prijava_e
Novice : Arhiv novic 2017 : April 2017

Arhiv novic - april 2017

Na OP 18 v Mariboru znani finalistki in polfinalisti

bm, 30.04.2017

Na OP v starostni kategoriji do 18 let, ki se odvija na igriščih TK Branik v Mariboru so pri fantih znani polfinalisti. Prvi polfinalist je nepostavljeni Blaž VIDOVIČ, ki je v četrtfinalu s 6-4 6-4 izločil 1. nosilca, domačina Gašperja BEZJAKA. V polfinalu se bo pomeril s 4. nosilcem Nikom CMAGERJEM. Ta je bil v četrtfinalu s 6-4 3-6 6-4 boljši od Roka KOMCA. V spodnejm delu žreba sta polfinalista 3. nosilec Miha PERUŠ, v četrtfinalu je bil s 6-2 6-4 boljši od Jovana ILIĆA in 2. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ, ki je s 6-2 6-3 premagal Gašperja OBLAKA.

Pri dekletih se bosta za naslov borili 1. nosilka Alea BUBEK (N.Gorica), v polfinalu je z 2-6 6-2 6-1 premagala Tjašo KLEVIŠAR (Tr-Kr) in nepostavljena Marija VIČIČ (MaxLj), ki je s 6-3 6-3 izločila Zojo ŠTRUKELJ (ŠtkVe). TUKAJ.

Sebastian Dominko, Bor Artnak, Nika Strašek in Brina Šulin finalisti, Ažbe Jarc osvojil B turnir

bm, 30.04.2017

V Kopru se končuje finalni turnir do 14 let. Današnje polfinalne in finalni obračun B turnirja za dečke so zaznamovali izjemno izenačeni dvoboji, vsi so se končali po več kot dveh urah igre in z izjemi enega po treh odigranih nizih.

Pri dečkih sta se v finale A turnirja uvrstila 3. nosilec Sebastian DOMINKO (ŽtkMb), ki je v polfinalu presenetil 1. nosilca in prvega igralca lestvice TS do 14 let Aljaža JERANA (Radomlje), Dominko je zmagal s 7-5 6-3, in 2. nosilec Bor ARTNAK (AsLit), ki je s 4-6 6-3 6-1 premagal 4. nosilca Maja PREMZLA (ŽtkMb). B tgurnir dečkov je osvojil Ažbe JARC (Medvode), ki je v finalu s 7-5 3-6 7-5 premagal Kala GORNIKA (TK Maja).

Pri deklicah sta se v finale uvrstili 1. nosilka Nika STRAŠEK (Ptuj), ki je z 2-6 6-3 6-1 premagala Meto MARENK (Medvode) in 2. nosilka Brina ŠULIN, ki je v drugem polfinalu s 5-7 7-6(3) in 6-2 premagala klubsko soigralko Mašo VIRIANT (Radomlje).

Na fotografiji z leve: Jarc, Gornik, Jeran, Premzl in Marenk TUKAJ.

Blaž Rola po dveh letih do novega naslova na ATP Challengerju in ponovno med prvo dvestoterico

bm, 30.04.2017

Blaž ROLA se je po dveh sušnih letih in težavah s poškodbami ponovno zavihtel na zmagovalno stopničko. Osvojil je turnir serije ATP Challenger z nagradnim skladom 75.000 $ v amriškem Tallahasseeju. V finalu je po več kot dve uri in pol izenačenega boja s 6-2 6-7(6) in 7-5 premagal 22-letnega Indijca Ramkumarja RAMANATHANA, 264. igralca lestvice ATP. Blaž je odlično serviral in nasprotniku ni ponudil niti ene priložnosti za break, sam mu je servis odvzel trikrat.Zabil je 10 asov, izkoristek prvega servisa je imel 78, drugega pa 69 %.

Zmaga mu je prinesla 10.800 $ in pomembnih 80 ATP točk, ki so ga novi lestvici ATP ponovno pripeljale med najboljših 200 igralcev na svetu. Ta teden je pridobil 73 mest in je 198. mestu lestvice najboljših teniških igralcev sveta. TUKAJ.

V Kopru na FIN 14 znani polfinalisti in polfinalistke ter finalista turnirja B

bm, 30.04.2017

V Kopru se je danes v lepem, a vetrovnem vremenu, nadaljeval finalni turnir do 14 let.

Pri dečkih so se v polfinale uvrstili Aljaž JERAN, Sebastian DOMINKO, Bor ARTNAK in Maj PREMZL.

Pri deklicah so polfinalistke Nika STRAŠEK, Meta MARENK, Maša VIRIANT in Brina ŠULIN.

Znana pa sta že finalista v B turnirju dečkov, kjer se bosta za naslov pomerila Kal GORNIK (TK Maja) in Ažbe JARC (Tk Medvode). Gornik je v polfinalu s 6-1 6-2 premagal Maksa SRTA (ŽTK Maribor), Ažbe JARC je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-2 boljši od Maxa STOLLECKERJA (TK Triglav Kranj).

V Mariboru so na OP 18 fantje in dekleta odigrali tekme prvega kroga, ki niso prinesle presenečenj. TUKAJ.

Dalila Jakupović zmagovalka turnirja dvojic v Carigradu, Katarina Srebotnik izgubila finale v Stuttgartu

bm, 30.04.2017

Dalila JAKUPOVIĆ je s soigralko Nadiio KICHENOK iz Ukrajine zmagovalka konkurence dvojic na 250.000 $ vrednem WTA turnirju v Carigradu.

Za prvo Dalilino zmago v karieri na turnirjih WTA v konkurenci dvojic sta s 7-6 6-2 premagali Američanko Nicole MELICHAR in Belgijko Elise MERTENS.

Na poti do zmage sta v v prvem krogu pripravili prvovrstno presenečenje in s 7-6(5) 6-2 izločili prvi nosilki Su-Wei HSIEH in Ipek SOYLU, četrtfinalno srečanje pa sta jima Eugenie BOUCHARD in Kirsten FLIPKENS predali brez boja. V polfinalu sta nato s 6-4 6-4 premagali Japonko Nao HIBINO in Črnogorko Danko KOVINIĆ.

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 776.000 $ v Stuttgartu smo imeli v igri igralki na poziciji prve in druge nosilke. Prvi nosilki Katarina SREBOTNIK in Abigail SPEARS sta se brez težav uvrstili v finale. V prvem krogu sta s 6-2 6-1 premagali Evgeniyo RODINO in Anastasijo SEVASTOVO, v dugem pa s 6-1 7-6 Asio MUHAMMAD in Lauro SIEGEMUND. Za nastop v finalu sta igrali z Anno Leno GROENEFELD in Kveto PESCHKE in zmagali s 6-4 6-3.

Finalno srečanje pa sta Katarina in Abigail izgubili. S 6-4 6-4 sta ju premagali Raquel OTAWO in Latvijka Jelena OSTAPENKO. TUKAJ.

Blaž Rola danes zvečer v finalu ATP Challengerja v Tallahasseeju (live stream)

bm, 29.04.2017

Blaž ROLA odlično igra na ATP Challengerju v Tallahasseeju v ZDA (75.000 $), kjer se turnir igra na zelenem pesku. Uvrstil se je v finale.

V drugem krogu je s 6-2 6-4 premagal 6. nosilca, 132. igralca lestvice ATP, 29-letnega Leonarda MAYERJA. Blaž je odlično serviral (prvi servis 84%), v tekmi pa si je priigral štiri break priložnosti in vse štiri tudi izkoristil.

Da se njegova forma stopnjuje dokazuje tudi četrfinalna zmaga nad 23-letnim Američanom Dennisom NOVIKOVIM, 191. igralcem lestvice ATP. Blaž je z Američanom hitro opravil in mu v uri in sedmih minutah prepustil vsega tri igre. Blaž je zelo dobro serviral, nasprotniku šestkrat odvzel servis, sam ga je izgubil enkrat. Končni izid srečanja se je glasil 6-1 6-2.

V polfinalu je igral s še enim Američanom, 23-letnim Mitchellom KRUEGERJEM, 180. igralcem lestvice ATP. Za zmago s 6-3 5-7 6-4 je potreboval dve uri in pol. V prvem in tretjem nizu je dosegel break, sam pa servisa ni izgubil. V izenačenem srečanju je na koncu osvojil štiri točke več od Američana (99-95).

V finalu bo v soboto ob 21.30 uri igral z 22-letnim Indijcem Ramkumarjem RAMANATHANOM, 264. igralcem lestvice ATP. Srečanje lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Po včerajšnjih težavah z vremenom danes v Kopru posijalo sonce

bm, 28.04.2017

Organizatorji in tekmovalci so danes v športnem parku Bonifika v Kopru le dočakali sonce, tako da so lahko nadaljevali s turnirjem do 14 let.

Pri dečkih so odigrali tekme drugega kroga, v četrtfinale pa so se uvrstili Aljaž JERAN, Nejc ŽUNIČ, Sebastian DOMINKO, Taj DOLENC, Jaka ŽAKELJ PROTIČ, Maj PREMZL, Aljaž KIRBIŠ in Bor ARTNAK.

V B turnirju dečkov sta prva polfinalista Kal GORNIK in Max STOLLECKER.

V turnirju deklic so se med zmagovalke vpisale Nika STRAŠEK, Meta MARENK, Jelena KOVAČEVIČ, Ana Katarina MANDIČ, Natalija URH, Maša VIRIANT, Ana LANIŠEK in Brina ŠULIN. TUKAJ.

V Kopru se z vremenom in nasprotniki borijo igralci in igralke na finalnem turnirju do 14 let, danes naj bi začeli ob 13. uri

bm, 28.04.2017

TK Koper gosti FIN turnir za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let. V A in B turnirju dečkov nastopa 63 igralcev, pri deklicah v enotnem turnirju nastopa 30 igralk.

Pri deklicah je prva nosilka turnirja Nika STRAŠEK, 2. igralka lestvice do 14 let, pri dečkih mesto prvega nosilca v A turnirju pripada 1. igralcu lestvice do 14 let Aljažu JERANU.

Organizatorju je kljub trudu včeraj uspelo pod streho spraviti le del načrtovanih tekem. Končane so, razen ene, vse tekme prvega kroga pri dečkih. napredovali so vsi nosilci, ki so stopili na igrišče.

Prvi krog turnirja za deklice je bil odpovedan in se bo igral v petek, ko se bo, po zadnjih informacijah, turnir nadaljeval ob 13. uri.

V Mariboru a se danes začenja tudi OP do 18 let. Pri fantih bo nastopilo 34 igralcev, pri dekletih le 15. TUKAJ.

Janko Tipsarević izločil Blaža Kavčiča v četrtfinalu ATP Challengerja v Anningu

bm, 28.04.2017

Blaž KAVČIČ se je na močnem ATP Challengerju z nagradnim skladom 150.000 $ v kitajskem Anningu uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je za zmago nad 23-letnim Srbom Markom TEPAVCEM (ATP 248) potreboval uro in petdeset minut, slavil pa je s 7-6(4) 6-4. Oba igralca sta odlično servirala, nasprotniku dala vsak le po tri priložnosti za break, edino na srečanju pa je v drugem nizu izkoristil Blaž in to je zadostovalo za zmago.

Blažev četrtfinalni nasprotnik je bil še en Srb, 32 -letni Janko TIPSAREVIČ, 2. nosilec turnirja in trenutno 74. igralec sveta. Ta je v dobri formi, odlično pa igra predvsem na turnirjih serije Challenger. Na zadnjih treh turnirjih te serije je iz igrišča odšel kot zmagovalec, nazadnje prejšnji teden v Quingdau, sicer pa se na Challengerjih ponaša s trenutnim izidom 17-0. Med temi zmagami je tudi zmaga v finalu turnirja v Bangkoku januarja letos, ko je bil boljši prav od Blaža.

In Tipsarević je odšel iz igrišča kot zmagovalec še v osemnajstem zaporednem nastopu na Challengerjih in drugem medsebojnem srečanju letos. Blaža je v uri in sedmih minutah premagal s 6-1 6-4. Tipsarević je odlično serviral, na prvi servis je izgubil le eno točko in na drugega le 8 točk. Blažu je štirikrat odvzel servis, sam ga ni izgubil, Blaž pa si je na tekmi priigral vsega eno priložnost za break.

Blaž je za četrtfinale prejel 25 ATP točk in 4380 $ denarne nagrade, na lestvici pa bo prihodnji teden pridobil okrog 5 mest. Sedaj se seli v Južno Korejo, kjer bo nov Challenger prihodnji teden. TUKAJ.

Na mladinski ITF turnirjih konec slovenskih nastopov

bm, 28.04.2017

Z zmago je nastope na ITF turnirju 2. ranga v romunskem Sibiu začela Nika ZUPANČIČ. 17-letna Dolenjka je v prvem krogu s 4-6 6-3 6-3 premagala 16-letno domačo povabljenko Iulio Bianco ILINCA. V drugem krogu je nato morala premoč priznati 5. nosilki iz Ukrajine, Viktoryi PETRENKO, ki je bila boljša s 6-3 6-1.

Na ITF turnirju 5. ranga v Skopju je Maja MAKORIČ po uspešno odigranih kvalifikacijah zmagala tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 7-5 6-2 je še enkrat na turnirju premagala rusko srečno poraženko Dario KRASNOVO. Prav Maja je bila za Rusinjo previsoka ovira v zadnjem krogu kvalifikacij, ko pa je Krasnova ujela le dve igri. V drugem krogu je nato izgubila s 4. nosilko, Estonko Saaro ORAV. Ta je bil boljša s 6-0 6-3. V prvem krogu glavnega turnirja je izgubila Ema HORVAT. S 6-4 3-6 6-4 jo je premagala italijanska kvalifikantka Giorgia DI MUZIO.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v slovaškem Piestanyu sta Kristina NOVAK in Živa FALKNER nastope v glavnem turnirju začeli z zmagama, nadaljevali pa s porazoma. Kristina je v prvem krogu s 6-2 6-2 premagala domačo povabljenko, 14-letno Aniko JASKOVO (ITF 1246). To je bilo njuno drugo lestošnje srečanje in prva zmaga za Slovenko. V drugem krogu je nato s 4-6 6-3 3-6 izgubila s 15-letno Poljakinjo Stefanio ROGOZINSKO DZIK (ITF 175).

Živa je v prvem krogu igrala s 16-letno Rusinjo Valeryo OLYANOVSKAYO (ITF 312) in zmagala s 4-6 6-3 7-5, v drugem krogu pa ni bila kos odlični 14-letni Danki Clari TAUSON (ITF 152). TUKAJ.

V Zagrebu konec slovenskih nastopov na TE 14

bm, 26.04.2017

Na mladinskem turnirju TE v Zagrebu, turnir je 2. ranga, se je v tretji krog med deklicami uvrstila Nika STRAŠEK, kateri je domačinka Daniela HUNČAK tekmo drugega kroga predala brez boja. Nika je v tretjem krogu igrala z 2. nosilko, Avstrijko Eleno KARNER in izgubila z 2-6 1-6. S tem je konec nastopov slovenskih predstavnikov v posamični konkurenci, saj so v drugem krogu tudi pri dečkih izpadli zadnji trije slovenski predstavniki Bor ARTNAK, Sebastian DOMINKO in Jon Lan ŠUNTAR.

V konkurenci dvojic sta se v četrtfinale uvrstila Lun OBRUL, ki igra z Nemcem Antejem CIKOJEVICEM in Tristan FLANDER, ki igra v paru s Srbom Luko JOVANOVIĆEM. Slednja sta četrtfinale nato izgubila. S 6-1 6-1 sta ju premagala 2. nosilca Lovre ERCEG in Aleksa KRIVOKAPIĆ. V četrtfinalu sta izgubila tudi Obrul in Cikojevic. S 6-3 4-6 10-3 sta ju izločila Mili POLJIĆAK in Stefan POPOVIĆ. TUKAJ.

Jon Lan Šuntar, Sebastian Dominko, Bor Artnak in Nika Strašek v drugi krog Turnirja TE 14 v Zagrebu

bm, 25.04.2017

Na mladinskem turnirju Tennis Europe 2. ranga v starostni kategoriji do 14 let, ki se odvija v Zagrebu smo dočakali prve zmage. Po včereajšnjem katastrofalnem dnevu so danes v prvem krogu slavili Jon Lan ŠUNTAR, Sebastian DOMINKO in Bor ARTNAK. Šuntar je s 6-2 7-6(2) premagal ruskega kvalifikanta Egorja TSARAPKINA, kvalifikant Dominko je bil s 3-6 6-2 6-1 boljši od 14. nosilca, Hrvata Ivana SODANA, Artnak pa je s 5-7 6-2 6-1 izločil Srba Petra TEODOROVIĆA.

Med deklicami je bila uspešna samo Nika STRAŠEK, ki je s 6-4 6-0 premagala Norvežanko Milico MITROVIC. TUKAJ.

Blaž Rola v drugem krogu ATP Challengerja v Thallasseeju

bm, 25.04.2017

Blaž ROLA je na ATP Challengerju v Thallasseeju dosegel še tretjo zmago v kvalifikacijah in se uvrstil v glavni tunir, ki ima nagradni sklad 75.000 $. V finalu kvalifikacij je v dramatičnem zaključku podaljšane igre drugega niza, prvega je Blaž dobil gladko s 6-2, le uspel streti odpor 5. nosilca, 20-letnega Kolumbijca Daniela ELAHIJA GALANA. Blaž je ubranil dve set žogi nasprotnika, nato pa podaljašno dobil s 17-15 in s tem srečanje s 6-2 7-6(15).

