prijava_e
Novice : Arhiv novic 2016 : September 2016

Arhiv novic - september 2016

Konec tedna se začenjajo letošnji Tilia mastersi

bm, 30.09.2016

Letošnji Tilia mastersi bodo potekali v organizaciji TK Krka Otočec v starostnih kategorijah od 12 - 18 let in v organizaciji TK Koper, ki bo gostil člane in članice ter najmlajše v kategoriji 8-11 let.

Tenis Slovenija skupaj z generalnim sponzorjem Zavarovalnico Tilia razpisuje nagradni sklad v skupni vrednosti 5.000 €. Vsak izmed zmagovalcev/zmagovalk v svoji kategoriji prejme nagrado v proti vrednosti 500€ bruto, kar pomeni, da bosta npr. zmagovalec in zmagovalka kategorije do 12 let prejela nagrado v proti vrednosti vsak po 500€ bruto. Enako velja za kategorije do 14, 16 in 18 let in člane/ce. Poleg denarne nagrade zmagovalci/ke posameznih kategorij prejmejo vstopnico za finale Davis Cup-a srečanja med Hrvaško in Argentino, ki bo v Zagrebu od 25. do 27.11.16. Do nagrade so upravičeni vsi zmagovalci/ke, ki imajo podpisano pogodbo s Tenis Slovenijo. Sredstva bodo zmagovalci lahko porabili za potovanja na mednarodne turnirje v tekmovalni sezoni 2017.

Konec tega tedna bodo v Kopru začeli člani in članice ter najmlajši, ki se bodo za naslove borili 1. in 2. oktobra.

Dečki in deklice do 14 let ter fantje in dekleta do 18 let bodo na Otočcu nastopili 5. in 6. oktobra, dečki in deklice do 12 let ter fantje in dekleta do 16 let pa 7. in 9. oktobra.

Na masterse od 12 let do članov se uvrsti 12 najboljših igralcev in igralk v vsaki starostni kategoriji, za uvrstitev na masters pa šteje lestvica, ki stopi v veljavo 1.10.2016. Če kateri izmed prvih dvanajstih igralcev in igralk manjka, dobi možnost nastopa naslednji uvrščen igralec oz. igralka na lestvici TS.

Rok za prijave na vse masterse z izjemo članskega in mastersa 8-11 let, je nedelja 2.10.2016. V ponedeljek 3.10. 2016 bo objavljena končna vpisna in žrebna lista.

V starostni kategoriji 8-11 let pri vpisu ni številčne omejitve.

Informacijo o izboru organizatorja in denarnem skladu najdete TUKAJ.

Tenis Slovenija Pro Am 2016: Poslovneži so se pomerili z zdajšnjimi in nekdanjimi teniškimi tekmovalci

sv, 29.09.2016

Tenis Slovenija je tudi letos na poseben način pozdravila jesen in prihajajoče izzive. Teniški turnir dvojic – Pro Am 2016 je združil aktivne igralce, nekdanje reprezentante in vodstvene predstavnike podjetij, ki v tenisu znajo zaznati presežek podjetnosti, promocije ter vidijo možnosti športno marketinškega napredka.

Na igriščih Tenis centra Tivoli je tradicionalen sistem tekmovanja omogočil, da se teniški navdušenci in podporniki Tenis Slovenija merijo na nekoliko višjem nivoju, saj je v vsakem krogu predtekmovanja eden izmed nekdanjih ali zdajšnji asov igral, bodisi v paru bodisi proti kateremu izmed povabljenih gostov.

Tako so loparje vihteli številni poslovneži in znani Slovenci, med njimi tudi: večkratni dobitnik olimpijske medalje Iztok Čop, nekdanja smučarska reprezentanta Mitja Valenčič in Rene Mlekuž, nekdanji košarkarski reprezentant in edini Slovenec, ki je igral z legendarnim Michaelom Jordanom, Boris Gorenc, nekdanji član slovenske nogometne reprezentance Sašo Udovič in vedno nasmejani Rado Mulej. Med aktivnimi tekmovalci sta najvišje kotirala, član reprezentance za Davisov pokal, Tomi Ternar in nekdanji reprezentant Rok Jarc. Precej veliko zanimanje pa so poželi nastopi deklet, saj so se turnirja udeležila, ena najboljših mladih Slovenk, 19 letna Manca Pislak ter nekdanji reprezentantki Karin Lušnic in Barbara Mulej.

