petkrat, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 55-30 v korist Japonke. Juvanovo prihodnji teden čaka nastop na mladinskem mastersu v Chengduju, o čemer bomo več napisali v naslednjih dneh.

Zmago pa je danes izpustila iz rok Tadeja MAJERIČ na ITF turnirju v Lagosu (25.000 $). Njena nasprotnica je bila 21-letna Francozinja Estelle CASCINO (464). Majeričeva je po izgubljenem prvem nizu v katerem je enkrat izgubila svoj začetni udarec bolje nadaljevala, dobila drugi niz in v tretjem z breakom povedla s 5-2 ter servirala za zmago. Servis je izgubila, prav tako naslednjega, pri izidu 5-6 je servirala za obstanek v igri, povedla s 40-15, nato pa naredila tri zaporedne dvojne napake in izgubila 12 igro ter s tem niz in srečanje. Francozinja je po dveh urah in sedemnajstih minutah igre slavila s 6-3 1-6 7-5.

Nastja KOLAR v Sharm El Sheikhu tokrat ni uspela preskočiti drugega kroga. S 3-6 6-3 6-4 jo je premagala 18-letna Nizozemka Suzan LAMENS.

Nastope je zvečer zaključil Blaž ROLA v Kolumbiji, kjer je bil v četrtfinalu njegov nasprotnik 2. nosilec Federico DELBONIS (69). Blaž, ki očitno stopnjuje formo tokrat ni bil daleč od uspeha, a mu je nekaj zbranosti in sreče zmanjkalo v zaključku tekme. Delbonis je zmagal z rezultatom 3-6 6-3 7-6(4). Srečanje je trajalo dve uri in dvajset minut, oba igralca pa sta odlično servirala, saj smo v srečanju videli samo dva breaka, po enega v prvem in drugem nizu, v tretjem pa celo nobenega. O izenačenosti srečanja govori tudi končni seštevek točk, ki je šel s 100-98 v korist Role. TUKAJ.

Blaž Rola in Tadeja Majerič v četrtfinale, Nastja Kolar in Polona Hercog začeli z zmagama

bm, 18.10.2017

Uspešen dan je za našimi igralci in igralkami na ATP Challengerju in ITF turnirjih.

Blaž ROLA je bil uspešen tudi v drugem krogu ATP Challengerja v kolumbijskem Caliju (50.000$+H). S 6-1 6-3 je premagal 7. nosilca, Španca Ricarda OJEDO LARA, 183. igralca lestvice ATP in se po juliju ponovno uvrstil v četrtfinale turnirja serije Challenger, z dobrima uvodnima predstavama pa morda najavil tudi povratek na stara pota, ko se je redno uvrščal v zaključke turnirjev te serije. Rola je odlično sreviral, saj je bil samo dvakrat v nevarnosti da izgubi svoj servis, nasprotniku pa ga je sam odvzel štirikrat. V četrtfinalu ga čaka obračun z zmagovalcem srečanja med 2. nosilcem Argentincem DELBONISOM in Špancem CERVANTESOM.

Tudi Nastja KOLAR, 4. nosilka ITF turnirja v Sharm El Sheikhu (15.000 $) nadaljuje z dobrimi predstavami. Po uvrstitvi v finale prejšnji teden je tokrat v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala švedsko povabljenko, 19-letno Rebecco GUSTAFSON (NR).

V Lagosu (25.000 $) je še drugič zmagala Tadeja MAJERIČ in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je sicer slabo začela in prvi niz proti Zimbabvejki Valerii GHUNU izgubila, a ko se je po prekinitvi v drugem nizu pri njenem vodstvu 2-1 vrnila na igrišče je zaigrala tako kot zna in nasprotnici do konca srečanja oddala le še dve igri ter zasluženo slavila s 4-6 6-1 6-2. V četrtfinalu bo igrala s Francozinjo Estelle CASCINO.

Polona HERCOG tudi ta teden nastopa na Sardiniji, kjer je prejšnji teden v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) slavila, podoben razplet pa si obetamo tudi ta teden, saj je v zadnjih dvobojih na tem nivoju dokazala, da ji nasprotnice niso dorasle in da jo bomo kmalu lahko ponovno spremljali na turnirjih WTA toura. V prvem krogu je s 6-1 6-1 odpravila domačinko, Stefanio RUBINI, 340. igralko lestvice WTA. V drugem krogu bo igrala s Hrvatico Teno LUKAS (345). TUKAJ.

Blaž Kavčič predal uvodno srečanje na ATP turnirju v Moskvi

bm, 18.10.2017

Blaž KAVČIČ je nastopil v prvem krogu ATP turnirja serije 250 v Moskvi, a v uvodnem nastopu ni bil uspešen. Srečanje je kvalifikantu, 26-letnemu Sarajevčanu Mirzi BAŠIĆU, v tretjem nizu po dveh urah predal.

Kavčič je dobro začel in prvi niz dobil s 6-3, potem ko je s hitrim breakom prevzel pobudo in prednosti do konca niza ni izpustil iz rok. Kljub slabšemu drugemu servisu Kavčiča nasprotnik ni izkoristil sedem break priložnosti. V drugem nizu je Kavčič izgubil servis dvakrat, Bašić enkrat in niz je z enakim izidom dobil igralec iz BiH. Tudi v tretjem nizu Kavčiču servis ni stekel, izkoristek drugega začetnega udarca je še tretjič ostal pod 50 %, ob štrih dvojnih napakah je začetni udarec izgubil dvakrat in pri vodstvu Bašića z dvema breakoma in rezultatom 5-1 je Kavčič tekmo predal.

Ali gre za resnejše težabe bo znano v prihodnjih dneh. TUKAJ.

Kaja Juvan v drugi krog glavnega turnirja v Suzhou, konec za Dalilo Jakupović

bm, 18.10.2017

Kaja JUVAN se je na ITF turnirju v Suzhou (60.000 $) uvrstila v drugi krog. Dopoldne je v finalu kvalifikacij brez težav opravila z leta 2012 28. igralko sveta, zdaj pa deset mest bolje uvrščeno Poljakinjo, 26-letno Urszulo RADWANSKO. Juvanova je v uri in sedemnajstih minutah zmagala s 6-1 6-2, od nasprotnice je osvojila 24 točk več (67-43), v srečanju pa ji je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila le enkrat.

Kaja je morala danes na igrišče še enkrat, ko je v prvem krogu glavnega turnirja igrala s 26-letno Japonko Hiroko KUWATA, 273. igralko lestvice WTA. Japonka ni v posebej dobri formi, saj letos v zadnjem obdobju ne beleži vidnejšega rezultata, na zadnjih ITF turnirjih pa je zabeležila le dve kvalifikacijski zmagi, ob tem pa še šest porazov, ki jih je dopolnila še s sedmim. Juvaninovi namreč ni povzročila večjih preglavic in kaja je srečanje v uri in treh minutah odločila v svojo korist s 6-2 6-1.

Je pa z nastopi med posameznici v prvem krogu končala Dalila JAKUPOVIĆ, ki nadaljuje črno serijo nastopov med posameznicami, saj je še četrtič zapored nastope končala že po prvem krogu. Tokrat jo je s 6-4 6-4 premagala 3. nosilka turnirja, 23-letna Kitajka Lin ZHU,106. igralka sveta. Srečanje je trajalo uro in tričetrt, obe igralki pa sta slabo servirali, saj sta skupaj izgubili začetni udarec kar šestnajstkrat. Jakupovićeva je svoj servis dobila enkrat, nasprotnica pa trikrat. Na koncu je bila Kitajka boljša za osem točk (80-72). TUKAJ.

Blaž Rola preskočil prvi krog ATP Challengerja v Caliju, konec za Radišičevo, Novakovo in Urbanijo

bm, 17.10.2017

Blaž ROLA je uspešno začel nastope na ATP Challengerju v Caliju (50.000 $+H). V prvem krogu je po dveh urah in devetih minutah igre premagal 35-letnega kvalifikanta, Španca Daniela MUNOZA-DE LA NAVO, 301. igralca lestvice ATP. Blaž je nasprotniku šestkrat odvzel začetni udarec, sam ga je izgubil štirikrat, ob koncu pa je bil za deset točk boljši (86-76).

Niki RADIŠIČ krstni nastop v glavnem žrebu profesionalnega turnirja ne bo ostal v najlepšem spominu saj je tekmo s Srbkinjo Tijano SPASOJEVIĆ (865) izgubila. Leto dni starejša, 18-letna Spasojevićeva je zmagala s 6-1 6-2 in prekinila trinajst tekem dolg niz neporaženosti Radišičeve.