V prvem krogu glavnega turnirja je igral s 23-letnim povabljencem, Američanom Marcosom GIRONOM, 414. igralcem lestvice ATP in brez težav zmagalč s 6-2 6-4. Srečanje je trajalo uro in trinajst minut, Blaž pa je nasprotniku štirikrat odvzel servis. Sam ga je izgubil le enkrat. V drugem krogu ga čaka 6. nosilec, 29-letni ArgentinecLeonardo MAYER, 131. igralec lestvice ATP. To bo njuno tretje medsebojno srečenaje na turnirjih serije ATP, na prvih dveh pa sta zmagala vsak po enkrat.

Tekmo lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Blaž Kavčič v drugi krog Anninga, Eva Zagorac izgubila v finalu kvalifikacij Antalye, poraz tudi za Nastjo Kolar in Aljaža Radinskega

bm, 25.04.2017

Blaž KAVČIČ ta teden nastopa na drugem turnirju azijske turneje. Tokrat se je ustavil v Anningu na ATP Challengerju z nagradnim skladom150.000 $+H. Na turnirju je 5. nosilec, v prvem krogu pa je igral s 23-letnim domačim povabljencem Yecong HEJEM (ATP 639), ki na poti v drugi krog ni predstavljal resnejše ovire. Kavčič, ki je v spodnji polovici žreba je zmagal s 6-2 7-5. Ob uspešnem nastopu v drugem krogu, se bi v čertrtfinalu najbrž srečal z 2. nosilcem Jankom TIPSAREVIĆEM.

Blaž bo nastopil tudi v konkurenci dvojic kjer bo njegov partner Avstralec Steven DE WAARD.

Na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Antalyi je Eva ZAGORAC izgubila tekmo zadnjega kroga kvalifikacij. S 6-2 7-6(5) jo je premagala Argentinka Guillermina NAYA.

Na istem tekmovanju je v prvem krogu glavnega turnirja izpadla Nastja KOLAR, prejšnji teden polfinalistka turnirja v Antalyi. S 7-6(1) 6-4 jo je izločila 5. nosilka, 20-letna Tayisiya MORDERGER, 437. igralka lestvice WTA. To je bilo letos že njuuno drugo srečanje v Antalyi, tudi prvič, konec januarja, pa je slavila Nemka.
Na moškem Futuresu na Sardiniji (25.000 $) je po uspešnih nastopih v kvalifikacijah Aljaž RADINSKI izgubil tekmo prvega kroga glavnega turnirja. S 6-1 6-1 ga je premagal 2. nosilec, 24-letni Belgijec Joris DE LOORE, 198. igralec sveta. TUKAJ.

Maja Makorič uspešna v Skopju, v uvodnih nastopih na Zaba cupu Slovenci le delno uspešni

bm, 24.04.2017

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju je s kvalifikacijami uspešno opravila le Maja MAKORIČ. Izpadli sta Urška VELEC in Anja TRBEŽNIK, neuspešni pa so bili tudi fantje. V kvalifikacijah so obstali Nik CMAGER, Tin KRSTULOVIČ in Borut ŠRAJ. V glavnem turnirju bo nastopila še Ema HORVAT, medtem ko pri fantih v žrebu glavnega turnirja nimamo predstavnika.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pistanyu na Slovaškem j v kvalifikacijah Jan VEHOVEC po dveh zmagah izgubil odločilno srečanje za uvrstitev v glavni turnir. V glavnem turnirju bosta med dekleti nastopili Kristina NOVAK in Živa FALKNER.

V Zagrebu so se začele tekme glavnega žreba na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let. V dosedanjih uvodnih nastopih so naši igralci zabeležili eno zmago in tri poraze, še sedem jih na prvi nastop čaka. Uspešen je bil Bor ARTNAK, izgubili so Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Maj PREMZL in Taj DOLENC.

Med deklicami je bila uspešna Nika STRAŠEK, izpadle pa so mia Marija REBEC, Meta MARENK in Tajda ZALOKAR. Na nastop še čaka Taja LONČARIČ.

TUKAJ.

FIN turnirje do 12 let so osvojili Matic Križnik, Maša Viriant, Jaka Peterlin in Staša Šraj

bm, 24.04.2017

TK Triglav Kranj je bil domačin finalnega A in B turnirja za dečke v starostni kategoriji do 12 let. V A turnirju je še enkrat več zmagal Matic KRIŽNIK (TK-CC), 1. igralec lestvice TS do 12 let in v letošnjem letu z eno izjemo serijski zmagovalec turnirjev v tej starostni kategoriji. Tudi tokrat mu ni bil nihče dorasel nasprotnik. V finalu se je pomeril s 3. nosilcem Janijem RETLJEM (Otočec). Retelj, ki je v polfinalu presenetil drugega nosilca, domačina Jako GOLOBA v finalu ni imel pravih možnosti, Križnik pa je slavil s 6-3 6-2. Kljub finalnemu porazu je Retelj nakazal, da bosta morala oba vodilna igralca lestvice do 12 let v bodoče nanj resno računati in da se nam za prevlado na vrhu letos obeta zanimiv boj.

V B turnirju je bil najboljši Jaka PETERLIN (Šporn). V finalu je s 6-0 6-4 premagal Roka KOBLARJA (TkMed).

Deklice so v A in B turnirju nastopale v Litiji. Prvih treh igralk lestvice do 12 let tokrat ni bilo, zato tudi finalistki A turnirja nista presenetljivi. Za zmago sta se borila 1. nosilka Maša VIRIANT (Radomlje) in 2. nosilka Eva MULLER UHAN (Tc-Lj). Slavila je Viriantova, ki je zmagala s 6-1 6-3.

V B turnirju sta se v finale uvrstili 1. nosilka Staša ŠRAJ (ŽtkMb) in 3. nosilka Nina MAŠOVIČ (Topte). S 6-4 6-1 je zmagala Šrajeva.

Na fotografiji finalisti turnirjev v Kranju TUKAJ.

Na OP ZALA 16 najboljši Tara Gorinšek, Maks Lukman in Jurij Maj Miklavec

bm, 24.04.2017

S finalnimi oračuni so se končaki turnirja za pokal ZALA v starostni kategoriji do 16 let. Pri dekletih je bila v Domžalah najboljša 2. nosilka Tara GORINŠEK (Ptuj), ki je v finalu s 3-6 6-3 6-1 premagala 1. nosilko Evo KALAN (Maja). Ta je po dobljenem prvem nizu v drugem povedla že s 3-0, a nato močno popustila in Gorinškova priložnosti ni izpustila iz rok ter se je prvič v karieri veselila zmage na OP do 16 let.

Fantje so v A turnirju igrali v Velenju, kjer je bila zasedba tokrat skromna, saj so manjkali najboljši, na turnirju pa je nastopilo vsega 19 igralcev. Med nastopajočimi je bil najboljši 5. nosilec, 21. igralec lestvice do 16 let Maks LUKMAN (Ltc). V finalu je s 6-4 3-6 7-5 premagal 3. nosilca Miho VETRIHA (Sgrad).

B turnir je gostil TK Radovljica. V finalu sta se za naslov borila 5. nosilec Jurij Maj MIKLAVEC (Zklub) in 8. nosilec Žiga BRADAŠKA (Tk Maja). Boljši je bil Miklavec, ki je zmagal s 6-1 6-2.

TUKAJ.

Končujejo se OP ZALA 16 in FIN 12, znani vsi udeleženci finalnih obračunov

bm, 23.04.2017

Končujejo se turnirji v starostnih kategorijah do 16 in do 12 let.

Na A turnirju do 12 let v Kranju je prvi finalist 1. nosilec Matic KRIŽNIK (TC-CC), ki je v polfinalu s 6-2 6-2 premagal Tima KUŠTERJA (TK-CC). Presenečenje je v drugem polfinalu pripravil 3. nosilec Jani RETELJ (Otočec). Prvič je premagal drugo postavljenega domačina Jako GOLOBA in tako preprečil nov obračun med 1. in 2. igralcem lestvice TS in jima sporočil, da velja tudi nanj v bodoče zelo resno računati. RETELJ je bil boljši s 7-5 7-6(3).

Na B turnirju dečkov se bosta za zmago borila Jaka PETERLIN (Šporn) in Rok KOBLAR (TkMed).

Pri deklicah, ki igrajo v Litiji presenečenj ni. V finale sta se uvrstili Maša VIRIANT (Radomlje), s 6-2 6-0 je premagala Rino GROŠELJ (AsLit) in Eva UHAN MULLER (Tc-Lj), ki je s 6-3 7-5 premagala Ivono AHČAN (TK-CC). V B turnirju so deklice pri polfinalnih obračunih. Polfinalistke so Staša ŠRAJ, Eva ZALOKAR, Nina MAŠOVIČ in Anja HVALEC.

A turnir ZALA do 16 let za fante poteka v Velenju. Prvi finalist je Maks LUKMAN (Ltc), ki je v polfinalu s 6-4 7-5 premagal Davida CEPAKA (Koper), njegov finalni nasprotnik pa bo Miha VETRIH (SGrad), ki je v drugem polfinalu s 6-2 6-4 izločil Maja TOMCA (MaxLj).

B turnir fantje igrajo v Radovljici. Tu sta finalista Jurij Maj MIKLAVEC (Zklub), ki je s 6-7(5) 6-3 7-6(4) premagal 1. nosilca Luko VODNIKA ( AsLit) in Žiga BRADAŠKA (Maja), ki je s 6-3 1-6 6-1 izločil Andreja Tomaža MURNA ICAZO (Ol-Lj).

Pri dekletih, ta igrajo v Domžalah sta finalistki 1. nosilka Eva KALAN (Maja), v polfinalu je s 6-4 6-1 izločila Noko JURIČ (ŽtkMb) in 2. nosilka Tara GORINŠEK (Ptuj), ki je bila v drugem polfinalu s 6-1 6-1 boljša od Ane Zale VOLK (ŽtkMb).

Na fotografiji: Jani Retelj TUKAJ.

Dalila Jakupović ni uspela čez prvi krog kvalifikacij v Carigradu, mladinci dobro začeli kvalifikacije v Skopju

bm, 23.04.2017

Zahtevna naloga je čakala danes Dalilo JAKUPOVIĆ, ki se je iz Litve preselila v Turčijo, kjer je nastopila v prvem krogu kvalifikacij WTA turnirja (250.000 $). Še posebej je bila hendikepirana zaradi drugačne podlage saj je turnir v Litvi igrala na trdi, v Carigradu pa je nastopila na peščeni podlagi. In to se je pokazalo za usodno v uvodnem srečanju, ki ga je žal izgubila. Njena nasprotnica je bila 26-letna vrstnica iz Romunije Alexandra CADANTU, 288. igralka lestvice WTA. To je bil njun tretji medsebojni obračun, tako kot prva dva, ki sta ju odigrala v letih 2014 in 2016 pa je tudi tega dobila Romunka. Po uri in pol igre je zmagala s 6-1 6-4.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju so naši igralxci in igralke dobro začeli kvalifikacijske nastope. V uvodnem krogu so bili pri fantih uspešni Tin KRSTULOVIČ, Borut ŠRAJ in Nick CMAGER, pri dekletih sta zmagali Anja TRBEŽNIK in Maja MAKORIČ. Izgubila je Urška VELEC. TUKAJ.

Blaž Rola začel z zmagama, Aljaž Radinski v glavni turnir v Italiji, Eva Zagorac v finalu kvalifikacij v Antalyi

bm, 23.04.2017

Blaž ROLA nadaljuje z nastopi na ATP Challengerjih v ZDA. Tokrat igra v Tallahasseeju (75.000 $), še vedno pa mu uvrstitev na lestvici ATP (264) ne zagotavlja neposrednega nastopa v glavnem turnirju. V kvalifikacijah zaseda mesto 3. nosilca, nastope pa je začel z zmago. V prvem krogu je v vsega 54 minutah s 6-2 6-3 premagal 150 mest nižje uvrščenega Argentinca, 24-letnega Tomasa LIPOVSKA PUCHESA.

Blaž je izjemno serviral, saj v statistiki le redko najdemo takšen izkoristek začetnega udarca. Osvojil je namreč kar 92 % točk na usepešen prvi in drugi servis ali z drugimi besedami, na svoj servis je v tekmi izgubil le tri točke. V drugem krogu kvalifikacij je bil njegov nasprotnik 21-letni Ukrajinec Filipp KEKERCHENI, 662. igralec lestvice ATP. Tokrat je sicer dvakrat izgubil začetni udarec, a to ni postavilo pod vprašaj njegove zmage. Po uri in pol igre je slavil s 6-4 7-6(3). Za uvrstitev v glavni turnir potrebuje še eno zmago. Nasproti mu bo stal 20-letni Kolumbijec Daniel ELAHI GALAN (ATP 392).

Na Futuresu v Santa Margheriti na Sardiniji (25.000 $) sta v kvalifikacijah nastopila Aljaž RADINSKI in Anže ARH. Radinski je v prvem krogu s 6-3 3-6 6-1 premagal Italijana Jacopa BARTOLINIJA, v drugem krogu pa je bil s 6-4 6-0 boljši še od Nemca Delfa GOLHKEJA in se je uvrstil v glavni turnir. Anže ARH je že v prvem krogu s 4-6 6-7(5) izgubil z Romunom Vladimirjem FILIPOM.

Z zmagama je kvalifikacijske nastope v Antalyi začela tudi Eva ZAGORAC. V prvem krogu je s 6-3 6-2 premagala Slovakinjo Martino FRICOVO, v drugem je bila s 6-1 6-1 boljša od Kanadčanke Catherine SHULMAN. Za uvrstitev v glavni turnir potrebuje še eno zmago. TUKAJ.

Sebastian Dominko, Job Japelj, Taj Dolenc, Marsel Žnuderl in Pia Marija Rebec uspešni v kvalifikacijah turnirja TE 14 v Zagrebu

bm, 23.04.2017

V Zagrebu so se končale kvalifikacije na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let, ZABA Memorialu Viktora Grilla. V zadnjem krogu kvalifikacij so bili pri dečkih uspešni Sebastian DOMINKO(na fotografiji), ki je s 6-0 6-3 premagal Nejca ŠKORJANCA, Job JAPELJ, Taj DOLENC, ki je bil s 6-0 6-0 boljši od Maria ŠPANIČA in Marsel ŽNUDERL, ki je s 6-0 6-1 izločil Frana Gordana MILEUSNIČA.

Pri deklicah so bile kvalifikacije končane že včeraj, v glavni turnir pa se je uvrstila Pia Marija REBEC, ki se je v glavnem turnirju pridružila Taji LONČARIČ, Niki STRAŠEK in Mati MARENK.

Pri dečkih so v glavni turnir že uvrščeni Lun OBRUL, Jon Lan ŠUNTAR, Tristan FLANDER, Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Maj PREMZL. TUKAJ.

Ta konec tedna OP ZALA 16 in FIN 12

bm, 22.04.2017

Ta konec tedna igralci in igralke nastopajo na turnirjih do 12 in do 16 let.

Finalni turnirji do 12 let se igrajo v Kranju, kjer nastopajo dečki in v Litiji, kjer igrajo deklice.

OP ZALA 16 A pri fantih gosti Velenje, B turnir igrajo v Radovljici. Dekleta nastopajo v Domžalah.

Pri dečkih so prijavljeni vsi najboljši s prvim igralcem Maticem KRIŽNIKOM. V četrtfinale so se uvrstili Križnik, Jan BUKOVEC, Tim KUŠTER, Žiga ŠVEC, Staš HERCOG, Jani RETELJ, Niki POLANEC in Jaka GOLOB.

V B turnirju dečkov so četrtfinalisti Nejc in Jaka PETERLIN, Urban KOVAČIČ, Vid GRABNAR, Rok KOBLAR, Voranc-Tit BOŽIČ, Tai-Saule FILIPČIČ in Klemen GRIL.

Pri deklicah manjkajo prve tri igralke lestvice do 12 let, tako da mesto prve nosilke pripada Maši VIRIANT. V četrtfinale so se uvrstile Viriantova, Tinkara VRANIČAR, Rina GROŠELJ, Hana VERTOVŠEK ANDOLŠEK, Anamari ŽNUDERL, Ivona AHČAN, Eva UHAN MULLER in Ella HOJNIK.

Slabo je tokrat zaseden A turnir fantov do 16 let, saj je najvišje uvrščen igralec, ki je prijavljen 14. iz lestvice TS, Maj TOMAC, nastopa pa samo 19 igralcev. Znani so že trije polfinalisti. To so Maj TOMAC, David CEPAK in Maks LUKMAN. Na B turnirju v Radovljici nastopa 24 igralcev. Četrtfinalisti so Miha BOHINC, Luka VODNIK, Franc Jakob KAVŠEK, Jurij Maj MIKLAVEC, Žiga BRADAŠKA, Luka KRAJNIK, Tomaž Andrej MURN ICAZA in Yorgos PROTONOTARIUS.

Pri dekletih je zasedba za odtenek boljša. Med 31 prijavljenimi igralkami je prva nosilka Eva KALAN, ki na lestvici TS zaseda 5. mesto. V četrtinale so se poleg Kalanove uvrstile Tara Katarina MILIĆ, Noka JURIČ, Hana NOVAK-BEČIROVIĆ, Ana Zala VOLK, Anali KOČEVAR, Tajda ZALOKAR in Tara GORINŠEK (na fotografiji). TUKAJ.