V velikem finalu sta pod reflektorji zmago slavila Rok Jarc in Jure Arnež, ki sta zmogla dovolj znanja in teniške pretkanosti, da sta porazila dvojico Tomi Ternar – Primož Ornik.

Domačija Medot je gostom za dobrodošlico postregla vrhunsko penino Medot, podjetje Kaval Group je poskrbelo za slastno pogostitev, nefiltrirano pivo Union pa je bilo glavna tarča vseh žejnih teniških tekmovalk in tekmovalcev.

Dobre volje, smeha in zabavnih anekdot resnično ni zmanjkalo. Tenis Slovenija Pro Am je tudi tokrat ponudil obilo teniških in družabnih užitkov.

Tekst Sabina Velič, foto: ZZ

Več fotografij najdete v fotogaleriji TUKAJ.

Mike Urbanija četrtfinalist Solina, v Wuhanu konec za Srebotnikovo in Klepačevo

bm, 29.09.2016

V drugem krogu moškega Futuresa v Solinu (10.000 $) sta o četrtfinalistu v medsebojnem srečanju odločala Grega BOH in Mike URBANIJA. Z rezultatom 6-4 6-1 je bil boljši URBANIJA, ki se je tako uvrstil v četrtfinale-

V drugem krogu je Tilen ŽITNIK, ki je po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu s 7-5(3) 7-5 premagal Avstrijca Philippa SCHROLLA, z 2-6 0-6 izgubil z Avstrijcem Davidom PICHLERJEM.

Urbanija se bo v četrtfinalu pomeril prav s PICHLERJEM.

Na WTA turnirju v Wuhanu sta se Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ poslovili po drugem krogu. S 3-6 7-6(5) 10-8 sta ju izločili Tajvanki Hao CHING-CHAN in Yung-Jan CHAN. TUKAJ.

Živa Falkner se je uvrstila na masters Tennis Europe do 14 let

bm, 28.09.2016

Znani so udeleženci Mastersov Tennis Europe v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let.

Med njimi bo letos tudi predstavnica Slovenije, 14-letna Dolenjka Živa FALKNER. Živa je trenutno 13 igralka na lestvici Tennis Europe do 14 let, na masters pa odhaja kot šesta igralka v točkovanju za uvrstitev na masters. V letu 2016 je na turnirjih TE dosegla 33 zmag in doživela 18 porazov, na zmagovalni stopnici pa je med posameznicami stala v Piestanyu in med dvojicami v Maii.

Igralci in igralke, ki prihajajo iz 17 držav se bodo na 21. izvedbi mastersa TE merile v italijanki Reggio Calabrii med 7. in 9. oktobrom.

32 igralcev in igralk, udeležencev zaključnega turnirja, je v sezoni 2016 na turnirjih TE osvojilo 86 posamičnih in 56 naslovov v konkurenci dvojic.

TUKAJ.

Premierna zmaga Primorske

mp, 27.09.2016

Dolgo načrtovano srečanje med veteransko - rekreativno selekcijo Primorske in Friuli Venezia Giulia iz sosednje Italije, je bilo odigralo v soboto 24.9.2016 na igriščih ŠRC Bonifika v Kopru, ki je z svojo urejenostjo navdušila tako domače kot tuje goste.

Postavljen je bil še en temelj sodelovanja med regijami, saj tovrstno srečanje s teniškimi prijatelji iz hrvaške Istre poteka že 8 let v izmenični izvedbi. Tokratni gostitelj srečanja je bil Teniški klub Koper, v sodelovanju z društvom Primorski tenis in ob pomoči donatorjev.

V izredno izenačenem srečanju so na koncu slavili gostitelji z rezultatom 9 : 6. Za selekcijo Primorske so nastopili igralci in igralke iz Kopra, Portoroža, Strunjana, Ilirske Bistrice, Nove Gorice, Vipave in Tolmina. Vse skupaj je bilo odigranih kar 10 posameznih dvobojev, v vseh starostnih kategorijah v moški in ženski konkurenci ter pet tekem dvojic. Prelepo sobotno vreme in kasnejše druženje ob odlično pripravljenem kosilu je vse nastopajoče zadržalo še kar nekaj časa v pogovorih in snovanjih načrtov za naprej.

Tekst:Matjaž Pogačar

Rezultate najdete TUKAJ.