Na Futuresu v Antalyi se je po prvem krogu poslovil tudi Mike URBANIJA. S 6-4 7-5 ga je izločil 25-letni Kanadčan Pavel KRAINIK (1005).

V Španiiji pa je na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v prvem krogu izgubila Kristina NOVAK. 17-letno Kranjčanko je s 6-0 7-5 premagala 1. nosilka turnirja in 38. mladinka sveta, Latvijka Daniela VISMANE, prejšnji teden zmagovalka enako močnega turnirja v Pontevedri. TUKAJ.

Gregor Krušič je novi član sveta Fundacije za šport

žk, 17.10.2017

Direktor Tenis Slovenije Gregor KRUŠIČ je novi član sveta Fundacije za šport, ki skrbi za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji.

Po tem, ko so na volitvah novih članov sveta Fundacije za šport, 21. septembra že potrdili 10 članov, je bilo zaradi domnevne zlorabe volilne pravice 16. oktobra 2017 potrebno ponoviti volitve za štiri člane predstavnikov individualnih olimpijskih športov. Po delnih vnovičnih volitvah na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je med štirimi novimi člani, ki jih je volilo 29 predstavnikov zvez, tudi direktor Tenis Slovenije. Kako pomembno je za Tenis Slovenijo, da ima v Fundaciji za šport svojega člana, ki se bo boril za boljši teniški jutri, govori že samo dejstvo, da gre za eno najpomembnejših financerk slovenskega športa, ki bo v naslednjem letu različnim športnim organizacijam in klubom razdelila osem milijonov evrov.

Po objavi izidov glasovanja je direktor in novoizvoljeni član sveta Fundacije za šport povedal: "Najprej bi se rad zahvalil vsem predstavnikom določenih zvez, ki so mi zaupali svoj glas in obljubim jim, tako kot slovenskemu športu, da se bom skozi celoten štiri letni mandat trudil upravičiti njihovo zaupanje. Prav tako se bom trudil, da bo tenis, kot eden najbolj razširjenih in igranih športov v Sloveniji deležen pravičnega obravnavanja pri razdeljevanje finančnih sredstev, ki bodo uporabljena za učinkovito delovanje in razvoj tenisa v Sloveniji."

Gregorju Krušiču čestitamo za uspeh na volitvah Fundacije za šport in mu želimo veliko uspeha pri opravljanju nove funkcije. TUKAJ.

Klepačevi pred odhodom na finalni turnir v Singapur srečo zaželela tudi predsednik Tenis Slovenije in župan mesta Ljubljana

zk, 17.10.2017

Danes je bila ljubljanska Mesta hiša teniško obarvana, saj je Rdeča dvorana gostila novinarsko konferenco naše trenutno najuspešnejše igralke v kategoriji ženskih dvojic Andreje KLEPAČ, ki se bo med 23. in 29. oktobrom skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez udeležila zaključnega WTA turnirja dvojic v Singapurju.

Konferenca je bila medijsko dobro obiskana, poleg Andreje in njenega dolgoletnega trenerja Primoža Starčiča, ki sta skupno potrdila, da bo letošnji turnir zelo izenačen in da bosta tekmovalki iz ozadja poskušali napasti sam vrh, je bil enakega mnenja tudi ljubljanski župan g. Zoran Janković, ki je med drugim dodal: "Sam pričakujem, da bosta dekleti zmagali, čeprav je Andreja zame že sedaj zmagovalka. Verjamem, da se bo v to dvorano vrnila z osvojenim odličjem."

Novinarske konference ste se udeležila tudi direktor Tenis Slovenije Gregor Krušič in predsednik Marko Umberger, ki je Klepačevi in Starčiču čestital za uvrstitev na finalni del turnirja: "Gre nedvomno za izjemen uspeh. Morda so dvojice pri nas še vedno neupravičeno podcenjene, kar je v tujini povsem drugače. Andreji iz srca čestitam, saj je zares vrhunska in srčna športnica, ki je vedno tudi z veseljem in ponosom zaigrala za Slovenijo. V Singapurju jima z Martinez Sanchezovo želim vse najboljše."

Tekst in foto: Žiga Koščak TUKAJ.

V sklopu GPTCA trenerske konference bo Ljubljano obiskal Toni Nadal

žk, 16.10.2017

Ta konec tedna bo v Teniški Akademiji Breskvar potekala 1. mednarodna GPTCA (Global Professional Tennis Coaches Association) trenerska konferenca, katere osrednji gost bo Toni Nadal, stric in trener, ki stoji za trenutno prvim igralcem moškega tenisa, Rafaelom Nadalom. V sklopu tridnevnega programa se mu bo pridružilo še pet vrhunskih strokovnjakov, med katerimi bo tudi Alberto Castellani, predsednik GPTCA in bivši trener Rainerja Schűttlerja, Janka Tipsarevića ter Iva Karlovića.

Mednarodna organizacija GPTCA, je edina svetovna trenerska organizacija, potrjena s strani svetovne profesionalne teniške zveze - ATP, njena primarna naloga pa je izobraževanje in licenciranje trenerjev, ki delajo z igralci in igralkami na profesionalnem nivoju. Tokrat bodo možnost črpanja znanja dobili tudi slovenski trenerji, konference pa se lahko udeležijo tudi igralci in njihovi starši, ki bi si želeli pridobiti dodatna znanja s strani ene najvplivnejših medijskih osebnosti v svetu športa.

Za dodatna vprašanja povezana s konferenco in gosti se obrnite na organizatorja dogodka, gospoda Gregorja Ficka:info@gregor-ficko.si / +386 40 453 625 TUKAJ.

Nika Radišič v glavni turnir v Antalyi, Tadeja Majerič v drugi krog Lagosa, Kaja Juvan v finale kvalifikacij v Suzhou

bm, 16.10.2017

Nika RADIŠIČ, 17-letna Primorka se je v svojem prvem nastopu na profesionalnem ženskem teniškem turnirju z dvema zmagama uvrstila v glavni žreb. V finalu kvalifikacij ITF turnirja v Antalyi (15.000 $) je s 6-2 6-2 premagala 4. nosilko, šele 15-letno Turkinjo Ilay YORUK in dosegla 13. zaporedno zmago v zadnjih trinajstih nastopih na mladinskih in članskem turnirju. Pred tem je namreč osvojila dva močna mladinska ITF turnirja 2. ranga v Pančevu in Novem Sadu. V svojem krstnem nastopu v glavnem žrebu članskega ITF turnija bo igrala z 18-letno Tijano SPASOJEVIĆ iz Srbije (WTA 865).

Še drugi teden zapored v Lagosu v Nigeriji na ITF turnirju (25.000 $) nastopa Tadeja MAJERIČ. Potem, ko je prejšnji teden slabo začela in se poslovila že v prvem krogu je tokrat brez težav napredovala v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 6-0 6-1 premagala Nigerijko, 16-letno Angel MACLEOD, ki je nastopila s posebnim povabilom.

Dobro pa gre zaenkrat v kvalifikacijah 60.000 $ vrednega ITF turnirja v Suzhou na Kitajskem 16-letni Kaji JUVAN. V prvem krogu je bila prosta, v drugem pa je s 6-0 6-1 premagala 22-letno Kitajko Si Qi LIU (1119). Za nastop v glavnem turnirju mora zdaj premagati na lestvici WTA 9 mest višje uvrščeno 26-letno Poljakinjo Ursulo RADWANSKO, ki je bila leta 2012 že 29. igralka sveta, zadnji dve leti pa se ne more enakovredno kosati niti s precej slabšimi nasprotnicami. Letos je tako samo trikrat nastopila v kakšnem glavnem žrebu ITF turnirja, v vseh ostalih nastopih pa se je poslovila že v kvalifikacijah. Tako je bilo tudi na zadnjem turnirju v amriškem Templetonu (60.000 $), kjer je izgubila v drugem krogu kvalifikacijskega turnirja. TUKAJ.

Na ATP tour se vrača Blaž Kavčič, v Azijo je odpotovala Kaja Juvan in začela z zmago

bm, 16.10.2017

V tednu, ki prihaja, se po mesecu in pol, nazadnje je nastopil v kvalifikacijah OP ZDA, na teniške turnirje vrača naš vodilni igralec na lestvici ATP, trenutno je na 106. mestu, Blaž KAVČIČ. Nastopil bo na ATP turnirju serije 250 v Moskvi, kjer nagradni sklad znaša 746.000 $. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s kvalifikantom, 26-letnim Sarajevčanom Mirzo BAŠIĆEM, 209. igralcem lestvice ATP.