Slovenija se vrača v I. EA skupino Pokala Federacij

bm, 22.04.2017

Slovenke, ki so dobro opravile z nastopi v RR turnirju Pokala Federacij v Litvi, so danes z odliko opravile še najpomembnejši nastop, ki je odločal o tem, ali bodo prihodnje leto nastopale v I. EA skupini, kamor glede na trenutne dosežke zagotovo sodijo, ali pa bodo tudi naslednje leto igrale v II. EA skupini. Jakupovićeva in Zidanškova nas nista izneverili in sta, sicer težje, kot je bilo pričakovati, opravili z Luksemburžankami.

Delo jima je nekoliko olajšalo dejstvo, da v ekipi Luksemburga ni nastopila njihova daleč najvišje uvrščena igralka na lestvici WTA Mandy MINELLA (67), ki se je poškodovala, a sta tudi Schaulova in Molinarova zaigrali odlično, tako da sta se morala naša prva loparja pošteno potruditi za zmago, ki je tudi zaradi toliko slajša.

Za Slovenijo je v prvi tekmi nastopila Dalila JAKUPOVIĆ (WTA 134), nasproti pa ji je stala 33-letna Claudine SCHAUL, trenutno nerangirana, nekdaj pa 41. igralka sveta, ki je zadnjo profesionalno tekmo odigrala leta 2013, ko je končala kariero. Po tem datumu je nastopala le še v Pokalu Federacij. Jakupovićeva je prvi niz dobila gladko s 6-1 in v drugem povedla s 5-3, nato pa se je prebudila tudi nasprotnica in povedla s 6-5 ter servirala za zmago v drugem nizu. Dalila je si z re-breakom priigrala podaljšano igro, v tej pa zmagala s 7-5 in s skupnim izidom 6-1 7-6(5) priigrala prvo točko Sloveniji.

V drugem srečanju sta igrali Tamara ZIDANŠEK (WTA 142) in 16-letna Eleonora MOLINARO (WTA 874). Ta je trenutno na 147. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, na članskih turnirjih pa se je letos najdlje prebila na Futuresu v Antalyi, kjer je bila četrtfinalistka. Da gre za odlično mlado igralko je Luksemburžanka dokazala tudi na tekmi, kjer je prvi niz presenetljivo dobila s 6-4, pa tudi v drugem je našo ekipo ves čas držala na trnih. Zidanškova je seveda boljša in bolj izkušena igralka, zato je najbolje zaigrala, ko je bilo to potrebno, v zaključku drugega in v tretjem nizu. Tekma se je prelomila pri izidu 3-1, ko je imela Molinarova dve žogi za znižanje rezultata na 2-3, a ko ji to ni uspelo in je Tamara z breakom povedla s 4-2 in nato na svoj servis s 5-2 je bilo jasno, da zmaga odhaja v Slovenijo. Tamara je na koncu slavila s 4-6 7-5 6-2.

Naše igralke so tako izpolnile cilj, ta je bil vrnitev v I. EA skupino, tu pa bodo naslednje leto že lahko naskakovale tudi II. svetovno skupino Pokala Federacij.

Čestitke vsem igralkam, ki so branile naše barve v Litvi.

Več o tekmah slovenske ekipe in današnje sporočilo za javnost pa preberite TUKAJ.

Nastja Kolar izgubila polfinalno srečanje v Antalyi

bm, 21.04.2017

Na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Antalyi se je Nastja KOLAR uvrstila v polfinale, tu pa je kopnčala z nastopi. V četrtfinalu je v slovenskem obračunu s 6-1 6-1 premagala Evo ZAGORAC.

V polfinalu je igrala s 5. nosilko, 22-letno Rusinjo Aleno TARASOVO (WTA 492). V izenačenem srečanju, ki je trajalo dve uri in 50 minut je slavila Rusinja z rezultatom 6-4 1-6 7-6(8). Kolarjeva je v tretjem nizu z breakom že vodila s 4-2, imela tudi že eno meč žogo,a je ni izkoristila in zmaga je spolzela iz rok. Tarasova je v letošnji sezoni na osmih tekmah igrala tri nize in vseh osem tudi dobila. To je zanjo letošnji najboljši dosežek, marca je bila še polfinalistka prav tako v Antalyi. O izenačenosti današnjega dvoboja govori tudi podatek o številu osvojenih točk. Rusnija je osvojila le dve točki več od Kolarjeve (114-112). TUKAJ.

Na turnirju Pokala Fed v tretji tekmi poraz z Norveško

bm, 21.04.2017

Slovenska ženska teniška reprezentanca je v tretji tekmi Pokala federacij 2. Evroafriške skupine v litovskem Siauliaiu zabeležila tesen poraz z 1:2 proti Norveški, a vseeno osvojila prvo mesto v skupini A. Za preboj v 1. Evroafriško skupino se bodo Slovenke, jutri ob 10. uri, pomerile z Luksemburžankami.

Najmlajša Slovenka v Litvi, 16 letna Kaja Juvan je dobila priložnost v tekmi posameznic, kjer je igrala proti leto in pol starejši Astrid Wanji Brune Olsen. Po dveh urah in osmih minutah izenačenega dvoboja je roke v znak zmagoslavja dvignila Norvežanka, ki je skupaj osvojila tri točke več (111:114), a bila nekoliko bolj zbrana pri možnostih odvzema začetnega udarca od mlade Slovenke. Nobena od igralk ni bila prepričljiva pri servisu, na koncu je osem breakov Norvežanke proti šestim Slovenke, odločilo srečanje.

Slovenski zaostanek je v drugi tekmi morala nadoknaditi Dalila Jakupović, Slovenija je v dvoboju potrebovala le eno točko, ki pa je v uri in sedem minut ekspresno s 6:1 in 6:2 opravila z Norvežanko Ulrikke Eikeri. Norvežanka sicer ni naredila nobene dvojne napake, Dalila pač dve, a je na svoj drugi servis osvojila vsega štiri točke, kar priča o popolni premoči najvišje uvrščene Slovenke na lestvici WTA.

Takoj po zmagi Dalile Jakupovič je bil na vrsti obračun dvojic, kjer se je slednji na igrišču pridružila Andreja Klepač, nasproti pa sta stali Malene Helge in Caroline Rohde Moe. Norvežanki sta dobili prvo servisno igro in ob menjavi strani je Dalilo Jakupovič obšla slabost. Slovenski kapetan Andrej Kraševec je posredoval in preprečil nadaljevanje dvoboja. Nepomembno tveganje, pred jutrišnjim najbolj vitalnim obračunom celotnega tekmovanja, bi bilo vendarle preveliko. Slovenija je osvojila prvo mesto v skupini A, jutri pa jo na poti do želenega cilja čaka Luksemburg na čelu z Mandy Minello, 67. igralko s svetovne lestvice.

Po končanih dvobojih po skupinah je misli strnil kapetan Andrej Kraševec: »Osvojili smo prvo mesto, kar je najbolj pomembno. V današnjih tekmah se je pri Kaji poznala trema in je igrala nesproščeno, celo rahlo v krču. Ima pa za seboj dobro izkušnjo. Za Dalilo pa lahko rečem, da je odigrala eno najboljših tekem za slovensko reprezentanco. Pri dvojicah nisem želel tvegati Dalilinega zdravja oziroma počutja, saj nas jutri čaka najbolj pomembna tekma tukaj v Litvi. Zaenkrat še nismo naredili nič. Za jutrišnjo tekmo bomo aktivirali vse kar premoremo in naredili vse za zmago.«

Sporočilo za javnost iz današnjega srečanja in več o dosedanjih nastopih Slovenk v Pokalu Federacij preberite TUKAJ.

Lun Obrul klonil v finalu konkurence dvojic v Solinu

bm, 21.04.2017

Mariborčan, 14-letni Gal EMERŠIČ POTOČNIK je odlično odigral tudi mladinski turnir TE do 14 let v Solinu. Potem, ko je bil prejšnji teden polfinalist na Zaba cupu v Vinkovcih, se je ta teden uvrstil v četrtfinale turnirja Salona Open v Solinu in tudi tokrat ostal edini slovenski predstavnik na turnirju v posamični konkurenci. V tretjem krogu je s 6-3 6-2 premagal italijanskega kvalifikanta Federica LOVATA, v četrtfinalu pa ni bil kos 12. nosilcu, Bolgaru Nikolayu NEDELCHEVU. Ta je bil boljši s 7-6(4) 6-3.

Se je pa v konkurenci dvojic Lun OBRUL, ki je igral v paru z Nemcem Antejem CIKOJEVICEM uvrstil v finale, tu pa sta izgubila. Potem, ko sta v polfinalu s 7-5 3-6 13-11 premagala Hrvata Alena BILLA in Lovra ERCEGA, sta v finalu s 6-1 5-7 6-10 izgubila s 3. nosilcema, Hrvatoma Rokom BAŠKOVIĆEM in Luko MIKRUTOM. Ta sta v drugem nizu obranila eno meč žogo.

Foto: Sebastjan Leber TUKAJ.

Eva Zagorac in Nastja Kolar v četrtfinalu Antalye med sabo, Blaž Rola izgubil v drugem krogu Sarasote

bm, 20.04.2017

Eva ZAGORAC in Nastja KOLAR sta se uvrstili v četrtfinale ženskega ITF turnirja v Antalyi, tu pa bosta v medsebojnem obračunu odločili o slovenski polfinalistki. Obe sta za zmago v drugem krogu potrebovali tri nize. Eva je z 1-6 6-2 6-4 premagala 8. nosilko, 20-letno Čilenko Barbaro GATICA (WTA 603), Nastja je bila s 6-3 3-6 6-2 boljša od 17-letne ruske kvalifikantke Anastasie KHARITONOVE, trenutno 25. mladinke sveta.

Za Evo ZAGORAC je to prvo četrtfinale letos, za Nastjo KOLAR pa je to četrta letošnja uvrstitev v četrtfinale, dve od teh je nadgradila s polfinalom oz. finalom.

Je pa v drugem krogu tokrat na ATP Challengerju v Sarasoti obstal Blaž ROLA. S 6-4 3-6 6-4 ga je premagal 1. nosilec, 20-letni Jared DONALDSON, 74. igralec lestvice ATP. V izenačenem dvoboju je Američan Blažu odvzel servis štirikrat, Blaž njemu enkrat manj. V številu osvojenih točk je bil z 98-95 boljši zmagovalec.

Tekma med Nastjo Kolar in Evo Zagorac bo na sporedu v petek ob 11.uri, rezultat pa lahko v živo spremljate TUKAJ.

Naša dekleta s 3 -0 boljša tudi od Južne Afrike

, 20.04.2017

Slovenke so danes odigrale drugo tekmo v skupini A z Republiko Južno Afriko, najslabšo ekipo v skupini. Južnoafričanke so prvo tekmo z Norveško izgubile z 0-3, tudi danes pa niso mogle upati na uspeh.Za ekipo RJA so nastopile 24-letna Chanel SIMMONDS (WTA 342), 20-letna Ilze HATTINGH (WTA 977) in 21-letna Madrie LE ROUX (WTA 1071).

Prva je nastopila Dalila JAKUPOVIĆ in Ilzi HATTING oddala vsega štiri igre. Zmagala je s 6-1 6-3. V drugem srečanju je v tekmi prvih igralk Tamara ZIDANŠEK premagala Simmondsovo s 6-4 6-2. V igri dvojic sta danes nastopili Klepačeva in Jakupovićeva ter zmagali s 6-2 4-6 6-0.

Naša mlada debitantka v Pokalu Federacij Tamara ZIDANŠEK je po dveh uspešnih nastopih povedala :"Res sem zelo zadovoljna. Dobro igram in zmagujem, a gre vse na račun odličnega vzdušja v ekipi. Lepo je biti del ekipe, ki vseskozi navija zate in ti daje krila ob igrišču. Lepo je tukaj v Siauliaiu. Podlaga je hitra, a sem se dobro privadila nanjo."

Slovenija mora zdaj z zmago proti Norveški potrditi prvo mesto v skupini in si s tem zagotoviti lažje nasprotnice v izločilnem obračunu.

Več o dosedanjih nastopih Slovenije na turnirju preberite TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik, Bor Artnak in Sebastian Dominko v tretji krog TE 14 v Solinu

bm, 19.04.2017

Gal EMERŠIČ POTOČNIK tudi na drugem turnirju TE do 14 let zapored odlično igra in se je, tako kot Bor ARTNAK in Sebastian DOMINKO uvrstil v tretji krog. V drugem krogu turnirja v Solinu je Emeršič s 6-4 6-1 izločil hrvaški up, 2. nosilca Luko MIKRUTA, 40. igralca lestvice TE (najvišje je bil letos že na 20. mestu). Dominko je bil s 7-5 6-4 boljši od 9. nosilca, Švicarja Jana SEBESTE, Artnak pa z 2-6 6-4 6-4 od 15. nosilca, Avstrijca Samuela MOTAZEDA.

Ostali naši igralci in igralke danes niso bili uspešni. V drugem krogu so pri dečkih izgubili Aljaž JERAN, Teo KURTAGIĆ, Lun OBRUL in Maj PREMZL.

Pri deklicah sta se v drugem krogu poslovili Brina ŠULIN in Petja DRAME.. TUKAJ.

Slovenija v uvodnem nastopu na turnirju Pokala Federacij s 3-0 premagala Švedsko

bm, 19.04.2017

Slovenija je v Litvi na turnirju Pokala Federacij odlično začela in v prvem dvoboju skupinskega dela premagala favorizirano Švedsko s 3-0.

Najprej je Dalila JAKUPOVIĆ, sicer težje kot kaže razmerje igralk na lestvici WTA, po dveh urah igre s 6-2 4-6 6-3 premagala tretjo švedsko igralko Cornelio LISTER (WTA 606).

V tekmi prvopostavljenih igralk obeh ekip, glede na WTA ranking iz 10. aprila, je debitantka na tekmah za Pokal Federacij Tamara ZIDANŠEK v uri in tričetrt s 6-3 3-6 6-3 odpravila prvo Švedinjo Johanno LARSSON, 53. igralko sveta in s svojim nastopom prijetno presenetila.

V tretjem srečanju sta nastopili izkušena igralka dvojic Andreja KLEPAČ in mladinka Kaja JUVAN za katero je bil to, prav tako kot za Zidanškovo, krstni nastop v Pokalu Federacij. Tudi kapetan Švedske je v igri dvojic dal priložnost preostalima igralkama v ekipi Jacqueline CABAJ AWAD in Kajsi RINALDO PERSSON. Naši igralki sta potrdili vlogo favoritinj in zmagali brez težav s 6-2 7-5.

Slovenija je tako dosegla prvo zmago na poti k prvemu mestu v skupini, kar ji omogoča mirnejše nadaljevanje turnirja, saj ima Švedska, glede na mesto prve igralke v ekipi, najmočnejša postavo v skupini.

"Zadovoljen sem z današnjo zmago in tudi z igrami, ki so jih prikazala dekleta. Jakupovičeva je igrala dobro, le padec v uvodnem delu drugega niza moramo odpraviti. Podlaga je izjemno hitra in morebiten zaostanek dveh, treh iger je izjemno težko nadomestiti. Odlična je bila Zidanškova, ki je odigrala izjemno tekmo in to proti najboljši igralki na tem tekmovanju. Larssonovi je tudi sreča malce pomagala v drugem nizu, v nasprotnem bi Tamara zmago lahko slavila že prej. V tretjem nizu je pokazala svojo kakovost in brez težav opravila z nasprotnico. Ker smo zmago že imeli v žepu, je bilo Andreji in Kaji lažje igrati. Zmaga je bila zaslužena in obe si zaslužita čestitke. Danes smo premagali prve nosilke in nadaljujemo lahko ambiciozno, a pot do finala je še dolga," je zmago proti Švedski komentiral Andrej Kraševec, kapetan slovenske reprezentance.

Slovenija bo v četrtek v skupini A igrala proti Južnoafriški republiki, ki je danes z 0:3 izgubila proti Norveški.

Več o Pokalu Federacij, kjer najdete tudi sporočilo za javnost iz današnjega srečanja, preberite tukaj . TUKAJ.

Dalila Jakupović Slovenijo popeljala v vodstvo proti Švedski (live score)

bm, 19.04.2017

Na turnirju Pokala Federacij v II. EA skupini je bil opravljen žreb obeh RR skupin. Slovenija bo igrala v skupini z JAR, Švedsko in Norveško.

Slovenske barve bodo branile Dalila JAKUPOVIĆ (WTA 134), Tamara ZIDANŠEK (WTA 142), Kaja JUVAN (WTA 598) in Andreja KLEPAČ (WTA 1141-S in 27-D).

Prvo tekmo Slovenija igra z ekipo Švedske, katere prvi lopar je Johanna LARSSON, 57. igralka lestvice WTA. Za Švedsko so prijavljene še Jacqueline CABAJ AWAD (WTA 494), Cornelia LISTER ( WTA 600) in Kajsa RINALDO PERSSON (NR).

Srečanje je odprla Dalila JAKUPOVIĆ, ki je s 6-2 4-6 6-3 premagala Cornelio LISTER.

Slovenski kapetan Andrej KRAŠEVEC je po žrebu dejal: »Tudi po žrebu mnenje ostaja enako kakršno je bilo na novinarski konferenci v Ljubljani. Vsaka tekma je zgodba zase in proti vsaki nasprotni ekipi bomo skušali iztržiti maksimalen izkupiček. Pri ostalih reprezentancah igralskih sprememb ni, vsi kapetani pa lahko javijo imena igralk do dve uri pred začetkom dvoboja, za dvojice pa celo po drugi tekmi posameznic. Naša dekleta so se hitro privadila na tukajšnje pogoje (trda podlaga), tako da smo dobro razpoloženi. Še enkrat pa opozarjam, da bomo na vsaki tekmi morali pokazati največ kar znamo in zmoremo.«

Vse tekme se v teniškem centru v Siauliau začnejo ob 10. uri po slovenskem času (Litva + 1h).