Grega Žemlja in Blaž Rola neuspešna na ATP Challengerju v Tiburonu

bm, 27.09.2016

Naša vodilna igralca na lestvici ATP Grega ŽEMLJA (162) in Blaž ROLA (204) sta ta teden nastopila na ATP Challengerju (100.000 $) v Tiburonu, a bila oba neuspešna. Turnir se sicer igra na trdi podlagi.

Prvi je nastopil Grega ŽEMLJA, ki je v prvem krogu igral z Američanom, 22-letnim Mitchellom KRUEGERJEM, 218. igralcem lestvice ATP. Grega danes ni imel svojega dne in po vsega uri igre je igrišče zapustil poražen. Američan je bil boljši s 6-1 6-4.

Blaž ROLA je tekmo z 19-letnim Freancozom Quentinom HALYSOM, 160. igralcem lestvice ATP začel bolje in je prvi niz dobil s 7-5. Tudi nadaljeval je dobro ter v drugem nizu z breakom že vodil s 4-1. Žal prednosti ni zadržal in o zmagovalcu drugega niza je odločila podaljšana igra, ki jo je mladi Francoz dobil na 5. V nadaljevanju pa je Blaž povsem popustil in do konca ujel le še eno igro ter tretji niz izgubil z 1-6 in s tem tudi srečanje. Halys je sicer zabil 19 asov, napravil tudi 14 dvojnih napak, a le dve v zadnjem nizu, ki ga je v točkah dobil z 29-14. TUKAJ.

Grega Boh in Tilen Žitnik uspešna v kvalifikacijah Solina

bm, 26.09.2016

Na moškem Futuresu v Solinu (10.000 $) sta bila v kvalifikacijah uspešna Grega BOH in Tilen ŽITNIK. Grega je v finalu kvalifikacij s 6-3 6-0 premagal Argentinca Sasho SUPRUNIUKA, Tilen je bil s 6-1 6-1 boljši od domačina Duje DELIĆA. V glavnem turnirju sta se pridružila Aljažu RADINSKEMU in Miku URBANIJI. TUKAJ.

Aljaž Kirbiš in Pia Marija Rebec najboljša na Ptuju in v Radomljah

bm, 26.09.2016

Na Ptuju se je končal FIN turnir v starostni kategoriji do 12 let.

Pri dečkih sta se v finalu merila Aljaž KIRBIŠ (Br-Mb) in Jan ŠUŠTERIČ KOSEDNAR (Zklub). S 4-6 6-0 6-1 je zmagal Kirbiš, ki se je prvič v karieri povzpel na najvišjo stopničko v tej starostni kategoriji.

B turnir dečkov je osvojil Max PIRMANŠEK (ŠtkVe). V finalu je s 7-5 6-1 premagal Brina FRELIHA-KOZINCA.

Na močnem turnirju deklic v Radomljah, ki je tokrat postregel s kar nekaj presenečenji je zasluženo slavila Pia Marija REBEC (Tc-Lj), ki je bila v finalu s 6-3 6-2 boljša od Brine ŠULIN (Radomlje). Tudi za Pio je to prvi naslov v karieri na turnirjih, ki štejejo za teniško lestvico TS.

B turnir deklic je osvojila Zala VNUK (Ol-Lj). V finalu je s 6-1 6-2 premagala Niko ZAVRŠKI (Ltc). TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek in Alja Belinger zmagovalca OP ZALA 16, pri članih najboljši Sašo Bende

bm, 26.09.2016

Fantje in dekleta v starostni kategoriji do 16 let so bili konec tedna gostje ŽTK Maribor. Med fanti je slavil Filip Jeff PLANINŠEK (ŽtkMb). V finalu je bil z 2-6 6-4 6-3 boljši od Tina KRSTULOVIČA (ŠtkVe). Za Planinška je to prvi osvoen turnir letos v starostni kategoriji do 16 let, še enkrat je bil zmagovalec v starostni kategoriji do 18 let. V konkurenci dvojic sta zmagala Miha PERUŠ (Sl.Gradec) in Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit), ki sta v finalu s 6-1 6-1 premagala Blaža VIDOVIČA (Ptuj) in Filipa Jeffa PLANINŠKA.

Pri dekletih sta se za naslov borili Alja BELINGER (Šplus) in Kim ŽIŽEK (Mima). S 6-3 6-3 je zmagala Belingerjeva, ki je osvojila prvi turnir v starostni kategoriji do 16 let. V konkurenci dvojic sta bili najboljši Tara GORINŠEK (Ptuj) in Alja BELINGER. V finalu sta s 6-3 6-3 premagali Pijo POGLAJEN (AsLit) in Taro TUŠEK (ŽtkMb).