Naš drugi igralec Blaž ROLA(ATP-250) bo nastopil na ATP Challengerju v columbijskem Caliju (50.000 $+H), kjer se bo v prvem krogu pomeril s kvalifikantom.

V Azijo je konec tedna odpotovala Kaja JUVAN (560) , ki si je priigrala nastop na zaključnem mastersu najboljših mladink sveta v Chengduju, formo pa bo testirala na ta teden najmočnejšem ITF turnirju (60.000 $) v kitajskem Suzhou, kjer mora v kvalifikacije. Začela jih je z zmago nad Kitajko Si Qi LIU s 6-0 6-1. Za nastop v glavnem turnirju potrebuje še eno zmago. V glavnem žrebu je prijavljena Dalila JAKUPOVIĆ.

Po mesecu in pol je v kvalifikacijah ITF turnirja v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) ponovno nastopila Manca PISLAK (722), a ji je dokončanje tekme ponovno preprečila poškodba. Po dobljenem prvem nizu s 7-5 je tekmo Italijanki Francesci RUMI v drugem pri zaostanku 0-3 predala. Tudi ta teden je v glavnem turnirju tam prijavljena Polona HERCOG.

Uspešno je kvalifikacijske nastope ta teden že začela 17-letna Nika RADIŠIČ, trenutno 31. mladinka sveta, ki si je za krstni nastop v konkurenci profesionalk izbrala 15.000 $ vreden turnir v Antalyi in v prvem krogu s 6-2 6-0 premagala italijansko vrstnico Giuseppino MICCIO, v drugem pa je bila s 6-1 6-2 boljša od Rusinje Polina KOZYREVA. Zmagala je s 6-1 6-2. Za uvrstitev v glavni turnir mora zmagati še enkrat. V kvalifikacijah bo nastopila tudi Žaklin BOKAN, a je tekmo drugega kroga s Poljakinjo Julijo OCZACHOWSKO izgubila z 0-6 1-6.

Anže ARH tudi ta teden ostaja v Tuniziji, kjer je prejšnji teden uspešno opravil kvalifikacije, nato pa izgubil v prvem krogu glavnega turnirja. Tudi nove kvalifikacije je začel z zmago s 6-4 7-6(3) proti Špancu Benjaminu WINTERJU LOPEZU, a je v nadaljevanju s 6-4 3-6 3-6 izgubil s 1. nosilcem, Makedoncem Tomislavom JOTOVSKIM.

V Antalyi je na 15.000 $ vrednem Futuresu prijavljen Mike URBANIJA.

V Sharm El Sheikhu bo tudi ta teden nastopila Nastja KOLAR. TUKAJ.

Polona Hercog osvojila še četrti ITF turnir letos, Nastja Kolar izgubila finale

bm, 15.10.2017

Polona HERCOG je v Santa Margheriti Di Puli v Italiji osvojila svoj četrti ITF turnir letos. Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ je zmagala še štirinajstič na zadnjih šestnajstih tekmah, z vso konkurenco pa je opravila zelo suvereno. Za finalno zmago s 6-0 6-1 nad Rusinjo Valentyno IVAKHNENKO je potrebovala vsega 53 minut.

Hercogova kot najboljša Slovenka trenutno zaseda 123. mesto na lestvici WTA, naslov v Italiji pa je bil že njen 14. v karieri na turnirjih ITF, dva je sovojila tudi na WTA touru.

Hercogova je v Santa Margeheriti Di puli prijavljena tudi prihodnji teden.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (15.000 $) je morala Nastja KOLAR (532) v finalu priznati premoč 19-letni Slovakinji Terezi MIHALIKOVI, ki je bila boljša s 6-2 6-4. Mihalikova je trenutno508. igralka lestvice WTA, leta 2015 pa je bila ena najboljši mladink, najvišje uvrščena na 4. mesto svetovne mladinske teniške lestvice. Za Kolarjevo je to drugi finale v zadnjem mesecu, pred štirimi tedni je bila finalistka tudi na ITF turnirju v Pragi. Na zadnjih osemnajstih srečanjih je zabeležila 14 zmag in 4 poraze. Kolarjeva bo v Sharm El Sheikhu nastopila tudi prihodnji teden. TUKAJ.

Dalila Jakupović po finalu v Tianjinu ostaja pri enem naslovu med dvojicami na turnirjih WTA

bm, 15.10.2017

Dalila JAKUPOVIĆ je v tretjem finalu na turnirjih dvojic WTA toura še drugič ostala brez zmage. S soigralko iz Srbije Nino STOJANOVIĆ sta morali v finalu 426.750 USD vrednega turnirja premoč priznati Romunki Irini Camelii BEGU in Italijanki Sari ERRANI. Slednji sta po uri in devetih minutah igre zmagali s 6-4 6-3. Za Romunko je bil to 5., za Italijanko pa 25. naslov med dvojicami na turnirjih WTA. Jakupovićeva ostaja pri enem, Stojanovićeva pa bo morala na prvi naslov še počakati.

Jakupovićeva sicer še vedno nastopa tudi med psoameznicami, kjer je na lestvici WTA trenutno na 221. mestu, med dvojicami pa je trenutno 106. igralka sveta.

Uvrstitev v finale je vsaki igralki prinesla 4600 $ in 180 točk za lestvico WTA, kar bo Jakupovićevo ponovno uvrstilo med najboljših 100 igralk v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Primorski veterani v Pulju boljši od domačinov

fh, 14.10.2017

Na premiernem srečanju veteranskih teniških reprezentanc Hrvaške Istre in Primorske v Pulju so gostje iz Primorske premagali domačo reprezentanco z rezultatom 7/6 in uspešno nadaljevali daljši niz zmag reprezentance Republike Slovenije nad prijatelji iz Istre.

Tekme srečanj posameznikov so dobili gostje iz Primorske z rezultatom 6/3 in tako z lažjim bremenom vstopili v igro dvojic, kjer jim je za končno zmago zadostovala samo ena dobljena partija v dvojicah. To se je tudi zgodilo. Dvojica Kos/ Devetak je tekmo suvereno pripeljala h koncu in zmaga je bila tu. Iz rezultatov je razvidno, da so Primorci prevladovali v mlajših kategorijah medtem, ko so pri ostalih kategorijah bile zmage enakomerno porazdeljene. Tekme so bile zelo izenačene razen ene ali dveh, saj so se nekatere razpletle šele po tretjem tie break nizu. Zmaga je za reprezentanco Primorske, ki jo je vodil selektor Franci Hrovat velikega pomena. Sam pristop reprezentantov in razumevanje donatorjev reprezentance Primorske je bil na vrhunski ravni, tako, da se za nadaljevanje srečanj dveh prijateljskih regijskih reprezentanc ni bati. Povratno srečanje sledi v mesecu aprilu 2018 na Primorskem.

Rezultati posamičnih dvobojev:

-35 Bogdanovič Ivan : Parfenov Kirill ( Ank) 4/6, 4/6

- 35 Grgič Paolo : Kapelj Nejc (IB) 1/6, 5/7

+ 35 Milutinovič Dimitrije : Oberstar Miha ( Kp) 6/4, 2/6, 7/10

+ 40 Ukota Alen : Devetak Aleš ( NG) 4/6, 4/6

+ 45 Fatorič Denis : Kos Peter (Kp) 6/1, 6/3

+ 50 Bačič Petar : Uršič Slavko (Vip) 5/7, 6/2, 10/7

+ 55 Čatič Fikret : Bradelj Rudi ( IB) 4/6, 1/6

+60 Miletič Bruno : Tomaž Malešič (Vip) 4/6, 6/0, 6/10

+ 65 Orlič Romano : Koglot Franci (NG) 6/1, 6/3

Rezultati tekem dvojic:

Bogdanovič / Fatorič : Kapelj /Parfenov 6/4, 3/6, 10/6

Ukota/Milutinovič : Devetak Kos 3/6, 2/6

Bačič/Čatič :Uršič/ Malešič 6/3, 6/3

Orlič/Miletič : Koglot/Bradelj 6/0, 6/1

Foto in tekst : Franci Hrovat

Več o veteranskem tenisu najdete TUKAJ.

Polona Hercog in Nastja Kolar finalistki ITF turnirjev v Santa Margheriti di Puli in Sharm El Sheikhu

bm, 14.10.2017

Polona HERCOG in Nastja KOLAR sta se uvrstili v finale ITF turnirjev v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) in Sharm El Sheikhu (15.000 $).