V vseh dvobojih se najprej pomerita drugi najboljši igralki in nato vodilni, v tretjem merjenju moči pa na igrišču odloča igra dvojic. Za tekmovalno razvrstitev prve in druge igralke velja uvrstitev na lestvici WTA in sicer 10. aprila, zato bo v Litvi kot prvi slovenski lopar nastopila Tamara Zidanšek (142.), kot drugi pa Dalila Jakupovič (134.), ki je bila pred dobrim tednom dni mesto za Zidanškovo.

Pokal federacij je luč svetlobe ugledal leta 1963, ko so v Queens Club-u v Londonu Američanke premagale Avstralke in to v dosedanjih 53 letih ponovile še 17-krat. V letih 2003 in 2004 je v prvi svetovni skupini nastopila tudi Slovenija, ko je na čelu s Katarino Srebotnik, Tino Pisnik, Majo Matevžič in Tino Križan nastopila proti Rusiji in ZDA. Leta 2003 so naša dekleta v prvem krogu s 3:2 v gosteh porazile Argentino, v četrtfinalu pa doma z 0:5 klonile proti Rusinjam. Leto kasneje so Slovenke v prvem krogu z 1:4 izgubile proti ZDA ter v dodatnih kvalifikacijah klonile še v gosteh proti Indoneziji in izpadle v drugo svetovno skupino tekmovanja.

Več o Fed cupu preberite tukaj rezultate pa lahko v živo spremljate TUKAJ.

Blaž Rola v drugi krog ATP Challengerja v Sarasoti

bm, 19.04.2017

Blaž ROLA se je na ATP Challengerju v Sarasoti s tremi kvalifikacijskimi zmagami uvrstil v glavni turnir, tudi tega pa začel z zmago.

Njegov zadnji nasprotnik v kvalifikacijah je bil Rus, 19-letni Stefan KOZLOV, ki je moral še drugič ta mesec položiti lopar pred Blažem. Rola je zmagal z 2-6 6-4 6-2.

Blaž je v prvem krogu glavnega turnija igral s 16-letnim domačinom Sebastianom KORDO, uvrščenim med najboljših petdeset mladincev sveta, ki pa za Blaža po pričakovanju ni bil visoka ovira. Blaž je zmagal s 6-1 6-2. Težje delo ga zagotovo čaka v nadaljevanju, ko se bo pomeril s 1. nosilcem, 20-letnim Američanom Jaredom DONALDSONOM, 74. igralcem lestvice ATP.

V kvalifikacijah ITF turnirja v Antalyi (15.000 $) je bila uspešna Eva ZAGORAC. V finalu kvalifikacij je s 6-2 6-0 premagala Rusinjo Mario TITOVO. V prvem krogu glavnega turnirja se bo pomerila s češko kvalifikantko Anno SISKOVO.

V Antalyi je v 1. krogu glavnega turnirja nastopila tudi Nastja KOLAR, ki je s 6-3 4-6 6-2 premagala 2. nosilko, Japonko Yuuki TANAKA (WTA 356). TUKAJ.

Eva Zagorac nastope v glavnem turnirju Antalye začela z zmago

bm, 18.04.2017

Eva ZAGORAC nadaljuje z dobrimi predstavami na ITF turnirju v Antalyi (15.000 $), kjer se je po uspešno opravljenih kvalifikacijah izkazala tudi v prvem krogu glavnega turnirja in se brez težav uvrstila v osmino finala. V prvem krogu je s 6-1 6-2 premagala 15-letno Čehinjo Anno SISKOVO, v treh doslej odigranih srečanjih pa je skupaj oddala vsega pet iger.

V osmino finala se je že včeraj, z zmago 6-3 4-6 6-2 nad 2. nosilko Japonko Yuuki TANAKA, uvrstila Nastja KOLAR. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Quingdau končal z nastopi že po uvodnem krogu

bm, 18.04.2017

Blaž KAVČIČ je danes nastopil v prvem krogu močnega ATP Challengerja v Quingdau (125.000 $). Na turnirju je bil 4. nosilec, v prvem krogu pa je igral z 21- letnim Italijanom, leta 2013 najboljšim mladincem sveta, ki pa se v članski konkurenci še išče, Gianluigijem QUINZIJEM (ATP 304). Ta se na zadnjih treh Challengerjih nikoli ni uspel prebiti dlje kot do drugega kroga, tudi tokrat pa bo najmanj tam. Po uri in pol igre je namreč Blaža premagal s 6-4 6-4. V prvem nizu je bila odločilna 10 igra v kateri je Kavčič izgubil svoj servis. Tudi drugi niz je začel z izgubljenim servisom in hitrim zaostankom 1-3. Tu je imel Quinzi na Blažev servis prednost 40-15, a je Blaž obe break žogici ubranil. Quinzi je nato s še enim breakom povedel s 5-2, a se je Blaž še enkrat vrtnil v igro in z re-breakom izid zmanjšal na 4-5 ter serviral za obstanek v igri. Ponovno je Qinzi povedel s 40-15 in imel dve meč žogi, ki ju je Blaž ubranil, tretjo pa je nato Italijan izkoristil in dobil še drugi niz. Kavčiča so pokopale številne neprisiljene napake, ki jih je delal tako na backhand kot na forhand strani. Oba igralca je sicer motilo zelo vetrovno vreme.

Že včeraj je Kavčič izgubil tudi tekmo v konkurenci dvojic, kjer je nastopil s soigralcem Markom TEPAVCEM. S 7-5 6-4 sta ju premagala prva nosilca turnirja dvojic Hans PODLIPNIK CASTILLO in Andrei VASILEVSKI.

Kavčiča na azijski turneji čakajo še trije nastopi, prvi prihodnji teden v Anningu. TUKAJ.

Nejc Sitar in Nika Kozar zmagovalca OP za člane in članice v Ljubljani

bm, 18.04.2017

V Ljubljani se je s finalnima obračunoma končalo OP za člane in članice. Pri članih, nastopilo jih je 31, je zmaga odšla v Maribor. V zanimivem in izenačenem obračunu je 7. nosilec Nejc SITAR (ŽtkMb) s 7-5 6-4 premagal nerangiranega Gregorja REPINO (TK Maja). Sitar je v polfinalu s 6-4 6-4 izločil 2. nosilca Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit), Repina je bil v drugem polfinalu s 6-2 7-5 boljši od Gašperja OBLAKA (Ltc).

Pri članicah je zmaga odšla v Kranj. Turnir je osvojila 2. nosilka Nika KOZAR (Tr-Kr), ki je v finalu s 6-3 6-4 premagala 1. nosilko Tino Kristino GODEC (AsLit). Kozarjevi je Moni POTRČ (ŽtkMb) polfinalno srečanje predala brez boja, Tina Kristina pa je bila v polfinalu s 6-2 6-0 boljša od Leeloo OBRUL (Celje). TUKAJ.

V Solinu 6 dečkov in dve deklici v drugi krog na turnirju TE 14, v francoskem Istresu poraz za Niko Radišič in Veroniko Erjavec na turnirju ITF

bm, 17.04.2017

V Solinu so se začele tekme glavnega žreba turnirja Tennis Europe do 14 let.

V uvodnih nastopih glavnega turnirja so bili pri dečkih uspešni Bor ARTNAK, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Maj PREMZL, Teo KURTAGIČ ter Sebastian DOMINKO in Aljaž JERAN, ki sta se v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije.. Izgubil je Tristan FLANDER.

Uspešni sta bili tudi obe deklici, Brina ŠULIN in Petja DRAME. Prva je bila uspešna v kvalifikacijah, druga je v glavni turnir napredovala kot srečna poraženka.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v francoskem Istresu sta nastopili Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC in med posameznicami že obe končali z nastopi. Radišičeva je s 5-7 4-6 izgubila s 15-letno domačo povabljenko Maelys BOUGART, 483. igralko lestvice ITF. Veronika ERJAVEC je v prvem krogu igrala s Francozinjo, 15-letno Giulio MORLET (ITF 143) in izgub ila s 3-6 0-6. TUKAJ.

Na članskem OP v Ljubljani finalisti Tina Kristina Godec in Nika Kozar ter Gregor Repina in Nejc Sitar

bm, 17.04.2017

V Ljubljani se končuje OP za člane in članice. Pri dekletih presenečenj ni bilo, pri fantih bosta v polfinalu nastopila najmanj dva nepostavljena igralca.

Na članskem turnirju sta v zgornjem delu žreba o finalistu odločala nepostavljena igralca. 16-letni Gašper OBLAK (Ltc), ki se je pomeril s 14 let starejšim, 30-letnim nerangiranim Gregorjem REPINO (TK Maja). Ta se je na turnirje vrnil po treh letih nenastopanja oz. neigranja tenisa in se kljub temu takoj zavihtel v finale. Medtem, ko je Oblak v drugem krogu izločil 1. nosilca Grego BOHA, ta mu je srečanje po izgubljenem prvem nizu predal, in nato v četrtfinalu s 6-4 6-2 Jošta PLESTENJAKA, je Repina v drugem krogu s 5-7 6-2 6-1 izločil 4. nosilca Marka NOVAKA, v četrtfinalu pa s 7-5 3-6 6-3 še Gašperja TOPČIČA. V polfinalu je bil REPINA boljši s 6-2 7-5.

V spodnjem delu žreba je 8. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit) v četrtfinalu s 6-3 3-6 6-4 izločil 29-letnega, tudi nerangiranega Grego TERAŽA in se nato v polfinalu pomeril z Nejcem SITARJEM (ŽtkMb), ki je v četrtfinalu s 6-2 6-2 izločil >Marka MESARIČ> (AsLit). Polfinalni obračun je s 6-4 6-4 dobil SITAR.

Pri dekletih sta finalistki 1. nosilka Tina KRISTINA GODEC (AsLit), ki je v polfinalu s 6-2 6-0 premagala Leeloo OBRUL (Celje) in 2. nosilka Nika KOZAR (Tr-Kr), kateri je Moni POTRČ (ŽtkMb) tekmo predala brez boja, potem ko je v četrtfinalu po treh urah igre s 3-6 6-4 6-4 premagala Evo KALAN. TUKAJ.

Blaž Rola po treh urah in pol igre v finale kvalifikacij v Sarasoti, Blaž Kavčič prihodnji teden v Quingdau

bm, 17.04.2017

Blaž ROLA, trenutno na 263. mestu lestvice ATP, si mora nastop na 100.000 $ vrednem ATP Challengerju v Sarasoti priigrati v kvalifikacijah. Zaenkrat mu gre odlično, za uvrstitev v glavni turnir potrebuje še eno zmago. Njegov prvi nasprotnik je bil 3 leta mlajši, 23-letni Američan Collin JOHNS (ATP 993), ki pa kljub slabši uvrstitvi na lestvici ATP ni bil lahek zalogaj. Blaž je za zmago potreboval tri nize. Po uri in tričetrt igre je slavil s 6-0 3-6 6-2.

V drugem krogu je Blaž igral z 28-letnim Ekvadorcem Gonzalom ESCOBARJEM, 513. igralcem lestvice ATP. Izenačeno srečanje je trajalo kar tri ure in pol, Blaž pa je zmagal s 7-5 6-7(4) 6-4. Igralca sta dobro servirala, a smo kljub temu videli osem breakov, od tega jih je Blaž dobil pet, nasprotnik le tri, vsak pa sta si ustvarila po 15 priložnosti. Končno razmerje osvojenih točk je šlo s 137-127 v korist našega igralca.

Najtežje delo pa Blaža čaka prav v finalu kvalifikacij, ko bo njegov nasprotnik 1. nosilec, 19-letni Američan makedonskih korenin Stefan KOZLOV, 137. igralec lestvice ATP, lani pa drugi mladinec sveta. Ta je sicer sezono začel slabo, bolje pa kvalifikacije, saj je v prvih dveh tekmah oddal vsega tri igre. To bo njuno že drugo srečanje letos, prejšnji teden sta se pomerila v Panama Cityu, kjer je v dveh nizih zmagal Blaž.

V glavni turnir pa je na ATP Challengerju z nagradnim skladom 125.000 $ v Quingdau, turnir se igra na pesku, že uvrščen Blaž KAVČIČ, trenutno na 128. mestu lestvice ATP, kar mu zadošča za mesto 4. nosilca na turnirju. V prvem krogu bo igral z 21- letnim Italijanom, nekdaj najboljšim mladincem sveta, ki pa se v članski konkurenci še išče, Gianluigijem QUINZIJEM (ATP 304).

Na ženskem ITF turnirju v Antalyi je Eva ZAGORAC v prvem krogu kvalifikacij s 6-0 6-0 premagala Ukrajinko Vlado FILINSKAYO. TUKAJ.

Najmlajši so konec tedna nastopili v Novem mestu

bm, 15.04.2017

Najmlajše igralce in igralke je konec tedna gostil TK Portovald iz Novega mesta. V starostni kategoriji 8-11 let so nastopili v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in do 11 let.

Posamezne turnirje so osvojili: mini tenis dečki - Martin KOLARIČ, mini tenis deklice - Neža SAKSIDA (Polzela), midi tenis dečki - Lan KONEČNIK (Sl. Gradec), midi tenis deklice - Ema KAPUS (Polzela), tenis do 10 let dečki - Svit SULJIĆ (Tabre), tenis do 10 let deklice - Hana M. ŠIŠAK (Brežice), tenis do 11 let dečki - Blaž ŠTEBLAJ (Benč), tenis do 11 let deklice - Ana THALER (TK-CC) TUKAJ.

V Solinu so se končale kvalifikacije na turnirju TE do 14 let

bm, 15.04.2017

V Solinu so se končale kvalifikacije na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let. Nastopilo je tudi precej slovenskih igralcev in igralk, v glavni turnir pa so sta se po uspešnih uvodnih nastopih uvrstila samo Sebastian DOMINKO in Aljaž JERAN.

V prvem krogu kvalifikacij sta pri dečkih zmagala Marsel ŽNUDERL in Maj NAJVIRT KOLARIČ, ki je nato v drugem krogu izpadel. V drugem krogu so bili uspešni Aljaž JERAN, Marsel ŽNUDERL, Sebastian DOMINKO in Ian BOŽIČ.

V tretjem krogu sta zmagala Aljaž JERAN in Sebastian DOMINKO, ki sta se uvrstila v glavni turnir, medtem, ko sta Ian BOŽIČ in Marsel ŽNUDERL izgubila. V kvalifikacijah so izpadli še Nejc ŠKORJANC, Jakob ROJS, Aljaž KIRBIŠ in Nik MIKOVIČ.

Pri deklicah so v prvem krogu zmagale Ana Teja TABOR, Brina ŠULIN, Petja DRAME, Anamari ŽNUDERL, Annika PLANINŠEK in Manca LAMPRET.

Brina ŠULIN je bila uspešna tudi v drugem in tretjem krogu in se je uvrstila v glavni turnir. V tretjem krogu bodo nastopile še Petja DRAME, Anamari ŽNUDERL, Annika PLANINŠEK in Manca LAMPRET, ki se borijo za nastop v glavnem turnirju. V drugem krogu sta izgubili Ana Teja TABOR in Tajda ZALOKAR.

Pri fantih so v glavni turnir neposredno uvrščeni Bor ARTNAK, Maj PREMZL, Teo KURTAGIČ, Tristan FLANDER, Lun OBRUL in Gal EMERŠIČ POTOČNIK.

Pri deklicah neposredno uvrščenih igralk v glavni turnir nimamo. TUKAJ.

Člani odigrali tekme prvega, članice drugega kroga OP v Ljubljani

bm, 15.04.2017

V Ljubljani poteka OP za člane in članice. Člani so danes odigrali tekme prvega kroga. Od nosilcev je izpadel Anže LOVIŠČEK, katerega je s 7-6(3) 6-2 izločil Aleks GRLJ.

Pri dekletih, nastopa 16 igralk, ki so odigrale tekme osmine finala, so se v četrtfinale uvrstile Tina Kristina GODEC, Stefany GRLJ, Leeloo OBRUL, Tina TAVČAR in Eva KALAN, Moni POTRČ, Izabela LUŽNIK in Nika KOZAR. TUKAJ.

Jan Kupčič osvojil turnir dvojic v Pančevu, Gal Emeršič Potočnik izgubil polfinale v Vinkovcih

bm, 15.04.2017

Mariborčan Jan KUPČIČ je zmagovalecv turnirja dvojic na TE 16 v Vinkovcih. S soigralcem iz Srbije Vanjo DOBRNJAĆEM sta v finalu s 6-0 6-3 premagala 3. nosilca, Romuna DICO in POPEANGO. Za Kupčiča je to že šesta zmaga med dvojicami na turnirjih Tennis Europe in druga v kategoriji do 16 let.

Na turnirju TE 14 v Vinkovcih je bil v polfinalu Hrvat Mili POLJICAK usoden tudi za Gala EMERŠIČA POTOČNIKA, potem ko je v tretjem krogu izločil Bora Artnaka in v četrtfinalu Luna Obrula. Tokrat je zmagal s 6-2 6-3 in se prvič v karieri uvrstil v finale turnirja do 14 let, osvojil pa je že tri turnirje do 12 let. Za Gala je to najboljši izid v konkurenci posameznikov na turnirjih TE do 14 let. TUKAJ.