TK Branik Maribor je konec tedna gostil člane. Turnir je osvojil Sašo BENDE (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-0 6-1 premagal klubskega kolego Mateja LELJAKA.

Foto: M. Plejič TUKAJ.

Na Ptuju in v Radomljah moči merijo dvanajstletniki

bm, 25.09.2016

Dečki do 12 let igrajo na Ptuju. V A turnirju so bili četrtfinalisti Aljaž KIRBIŠ, Nik GMAJNAR, Vanja JOKSOVIČ, Jaka GOLOB, Jan KOSEDNAR ŠUŠTERIČ, David ČERNE, Matic KRIŽNIK in Mario ŠPANIĆ. V finale sta se v nadaljevanju uvrstila Aljaž KIRBIŠ, ki je v polfinalu s 6-4 6-0 premagal Vanjo JOKSOVIČA in Jan KOSEDNAR ŠUŠTERIČ, ki je s 6-4 6-4 izločil 2. nosilca Maria ŠPANIĆA. V B turnirju sta finalista Velenjčan Max PIRMANŠEK, ki je bil v polfinalu s 6-0 6-3 boljši od Luke MARKOVIČA in Kranjčan Brin FRELIH KOZINC ki je v drugem polfinalu s 7-6(7) 6-4 premagal Marka BERNARDA .

Deklice igrajo v Radomljah. Prvi krog ni prinesel presenečenj, v drugem pa je nepostavljena Eva UHAN MULLER (na fotografiji) presenetljivo s 7-6(8) 6-4 izločila 2. nosilko Elo Nalo MILIĆ. V četrtfinale so se uvrstile šeMaša VIRIANT, Elena PLESNIČAR, Ana LANIŠEK, Marija Pia REBEC, Laura KOREN, Brina ŠULIN in Leontina STOJANOVIĆ. V četrtfinalnih obračunih je Ana LANIŠEK z 2-6 7-6(5) 6-3 izločila 1. nosilko Leontino STOJANOVIČ, v polfinale pa so se uvrstile še Marija Pia REBEC, Brina ŠULIN in Eva UHAN MULLER.. O naslovu zmagovalke turnirja bosta v ponedeljek odločali Pia Marija REBEC, ki je v polfinalu s 6-3 6-2 izločila Ano LANIŠEK in Brina ŠULIN, ki je bila s 6-3 6-0 boljša od Eve MULLER UHAN.

V B turnirju sta finalistki Zala VNUK in Nika ZAVRŠKI. TUKAJ.

Nika Radišič zmagovalka ITF turnirja v Mostarju, Tina Cvetkovič in Kristina Novak zmagovalki med dvojicami

bm, 25.09.2016

Nika RADIŠIČ je na ITF turnirju 4. ranga v Mostarju vknjižila še drugo turnirsko zmago med posameznicami letos. Potem, ko je bila najboljša v češki Veski, je zdaj slavila še v Mostarju ob tem pa dosegla 13. zmago na zadnjih 14. srečanjih. 16-letna Primorka kot 5. Slovenka trenutno zaseda 304. mesto na svetovni mladinski teniški lestvici, že ob objavi nove pa se bo približala najboljšim dvesto mladinkam sveta.

Po četrtfinalu v katerem je s 6-4 6-1 premagala 7. nosilko, Hrvatico Ivo ZELIĆ je v polfinalu samo tri igre oddala 2. nosilki, Romunki Andrei VELCEA. Za naslov se je borila s presenetljivo finalistko, 15-letno domačinko Milico BOJIĆ, ki je v prvem krogu izločila Kristino NOVAK. Dvomov o zmagovalki ni bilo, saj je Radišičeva tekmo brez težav dobila s 6-2 6-4. Čestitamo!

V konkurenci dvojic sta se po polfinalni predaji Žive FALKNER in Romane CISOVSKE v finale brez boja uvrstili Tina CVETKOVIČ in Kristina NOVAK. Njuni nasprotnici v finalu sta bili Hrvatici Leonarda JANKO in Karla KILIĆ, ki sta v drugem polfinalu s 6-4 6-3 izločili Niko RADIŠIČ in Anjo GAL. Tina in Kristina s hrvaškima igralkama nista imeli težav in sta slavili s 6-1 6-3.