Hercogova je v Italiji v drugem krogu brez težav v eni uri s 6-0 6-2 premagala domačo kvalifikantko, 27-letno Claudio GIOVINE (642), v četrtfinalu pa prav tako ni imela veliko dela s 24-letno Rusinjo Valentyno IVAKHNENKO. V uri in petnajstih minutah je zmagala s 6-1 6-4. V polfinalu je igrala s 25-letno Američanko Chiaro SCHOLL (379) in ji v dobri uri prepustila 5 iger. Zmagala je s 6-4 6-1. V finalu bo igrala z Rusinjo, 24-letno Valentyno IVAKHNENKO.

Finalistka je tudi Nastja KOLAR v Sharm El Sheikhu, kjer je v drugem krogu s 4-6 6-1 6-2 premagala Poljakinjo Paulino JASTRZEBSKO, v četrtfinalu pa je s 6-2 6-2 premagala Gvatemalko Kirsten-Andreo WEEDON. V polfinalu je bila nato s 6-4 7-6(2) boljša od 18-letne Britanke Jodie Anne BURRAGE (615). Srečanje je trajalo uro in dvajset minut. V finalu bo igrala s Slovakinjo, 19-letno Terezo MIHALIKOVO (508). TUKAJ.

Danes na Fakulteti za šport redne letne meritve za tekmovalce in tekmovalke, poglejte končni spisek vabljenih

, 14.10.2017

Obveščamo vas, da bodo redne letne meritve motoričnih sposobnosti in antropometričnih značilnosti za tekmovalce/-ke Tenis Slovenije, rojene od leta 2000 doleta 2006 potekale v soboto 14.10.2017 na Fakulteti za šport, Gortanova 22, Ljubljana.

Končni spisek vabljenih na testiranje si lahko ogledate TUKAJ, ostale podrobnosti in dovoljenje, ki ga morajo podpisati starši ali skrbnik pa najdete TUKAJ TUKAJ.

Lep uspeh Dalile Jakupović na WTA turnirju v Tianjinu, kjer je finalistka konkurence dvojic

bm, 13.10.2017

Dalila JAKUPOVIĆ je naslednja izmed uspešnih Slovenk, ki odlično nastopajo v konkurenci dvojic. Še tretjič letos se je uvrstila najmanj v finale WTA turnirja dvojic, pri tem pa je enkrat tudi slavila. Doslej edino zmago je dosegla na turnirju v Carigradu, kjer je nastopala s soigralko iz Ukrajine Nadiio KICHENOK. V nedeljo bo tako naskakovala drugi naslov v karieri.

Na turnirju v Tianjinu z nagradnim skladom 426.750 USD ji je uvrstitev v finale uspela s soigralko Nino STOJANOVIĆ iz Srbije. V polfinalu sta s 6-0 4-6 10-6 premagali Kitajsko dvojico Hanyu GUO in Qiu Yu YE.

Finalni nasprotnici bosta Romunka Irina BEGU in Italijanka Sara ERRANI. TUKAJ.

Andreja Klepač na zaključnem turnirju dvojic v Singapurju

bm, 13.10.2017

31-letna Koprčanka Andreja KLEPAČ bo s soigralko, štiri leta starejšo Španko Jose Mario MARTINEZ SANCHEZ prvič v karieri nastopila na zaključnem turnirju najboljših osmih dvojic sveta, ki bo potekal od 22. do 29. oktobra v Singapurju.

Slovensko-španska dvojica si je nastop zagotovila z zmago na močnem WTA turnirju v Tokiu, kjer je bil nagradni sklad 890.100 $. Andrejina partnerica je na zaključnem turnirju dvojic nastopila že leta 2009 in v paru z rojakinjo Llagostero Vives turnir tudi osvojila.

V Singapurju bodo poleg Klepačeve in Martinezove nastopile še: Martina Hingis (ŠVI) - Yung Jan Chan(TAI), Elena Vesnina (RUS) – Ekaterina Makarova (RUS), Casey Dellacqua (AVS) - AshleighBarty (AVS), Lucie Hradecka (ČEŠ) – Katerina Siniakova (ČEŠ), Andrea Hlavackova (ČEŠ) – TimeaBabos (MAD), Yi Fan Xu (KIT) – Gabriela Dobrowski(KAN) in Kveta Peschke (ČEŠ) – Anna Lena Groenfeld (NEM).

Andreja KLEPAČ je teniška profesionalka od leta 2004, ko je prvič nastopila v žrebu glavnega turnirja WTA. Med posameznicami je bila najvišje uvrščena na 99. mesto leta 2008. Po težavah s poškodbami, z zadnjo se je spopadala leta 2013, se je odločila, da bo kariero nadaljevala le v konkurenci dvojic. In tu je zelo uspešna. Na turnirjih WTA je dosegla 5 zmag (Bad Gastein 2013, Bastad in New Haven 2014, Seul 2015 in Tokio 2017). Še štirikrat je bila finalistka turnirjev WTA od tega enkrat med posameznicami, štirikrat pa je bila četrtfinalistka turnirjev za Grand Slam in sicer na Aus Open 2015 in US Open v letih 2015, 2016 in 2017. Na OI v Londonu je med dvojicami osvojila 9. do 16. mesto. V glavni žreb turnirjev za Grand Slam se je uvrstila 29 krat, odigrala pa je skupaj 59 dvobojev.

Več o pričakovanjih na zaključnem turnirju bo povedala na novinarski konferenci, ki bo v torek 17. oktobra ob 11:30 v Rdeči dvorani Mestne hiše (Mestni trg 1, Ljubljana). TUKAJ.

Predsednik Tenis Slovenije otvoril zaključni Zavarovalnica Sava Masters na Otočcu

žk, 12.10.2017

Zaključnega Zavarovalnica Sava Mastersa 2017, ki ga je gostil TK Krka Otočec, se je v soboto udeležil tudi predsednik Tenis Slovenije gospod Marko Umberger, ki je skupaj z novomeškim županom gospodom Gregorjem Macedonijem in predstavnikom sponzorja kluba gospodom Janezom Planinškom tudi otvoril turnir.

V otvoritvenem nagovoru je predsednik mladim tenisačem in tenisačicam zaželel srečo, poudaril bistvo Fair Playa in jih pozval, naj predvsem uživajo v igri, saj bo rezultat prišel sam od sebe.

Po sprehodu med igrišči, kjer so igrali mladi upi pa je predsednik strnil misli:»Vesel sem, da so se ponovno zbrali najboljši mladi igralci letošnje sezone in da nam je tudi vreme naklonjeno. Stopnja kvalitete tenisa je na tem nivoju zelo visoka in res je užitek gledati igro naših mladih upov. Zahvaljujem se tudi županu občine Novo mesto in vodilnim v klubu TK Krka Otočec za vso podporo, prav tako pa tudi vsem sponzorjem in partnerjem ter sodelujočim in njihovim staršem.«

TUKAJ.

V igri še Polona Hercog in Nastja Kolar, ostali poraženi

bm, 11.10.2017

Kljub precejšnjemu številu slovenskih igralcev in igralk, ki so ta teden nastopili na mednarodnih članskih in mladinskih turnirjih v igri po torku ostajata le še Polona HERCOG in Nastja KOLAR. Obe morata tekmi drugega kroga še odigrati, vsi ostali so se poslovili v prvem ali drugem krogu.

V drugem krogu je nastope končal Blaž ROLA, ki je na ATP Challengerju v Buenos Airesu s 4-6 3-6 izgubil s 4. nosilcem, Avstrijcem Geraldom MELZERJEM. Rola tako še naprej išče pot povratka med najboljše, saj mu nikakor ne uspe doseči vidnejšega rezultata. Na zadnjih desetih turnirjih se je le dvakrat uspel prebiti preko drugega kroga, zadnji večji uspeh pa je dosegel aprila, ko je osvojil Challenger v Tallahasseeju v ZDA. Melzer je na drugi strani bolj uspešen, saj je na zadnjih desetih tekmah zabeležil osem zmag, očitno pa mu ležijo tudi levičarji, saj je na zadnjih desetih tekmah proti njim kar osemkrat slavil.

V Hammametu je po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja 15.000 $ vrednega Futuresa Anže ARH s 5-7 2-6 izgubil s 7. nosilcem, Avstrijcem Thomasom STATZBERGERJEM.

Še četrtič pa je v prvem krogu glavnega turnirja na mladinskem ITF touru izgubil Maj TOMAC. Tokrat ga je v Carigradu na turnirju 5. ranga s 6-4 6-3 premagal domačin Mustafa ERDOGAN. TUKAJ.