Ta konec tedna OP za člane in članice, RR turnirji do 14 let in nastopi najmlajših v kategoriji 8-11 let

bm, 14.04.2017

Ta konec tedna bodo v Ljubljani nastopili člani in članice. Na OP za člane v Ljubljani je prijavljenih 31 igrealcev, mesto prvega nosilca pripada Gregu BOHU. Pri članicah je prijavljenih 16 igralk, prva nosilka je Tina Kristina GODEC.

RR turnirji do 14 let se bodo odvijali v Kopru, Ljubljani, Radovljici in Litiji, najmlajši pa bodo v soboto in nedeljo tekmovali v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let v Novem Mestu. TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik polfinalist v Vinkovcih, v Pančevu poraz Filipa Jeffa Planinška in finale dvojic za Jana Kupčiča

bm, 14.04.2017

Na turnirju TE do 14 let Vinkovcih je na izvrtstni poti k rezultatu kariere na turnirjih TE Mariborčan Gal EMERŠIČ POTOČNIK. Zmaga s 6-3 7-5 proti Pojaku Karolu TOMANSKEMU mu je prinesla polfinale in priložnost, da prvič v karieri zaigra v finalu posameznikov na turnirjih TE. To mu doslej še ni uspelo, je pa bil doslej enkrat zmagovalec in enkrat finalist na turnirjih TE 12 v konkurenci dvojic. Njegov polfinalni nasprotnik bo sicer favorit za zmago na turnirju, 3. nosilec Hrvat Mili POLJICAK, ki je v četrtfinalu s 6-1 6-0 izločil našega Luna OBRULA.

Med dvojicami so vsi naši predstavniki v Vinkovcih nastope končali v četrtfinalu.

Na turnirju TE 16 v Pančevu je med posamezniki kot zadnji slovenski predstavnik v četrfinalu izpadel Filip Jeff PLANINŠEK. S 6-4 6-3 ga je izločil 5. nosilec, Italijan Luca NARDI. Je pa med dvojicami še vedno v igri Jan KUPČIČ. S Srbom Vanjo DOBRNJACOM sta se uvrstila v finale, potem ko sta v polfinalu s 1-6 7-5 10-5 premagala 2. nosilca iz Madžarske, Petera FAJTO in Petera SALLAYA. V finalu se bosta pomerila s 3. nosilcema, Romunoma Ninijem Gabrielom DICO in Dragosem Petrem POPEANGO. TUKAJ.

Pia Lovrič izgubila v polfinalu na Malti, Nika Radišič poražena v četrtfinalu v Firencah

bm, 14.04.2017

Pia LOVRIČ je na mladinskem ITF turnirju na Malti z uvrstitvijo v polfinale posameznic dosegla najboljšo uvrstitev na turnirjih ITF in se bo počasi vključila v boj za visoka mesta tudi na mladinski svetovni teniški lestvici. Lovričeva, ki bo čez 10 dni praznovala 15. rojstni dan, na lestvici ITF trenutno zaseda 839. mesto. Na Malti je v uvodnih treh nastopih pustila veliko moči, saj je na vseh treh srečanjih odigrala tri nize, vsa srečanja pa so trajala po tri ure. V polfinalu tako ni bila kos vrstnici iz Malte, prav tako 14-letni Francesci CURMI, ki je bila boljša s 6-4 6-0.

Dober teden na Malti je potrdila z uvrstitvijo v polfinale konkurence dvojic, kjer pa sta s soigralko Zalo ULE s 6-3 1-6 5-10 izgubili s Španko Lauro LOPEZ GIESE in Grkinjo Galateio MESOCHORITOU.

Na močnejšem ITF turnirju v Firencah, tam je turnir 2. ranga, je v četrtfinalu izpadla Nika RADIŠIČ. S 6-1 6-0 jo je izločila odlična, 14-letna Danka Clara TAUSON, 172. mladinka sveta. Ta je prišla na turnir kot zmagovalka ITF turnirja 4. ranga v Kopenhagnu februarja letos, poleg tega pa je v obdobju zadnjega leta osvojila še en ITF turnir 4. ranga, še trikrat pa je bila finalistka.

Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC sta izgubila polfinale turnirja dvojic. S 7-5 6-2 sta ju izločili 1. nosilki, Italijanki Federica BILARDO in Tatiana PIERI. TUKAJ.

Nika Strašek finalistka in polfinalistka turnirja TE 14 na Islandiji

bm, 14.04.2017

Za Niko STRAŠEK, 13-letno Ptujčanko, je zelo uspešen teden, saj se je na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, ki se je odvijal v Kopavogurju na Islandiji, prvič v karieri uvrstila v finale posameznic in polfinale dvojic. Njena doslej najboljša dosežka sta bili dve četrtfinali v letu 2016. V finalu turnirja posameznic na Islandiji jo je s 6-2 6-2 premagala prav tako 13- letna Kanadčanka Dasha PLEKHANOVA, ki pa se že lahko pohvali z dvema zmagama na turnirjih TE do 12 let v letu 2016.

Nika je dobro nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se s soigralko iz Irske Juliano CARTON uvrstili v polfinale, tudi tu pa je bila premočna Plekhanova z rusko soigralko Mario POPOVO. TUKAJ.

Nika Strašek finalistka na Islandiji, Filip Jeff Planinšek četrtfinalist v Pančevu, Lub Obrul in Gal Emeršič Potočnik v četrtfinalu Vinkovcev

bm, 13.04.2017

Nika STRAŠEK se je na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let na Islandiji uvrstila v finale konkurence posameznic. V polfinalu je s 4-6 6-0 6-4 premagala Finko Clarisso BLOMQVIST in se bo za prvi naslov na turnirjih TE borila s Kanadčanko Dasho PLEKHANOVO. V konkurenci dvojic je s soigralko Juliano CARTON izgubila poflinalno srečanje z Dasho PLEKHANOVO in Rusinjo Mario POPOVO. Slednji sta zmagali s 3-6 6-1 10-3.

Filip Jeff PLANINŠEK se je na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Pančevu uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je s 3-6 6-2 7-5 premagal 4. nosilca, Srba Vanjo DOBRNJACA. V tretjem krogu je izpadel Jan KUPČIČ od katerega je bil s 6-3 6-4 boljši 3. nosilec, Srb Viktor JOVIĆ. V konkurenci dvojic se je Planinšek s soigralcem Vanjo DOBRNJACEM uvrstil v polfinale.

Na turnirju TE do 14 let v Vinkovcih sta se v četrtfinale uvrstila Lun OBRUL in Gal EMERŠIČ POTOČNIK. Obrul je s 6-4 6-4 premagal Britanca Williama JANSENA, Emeršič Potočnik je bil s 6-2 6-3 boljši od Slovaka Filipa ZILKAYA. Med posamezniki je izpadel Bor ARTNAK.

V konkurenci dvojic so v četrtfinalu z nastopi končali vsi slovenski predstavniki. TUKAJ.

Pia Lovrič polfinalistka na Malti, Nika Radišič v četrtfinalu Firenc

bm, 13.04.2017

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga na Malti se je Pia LOVRIČ uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-7(3) 6-2 6-4 premagala Španko Mercedes ARISTEGUI (ITF 1677). To je bila za Lovričevo še tretja tekma na turnirju v kateri je odigrala tri nize in še tretjič je zmagala potem, ko je prvi niz izgubila. V polfinalu bo njena nasprotnica domačinka, 14-letna Francesca CURMI (ITF 1443). V konkurenci dvojic sta Pia in Zala ULE izgubili polfinalno srečanje s 1. nosilkama Španko Lauro LOPEZ GIESE in Grkinjo Galateio MESOCHORITOU.

Lep uspeh pa je z uvrstitvijo v četrtfinale ITF turnirja 2. ranga v Firencah že dosegla Nika RADIŠIČ. V osmini finala je s 6-4 6-0 premagala Švicarko Fiono GANZ, 177. igralko lestvice ITF. Za polfinale bo igrala z Danko Claro TAUSON (ITF 175).

Na ITF turnirju 4. ranga v Egiptu je Ema HORVAT s soigralko Beydo BAYKAL iz Turčije izgubila polfinalno srečanje dvojic. S 6-4 6-2 sta ju izločili 1. nosilki, Rusinji ALTUKHOVA in SUKHOTINA. TUKAJ.

Dalili Jakupović v Bogoti ni uspel veliki met, izgubila je tekmo drugega kroga

bm, 13.04.2017

Dalila JAKUPOVIĆ, ki se je na WTA turnirju v Bogoti še drugič v karieri uvrstila v osmino finala se je drugič letos pomerila z Italijanko Francesco SCHIAVONE. 36-letna italijanska veteranka, na lestvici WTA trenutno zaseda 168. mesto, v Bogoti nastopa s posebnim povabilom, v prvem krogu pa je premagala 6. nosilko, Romunko Patricio Mario TIG. Z Jakupovićevo sta se letos že pomerili in sicer je bila konec januarja na WTA turnirju v Tajpeju, turnir se je igral na trdi podlagi, s 7-6(2) 6-3 boljša Jakupovićeva.

Tokrat izkušena Italijanka, veliko boljša prav na peščenih igriščih, ni dovolila presenečenja. Jakupovičevo je premagala s 6-1 6-2 in se uvrstila v četrtfinale. Srečanje je trajalo uro in četrt, Dalilo pa je pokopal slab začetni udarec. Na drugi servis je osvojila samo 19 % točk, naredila pa je tudi 7 dvojnih napak. Schiavone je naši igralki servis odvzela štirikrat v devetih poskusih, na drugi strani si je Jakupovićeva priigrala štiri možnosti za odvzem servisa, a ni izkoristila nobene. Naša igralka, ki bo prihodnji teden glavno slovensko orožje na tekmovanju za Pokal Federacij v Litvi, tako še naprej ostaja brez četrtfinala na turnirjih WTA.

Foto: Facebook TUKAJ.

Pia Lovrič v četrtfinalu ITF turnirja na Malti, uspešni nastopi naših dvojic, poraz za Tina Krstulovića v Tuniziji

bm, 12.04.2017

Mladinka Pia LOVRIĆ se je na ITF turnirju na Malti, turnir je 5. ranga, uvrstila v četrtfinale. V tretjem krogu je s 4-6 7-6(6) 6-1 premagala 11. nosilko, 15-letno Grkinjo Galateio MESOCHORITOU (ITF 717). V četrtfinalu se bo pomerila s Španko, 16-letno Mercedes ARISTEGUI (ITF 1679). V konkurenci dvojic sta se Lovričeva in Zala ULE uvrstili v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-4 6-0 premagli Britanki Elinor BEAZLEY in Megan DAVIES.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tuniziji je Tin KRSTULOVIČ po uspešno opravljenih kvalifikacijah klonil v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-4 6-3 ga je premagal domačin Mohamed BRAHAM. V konkurenci dvojic se je s soigralcem iz Hrvaške Tinom DIZDAREVIĆEM uvrstil v četrtfinale.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Egiptu se je v polfinale konkurence dvojic uvrstila Ema HORVAT, ki igra v paru s soigralko Beydo BAYKAL iz Turčije.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Firencah sta se v polfinale konkurence dvojic uvrstili Nika RADIŠIČ in Veronika ERJAVEC. V četertfinalu sta s 6-0 6-1 izločili našo Kristino NOVAK in Slovakinjo Lenko STARA. Med posameznicami bo Nika RADIŠIČ v drugem krogu nastopila v četrtek. TUKAJ.

Lun Obrul, Gal Emeršič Potočnik, Bor Artnak, Filip Jeff Planinšek, Jan Kupčič in Nika Strašek uspešni na turnirjih TE

bm, 12.04.2017

Lun OBRUL, Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Bor ARTNAK so se uvrstili v tretji krog turnirja TE v starostni kategoriji do 14 let v Vinkovcih. Obrul je s 7-5 6-2 izločil Italijana Enrica LANTA CARICCIA, Artnak je bil s 6-4 0-6 7-5 boljši od igralca iz BiH Jovana SINADINOVIĆA, Emeršič Potočnik pa je s 6-3 6-1 odpravil Hrvata Stjepana ANIŠIĆA.

V današnjih posamičnih obračunih so izgubili Nejc ŽUNIČ, Jon Lan ŠUNTAR, Petja DRAME, Job JAPELJ, Sebasian DOMINKO, Taj DOLENC in Pia Marija REBEC.

V konkurenci dvojic so se pri fantih v četrtfinale uvrstili Sebastian DOMINKO in Maj PREMZL, Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Jon Lan ŠUNTAR ter Lun OBRUL , ki igra v paru s Hrvatom Rokom BAŠKOVIĆEM. Pri deklicah sta četrtfinalistki med dvojicami Petja DRAME in Annika PLANINŠEK.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Pančevu sta se v tretji krog uvrstila Jan KUPČIČ, ki je s 6-2 6-1 premagal Srba Luko MARKOVIĆA in Filip Jeff PLANINŠEK, ki je bil s 7-6(2) 7-5 boljši od domačina Lazarja MILIČEVIĆA. V konkurenci dvojic sta oba naša igralca, vsak s svojim soigralcem, četrtfinalista. Med dekleti se je v četrtfinale konkurence dvojic uvrstila Tara GORINŠEK.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let, ki poteka na Islandiji, se je Ptujčanka Nika STRAŠEK uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-4 6-2 premagala Britanko Laro BAKHAYO. Polfinalistka je tudi v konkurenci dvojic, kjer je njena soigralka Irka Juliana CARTON. Polfinalno srečanje posameznic bo igrala v četrtek.

TUKAJ.

Nika Radišič uspešna v Italiji, Pia Lovrič na Malti, Tin Krstulovič v glavni turnir v Tuniziji

bm, 11.04.2017

Na močnem mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Firencah je 17-letna Nika RADIŠIČ, ki na lestvici ITF trenutno kot tretja Slovenka zaseda 179. mesto, v prvem krogu glavnega turnirja s 6-7(5) 7-6(3) 6-1 premagala 16-letno Italijanko Giulio CARBONARO (ITF 273).

Naša s 135. mestom trenutno druga igralka na lestvci ITF, 17-letna Veronika ERJAVEC je kot 6. nosilka turnirja uvodno srečanje izgubila. S 7-5 6-0 jo je premagala 14-letna Britanka Emma RADUCANU (ITF 296).

Neuspešna je bila tudi 16-letna Kristina NOVAK (ITF 261), ki je v prvem krogu igrala z Italijansko kvalifikantko 16-letno Alice AMENDOLA (ITF 491. Italijanka je zmagala s 6-1 6-2.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga na Malti se je v tretji krog uvrstila 7. nosilka Pia LOVRIČ, ki bo čez nekaj dni praznovala 15. rojstni dan. Domžalčanka je v uvodnem nastopu z 2-6 7-6(2) 7-5 premagala dve leti mlajšo Britanko Amelio BISSETT. Po uspešnem prvem krogu sta se v drugem poslovili Zala ULE in Maruša PLANK. V konkurenci dvojic sta se Pia LOVRIČ in Zala ULE uvrstili v četrtfinale. S 4-6 6-3 10-4 sta premagali Slovakinjo Sofio MILATOVO in Srbkinjo Milico VUJOVIĆ. Anja TRBEŽNIK in Maruša PLANK sta tekmo drugega kroga dvojic izgubili.

Na mladinskem ITF turnirju v Soussi v Tuniziji, turnir je 5. ranga se je Tin KRSTULOVIČ uvrstil v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-0 6-3 premagal domačina Nessima CHABAANA. TUKAJ.

Slovenske teniške igralke optimistične pred začetkom Pokala Federacij

bm, 11.04.2017

Najboljše slovenske teniške igralke so se skupaj s strokovnim vodstvom predstavile slovenskim medijem, pred odhodom na tekmovanje v drugi Evro-afriški skupini Pokala federacij, ki se 19. aprila začne v litovskem mestu Siauliai. V prodajnem centru Kia cener Ljubljana je uvodoma smernice razvoja Kie in ambiciozne ženske ekipe predstavil vodja salona Dejan Veselinovič, ter pri tem poudaril skupne smernice v razvoju Kie, slovenskih teniških igralk in krovne organizacije Tenis Slovenija, s katero so se dogovorili o partnerskem odnosu.

Kapetan ekipe Andrej Kraševec ni skrival ambicij po ponovnem povratku Slovenk v prvo Evro-afriško skupino, a bo za to potrebno storiti marsikaj: »V nedeljo potujemo v Litvo, kjer bom imeli nekaj treningov, da preskusimo različne kombinacije ter se odločimo tudi o tem, kdo bo poleg Andreje Klepač igral dvojice. Imamo dve najvišje uvrščeni tekmovalki na lestvici WTA, Andrejo Klepač kot eno najboljših igralk dvojic na svetu ter Kajo Juvan, eno najboljših mladink na svetu. Slovenija ni nosilka, zato je precej odvisno od žreba, a imamo realne možnosti, da se uvrstimo v višji rang tekmovanja.»

Slovenija se bo še ob sedmih reprezentancah (Luksemburg, Švedska, Danska, Egipt, Norveška, Južnoafriška republika in Litva) razvrstila v eno od dveh skupin. Po sistemu »round robin«, vsak z vsakim, se bosta ob koncu skupinskega dela tekmovanja, med seboj za dve uvrstitvi v prvo Evro-afriško skupino, pomerili najboljši ekipi ene in druge skupine – najboljša ekipa skupine z drugouvrščeno iz druge skupine in obratno.