Dober rezultat je dosegel tudi Luka MIKLAVČIČ, ki se je uvrstil v četrtfinale, tu pa ga je s 6-2 7-5 izločil 2. nosilec, Nizozemec Jesper DE JONG.

Foto: D. Senica TUKAJ.

V Mariboru so točke nabirali člani ter fantje in dekleta v starostni kategoriji do 16 let

bm, 24.09.2016

Končuje se tekmovalna sezona 2016 in ta konec tedna zadnje točke, ki jim bodo morda še prinesle uvrstitev v Tilia masters, ki bo na sporedu v začetku oktobra, lovijo člani ter fantje in dekleta do 16 let v Mariboru, dečki do 12 let na Ptuju, deklice do 12 let pa v Radomljah.

TK Branik Maribor gosti člane, medtem ko ženskega turnirja zaradi premalega števila prijavljenih igralk ni. Pri članih je nastopilo 18 igralcev, v polfinale pa so se uvrstili Kevin KRALJ, Sašo BENDE, Matej LELJAK in Peter KERŠIČ. O zmagovalcu sta odločala Sašo BENDE, ki je v polfinalu s 7-5 6-3 premagal Kevina KRALJA in Matej LELJAK, ki je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-2 boljši od Petra KERŠIČA.

Turnir je osvojil Sašo BENDE. Mateja LELJAKA je premagal s 6-0 6-1.

ŽTK Maribor je gostitelj turnirja do 16 let. Pri fantih so se v polfinale uvrstili Filip Jeff PLANINŠEK, ki je s 0-6 6-3 6-1 izločil 1. nosilca Miho PERUŠA, Blaž VIDOVIČ, Rata CEZAR in Tin KRSTULOVIČ.

Pri dekletih so se v polfinale uvrstile Alja BELINGER, Tara GORINŠEK, Mia KUKOVIČ in Kim ŽIŽEK .

Turnir dvojic sta osvojili Alja BELINGER in Tara GORINŠEK. TUKAJ.

Začele so se kvalifikacije turnirjev prihodnjega tedna, Sreboitnikova in Klepačeva uspešni v Wuhanu

bm, 24.09.2016

Začele so se kvalifikacije turnirjev, ki bodo na sporedu prihodnji teden.

Številna slovenska zasedba je na moškem Futuresu v Solinu, kjer v kvalifikacijah nastopa 7 Slovencev, še dva, Mike URBANIJA in Aljaž RADINSKI sta prijavljena v glavnem turnirju. V kvalifikacijah so bili v prvem krogu uspešni Jakob Aljaž KAPLJA, ki je v slovenskem obračunu s 7-5 6-4 premagal Aljaža FUGINO, Grega BOH, David Lucas AMBROŽIČ in David GORŠIČ, ki je v še enem slovenskem obračunu s 6-0 6-1 premagal Vida FUGINO. V prvem krogu je bil prost Tilen ŽITNIK, ki je v nadaljevanju zmagal in se uvrstil v tretji krog, kjer bo nastopil tudi Grega BOH. V drugem krogu so izpadli Jakob Aljaž KAPLJA, David Lucas AMBROŽIČ in David GORŠIČ.

V kvalifikacijah WTA turnirja v Taškentu (250.000 $) je nastopila Dalila JAKUPOVIĆ in v prvem krogu z 0-6 5-7 izgubila z 19-letno Ukrajnko Anhelino KALININO, 478. igralko lestvice WTA.

V kvalifikacijah WTA turnirja v Wuhanu (2.589.000 $) je v prvem krogu izgubila tudi Andreja KLEPAČ. S 6-2 6-1 jo je premagala Američanka Samantha CRAWFORD.

V glavnem turnirju dvojic sta nastopili s Katarino SREBOTNIK in v prvem krogu s 7-6(3) 6-4 premagali Kveto PESCHKE in Anno Leno GROENEFELD. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Tadeja Majerič izgubili polfinalna obračuna v Podgorici

bm, 23.09.2016

Na ženskem ITF turnirju v Podgorici (25.000 $) sta se Tamara ZIDANŠEK in Tadeja MAJERIČ uvrstili v polfinale, kjer pa sta obe izgubili.

Zidanškova, ki je v četrtfinalu s 5-7 6-2 7-6(3) premagala domačinko Teno LUKAS je izgubila s 7. nosilko, Nizozemko Lemoine QUIRINE. Ta je bila po dveh urah igre boljša z 2-6 6-3 6-2.