V Kopru sta bila na turnirju do 11 let najboljša Ana Tara Praček in Nikolas Car

bm, 10.10.2017

V nedeljo se je v Kopru končal zaradi slabega vremena dvakrat preložen turnir AS Junior Koper do 11 let. Nastopilo je 12 dečkov in devet deklic. Med dečki je bil najboljši Nikolas CAR (Ltc), pri deklicah je slavila Ana Tara PRAČEK (Koper).

Fotografije najboljših najdete TUKAJ.

V Kopru končano Primorsko veteransko prvenstvo v tenisu

fh, 10.10.2017

Prekrasen sončen dan in vztrajnost je organizatorje »državnega » prvenstva Primorske za veterane v tenisu nagradilo s tem, da so tekmovanje po nekaj odpovedih zaradi slabega vremena izvedli v Kopru na urejenih igriščih ŠRC Bonifike.

Organizatorja Primorski tenis in TK Koper sta z zadovoljstvom ugotovila, da je številna udeležba igralcev iz Nove Gorice, Tolmina in Ajdovščine ter ostalih igralcev južne Primorske dobra spodbuda tudi za prvenstvo v letu 2018. Kot večkrat doslej pa se je poznala tradicionalna odsotnost igralcev iz Portoroža, ki napora poti iz prestolnice turizma do Kopra pač ne zmorejo.

Na Primorskem prvenstvu je nastopilo 38 tekmovalcev v sedmih starostnih kategorijah, ki so se potegovali za naslov prvaka in s tem tudi za nastop za reprezentanco Primorske, ki bo 14.10.2017 gostovala pri reprezentanci veteranov Hrvaške Istre v Pulju. Igralci so v posameznih kategorijah dosegli naslednje uvrstitve:

Kategorija –35: 1. Nejc KAPELJ (Ilirska Bistrica), 2. Kirill PARFENOV (Ankaran)

Kategorija +35: 1. Miha OBERSTAR (Koper), 2. Denis ČRNILOGAR (Vipava), 3. Jurij ŠAV (Koper)

Kategorija +40: 1. Gorazd MARANŠEK (Koper), 2. Matjaž JAKONČIČ (N.-Gorica), 3. Aleks VERGAN (Koper)

Kategorija +45: 1. Peter KOS (Koper), 2. Robert MEDVED (Škofije), 3. Bor ZULJAN (N. Gorica)

Kategorija +50: 1. Slavko URŠIČ (Vipava), 2. Patricij VOGRIČ (N.Gorica), 3. Vlado HERIC (Koper)

Katergorija +55: 1. Rudi BRADELJ (Ilirska Bistrica), 2. Dušan MOZETIČ (N. Gorica), 3. Igor BREŠAN (Tolmin)

Kategorija +60: 1. Dušan VALENTINČIČ (Koper), ki je nastopal tudi v nižji kategoriji

Kategorija +65: 1. Milan MUROVEC (Koper), 2. Brane BUKUDOR (Tolmin), 3. Milan BUBNIČ (Izola)

Kategorija +70: 1. Zdravko SIRK (Strunjan) 2. Zdenko OSTROUŠKA (Ajdovščina).

Tekst in foto: Franci Hrovat TUKAJ.

Polona Hercog, Blaž Rola in Nastja Kolar v drugi krog turnirjev, porazi za Tadejo Majerič, Nino Kolar, Mika Urbanijo in Kristino Novak

bm, 10.10.2017

Naši člani in članice so nastope na mednarodnih turnirjih začeli s polovičnim uspehom.

Blaž ROLA nastopa na ATP Challengerju v Buenos Airesu (50.000$+H), kjer se turnir igra na šečeni podlagi. V prvem krogu je s 6-0 6-4 ugnal 25-letnega urugvajskega kvalifikanta Martina CUEVASA (438). Ta je nazadnje nastopil pred enim mesecem prav tako v Buenos Airesu in takrat osvojil Futures z nagradnim skladom 15.000 $.

Polona HERCOG še naprej igra na turnirjih ITF in tzudi ta teden je v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) 1. nosilka. Za uvod je s 7-6(2) 6-1 premagala belgijsko kvalifikantko, 18-letno Luno MEERS (948).

V Sharm El Sheikhu je bila uspešna tudi Nastja KOLAR na turnirju z nagradnim skladom 15.000 $. V prvem krogu je s 6-1 6-1 premagala Egipčanko, 19-letno Farah YASSER ABD EL WAHAB.

Uvodni nastopi se tokrat niso posrečili Nini KOLAR v Hammametu, Tadeji MAJERIČ v Lagosu in Miku URBANIJI v Antalyi. Vsi trije so uvodno srečanje izgubili.

Neuspešna je bila tudi mladinka Kristina NOVAK, ki je izgubila uvodno srečanje na ITF turnirju 2. ranga v španski Pontevedri. S 6-3 6-3 jo je premagala 7. nosilka, Francozinja Giulia MORLET (123). TUKAJ.

Mike Urbanija in Anže Arh v glavni turnir. Pregled nastopov naših igralk in igralcev ta teden

bm, 08.10.2017

Mike URBANIJA in Anže ARH sta se uvrstila v glavni žreb Futuresov v Antalyi in Hammametu.

Urbanija je v Antalyi v drugem krogu s 7-6(9) 6-0 v slovenskem obračunu premagal Davida GORŠIČA, v finalu kvalifikacij pa je bil s 6-4 6-3 boljši od Nemca Kevina KACZYNSKEGA.

Anže ARH je nastopil v Hammametu in v drugem krogu igral s 4. nosilcem kvalifikacij, Špancem Albertom ROMEROM DE AVILA SENISE. Ta mu je srečanje pri zaostanku 4-6 2-3 predal. V finalu kvalifikacij je nato s 6-2 6-1 premagal Francoza Borisa FASSBENDERJA.

Na ATP Challengerju v italijanskem Ortiseu je v drugem krogu 1. nosilec Andrea ARNABOLDI (216) z 2-6 6-1 6-2 izločil našega Toma KOČEVARJA DEŠMANA.

V Buenos Airesu bo na ATP Challengerju ta teden nastopil Blaž ROLA. V prvem krogu 50.000 $ vrednega turnirja bo igral s kvalifikantom.

Tadeja MAJERIČ se po devetmesečni pavzi na igrišča vrača na njeni priljubljeni destinaciji, v Lagosu (25.000 $), kjer je doslej osvojila že dva ITF turnirja z enakim nagradnim skladom. V prvem krogu bo igrala s Francozinjo Estelle CASCINO (463).

Polona HERCOG bo nastopila na ITF turnirju v santa Margheriti Di Puli (25.000 $).

Nastja KOLAR je v Sharm El Sheikhu na turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000 $.

Nina KOLAR bo še enkrat igrala na ITF turnirju v Hammametu.

Kristina NOVAK bo nastopila na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v španski Ponteverdi, Maj TOMAC pa na na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Carigradu. TUKAJ.

Zmagovalci Zavarovalnica Sava Mastersa 2017 do 12 in 16 let so Matic Križnik, Ana Lanišek, Matic Dimic in Tjaša Klevišar

bm, 08.10.2017

Danes so bili na Otočcu na Zavarovalnica Sava Mastersu 2017 na sporedu polfinalni in finalni obračuni v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let.

Tako pri dečkih kot pri deklicah so ostali v boju za naslov prvi štirje igralci oz. igralke lestvice TS, presenetila pa je Ana LANIŠEK, ki je izločila 1. in 2. nosilko v kategoriji deklic do 12 let.

Pri dečkih sta se v finale uvrstila 1. nosilec Matic KRIŽNIK (TK-CC), ki je v polfinalu v klubskem obračunu s 6-0 6-3 premagal Tima KUŠTRA in Jaka GOLOB (Tr-Kr), ki je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-1 boljši od domačega upa Janija RETLJA (Otočec). V izenečenem finalu je slavil Križnik z rezultatom 6-4 0-6 7-5.

Pri dekletih je v polfinalu 1. nosilka Ela Nala MILIČ (TK-CC) s 6-1 6-1 premagala Mašo VIRIANT (Radomlje), v drugem polfinalnem obračunu igralk istih klubov pa je Ana LANIŠEK (Radomlje) s 6-4 1-6 6-1 premagala 2. nosilko Leontino STOJANOVIĆ (TK-CC). V finalu je slavila Laniškova, ki je zmagala s 6-3 6-2.