Najvišje uvrščena Slovenka je 19 letna Tamara Zidanšek (141. WTA), ki je letos zmagala na turnirju v Laucestonu (60.000$) in tam igrala tudi finale med dvojicami: »To bo moj prvi nastop na Pokalu federacij in spremljajo me posebni občutki. Ekipno tekmovanje je drugačno od ostalih turnirjev. Vse je bolj povezano, ekipa je s teboj ob igrišču in komaj čakam, da nastopim.«

Ob odsotnosti Dalile Jakupovič, ki igra na turnirju v Bogoti, ekipi pa se bo pridružila neposredno ob odhodu v Litvo, je bilo prijetno slišati aktualno zmagovalko Orange Bowla, 16 letno Kajo Juvan, ki se je v Ljubljano vrnila z dveh turnirjev (25.000$) na Sardiniji: »Prvič sem z ekipo za Pokal federacij in zame je to posebna čast. V zadnjih tednih sem igrala na članskih profesionalnih turnirjih in spoznala, da je precejšnja razlika med mladinskimi in članskimi turnirji. Pravzaprav šele zdaj spoznavam pravi tenis in boj mnogih za preživetje. Želim se bolje spoznati ta šport in veselim se novih izzivov.«>br>
Na Pokalu federacij v vsakem dvoboju igrajo dve tekmi posameznic ter igro dvojic, zato bo v Litvi ključno vlogo odigrala, trenutno 13. igralka v konkurenci dvojic na svetu, Andreja Klepač: »Letošnja ekipa je res mlada, a dekleta igrajo dobro, nanizale so nekaj dobrih rezultatov, predvsem pa so mlade in željne zmag. Sistem tekmovanja je naporen, zato si želim, da ostanemo zdrave in poskušamo narediti dober rezultat.« TUKAJ.

Maruša Plank in Zala Ule v drugi krog ITF turnirja na Malti, Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek obstala v kvalifikacijah Dohe

bm, 10.04.2017

Tom KOČEVAR DEŠMAN in Nik RAZBORŠEK, ki sta bila uspešna v prvi dveh krogih kvalifikacij Futuresa v Dohi se nista uspela uvrstiti v glavni turnir, saj sta oba finalno kvalifikacijsko srečanje izgubila.

Za Razborška je bil usoden Nemec Jannsi KAHLKE, ki je zmagal z rezultatom 6-7(1) 7-5 2-6, Kočevar Dešman pa je klonil proti Britancu Tobyu MARTINU. Ta je zmagal s 4-6 7-5 7-5.

Na mladinskem ITF turnirju na Malti, turnir je 5. ranga, je Maruša PLANK po uspešnih nastopih v kvalifikacijah zmagala tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-4 6-3 je premagala madžarsko povabljenko Petro KASZAS. Uspešna je bila tudi Zala ULE, ki je s 7-5 7-6(3) premagala Britanko Elinor BEAZLEY. Ni pa uspel preboj v drugi krog Anji TRBEŽNIK, ki se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. V prvem korgu jo je s 5-7 6-0 6-1 premagala Britanka Hannah DAVIES. Na prvi nastop na Malti še čaka Pia LOVRIČ.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kairu je v prvem krogu izgubila Ema HORVAT. S 6-0 6-1 jo je premagala Danka Hannah VILLER MOLLER.

V drugem krogu kvalifikacij mladinskega turnirja v Firencah je izgubila Sheila GLAVAŠ. S 7-5 6-3 jo je premagala domačinka Matilde MARIANI. TUKAJ.

V Vinkovcih naši štirinajstletniki le delno uspešni, v Pančevu napredovala Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič

bm, 10.04.2017

Na mladinskem turnirju Tennis Europe do 14 let v Vinkovcih se je v prvem krogu glavnega turnirja poslovila skoraj polovica slovenskih igralcev in igralk. Nekja pa jih kljub temu ostaja v igri. V doslej odigranih srečanjih so bili uspešni Taj DOLENC, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Jon Lan ŠUNTAR, Lun OBRUL, Nejc ŽUNIČ in Pia Marija REBEC in Petja DRAME , izgubili pa so Teo KURTAGIĆ, Tristan FLANDER, Maj PREMZL, Maj NAJVIRT KOLARIČ, Gordan Fran MILEUSNIČ, Aljaž JERAN, Manca LAMPRET, Annika PLANINŠEK, Ana Teja TABOR in Meta MARENK.. br>
Na mladinskem turnirju TE do 16 let v Pančevu sta se v drugi krog glavnega turnirja uvrstila Filip Jeff PLANINŠEK in Jan KUPČIČ. V prvem krogu je izpadel Maj TOMAC.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tuniziji se je Tin KRSTULOVIČ z dvema zmagama uvrstil v finale kvalifikacij.

Foto: Gal Brzin TUKAJ.

Našim igralcem in igralkam zaenkrat v kvalifikacijah mednarodnih turnirjev dobro kaže

bm, 09.04.2017

Na mednarodnih teniških turnirjih so naši igeralci in igralke v kvalifikacijah zaenkrat dokaj uspešni.

Z zmago sta začela nastope na drugem Futuresu v Dohi Nik RAZBORŠEK in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Prvi je s 4-6 6-2 6-1 premagal Indijca Adityo DESWALA, drugi je bil s 7-6(4) 6-2 boljši od Francoza Juliena EONA.

Maruša PLANK in Anja TRBEŽNIK sta se na mladinskem ITF turnirju 5. ranga na Malti uvrstili v glavni turnir. Plankova je dvakrat zmagala, Trbežnikova pa je finale kvalifikacij izgubila, a je napredovala kot srečna poraženka.

Na mladinskem turnirju TE U16 v Pančevu se je v finale kvalifikacij uvrstil Nik JURJEVČIČ, za nastop v glavnem turnirju pa se pomeril s Srbom Lazarjem MILIĆEVIČEM in izgubil v treh nizih. V konkurenci deklet je v zadjem krogu kvalifikacij izgubila Tara GORINŠEK.

Na turnirju TE U14 v Vinkovcih sta se v glavni turnir brez poraza v kvalifikacijah prebila Taj DOLENC in Sebastian DOMINKO, kot srečna poraženca pa tudi Marsel ŽNUDERL in Job JAPELJ. Pri deklicah je to uspelo Meti MARENK in Anniki PLANINŠEK, pa tudi Petji DRAME, ki je napredovala kot srečna poraženka. TUKAJ.

Ekipa TK Triglav Kranj zmagovalka lige do 18 let

bm, 09.04.2017

S ponovitvijo lanskoletnega finala med ekipama TK Triglav Kranj in ŽTK Maribor ter novega naslova Kranjčanov se je končalo letošnje ligaško tekmovanja do 18 let.

Ekipa TK Triglav Kranj je naslov osvojila z zmago 4-3 v postavi Jan VEHOVEC, Luka MIKLAVČIČ, Matic ZAPLOTNIK, Kristina NOVAK, Tjaša KLEVIŠAR, Ajda BUKOVEC, Stefan KRAJINOVIČ in Tara Katarina MILIĆ.

Finalno srečanje je bilo odločeno že po igri posameznikov saj so zmagovalci povedli z neulovljivih 4-1. Točke za domačo ekipo so osvojili Vehovec, Miklavčič, Novak in Klevišar, za nasprotnike je bil uspešen Nick CMAGER. Mariborski dvojici sta nato poraz le omilili.

Za Mariborčane so nastopili Miha VELIČKI, Miha PERUŠ, Nick CMAGER, Urška VELEC, Noka JURIČ in Lara PROSENJAK. Čestitke zmagovalcem za drugi zaporedni naslov.

Foto: Janez Bukovec TUKAJ.

Dalila Jakupović bo na prvi naslov v dvojicah še počakala

bm, 09.04.2017

Na ženskem WTA turnirju v Montereyu (250.000 $) se je Dalila JAKUPOVIĆ s soigralko, Ukrajinko Nadiio KICHENOK uvrstila v finale. V polfinalu sta s 4-6 6-3 10-8 premagali Rusinjo Irino KROMACHEVO in Srbkinjo Nino STOJANOVIĆ.

Jakupovićeva je že z uvrstitvijo v finale dosegla uspeh kariere v konkurenci dvojic in je imela priložnost da se kot naslednja Slovenka vpiše tudi med zmagovalke, kar pa ji ni uspelo. Njuni nasprotnici v finalu sta bili Japonka Nao HIBINO in Poljakinja Alicja ROSOLSKA, ki sta zmagali z rezultatom 6-2 7-6(4).

Jakupovićeva se sedaj seli na WTA turnir v Bogoto (250.000 $), kjer je udeleženka glavnega turnirja. Žreb ji je bil nakllonjen in ji je v prvem krogu namenil 26-letno Američanko Irino FALCONI, 103. igralko lestvice WTA. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

Foto: Facebook TUKAJ.

Slovenija se iz JAR vrača brez osvojene točke, a ostaja v II. EA skupini Davisovega pokala

bm, 09.04.2017

Močno oslabljena slovenska reprezentanca po pričakovanjih ni uspela pripraviti presenečenja v JAR, še posebej, ko je že v petek domača reprezentanca povedla z 2-0. Južnoafričani so včeraj potrdili vlogo favorita v tekmi dvojic, ki so jo dobili brez izgubljenega niza s 7-6(6) 6-2 6-4. Z Slovenijo sta nastopila Grega ŽEMLJA in Tomislav TERNAR, za JAR njihova najmočnejša dvojica Raven KLAASEN in Ruan ROELOFSE. Srečanje je trajalo uro in pol.

Dane sta bili na sporedu še dve srečanji posamezno, ki pa nista odločali o ničemer več in sta nili revialnega značaja. Kapetan Blaž TRUPEJ je priložnost ponudil Tilnu ŽITNIKU in Tomislavu TERNARJU. Noben izmed njiju pa Sloveniji ni uspel priigrati vsaj toče, oba sta namreč izgubila. ŽITNIKA je s 6-3 6-3 premagal Lloyd HARRIS, od TERNARJA je bil s 6-2 6-4 boljši Nicolas SCHOLTZ.

Za Slovenijo je s porazom končana letošnja sezona nastopov v Davisovem pokalu, novo priložnost za vrnitev v višjo skupino tekmovanja pa bodo imeli naši igralci prihodnje leto.

Več o Davisovem pokalu preberite TUKAJ.

TK Triglav Kranj in ŽTK Maribor bosta danes v Kranju odločala o zmagovalcu lige do 18 let

bm, 09.04.2017

Danes ob 10. uri se bo v Kranju začel finalni obračun lige do 18 let med ekipama domačega Triglava in ŽTK Maribor.

V Mariboru in Kranju sta bila včeraj na sporedu polfinalna obračuna lige do 18 let v kateri nastopajo mešane ekipe fantov in deklet.

V Kranju je domača ekipa s 5-2 premagala goste iz Kopra. Za domačine so bili uspešni Jan VEHOVEC, Matic ZAPLOTNIK, Yelyzaveta SKOROKHODOVA, Jon Lan ŠUNTAR ter dvojica Jan VEHOVEC in Kristina NOVAK.

Tekma je bila že pred koncem vseh odigranih srečanj odločena tudi v Mariboru. ŽTK je po tekmah posameznikov proti ekipi TK Šentjur povedel z neulovljivih 4-1, točke za domačine pa so osvojili Miha PERUŠ, Nick CMAGER, Matic PODLIPNIK in Urška VELEC. Po odigranih tekmah dvojic se je končni rezultat glasil 6-1.

TUKAJ.

V nov teden z novimi kvalifikacijskimi nastopi

bm, 08.04.2017

Začele so se kvalifikacije na mednarodnih turnirjih prihodnjega tedna, v igri pa so ponovno tako člani kot tudi mladinci.

V mladinski konkurenci sta nastope na ITF turnirju 5. ranga na Malti z zmago začeli Anja TRBEŽNIK, ki je s 6-4 5-7 6-2 premagala Britanko Megan DAVIES in Maruša PLANK, ki je bila s 6-1 6-2 boljša od Italijanke Ginevre APREA. Izgubila je Maša PERICA. S 6-4 6-4 jo je izločila Poljakinja Aurelia PIETRASZKIEWICZ.

V Djakarti je na moškem Futuresu še enkrat nastopil David GORŠIČ in se tudi tokrat poslovil v prvem krogu. S 6-2 6-1 ga je izločil Američan Aron PIERCE.

Na prvi nastop še čakajo Nik RAZBORŠEK in Tom KOČEVAR DEŠMAN v Dohi, Sheila GLAVAŠ na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Firencah in Tin KRSTULOVIČ na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tuniziji.

Na delu so ta teden tudi mlajši igralci in igralke v starostnih kategorijah do 16 in do 14 let. Starejši so v Pančevem, kjer se je v drugi krog kvalifikacij uvrstil Nik JURJEVČIČ, pri dekletih pa se je Tara GORINŠEK že uvrstila v finale kvalifikacij. Izpadel je Dan TROŠT SLAPNIK. V glavnem turnirju so prijavljeni Maj TOMAC, Jan KUPČIČ in Filip Jeff PLANINŠEK.

Številčnejša pa je udeležba med mlajšimi v Vinkovcih. V prvem krogu kvalifikacij so pri dečkih zmagali Nejc ŠKORJANC, Taj DOLENC, Aljaž KIRBIŠ in Gregor GREBENŠEK, prosti so bili Sebastian DOMINKO, Marsel ŽNUDERL, Tit ŠKERLAVAJ in Job JAPLEJ, ki se je medtem že uvrstil v tretji krog. Med deklicami so se v tretji krog kvalifikacij uvrstile Tajda ZALOKAR, Meta MARENK, Petja DRAME in Annika PLANINŠEK.

Sicer pa so v glavnem turnirju pri dečkih prijavljeni Lun OBRUL, Jon Lan ŠUNTAR, Gordan Fran MILEUSNIČ, Bor ARTNAK, Tristan FLANDER, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Maj PREMZL, Aljaž JERAN, Nejc ŽUNIČ, Teo KURTAGIČ in Maj NAJVIRT KOLARIČ.

Pri deklicah so v glavnem turnirju s povabilom Pia Marija REBEC, Brina ŠULIN, Ana Teja TABOR in Manca LAMPRET. TUKAJ.

Nastja Kolar izgubila v finalu ITF turnirja v Heraklionu, med dvojicami že zmagovalka

bm, 08.04.2017

Za Nastjo KOLAR je uspešen teden, saj se je na ITF turnirju v Heraklionu uvrstila v finale konkrence posameznic, naslov pa je osvojila v konkurenci dvojic. Med posameznicami je po polfinalni zmagi s 6-4 6-4 nad 1. nosilko, 28-letno Romunko Diano NEGREANU, 470. igralko lestvce WTA finalno srečanje izgubila. V boju za peti naslov na turnirjih ITF je igrala s 4. nosilko, 18-letno Hrvatico Nino ALIBALIĆ, 578 igralko lestvice WTA, ki je doslej osvojila 2 naslova. Mlada hrvaška igralka je bila boljša s 6-1 6-3 in se je veselila tretjega naslova v karieri.

Že včeraj pa je Kolarjeva odigrala finalno tekmo dvojic. Za zmago na turnirju pa sta se potegovali s soigralko Jasmino TINJIĆ iz BiH. Njuni nasprotnici sta bili Srbkinja Tamara ČUROVIĆ in Paragvajka Camila CAMPIZ, Nastja in Jasmina pa sta zanesljvo slavili s 6-1 6-1. TUKAJ.

Južna Afrika povedla z 2-0, Žemlja zaigral prednost v podaljšani igri petega niza

bm, 07.04.2017

V Pretoriji sta se končali srečanji prvega dne drugega kroga druge evro-afriške skupine za Davisov pokal med Južnoafriško republiko in Slovenijo, ki odloča o potniku v prvo skupino. Po prvem dnevu domačini vodijo z 2-0 in so si pred srečanjem dvojic priigrali veliko prednost. Srečanje sta odprla Lloyd HARRIS in Mike URBANIJA . Domačin je bil prepričljivo boljši in je slavil s 6-1 6-1 6-2.

V drugem srečanju sta se pomerila Nicolaas SCHOLTZ in Grega ŽEMLJA in poskrbela za izjemno zanimiv dvoboj. Grega je povedel z 2-0 v nizih, potem ko je prvega dobil s 6-3 in drugega v podaljšani igri s 7-6(1). Tretji niz je nato v podaljšani igri pripadel Scholtzu, ki je izid znižal na 2-1. Tudi četrti niz je šel v podaljšano igro v kateri je Grega povedel s 4-2, a nato izgubil pet točk zapored in podaljšano igro s 6-7(4). Po treh urah in četrt sta igralca začela 5., odločilni niz. Oba sta zanesljivo servirala in niz se je v skladu z novimi pravili končal s podaljšano igro v kateri je bil popolnoma izčrpan domačin že tako rekoč na kolenih, a se ni predal. Grega je povedel s 4-0 in 5-2, nato izgubil štiri točke zapored in domačinu ponudil prvo meč žogo pri izidu 5-6, ki je ta ni izkoristil. Scholtz si je nato priigral še eno pri izdu 7-6, a jo je z neprisiljeno napako zapravil. Tretjo si je priigral pri 7-7, ko je s servis winerjem povedel z 8-7 in jo z Gregovo pomočjo, ta je naredil neprisiljeno napako, tudi izkoristil. Scholtz je zmagal po 4 urah in 18 minutah igre z rezultatom 3-6 6-7(1) 7-6(8) 7-6(4) 7-6(7).