Majeričeva je v četrtfinalu z 0-6- 6-1 7-6(5) premagala Romunko Irino BARA, v polfinalu pa je igrala z argentinsko kvalifikantko Paulo ORMAECHEA. Argentinka je po dveh urah in pol igre boljša s 6-4 4-6 6-3. TUKAJ.

Slovenska moška Davis cup ekipa bo poskus povratka v I.EA skupino začela v Monaku

bm, 23.09.2016

Slovenska moška teniška reprezentanca bo v prvem krogu druge evroafriške skupine Davisovega pokala v začetku februarja igrala na gostovanju proti Monaku.

Srečanje bo na sporedu med 3. in 5. februarjem. Če bodo naši igralci uspešni jih v drugem krogu čaka zmagovalec srečanja med JAR in Estonijo.

Slovenci so v Monaku seveda favoriti, saj je najboljši igralec Monaka 33-letni Benjamin BALLERET uvrščen na 681. mesto lestvice ATP, na lestvici pa sta le še 20-letni Lucas CATARINA, ki zaseda 837. mesto in 24-letni Romain ARNEODO, ki je na 880. mestu lestvice ATP. TUKAJ.

Mike Urbanija ustavljen v polfinalu Futuresa v Sokobanji, poraz Andreje Klepač v Wuhanu

bm, 23.09.2016

Mike URBANIJA je odlično nastopil na Futuresu v srbski Sokobanji (10.000 $), kjer se je uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-4 6-1 odpravil makedonskega kvalifikanta Gorazda SRBLJAKA, v polfinalu pa ga je ustavil Bolgar Alexandar LAZAROV, ki je bil boljši s 6-1 3-6 4-6.

Andreja KLEPAČ, ki je na WTA turnirju v Tokiju s Katarino SREBOTNIK izpadla že v prvem krogu dvojic, je že odpotovala v kitajski Wuhan, kjer je nastopila v kvalifikacijah WTA turnirja. Še enkrat se je poslovila že v prvem krogu saj jo je s 6-2 6-1 premagala Američanka Samantha CRAWFORD. TUKAJ.

Nika Radišič in Luka Miklavčič četrtfinalista ITF 4. ranga v Mostarju

bm, 22.09.2016

Nika RADIŠIČ in Luka MIKLAVČIČ sta se na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju uvrstila v četrtfinale.

16-letna Nika RADIŠIČ nadaljuje uspešno serijo, ki jo je začela julija v Češki Veski, kjer je osvojila turnir 4. ranga in jo nadaljevala v Domžalah, kjer se je na turnirju četrtega ranga uvrstila v polfinale. V drugem krogu Mostarja je s 7-5 6-4 premagala Hrvatico Lauro MAŠIĆ in se bo zdaj za polfinale borila s Hrvatico Ivo ZELIĆ. To je bila že njena 11. zmaga na zadnjih 12. srečanjih.

Na dobri poti je tudi Luka MIKLAVČIČ, poleg Svena LAHA trenutno svetla točka v slovenskem mladinskem tenisu. Luka je v drugem krogu v dramatičnem obračunu s 7-6(5) 4-6 7-6(4) premagal domačega povabljenca Andreja GRUBIŠIĆA. Za vstop v polfinale bo igral z 2. nosilcem Jasperjem De JONGOM iz Nizozemske.

V konkurenci dvojic pa ponovno prevladujejo Slovenke. V polfinale so se uvrstile Anja GAL in Nika RADIŠIČ, Tina CVETKOVIČ in Kristina NOVAK ter Živa FALKNER, ki igra v paru s Slovakinjo Romano CISOVSKO.

Na fotografiji: slovenska odprava v Mostarju , foto: M. Por TUKAJ.

Igralci ŽTK Maribor zmagovalci play offa v 1. moški teniški ligi

bm, 22.09.2016

V Mariboru sta danes ekipi domačega ŽTK Maribor in TK Terme Ptuj odigrali zadnji finale letošnjih play offov slovenskih teniških lig.

Srečanje je bilo odločeno že po tekmah posameznikov, z rezultatom 4-1 pa so slavili igralci ŽTK Maribor in tako še tretje leto zapored osvojili naslov ekipnih članskih državnih prvakov.