V starostni kategoriji do 16 let sta se pri dekletih v finale uvrstili Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), ki je v prvem polfinalu s 6-4 6-3 premagala Ano Zalo VOLK (ŽtkMb) in Taja LONČARIČ (Ptuj), ki je bila v drugem polfinalu s 6-4 7-5 boljša od Alee BUBEK (N.Gorica). V finalu smo tako spremljali obračun najuspešnejših igralk mastersov, saj je Taja LONČARIČ že osvojila masters do 14 let, Klevišarjeva pa je bila polfinalistka mastersa do 18 let. Zmagovalka mastersa do 16 let je postala Klevišarjeva, ki je v finalu zmagala s 6-1 6-2.

Pri fantih je dvakratni finalist mastersov, v finale se je uvrstil tudi v kategoriji do 18 let, Matic DIMIC (MaxLj) v polfinalu s 6-1 6-1 premagal Mariborčana Boruta ŠRAJA, v drugem polfinalu pa je Klemen TAŠNER (Šentjur) s 6-3 6-2 premagal Aneja LEVPUŠČKA (Domžale). V finalu je s 6-3 6-2 slavil Dimic, ki je tako pospravil v žep še drugi naslov, prvega je osvojil v mastersu do 18 let, kjer je finale zaradi bolezni Tima Tekavca dobil brez boja.

Na fotografiji najboljši do 12 let

Več najdete TUKAJ.

Na Otočcu so na Zavarovalnica Sava Mastersu 2017 v soboto nastopili dvanajst in šestnajstletniki

bm, 07.10.2017

Na Otočcu se z nastopom zadnjih dveh starostnih kategorij nadaljuje Zavarovalnica Sava Masters 2017. Tako kot ob začetku turnirjev starostnih kategorij do 14 in 18 let je tudi danes potekala otvoritev na kateri so igralci, starši in sodniki prebrali pravila fair playa, v nadaljevanju pa smo spremljali zanimive obračune prvega kroga in četrtfinalne obračune na katerih se igralci in igralke borijo za naslov zmagovalca, točke za lestvico TS in za nagrado v protivrednosti 500 €, ki jo zmagovalcem posamezne kategorije zagotavljata Tenis Slovenija in Zavarovalnica Sava. Otvoritve sta se udeležila tudi predsednik TS Marko UMBERGER in direktor TS Gregor KRUŠIČ.

V okrnjeni konkurenci fantov, manjkata 1. in 2. igralec lestvice TS do 16 let so se v polfinale uvrstili Matic DIMIC (MaxLj), Borut ŠRAJ (ŽtkMb), Klemen TAŠNER (Šentjur) in Enej LEVPUŠČEK (Domžale).

Pri dekletih je nastopila večina igralk iz vrha lestvice TS, v polfinale pa so se uvrstile Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), Ana Zala VOLK (ŽtkMb), Alea BUBEK (N.Gorica) in Taja LONČARIČ (Ptuj). Slednja se po osvojitvi naslova v konkurenci do 14 let bori za nov naslov, tokrat med dekleti do 16 let.

Pri dečkih in deklicah do 12 let so nastopili vsi najboljši, v polfinale pa so se uvrstili prvi štirje igralci lestvice TS Matic KRIŽNIK (TK-CC), Tim KUŠTER (TK-CC), Jani RETELJ (Otočec) in Jaka GOLOB (Tr-Kr).

Tudi pri deklicah do 12 let so v igri ostale najboljše štiri igralke lestvice TS. Za naslov zmagovalke Mastersa Zavarovalnica Sava 2017 se bodo borile Ela Nala MILIĆ (TK-CC), Maša VIRIANT in Ana LANIŠEK (Radomlje) ter Leontina STOJANOVIĆ (TK-CC).

V nedeljo se bodo finalni obračuni na Otočcu začeli ob 10. uri. Vabljeni na ogled tekem. TUKAJ.

Kaja Juvan klonila v polfinalu Sharm El Sheikha, Tom Kočevar Dešman, Mike Urbanija, Anže Arh in David Goršič dobro začeli kvalifikacije

bm, 07.10.2017

Kaja JUVAN je izgubila polfinalno srečanje na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Sharm El Sheikhu. V polfinalu jo je s 3-6 6-0 6-3 premagala 1. nosilka, 22-letna Pei-Chi LEE iz Kitajskega Tajpeha , 477. igralka lestvice WTA, ki pa je v odlični formi, saj je v Sharm El Sheikhu nastopila na treh turnirjih zapored, pri čemer je na prvem zmagala, na drugem je izgubila v finalu, tudi na tretjem pa je najmanj finalistka.

Za Kajo je bil to prvi turnir po pripravljalnem obdobju, na članskem ITF turnirju pa je nazadnje nastopila junija v Mariboru, kjer je turnir osvojila. Ta maesec jo čaka nastop na mastersu najboljših mladink v Chenduju od 23. do 29. oktobra.

Uspešno so začeli kvalifikacije naši fantje na mednarodnih turnirjih. Tom KOČEVAR DEŠMAN je v Val Gardeni, kjer igra v kvalifikacijah 64.000 € vrednega ATP Challengerja. V prvem krogu je s 4-6 7-6(2) 7-6(4) premagal Francoza Huga GRANIERA. Slednji je v tretjem nizu z breakom vodil s 3-0, a se je Tom pobral in na koncu zasluženo slavil. Imel je odličen izkoristek prvega servisa, saj je osvojil kar 84 % možnih točk.

V turški Antalyi sta Mike URBANIJA in David GORŠIČ. Oba sta nastope v kvalifikacijah Futuresa začela z zmago. Urbanija je s 6-2 6-1 premagal Latvijca Arturja KULIBABO, Goršič je s 6-3 7-5 izločil Finca Mikko ROUVALA.

Na Futuresu v Hammametu je dobro začel Anže ARH, ki je v prvem krogu s 6-0 6-3 premagal Čeha Daniela RABASA, izgubil pa je Domen GOSTINČAR, katerega je s 6-4 7-6(6) izločil Alžirec Nazim MAKHLOUF. Na WTA turnirju v Tianjinu na Kitajskem je v prvem krogu kvalifikacij izgubila Dalila JAKUPOVIĆ. Z 2-6 7-6(4) 6-3 jo je premagala Kitajka Hanyu GUO (331). TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek osvojil ITF turnir 5. ranga v Baru, Sheila Glavaš zmagovalka med dvojicami

bm, 07.10.2017

Filip Jeff PLANINŠEK nadaljuje izjemno serijo zmag, danes je v Baru dosegel še petnajsto zaporedno in osvojil drugi naslov na turnirjih ITF v dveh tednih.

V slovenskem finalu je bil v tesnem obračunu z Blažem VIDOVIČEM boljši s 6-4 5-7 6-3.

Izkazala se je tudi Sheila GLAVAŠ, ki je s soigralko, Srbkinjo Andjelo JOCOVIĆ osvojila turnir dvojic. V finalu sta s 6-3 6-2 premagali Ukrajinko Luyizo DADVANI in Rusinjo Iuliio NKITINO.

TUKAJ.

Bor Artnak, Taja Lončarič, Anja Gal in Matic Dimic zmagovalci mastersa Zavarovalnica Sava do 14 in 18 let

bm, 06.10.2017

V TC Otočec se zaključujeta mastersa Zavarovalnica Sava 2017 v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let. Zaradi slabega vremena so se tekme začele kasneje od načrtovanega časa, tako da je bil finalni obračundeklet v starostni kategoriji do 18 let na sporedu v soboto, fantje pa bodo končali v ponedeljek.

Dobili pa smo zmagovalca v starostni kategoriji do 14 let in zmagovalko pri dekletih do 18 let.

Pri dečkih sta se v finale uvrstila Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽtkMb), v polfinalu je s 6-2 4-6 6-3 premagal Luna OBRULA (Celje) in Bor ARTNAK (AS Litija), ki je v drugem polfinalu s 6-1 6-4 izločil Jona Lana ŠUNTARJA (Tr-Kr).

V finalu je v izenačenem in napetem obračunu Aslavil Artnak, ki je zmagal s 6-4 3-6 6-3.

Med deklicami je naslov osvojila Taja LONČARIČ (Ptuj), ki je v finalu s 6-2 6-1 premagala Pio Marijo REBEC (Tc-Lj). Lončaričeva je v polfinalu s 6-2 6-3 premagala klubsko soigralko Nino PLIBERŠEK, Rebčeva pa je bila v drugem polfinalu s 6-3 6-1 boljša od Brine ŠULIN (Radomlje).

Pri fantih do 18 let sta se v finale uvrstila Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je v polfinalu s 4-6 6-2 7-6(5) premagal Marka ANDREJIČA GOLJARJA (Domžale) in Matic DIMIC (MaxLj), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 3-6 6-4 boljši od Roka KOMCA (Koper). Masters je osvojil Matic DIMIC, saj je moral Tekavec finale zaradi bolezni predati.