Za nastop na sobotni tekmi dvojic, tudi ta se bo začela ob 15. uri, je kapetan Blaž TRUPEJ določil Tomislava TERNARJA in Tilna ŽITNIKA, njuna nasprotnika bosta Raven KLAASEN in Ruan ROELOFSE. V nedeljo bodo nastopili HARRIS in ŽEMLJA ter SCHOLTZ in URBANIJA.

Naša reprezentanca je na prizorišče dopotovala v ponedeljek, v preteklih dneh pa opravila nekaj treningov. Podlaga je počasnejša kot so v našem strokovnem vodstvu pričakovali. Kapetan Blaž Trupej je z opravljenim v preteklih dneh zadovoljen, fantje pa so se tudi že prilagodili razmeram, ki vladajo na jugu Afrike.

Tekme lahko v živo spremljate TUKAJ , trenutne rezultate pa najdete TUKAJ

Več o Davisovem pokalu pa preberite TUKAJ.

Znani polfinalisti lige do 18 let - Žtk Maribor, TK Šentjur, TK Triglav Kranj in TK Avtoplus Koper

bm, 06.04.2017

Danes so bila odigrana tri četrtfinalna srečanja v ligi do 18 let, TK Triglav se je v polfinale po predaji Branika uvrstil brez boja.

Brez težav je v polfinale napredoval tudi TK Avtoplus Koper, ki je na domačem terenu s 6-1 ugnal ekipo TK Šport plus.

Bolj napeto je bilo v preostalih dveh srečanjih, ki sta se končali z rezultatom 4-3. V Ljubljani je ŽTK Maribor premagal TC Ljubljana, tekmo pa sta z zmago v prvem srečanju dvojic odločila Nick CMAGER in Urška VELEC, ki sta 6-1 6-2 premagala Katjo ŠKETA in Rubena GOSPODJINAČKEGA. Zmaga je Mariborčanom prinesla neulovljivo vodstvo s 4-2.

V Radovljici je bilo srečanje odločeno že po igri posameznikov, ko je gostujoča ekipa povedla s 4-1. Za ekipo TK Šentjur so štiri točke priigrali Klemen TAŠNER, Tilen KOVAČ, Žiga KOVAČIČ in Leeloo OBRUL. V tekmah dvojic so domačini poraz le omilili.

Polfinalna para, tekme bodo na sporedu v soboto z začetkom ob 10. uri, sta ŽTK Maribor in TK Šentjur ter TK Triglav Kranj in TK Avtoplus Koper.

Preberite tudi TUKAJ.

Nastja Kolar v polfinalu ITF turnirja v Heraklionu, Nina Potočnik izgubila v Tučepih Katarina Srebotnik poražena v Charllestonu

bm, 06.04.2017

Nastja KOLAR se je na ITF turnirju v Heraklionu (15.000 $) uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-3 premagala 3. nosilko, 18-letno Indijko Karman THANDI, 551. igralko lestvice WTA. Za Kolarjevo je to drugi polfinale letos in ob tem priložnost za prvo letošnjo uvrstitev v finale, saj je konec januarja v Antalyi polfinalno srečanje izgubila. Njena polfinalna nasprotnica bo 1. nosilka, 28-letna Romunka Daiana NEGREANU, 470. igralka lestvice WTA. Nastja KOLAR je bila s soigralko Jasmino TINJIĆ uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstili v finale.

V Tučepih je v polfinalu ITF turnirja (15.000 $) nastopila Nina POTOČNIK. Po dveh urah in petdesetih minutah igre je morala premoč priznati 6. nosilki, Američanki Sabrini SANTAMARII, ki je bila boljša s 7-5 3-6 6-4. V izenačenem srečanju sta obe igralki po devetkrat izgubili začetni udarec, Američanka pa je v prvem nizu ubranila kar 6 zaključnih žogic. To je za Santamario osma zaporedna zmaga, prejšnji teden je osvojila turnir v Heraklionu (15.000 $), letos pa je sedemkrat igrala tekme s tremi nizi in kar šestkrat zmagala.

Na WTA turnirju v Charllestonu se katarini ni uspelo uvrstiti v polfinale. Z Abigail SPEARS sta izgubili četrtfinalno srečanje. S 7-5 6-2 sta ju premagali Anna Lena GROENEFELD in Kveta PESCHKE TUKAJ.

Blaž Rola še drugi turnir zapored zapušča po četrtfinalu

bm, 06.04.2017

Blaž ROLA je še na drugem turnirju zapored nastope končal v četrtfinalu. Na ATP Challengerju v Panama Cityu je bil njegov nasprotnik 33-letni Brazilec Rogerio DUTRA SILVA, trenutno 200 mest pred Blažem, na 83. mestu lestvice ATP. Brazilec je zmagal s 5-7 6-4 6-4

Izjemno izenačeno srečanje v katerem so o zmagovalcu odločale malenkosti je trajalo dve uri in pol, o zmagovalcu pa je odločil začetni udarec, saj sta bila igralca v tem elementu zanesljiva,a je imel vendarle Blaž nekj več težav z drugim servisom. Videli smo vsega tri breake, po enega v vsakem nizu, a si je DUTRA SILVA priigral več priložnosti za odvzem servisa. Od dvanajstih je izkoristil dve, po eno v drugem in tretjem nizu, na drugi strani je imel Blaž samo tri priložnosti od katerih je eno izkoristil v prvem nizu. Ni mu pomagalo niti 12 asov. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 99-96 v korist zmagovalca. TUKAJ.

Z uvodnima tekmama v ligi do 18 let se je začela letošnja ligaška sezona

bm, 06.04.2017

Z uvodnima tekmama v ligi do 18 let med TK Šport plus in TK Medvode ter TK Max Ljubljana in TK Radovljica se je začela letošnja ligaška sezona.

Liga do 18 let se igra po turnirskem sistemu in se bo s finalnim obračunom končala v nedeljo.

Danes sta bili odigrani dve tekmi. Ekipa TK Radovljica, je s 5-2 premagala ekipo TK Max iz Ljubljane. Za Radovljičane so bili uspešni Žan CENČEK, Tina CVETKOVIČ, Tina TAVČAR ter dvojici CVETKOVIČ/VREČKO in TAVČAR/GARTNER. TK Radovljica se bo v četrtfinalu v petek v Radovljici pomerila z ekipo TK Šentjur.

V drugem, zelo izenačenem srečanju med ekipama TK Šport plus in TK Medvode smo zmagovalca dobili v zadnji, sedmi igri. Po tekmah posameznikov so Medvodčani še vodili s 3-2 in bili na pragu zmage, a sta v šesti tekmi Gal BELIČ in Karolina SIROČIČ izid izenačila na 3-3. V zadnjem odločilnem srečanju pa sta Tilen POTOČNIK in Patricija FABČIČ FLIS s 3-6 7-6 in 10-2 premagala Jošta PLESTENJAKA in Meto MARENK in tako prinesla odločilno točko zmagovalcem, ekipi Šport plusa. V četrtfinalu se bo Šport plus doma pomeril z ekipo TK Koper.

V polfinale se je že uvrstila ekipa TK Triglav iz Kranja saj je TK Branik odpovedal srečanje zaradi obolelosti igralke, za mesto zadnjega polfinalista pa se bosta pomerili ekipi TC Ljubljana in ŽTK Maribor.

V soboto bosta na sporedu obe polfinalni tekmi, v nedeljo pa finalni obračun.

Rezultate lahko spremljate TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov na turnirjih TE 16 v Novem Sadu in Reki

bm, 06.04.2017

Neuspešen dan je zaenkrat za slovenskimi igralci in igralkami, ki nastopajo na turnirjih Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let na Reki in v Novem Sadu. Vsi, ki so danes nastopili v posamični konkurenci so namreč izgubili.

V Novem Sadu je Marka ANDREJIČA GOLJARJA s 6-2 6-1 premagal Romun Nini Gabriel DICA, ki je zaradi pozne prijave nastopil v kvalifikacijah, sicer pa je 4. nosilec turnirja. Zmaga nad Markom je bila že njegova šesta na tem turnirju. Prav tako je tekmo tretjega kroga v Novem Sadu izgubil Jan KUPČIČ. S 6-3 6-1 ga je izločil 5. nosilec, Bolgar Anthony GENOV.

Tudi na Reki so bili nasprotniki in nasprtnice zaenkrat boljši od naših mladih upov. Uvrstitev v četertfinale si ni uspel priigrati kvalifikant Miha VETRIH, s 6-2 3-6 6-3 ga je izločil 9. nosilec, Avstrijec Filip MISOLIC, prav tako je v tretjem krogu obstal Maj TOMAC. S 6-2 6-4 ga je izločil 5. nosilec, Madžar Balint DOBAK. V konkurenci deklet je Alea BUBEK s 4-6 2-6 izgubila z 2. nosilko, Madžarko Amarisso Kiaro TOTH, zadnje upanje za napredovanje vsaj enega predstavnika v četrtfinale pa je ugasnilo s poirazom Tjaše KLEVIŠAR. Igrala je s 6. nosilko Aleksandro Julio JELEN iz Poljske in izgubila s 4-6 4-6.

Da pa včerajšnji dan ni bil povsem črno obarvan sta v konkurenci dvojic poskrbeli Alea BUBEK in Tjaša KLEVIŠAR. Z zmago 6-4 6-3 nad 2. nosilkama Madžarko Amarisso Kiaro TOTH in Slovakinjo Vando VARGOVO sta se uvrstili v polfinale, tu pa sta ju s 6-4 6-7(4) 9-11 premagali Italijanki ChiaraGIRELLI in Sofia ROCCHETTI. TUKAJ.

Nina Potočnik in Nastja Kolar četrtfinalistki v Tučepih in Heraklionu, Dalila Jakupović polfinalistka v Montereyu

bm, 06.04.2017

20-letna Ptujčanka Nina POTOČNIK se je na ITF turnirju v Tučepih (15.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagala 24-letno Madžarko Vando LUKACS, 2. nosilko turnirja, sicer pa 369. igralko lestvice WTA. Nina je tako na dobri poti do nove odlične uvrstitve, potem ko se je v prvi polovici marca na turnirju v Hammametu uvrstila v finale. Na poti do novega uspeha ji bo najprej nasproti stala 6. nosilka, 24-letna Američanka Sabrina SANTAMARIA, ki je na lestvici WTA uvrščena 90 mest pred Nino, v Tučepe pa je prišla kot zmagovalka ITF turnirja v Heraklionu prejšnji teden.

Še en uspešen slovenski nastop smo zabeležili danes. Na enako vrednem ITF turnirju v Heraklionu je na dobri poti tudi 22-letna Nastja KOLAR. Tako kot Nina se je tudi Nastja uvrstila v četrtfinale, potem ko je v drugem krogu s 4-6 6-1 6-2 premagala 22-letno Srbkinjo Kristino OSTOJIĆ. V četrtfinalu se bo merila s 3. nosilko, 18-letno Indijko Karman THANDI, 551. igralko lestvice WTA za katero je uvrstitev v četrtfinale letošnji najboljši izid.

Lep uspeh je na WTA turnirju v Montereyu dosegla Dalila JAKUPOVIĆ, ki se je s soigralko Nadiio KICHENOK uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-4 6-1 premagali dvojico Madison BRENGLE in Nicola GEUER. Dalila je v dosedanji karieri v konkurenci dvojic osvojila šest turnirjev, vse na ravni ITF turnirjev. Uvrstitev v polfinale turnirja WTA pa je njen največji uspeh na turnirjih WTA Pro toura. TUKAJ.

Blaž Rola četrtfinalist ATP Challengerja v Panama Cityu, Dalila Jakupović četrtfinalistka turnirja dvojic v Montereyu, Katarina Srebotnik v Charllestonu

bm, 06.04.2017

Blaž ROLA ta teden uspešno nastopa na ATP Challengerju v Panama Cityu (50.000 $+H), kjer se je uvrstil v četrtfinale.

V prvem krogu je igral s 7. nosilcem, 19-letnim, v Makedoniji rojenim Američanom, Stefanom KOZLOVOM, 120. igralcem lestvice ATP. Po lahko dobljenem prvem nizu s 6-1 smo v drugem nizu spremljali bolj izenačeno srečanje, ki pa ga je v svojo korist v podaljšani igri odločil Blaž. Izkoristil je drugo meč žogo in slavil s 6-1 7-6(6). Blaž je v celotnem srečanju bolje serviral, nasprotniku zabil tudi 9 asov ter mu štirikrat odvzel začetni udarec. Sam je servis izgubil dvakrat. Srečanje je trajalo uro in pol.

26- letni Ptujčan, ki trenutno zaseda 282. mesto na lestvici ATP se je v drugem krogu meril s 23-letnim Američanom Mitchellom KRUEGERJEM, 183. igralcem lestvice ATP in zmagal s 6-4 4-6 7-6(5). Srečanje je bila po odigranih dveh nizih zaradi dežja prekinjeno. V tretjem nizu sta oba igralca servis izgubila po dakrat, na koncu je o zmagovalcu odločala podaljšana igra v kateri je bil boljši Blaž in se tako še na drugem turnirju zapored uvrstil v četrtfinale. Tekma je trajala skoraj tri ure, na koncu je bil v točkah Blaž, ki je nasprotniku zabil tudi 12 asov, boljši s 110-102. V četrtfinalu bo igral z 2. nosilcem, Brazilcem Rogeriom DUTRA SILVO, 83. igralcem lestvice ATP. Tekma bo na sporedu ob 22. uri, v živo pa ga boste lahko spremljali TUKAJ .

Na ženskem WTA turnirju v Montereyu se je Dalila JAKUPOVIĆ s soigralko Naiido KICHENOK iz Ukrajine uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu sta s 6-3 6-3 izločili 2. nosilki, Nemko Tatjano MARIA in Britanko Heather WATSON.

Katarina SREBOTNIK in Abigail SPEARS sta v prvem krogu WTA turnirja dvojic v Charlestonu s 6-1 6-4 premagali Ukrajinko Kateryno BONDARENKO in Kanadčanko Gabrielo DABROWSKO. TUKAJ.

V Ljubljani končano državno veteransko prvenstvo

bm, 06.04.2017

V Ljubljani se je v športnem centru Millenium končalo dvoransko državno prvenstvo za veterane. Nastopilo je 42 tekmovalcev in tekmovalk. Organizator Tenis Slovenija je poskrbel za lepe nagrade in pokale, dober golaž in degustacijo penine Medot ter predstavitev Diners kartice

Vodja turnirja in stari-novi predsednik RVO Sašo SVOLJŠAK se je ob koncu zahvalil vsem sodelujočim in jih povabil na naslednji dogodek - turnir dvojic, ki bo v organizaciji TK Krško na sporedu 27. maja 2017 v Krškem.

Zmagovalci v posameznih kategorijah so postali:



Ž 45 Zori AŠIČ KOVAČ

Ž 40 Lea SUNARIČ

Ž -35 Kristina KOBAL

M 75 Ivo DRENOVEC

M 70 Franc BRADAN

M 60 Zmago TAJNŠEK

M 55 Ivo BELIŠ

M 50 Fredi JURIČIČ

M 45 Sebastjan LEBER

M 40 Marko ŠKRJANC

M 35 Aljaž KOS in

M -35 Matic KVEDER


Fotografije iz turnirja si lahko ogledate v fotogaleriji in TUKAJ.

Miha Vetrih, Maj Tomac, Alea Bubek in Tjaša Klevišar uspešni na Reki, Jan Kupčič, Mark Andrejič Goljar in Marija Vičič v Novem Sadu, Tin Krstulovič izgubil v Tuniziji

bm, 05.04.2017

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let na Reki sta se pri fantih v tretji krog uvrstila kvalifikant Miha VETRIH, ki je s 6-2 6-3 premagal Portugalca Gulherma SILVO in Maj TOMAC, ki je bil s 7-5 6-3 boljši od Stefana IVIĆA iz Hrvaške. Izpadel je Nik JURJEVČIČ, katerega je s 6-3 6-1 izločil 1. nosilec, Avstrijec Lukas NEUMAYER.

Med dekleti sta bili uspešni Tjaša KLEVIŠAR, ki je s 6-2 6-2 premagala italijansko kvalifikantko Allegro MOGNATO in Alea BUBEK, ki je s 3-6 6-2 6-2 izločila Hrvatico Ito HABEKOVIĆ. Izgubili sta Lana STEFANOVIČ in Alja BELINGER.

Turnir Tennis Europe do 16 let poteka tudi v Novem Sadu in tudi tam nastopajo slovenski igralci. Uspešna sta Jan KUPČIČ in Mark ANDREJIČ GOLJAR, ki sta se uvrstila v tretji krog. Kupčič je v drugem s 6-0 6-1 izločil domačina Dušana OBRADOVIĆA, Andrejič Goljar je bil s 6-3 3-6 6-3 boljši od Srba Stefana POPOVIĆA. Med dekleti se je v tretji krog uvrstila Marija VIČIČ, v drugem pa je izpadla Tara GORINŠEK. Vičičeva je s 4-6 6-2 6-4 premagala domačinko Andjelo VIDOVIĆ.

Na ITF turnirju 5. ranga v Tuniziji je Tin KRSTULOVIČ izgubil uvodno tekmo v glavnem turnirju, kamor se je uvrstil iz kvalifikacij. S 3-6 6-4 6-3 ga je premagal Francoz Tom BISTON. TUKAJ.