Za zmagovalce, ki so nastopili v postavi Aljaž RADINSKI, Matej LELJAK, Anže KAPUN, Mitja ZAJŠEK in Sašo BENDE so bili uspešni prvi štirje, edino točko za goste, ki so nastopili v postavi Marko STOŠIĆ, Vilim VIŠAK, Maks MEH, Blaž VIDOVIČ in Sven LAH pa je priigral slednji.

Srečanje je bilo kljub gladki rezultatski zmagi Mariborčanov precej izenačeno, saj so se kar tri tekme končale po treh odigranih nizih.

Ob koncu ligaških tekmovanj bo odigrana še tekma play outa v kateri se bosta za obstanek v 1. ligi borili ekipi TK Spin Medvode in TK Branik Maribor. Tekma bo 27.9.2016 v Medvodah.

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Tamara Zidanšek četrtfinalistka v Podgorici, Mike Urbanija v četrtfinale Sokobanje

bm, 22.09.2016

Tamara ZIDANŠEK se je po poškodbi uspešno vrnila na teniška igrišča. Na ITF turnirju v Podgorici (25.000 $) novo turnirsko zmago napada iz pozicije 2. nosilke in se je z dvema zmagama že uvrstila v četrtfinale, kjer je tudi Tadeja MAJERIČ. Zidanškova je v drugem krogu s 7-5 7-6(2) premagala 19-letno vrstnico iz Norveške Melanie STOKKE. V četrtfinalu bo igrala s 4. nosilko, 21-letno Hrvatico Teno LUKAS, 328. igralko lestvice WTA.

Četrtfinalna nasprotnica Tadeje MAJERIČ bo 8. nosilka, 21-letna Romunka Irina Maria BARA (WTA 297).

Na moškem Futuresu v Sokobanji v Srbiji se je v četrtfinale uvrstil Mike URBANIJA. V drugem krogu je s 6-4 6-4 premagal 7. nosilca, domačina Ivana BIJELICO. V četrtfinalu bo igral z makedonskim kvalifikantom Gorazdom SRBLJAKOM. TUKAJ.

Luka Miklavčič uspešen v Mostarju, poraz Kristine Novak in Jana Vehovca

bm, 21.09.2016

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju je Luka MIKLAVČIČ v prvem krogu s 6-3 4-6 7-6(4) premagal avstrijskega kvalifikanta, 15-letnega Luko MRSICA. Jan VEHOVEC je v uvodnem srečanju z 2-6 2-6 izgubil s 17-letnim Hrvatom Karlom KRANIĆEM.

Že po uvodnem nastopu je med posameznicami izpadla 1. nosilka Kristina NOVAK. S 6-0 6-2 jo je premagala domačinka, 15-letna Milica BOJIĆ, ki je za nastop prejela posebno povabilo in ga odlično izkoristila.

Anja GAL in Nika RADIŠIČ bosta prvič nastopili v četrtek. TUKAJ.

Tadeja Majerič v četrtfinalu Podgorice, poraz Nine Kolar v Kazahstanu

bm, 21.09.2016

Na ženskem ITF turnirju v Podgorici (25.000 $) se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je po dveh urah in 18. minutah igre s 5-7 6-1 6-1 premagala 26-letno Slovakinjo Lenko JURIKOVO, 419. igralko lestvice WTA. Jurikova je doživela prvi poraz v zadnjih sedemnajstih srečanjih, saj je v treh tednih avgusta osvojila tri turnirje z nagradnim skladom 10.000 $. Na istem turnirju sta v konklurenci dvojic nastopili Majeričeva in Natalija ŠIPEK in z 1-6 6-7(4) izgubili z Ivano JOROVIĆ in Xenio KNOLL.

Na ITF turnirju v Kazahstanu je Nina KOLAR v drugem krogu z 1-6 1-6 izgubila s 3. nosilko, Rusinjo Dario LODIKOVO.

Foto: D. Mlakar TUKAJ.

V finalu play offa 1. moške teniške lige TK Terme Ptuj in ŽTK Maribor

bm, 21.09.2016

Danes je bila odigrana še druga polfinalna tekma play offa v prvi moški članski teniški ligi. V Ljubljani sta se pomerili ekipi TD Slovan in TK Terme Ptuj. Boljši so bili Ptujčani, ki so slavili s 5-2. Točke za Ptuj so prispevali Marko STOŠIĆ, Sven LAH, Maks MEH ter dvojici Stošić-Lah in Višak-Meh. Za Ljubljančane sta bila uspešna Tilen ŽITNIK in Andraž BEDENE.