Pri dekletih smo spremljali finalni obračun med Mariborčankama Anjo GAL (Žtk) in Urško VELEC (Branik). Anja Gal je v polfinalu s 6-2 7-5 premagala Tjašo KLEVIŠAR (Tr-Kr), Urška Velec je bila s 6-3 2-6 7-6(10) boljša od Eme HORVAT (Tc-Lj).

V finalu je bila boljša Anja GAL, ki je zmagala z rezultatom 6-4 6-1.

Na fotografiji: Anja Gal (desno) in Urška Velec

Več najdete TUKAJ.

Izjemno! V Baru v finalu ITF turnirja slovenska kvalifikanta Filip Jeff Planinšek in Blaž Vidovič

bm, 06.10.2017

Saj ni res, pa je, bi lahko zapisali ob novici, ki prihaja iz črnogorskega Bara, kjer sta se na ITF turnirju 5. ranga Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ uvrstila v finale. Novica ne bi bila nič posebnega, če ne bi bila oba kvalifikanta, ki sta morala na poti do finala zmagati po sedemkrat, ob tem pa je Filip Jeff dosegel že štirinajsto zaporedno zmago na turnirjih ITF, saj je prejšnji teden, prav tako iz kvalifikacij, osvojil turnir v Mostarju.

V današnjih polfinalnih obračunih je Planinšek s 5-7 6-0 (predaja) premagal Srba Lazarja MILIĆEVIĆA, Vidovič pa je bil s 5-7 6-4 7-5 boljši od Hrvata Patrika STEPANIĆA.

Med dekleti se je polfinalna zmaga za las izmuznila Anji TRBEŽNIK, ki je s 6-7(4) 5-7 izgubila s Srbkinjo Emilijo KOJĆIĆ, a je kljub porazu lahko zadovoljna saj je z uvrstitvijo v polfinale dosegla uspeh kariere.

Uspešne slovenske nastope je dopolnila Sheila GLAVAŠ, ki se je v konkurenci dvojic s soigralko Andjelo JOCOVIĆ iz Srbije s katero sta bili tudi prvi nosilki, uvrstila v finale. Tu bosta njuni nasprotnici Ukrajinka DADVANI in Rusinja NIKITINA. TUKAJ.

Kaja Juvan v polfinale Sharm El Sheikha, konec za Polono Hercog in Nastjo Kolar

bm, 06.10.2017

Kaja JUVAN se je na ITF turnirju (15.000 $) v Sharm El Sheikhu uvrstila v polfinale. V drugem krogu je s 6-1 6-4 premagala Valerio BHUNU iz Zimbabveja, v četrtfinalu pa je s 6-2 6-2 izločila še Romunko Ano Bianco MIHAILO. V polfinalu bo v soboto igrala s 1. nosilko, Pei Chi LEE iz Kitajskega Tajpeha.

Manj uspešna je bila Nastja KOLAR, ki je tekmo drugega kroga izgubila. S 6-1 7-5 jo je premagala Indijka Kanika VAIDYA ( WTA 896).

Se je pa po Tamari ZIDANŠEK presenetljivo hitro v Santa Mrgheriti di Puli (25.000 $) poslovila tudi Polona HERCOG. S 7-6(7) 6-7(5) 6-4 jo je presenetila 24-letna Slovakinja Michaela HONCOVA, 301. igralka lestvice WTA.

Z nastopi je v prvem krogu ITF turnirja v Hammametu (15.000 $) končala tudi Nina KOLAR. S 6-0 6-0 jo je premagala 5. nosilka Italijanka Federica ARCIDIACONO. TUKAJ.

Od četrtka do nedelje na Otočcu Zavarovalnica Sava Masters 2017

bm, 06.10.2017

Od četrtka do nedelje bo Otočec središče slovenskega mladinskega tenisa, saj se bodo za naslove na Zavarovalnica Sava Mastersu 2017 borili najboljši igralci in igralke pretekle sezone v starostnih kategorijah do 12, 14, 16 in 18 let.

Konkurenca bo najbolj okrnjena med dekleti do 18 let, kjer ne bodo nastopile naše najboljše mladinke, delno pa tudi pri fantih, a tu bo zaigral št. 1 trenutne lestvice Jan VEHOVEC.

Vsi najboljši iz lestvice TS pa bodo nastopili v ostalih starostnih kategorijah.

V četrtek in petek bodo na sporedu obračuni v kategorijah do 14 in 18 let, v soboto in nedeljo pa v kategorijah do 12 in 16 let.

Upamo, da bo organizatorjem šlo na roko tudi vreme, vsekakor pa si naslednje štiri dni obetamo vrhunske predstave mladih igralk in igralcev, ki si jih velja ogledati.

Z nastopi sta začeli prvi starostni kategoriji, v četrtfinale pa so se pri dečkih do 14 let uvrstili Nejc ŽUNIČ, Aljaž KIRBIŠ, Aljaž JERAN in Jan DIMITRIJEVIČ, med deklicami do 14 let so bile uspešne Hana BEČIROVIČ NOVAK, Maja ZUCCHIATI, Petja DRAME in Annika PLANINŠEK.

Med fanti do 18 let so med osem najboljših napredovali David CEPAK, Tim TEKAVEC, Rok KOMAC in Matic DIMIC, med dekleti so se med osem uvrstile Ajda BUKOVEC, Ema HORVAT, Noka JURIČ in Tara Katarina MILIĆ.

Popoldne so bile odigrane tudi četrtfinalne tekme. V polfinalu se bodo v kategoriji do 18 let med fanti za finale pomerili Mark ANDREJIČ GOLJAR in Tim TEKAVEC ter Matic DIMIC in Rok KOMAC.

Pri dekletih sta polfinalna para Anja GAL in Tjaša KLEVIŠAR ter Ema HORVAT in Urška VELEC.

Med štirinajstletniki sta pri dečkih polfinalna para Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Lun OBRUL ter Bor ARTNAK in Jona Lan ŠUNTAR.

Med deklicami se bodo v polfinalu srečale Taja LONČARIČ in Nina PLIBERŠEK ter Brina ŠULIN in Pia Marija REBEC.

Polfinalni obračuni so bili zaradi slabega vremena prestavljeni in se začenjajo ob 16. uri.

Vabljeni v TC Otočec. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek, Blaž Vidovič in Anja Trbežnik polfinalisti ITF turnirja v Baru

bm, 05.10.2017

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Baru so se v polfinale uvrstili Filip Jeff PLANINŠEK, Blaž VIDOVIČ in Anja TRBEŽNIK. Planinšek, ki se je, tako kot Vidovič, v glavni turnir prebil iz kvalifikacij je v drugem krogu s 7-5 6-3 premagal 5. nosilca, Avstrijca Filipa MISOLICA, v četrtfinalu pa je s 6-4 6-3 Hrvata Roka HORVATA. Vidovič je bil v drugem krogu s 6-2 6-3 boljši od Srba Luke JANKOVIĆA, v četrtfinalu pa je s 6-2 6-2 premagal 4. nosilca iz Hrvaške Mileta MATIĆA.

Planinšek je dosegel še 13. zaporedno zmago na turnirjih ITF, pretekli teden je osvojil tudi turnir v Mostarju.

Med dekleti se je prvič v karieri v polfinale uvrstila Anja TRBEŽNIK, ki je v drugem krogu s 7-5 6-0 premagala Makedonko Darijo KRZOVSKO, v četrtfinalu pa je bila s 6-1 6-2 boljša od Avstrijke Seline PICHLER.

V drugem krogu sta izpadli Sheila GLAVAŠ in Tara GORINŠEK. TUKAJ.

Polona Hercog in Kaja Juvan v drugi krog, poraz Tamare Zidanšek

, 04.10.2017

Čeprav smo ta teden upali na slovenski finale na ženskem ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $), kjer sta na mestih 1. in 2. nosilke Polona HERCOG in Tamara ZIDANŠEK, do tega žal ne bo prišlo, saj je Zidanškova presenetljivo izpadla že v uvodnem nastopu. S 6-3 1-6 6-3 jo je po dveh urah igre premagala 25-letna Argentinka Paula ORMAECHEA, trenutno 734. igralka lestvice WTA, leta 2013 pa je bila že na 59. mestu. Obe igralki sta se pomerili tudi v prvem krogu turnirja v istem kraju pretekli teden, a je takrat s 6-4 6-1 slavila Zidanškova, ki je kasneje tudi osvojila turnir.