Nina Potočnik v drugi krog v Tučepih, Kaja Juvan obstala v prvem krogu na Sardiniji, Nik Razboršek izpadel v drugem krogu v Dohi

bm, 05.04.2017

Z zmago je nastope na ženskem ITF turnirju v Tučepih (15.000 $) začela Nina POTOČNIK. V prvem krogu je s 7-5 6-0 premagala Grkinjo Despino PAPAMICHAIL (WTA 667). Potočnikova je za zmago potrebovala uro in pol, nasprotnici je sedemkrat odvzela servis, sama ga je izgubila trikrat. Izkoristek prvega servisa je imela pri zavidljivih 73 %, drugega 56 %. V osvojenih točkah je bila boljša z 71 - 46. V drugem krogu bo igrala z 2. nosilko, 24-letno Madžarko Vando LUKACS, 369. igralko lestvice WTA.

. Zagotovo pa z rezultatom na Sardiniji ne bo zadovoljna naša mladinka Kaja JUVAN. Na drugem turnirju v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $), tudi tokrat je za nastop v glavnem turnirju izkoristila posebno povabilo, je po četrtfinalu prejšnji teden, tokrat izpadla že v prvem krogu. V uri in devetnajstih minutah jo je s 6-2 6-4 premagala hrvaška kvalifikantka, 26-letna Petra MARTIĆ, ki je na lestvici WTA uvrščena sedem mest za Kajo. Juvanova tudi tokrat ni najbolje servirala saj je bil njen izkoristek prvega servisa le 34 % in drugega 50 %. Martićeva je dobila 62 % zadetih prvih servisov in kljub šestim dvojnim napakam 46 % točk pri z drugim servisom. V tekmi je bilo 9 breakov, Kaja je servis izgubila šestkrat, nasprotnica trikrat. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 68 - 47 v korist Martićeve.

Drugi krog pa je bil usoden za Nika RAZBORŠKA v Dohi. S 6-2 6-3 ga je premagal 27-letni Šved Markus ERIKSSON, 508. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Na turnirju TE na Reki naši igralci in igralke uspešni, v glavni del ITF turnirja v Monastiru Tin Krstulovič

bm, 04.04.2017

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let, ki poteka na Reki, so se pri fantih v drugi krog uvrstili Nik JURJEVČIČ, ki je s 6-3 6-3 premagal domačina Alena BILLA, Maj TOMAC je bil s 6-0 6-4 boljši od Italijana Marca SALVADERIJA, Miha VETRIH pa je s 6-3 7-5 izločil Italijana Tommasa CERCHIJA.

Pri dekletih so se v drugi krog uvrstile Lana STEFANOVIČ z zmago 6-0 6-0 nad Hrvatico Danielo HUNCAK, Tjaša KLEVIŠAR je bila s 6-3 6-0 boljša od Laure PASTERK, Alja BELINGER je s 6-4 6-0 premagala Eleno GUNJAĆA, Alea BUBEK pa s 6-0 6-0 Niko DUNDOVIĆ. Izpadli sta Zoja ŠTRUKELJ in Noka JURIČ.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Marsi na Malti je izpadla še zadnja slovenska predstavnica Anja TRBEŽNIK. V uvodnem nastopu jo je s 6-3 4-6 7-5 premagala Švedinja Maja RADENKOVIC.

V finalu kvalifikacij na turnirju 5. ranga v tunizijskem Monastiru je v finalu kvalifikacij Tin KRSTULOVIČ z 1-6 6-3 6-4 izgubil z Rusom Nikito IANINOM, a se je nato v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec. V prvem krogu bo igral s 16-letnim Francozom Tomom BISTONOM. TUKAJ.

Nastja Kolar v drugi krog, Nik Razboršek uspešen v uvodu Dohe, Tom Kočevar Dešman v uvodnem nastopu poražen

bm, 04.04.2017

Nastja KOLAR je z zmago začela nastope na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Heraklionu. V prvem krogu je s 6-3 6-1 premagala romunsko kvalifikantko Luminito TUTUNARU. V drugem krogu bo igrala z 22-letno Srbkinjo Kristino OSTOJIĆ.



Na moškem Futuresu V Dohi se je Nik RAZBORŠEK po zmagi s 6-2 6-4 nad Omarjem ALAWADHIJEM iz ZAE uvrstil v drugi krog, kjer bo njegov nasprotnik Šved Markus ERIKSSON. Ni pa se nastop na istem turnirju posrečil Tomu KOČEVARJU DEŠMANU. Potem, ko je uspešno nastopil v kvalifikacijah in si priigral glavni turnir je v uvodnem nastopu s 6-7(4) 1-6 izgubil s 1. nosilcem, 18-letnim Nemcem Danielom ALTMAIERJEM, 288. igralcem lestvice ATP.

TUKAJ.

TRK sprejela spremembe ligaškega, tekmovalnega in disciplinskega pravilnika - POMEMBNO

bm, 04.04.2017

Tekmovalno registracijska komisija je na 9. redni seji sprejela nekaj pomembnih sprememb ligaškega, tekmovalnega in disciplinskega pravilnika, ki bodo začele veljati z začetkom poletne sezone, 1.4.2017.

a) Zaradi nekaterih nejasnosti pri terminski opredelitvi možnosti ekip za izstop iz lige in s tem predvidenih kazni so člani TRK preoblikovali določbo 3.24 Ligaškega pravilnika. Ta se sedaj glasi: Prijavnino za ligaško tekmovanje za vsako leto posebej določi UO TZS in jo objavi v svojem ceniku za tekoče leto. Prijavnina se plača skupaj s prijavo ekipe na tekmovanje.Če ekipa iz tekmovanja izstopi pred opravljenim žrebom, se ji vrne polovična prijavnina. Po opravljenem žrebu ekipa ne more izstopiti iz tekmovanja, glede kazni za nenastopanje pa veljajo pravila zapisana v točki 3.19 tega pravilnika. V ligah, ki se igrajo po turnirskem sistemu ekipe, ki izpadejo v prvem krogu plačajo polovično prijavnino. Morebiten izstop iz tekmovanja mora ekipa sporočiti TZS po el. pošti pred opravljenim žrebom tekmovanja. Žreb ligaškega tekmovanja se opravi 31. marca. Kazni navedene v točki 3.19 in 3.24 tega pravilnika izreče TRK, realizira pa jih pisarna TZS. Ekipa se lahko na izrečeno kazen, ob plačilu pritožbene takse, pisno pritoži v petnajstih dneh po izstavljenem računu za plačilo kazni na komisijo za pritožbe TZS.

b) Spremenjeno je število žog s katerimi se igrajo tekme. Razvidno je iz preglednice v zapisniku

c) V zvezi igranja finalnih tekem in kvalifikacij je bilo sprejeto naslednje priporočilo organizatorjem: TRK organizatorjem turnirjev priporoča, da se finalne tekme turnirjev v primerih, ko te predstavljajo edino tekmo dneva odigrajo ob 16. uri ali kasneje. Prav tako TRK organizatorjem priporoča, da kvalifikacije turnirjev, na katerih se odigra samo osem srečanj ali manj, če je to izvedljivo, organizirajo v popoldanskem času oz. ob malem številu srečanj na dan začetka glavnega turnirja.

d) Spremenjena je določba glede izvedbe B turnirja, kadar je nanj prijavljenih manj kot 9 igralk.

e) Igralec bo odslej lahko za neigranje po žrebu zdravniško spričevalo predložil samo dvakrat v eni sezoni (1.11 - 30.10)

f) Zaostrena je kazen v primerih, ko igralec, ki ne pride na tekmo tega pravočasno ne sporoči sodniku. Igralec je kaznovan z 10 kazenskimi točkami in s tem s takojšnjo prepovedno nastopanja za obdobvje enega meseca.

g) Spremenjena je določba disciplinskega pravilnika o izbrisu kazni. Izrečene kazni se brišejo po preteku 12 mesecev in ne več na koncu vsake tekmovalne sezone.

Celoten zapisnik s še nekaj sprejetimi sklepi lahko preberete TUKAJ.

Štirje slovenski igralci oz. igralke v glavni turnir na Reki, Tin Krstulovič v finalu kvalifikacij v Tuniziji

bm, 03.04.2017

Na mladinskem turnirju TE 16 na Reki si je med fanti s tremi zmagami v kvalifikacijah glavni turnir priigral Miha VETRIH. Med dekleti je bila z dvema zmagama uspešna Lana STEFANOVIĆ, ki se je prav tako uvrstila v glavni turnir. To je uspelo tudi Noki JURIČ in Zoji ŠTRUKELJ, ki sta se klub porazu v finalu kvalifikacij v glavni turnir uvrstili kot srečni poraženki.

Neposredno so bile v glavni turnir pri dekletih že uvrščene Tjaša KLEVIŠAR, Alja BELINGER in Alea BUBEK, pri fantih pa Nik JURJEVČIČ, Maj TOMAC in Alen TUŠEK, ki pa je tekmo prvega kroga glavnega turnirja že izgubil.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v tunizijskem Monastiru se je Tin KRSTULOVIČ uvrstil v finale kvalifikacij.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Marsi na Malti sta v prvem krogu glavnega turnirja izpadli Maša PERICA in Maruša PLANK. Anja TRBEŽNIK še ni nastopila. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman v glavni turnir Dohe, Dalila Jakupović obstala v kvalifikacijah Montereya, ta teden v igri tudi Kaja Juvan, Nina Potočnik in Nastja Kolar

bm, 03.04.2017

Dalila JAKUPOVIĆ je izgubila finalno tekmo kvalifikacij na 250.000 $ dotiranem WTA turnirju v mehiškem Montereyu. Njena nasprotnica je bila 20-letna Argentinka Nadia PODOROSKA, 191. igralka lestvice WTA, ki je zmagala s 7-5 6-2.

Na Futuresu v Dohi se je Tom KOČEVAR DEŠMAN, prejšnji teden polfinalist turnirja v Manami, z dvema zmagama uvrstil v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-3 6-3 premagal Slovaka Mareka SEMJANA, 1194. igralca lestvice ATP. V Dohi bo v glavnem turnirju nastopil tudi Nik RAZBORŠEK , ki se bo v prvem krogu pomeril z Omarjem ALAWADHIJEM iz ZAE.

Na ženskem ITF turnirju v Heraklionu (15.000 $) bo Nastja KOLAR v prvem krogu igrala z Romunko Luminito TUTUNARU.

Na enako vrednem turnirju v Tučepih na Hrvaškem bo v prvem krogu Nina POTOČNIK igrala z Grkinjo Despino PAPAMICHAIL.

Še drugi teden pa bo na ITF turnirju v Santa Margheriti (25.000 $) nastopila Kaja JUVAN. Tokrat se bo v prvenm krogu pomerils s hrvaško kvalifikantko, 26-letno Petro MARTIĆ, 659. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Tim Tekavec osvojil OP Zala 16A, Tit Škerlavaj OP Zala 16B

bm, 03.04.2017

Z OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let so končali tudi fantje, ki so nastopali v Kopru. V A turnirju je zmagal 2. nosilec Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je v finalu s 6-2 3-6 7-5 premagal prvopostavljenega Tilna POTOČNIKA (Jaki). Tekavec je bil v polfinalu s 6-4 6-3 boljši od klubskega soigralca Maja TOMCA, Potočnik je v drugem polfinalu s 6-3 6-4 izločil Maxa KLEPA (Ltc).

B turnir je osvojil Tit ŠKERLAVAJ (Ltc). V finalu je s 6-0 6-1 premagal Vanjo JOKSOVIČA (TkMed).

Fantje so odigrali tudi turnir dvojic. Zmagala sta Tim TEKAVEC in Maj TOMAC (MaxLj). V finalu sta s 6-3 6-2 premagala dvojico Tilen POTOČNIK in Vanja JOKSOVIČ.

Že v nedeljo je bil končan turnir deklet na katerem je slavila Ana Zala VOLK (ŽtkMb).

Foto: A. Živin TUKAJ.

Drugi bohinjski teniški turnir - 8. in 9. april 2017

bm, 03.04.2017

Teniška šola Žnidar iz Bohinjske bistrice vabi na teniški turnir v MIDI in MINI tenisu ter tenisu do 12 let, ki bo potekal v soboto 8.4 in nedeljo 9.4.2017 v dvorani Danica v Bohinjski Bistrici.

Vabljeni ! TUKAJ.

Ana Zala Volk osvojila OP ZALA 16 v Novi Gorici

bm, 02.04.2017

V Novi Gorici so prvi turnir poletne sezone odigrala dekleta v starostni kategoriji do 16 let - OP ZALA. Nastopilo je 15 igralk, prvega naslova v karieri pa se veseli Mariborčanka, 2. nosilka turnirja Ana Zala VOLK (ŽtkMb). V finalu je s 6-3 6-2 premagala 1. nosilko, Ljubljančanko Lino BOŽIČNIK (Tk Maja). V polfinalu je Volkova s 6-1 6-3 premagala domačinko Saro LISJAK (N. Gorica), Lina Božičnikova pa je bila v drugem polfinalu s 7-6(4) 6-0 boljša od Mariborčanke Eve ČOKOLIČ (ŽtkMb).

Fantje nastopajo v Kopru. V B turnirju se bosta za zmago borila Tit ŠKERLAVAJ (Ltc), ki je v polfinalu s 6-0 6-1 premagal Lana WINTERLEITNERJA (Tk Maja) in Vanja JOKSOVIĆ (TkMed), ki je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-2 boljši od Yorgosa PROTONOTARIOSA (MaxLj).

V A turnirju so znani polfinalisti. Za nastop v finalu se bodo potegovali Tilen POTOČNIK (Jaki), ki bo igral z Maxom KLEPOM (Ltc) in Maj TOMAC (MaxLj), kateremu bo nasproti stal klubski soigralec Tim TEKAVEC. TUKAJ.

Barbara Mulej svetovna veteranska podprvakinja in svetovna prvakinja v mešanih dvojicah

bm, 02.04.2017

Barbara MULEJ in Karin LUŠNIC sta letos zastopali slovenske barve na svetovnem prvenstvu mlajših veteranov, ki je potekalo v JAR.

Barbara se tudi tokrat ni izneverila, poškodba pa ji je preprečila, da bi ubranila naslov, ki ga je leta 2016 v kategoriji 40+ osvojila v Umagu. Po treh zmagah je namreč morala finalno srečanje Francozinji Celine REGNIER zaradi poškodbe predati.

Naslov svetovnih prvakov v mešanih dvojicah pa po lanskem finalnem porazu z Borutom URHOM v Umagu, letos vendarle odhaja v Kranj. Z Nizozemcem Bartom BEKSOM, polfinalistom med posamezniki, sta naslov osvojila potem, ko sta v finalu v tesnem obračunu z 0-6 6-4 [10-8] premagala Nemko Stefanie KOLAR in Avstralca Tobya MITCHELLA.

Čestitamo! TUKAJ.

Dalila Jakupović v finale kvalifikacij WTA turnirja v Montereyu

bm, 02.04.2017

Na mednarodnih članskih in mladinskih turnirjih, ki bodo na sporedu prihodnji teden potekajo kvalifikacijski obračuni.

V kvalifikacijah WTA turnirja (250.000 $) v Montereyu uspešno nastopa Dalila JAKUPOVIĆ. Postavljena je za 1. nosilko, kar je potrdila z dvema zmagama. V prvem krogu je s 6-3 0-6 6-4 premagala 24-letno Ukrajinko Elizaveto IANCHUK, 322. igralko lestvice WTA, v drugem pa je bila s 6-2 1-6 6-2 boljša od 17-letne Rusinje Sofye ZHUK, 269. igralke lestvice WTA. To je bil njun drugi medsebojni obračun, lani je bila na trdi podlagi v Mehiki v dveh nizih boljša Rusinja. Za uvrstitev v glavni turnir mora Dalila zmagati še enkrat. Njena nasprotnica bo 20-letna Argentinka Nadia PODOROSKA, 191. igralka lestvice WTA.

Tom KOČEVAR DEŠMAN je v prvem krogu kvalifikacij na Futuresu v Dohi (15.000 $) s 6-0 6-1 premagal Katarca Rayana ALAMIJA.

Na Futuresu v Heraklionu je Domen GOSTINČAR v prvem krogu kvalifikacij s 6-2 7-6(4) premagal Srba Vitomira MARKOVIĆA, v nadaljevanju pa je s 7-5 2-6 2-6 izgubil z Britancem Joshuo GOODGERJEM.

Na Futuresu v Džakarti je David GORŠIČ izgubil uvodno srečanje kvalifikacij. S 6-2 6-4 ga je izločil Poljak Adam MAJCHROWICZ.

V prvem krogu kvalifikacij ženskega ITF turnirja v Tučepih (15.000 $) je Anja GAL po treh odigranih igrah srečanje Avstrijki Elbi KASUM predala, Nina KOLAR pa je s 3-6 1-6 izgubila s Čilenko Danielo LOPEZ v prvem krogu kvalifikacij turnirja v Hammametu(15.000 $).

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga na Malti sta v prvem krogu kvalifikacij zmagali, v nadaljevanju pa izgubili Maša PERICA in Anja TRBEŽNIK, a sta se kot srečni poraženki obe uvrstili v glavni turnir. V prvem krogu kvalifikacij mladinskega ITF turnirja 5. ranga v Monastiru v Tuniziji pa je zmagal Tin KRSTULOVIČ. S 6-0 6-1 je premagal Tunizijca Mohameda KOBBIJA.

V kvalifikacijh mladinskega turnirja Tennis Europe U16 na Rijeki so bili v prvem krogu uspešni Anej LEVPUŠČEK, Gašper OBLAK, Maks LUKMAN in Miha VETRIH med fanti ter Noka JURIČ, Zoja ŠTRUKELJ in Lana STEFANOVIČ med dekleti. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.