Dobro pa je tudi ta teden začela Polona HERCOG, ki je v prvem krogu s 6-3 6-1 premagala kvalifikantko iz BiH, 25-letno Jeleno SIMIĆ (462).

V prvem krogu ženskega ITF turnirja v Sharm El Sheikhu (15.000 $) je bila uspešna tudi naša mladinka Kaja JUVAN, ki je v uvodnem srečanju s 7-5 6-1 premagala 20-letno Čilenko Danielo MACARENA LOPEZ (1043).

Že včeraj je v drugi krog v Sharm El Sheikhu napredovala Nastja KOLAR, ki je s 6-1 6-2 premagala Indijko Dhwani KUMAR. Na nastop v 1. krogu Hammameta še čaka Nina KOLAR. TUKAJ.

Znan datum zaključne prireditve Tenis Slovenije

bm, 04.10.2017

Spoštovani sponzorji, partnerji in prijatelji Tenis Slovenije,

leto je naokoli in z veseljem vam sporočamo, da je znan datum letošnje Zaključne prireditve Tenis Slovenije, ki se bo odvila 29.11.2017 ob 17:30 uri v ljubljanskem Siti Teatru (BTC).

Natančen program prireditve vam bomo sporočili naknadno, ker pa si seveda želimo, da bi se nam pridružili tudi vi, vas pozivamo, da si že danes rezervirate omenjeni čas in v naši družbi pospremite podelitev nagrad najuspešnejšim ter se podružite v prijetnem teniškem ambientu.

Video Zaključne podelitve Tenis Slovenije 2016 si lahko ogledate TUKAJ

Veselimo se vaše udeležbe!

Teniški pozdrav,

Marko Umberger, Predsednik Tenis Slovenije TUKAJ.

Andreja Klepač izgubila četrtfinale WTA turnirja dvojic v Pekingu

bm, 03.10.2017

Andreja KLEPAČ in Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ sta se uvrstili v četrtfinale WTA turnirja dvojic v Pekingu, kjer skupni nagradni sklad znaša kar 6.381.000 $. V drugem krogu sta s 7-5 6-4 premagali Avstralki Ashleigh BARTY in Casey DELLACQUA, ki sta bili v prvem krogu s 6-1 6-2 boljši od naše Katarine SREBOTNIK in Ukrajinke Olge SAVCHUK.

V četrtfinalu sta se pomerili z 2. nosilkama Rusinjama Eleno VESNINO in Ekaterino MAKAROVO. To je bilo njihovo letošnje peto medsebojno srečanje, še četrtič pa sta bili boljši Rusinji. Tokrat sta zmagali z rezultatom 4-6 6-0 10-7. TUKAJ.

Ta teden v igri Kaja Juvan, Nastja Kolar, Nina Kolar ter mladinci in mladinke

bm, 03.10.2017

Na članskih turnirjih bomo ta teden poleg Tamare Zidanšek in Polone Hercog, ki sta v Italiji, spremljali nastope Nine KOLAR v Hammametu in Nastje KOLAR ter Kaje JJUVAN v Sharm El Sheikhu. Nastja KOLAR ke že nastopila v prvem krogu in s 6-1 6-2 premagala Dhwani KUMAR iz Indije. V kvalifikacijah moškega Futuresa sta nastopila Anže ARH in Matic ZAPLOTNIK, a sta izgubila uvodni srečanji. V kvalifikacijah Futuresa v Antalyi se je preizkušal David GORŠIČ, a tudi on neuspešno.

Dobro pa gre zaenkrat našim mladincem in mladinkam na ITF turnirju 5. ranga v Baru v Črni Gori. V kvalifikacijah sta bila uspešna Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ pri fantih ter Tara GORINŠEK pri dekletih. Slednja so že začela z glavnim turnirjem in to uspešno. V prvem krogu so zmage vknjižile Tara GORINŠEK, Anja TRBEŽNIK in Sheila GLAVAŠ.

Fantje so nastopili v torek, poleg obeh kvalifikantov je v glavnem turnirju nastopil še Maj TOMAC, ki pa je srečanje zMakedoncem Hristom PLASESKIM izgubil s 6-3 2-6 1-6. Filip Jeff PLANINŠEK je s 6-0 6-3 premagal Makedonca Gjorgija JANKULOVSKEGA, Blaž VIDOVIČ je bil s 6-2 6-3 boljši od še enega Makedonca Luke ANDONOVA.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Italiji do 12. naslova na turnirjih ITF

bm, 02.10.2017

Tamara ZIDANŠEK je z zmago na ITF turnirju (25.000 $) v Santa Margheriti Di Puli v Italiji osvojila še 12 naslov na turnirjih serije ITF v kareiri in prvega letos.

V finalu je s 7-6(4) 7-5 premagala 26-letno Hrvatico Terezo MRDEŽA, 244. igralko, lestvice WTA. Fialne sta igralki začeli v nedlejo a je bilo pri izidu 7-6(4) 4-4 prekinjeno in se je nadaljevalo danes popoldne. Odločilna je bila 11. igra v kateri je pri izidu 5-5 Tamari uspel break, nato pa je zanesljivo dobila svoj začetni udarec in s tem srečanje turnir. Zidanškova je v srečanju nasprotnici osemkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila sedemkrat.

Tudi ta teden bo Zidanškova nastopila v Santa Margheriti Di Puli na turnirju z enkaim ngradnim skladom, pripada pa ji mesto druge nosilke. Prva nosilka bo tudi ta teden Polona HERCOG in če bo šlo vse po načrtih si lahko konec obetamo slovensko finale. TUKAJ.

Tretji Pro Am teniški turnir - gospodarstvo skupaj s športom za podporo mladih teniških talentov

ts, 02.10.2017

Ob začetku novega šolskega leta se še posebej zavedamo, da na mladih svet stoji. Zato smo z mednarodnimi partnerji Tenis Slovenija, Advantage Austria Ljubljana, Slovensko – nemška gospodarska zbornica in Hidria združili moči in tradicionalni teniški turnir dvojic 3. Pro Am Slovenija, edinstveni teniški športno – gospodarski dogodek, organizirali v podporo mladim, perspektivnim igralcem tenisa. Brez podpore gospodarstva namreč ni športnega napredka. Še posebej zato, ker gospodarstvo s podporo športu pomembno pripomore k dolgoročnemu razvoju mladih.

3. Pro Am teniški turnir dvojic je svojevrsten športno – gospodarski dogodek. Na njem se prepletajo izkušnje profesionalnih in vrhunskih teniških igralcev ter podpornikov in prijateljev tenisa iz sveta gospodarstva s ciljem podpreti mlade teniške talente. Skozi druženje in teniške dvoboje dvojic, sestavljenih iz sponzorja/podpornika/partnerja turnirja in profesionalnega oziroma šolanega teniškega igralca, skupaj oblikujemo posebno vez. Ta športu in mladim športnikom omogoča kakovosten in dolgoročen razvoj bodisi na športnem bodisi na kateri koli drugem področju. Skupaj s Tenis Slovenijo, Advantage Austrio Ljubljana, Slovensko – nemško gospodarsko zbornico, Hidrio in mnogimi drugimi podporniki iz gospodarstva namreč z vlaganjem in podporo športu mlade odvrnemo od ulice, jih naučimo delovnih navad in jih pripravimo na samostojno življenje. Tudi tako, da že z 18. leti lahko pridobijo poklic vaditelja tenisa in možnost zaposlitve doma ali kjerkoli v svetu. Najboljšim mladim tenisačem pa tudi omogočimo brezplačno šolanje na ameriških univerzah.

Pri tem smo partnerji tudi odločno podprli Hidriin projekt Gradimo partnerstva za bodoče zmagovalce, s katerim je ta korporacija junija že podprla jeseniški hokej, mladim jeseniškim hokejistom pa podelila kompozitne hokejske palice. Vsi skupaj se dobro zavedamo, da lahko tudi gospodarstvo pomembno prispeva k razvoju mladih in njihovih profesionalnih karier. Močna lokalna skupnost, zadovoljni krajani in talentirani posamezniki so ključni za uspešen razvoj in krepitev tako Slovenije kot lokalnih okolij. Naš interes namreč ni le dobro poslovanje in doseganje vrhunskih poslovnih in finančnih rezultatov. Odločeni smo ustvarjati tudi zadovoljstvo in socialno varnost ter graditi boljšo prihodnost za vse nas. Zato skupaj s partnerji športnim in ostalim talentom nudimo tudi štipendije, počitniško delo in možnost zaposlitve v partnerskih podjetjih. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.