V finalu se bosta tako pomerili ekipi TK Terme Ptuj in ŽTK Maribor. Mariborčani so že v soboto s 6-1 premagali ekipo TK Avtoplus Koper.

Na fotografiji ekipa TK Terme Ptuj TUKAJ.

Blaž Rola in Blaž Kavčič končala z nastopi na ATP Challengerjih v Columbusu in Izmiru

bm, 21.09.2016

Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA sta ta teden nastopila na ATP Challengerjih v Izmiru in Columbusu.

Rola je v ameriškem Columbusu v prvem krogu brez težav odpravil Južnoafričana Nicolaasa SCHOLTZA, 383. igralca lestvice ATP. Izid se je glasil 6-3 6-2. V drugem krogu pa je bil 25-letni Američan Tennys SANDGREN (ATP 263) boljši. Rola je izgubil 6-7(3) 3-6.

Izgubil je tudi Kavčič, ki je včeraj v Izmiru začel tekmo prvega kroga v kateri mu je nasproti stal mladi 18-letni Grk, trenutno 1. mladinec sveta, Stefanos TSITSIPAS, ki je na lestvici ATP že na visokem 321. mestu. Srečanje je bilo pri izidu 5-4 in servisu Kavčiča prekinjeno in se je nadaljevalo danes. Blaž je začel z izgubo servisa in s tem prvega niza, v drugem nizu pa je vsak od igralcev izgubil servis po dvakrat, v podaljšani igri pa je bil boljši Grk, ki je po dveh urah igre slavil s 6-4 7-6(5). TUKAJ.

Slovenski mladinci in mladinke ta teden v Mostarju

bm, 20.09.2016

Slovenski mladinci in mladinke ta teden nastopajo na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju. V glavnem turnirju so pri dekletih v igri še Kristina NOVAK, kateri pripada mesto 1. nosilke in bo prvič nastopila v sredo, Anja GAL (6), ki je v prvem krogu s 4-6 7-6(5) 7-5 premagala Poljakinjo Karolino JASKIEWICZ in Nika RADIŠIČ (3), ki je bila v prvem krogu s 6-1 7-5 boljša od Poljakinje Karoline WISNIEWSKE. Že po uvodnem nastopu sta se poslovili Tina CVETKOVIČ, ki je 7-6(3) 2-6 5-7 izgubila s 15-letno Ukrajinko Anno MOLCHANOVO in Živa FALKNER od katere je bila s 6-4 6-1 boljša Slovakinja Romana CISOVSKA.

Pri fantih sta v žrebu glavnega turnirja Luka MIKLAVČIČ (7) in Jan VEHOVEC.

V drugem krogu kvalifikacij so izgubile Metka KOMAC, Eva KALAN in Ema HORVAT. TUKAJ.

Mike Urbanija v drugi krog Futuresa v Sokobanji. Izpadli Ternar, Razboršek in Kaplja

bm, 20.09.2016

Mike URBANIJA se je uvrstil v drugi krog Futuresa v Sokobanji, v Srbiji (10.000 $). V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagal 21-letnega Japonca Shunsuke JAKITO (ATP 1150). Na istem trunriju je v prvem krogu izgubil Jakob Aljaž KAPLJA. S 6-0 6-0 ga je izločil 25-letni Poljak Maciej RAJSKI (ATP 764).

Na Futuresu v madžarskem Dunakesziju sta že v prvem krogu izgubila Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR. Nika je s 6-4 6-7(4) 7-6(4) izločil 23-letni Čeh Pavel NEJEDLY (ATP 687), Tomislava je s 6-1 6-0 premagal 27-letni domačin Attila BALAZS (ATP 677). TUKAJ.

Nina Kolar uspešna v Kazahstanu, Tadeja Majerič in Tamara Zidanšek v Podgorici, poraz Nine Potočnik v Brnu

bm, 19.09.2016

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v kazahstanskem Shymkentu je v prvem krogu glavnega turnirja Nina KOLAR s 7-5 6-4 premagala belorusko kvalifikantko Alino ZUBKOVO. V drugem krogu bo igrala s 3. nosilko, Rusinjo Dario LODIKOVO.

Na ITF turnirju v Podgorici( 25.000 $) je Tadeja MAJERIČ v prvem krogu s 6-4 7-5 premagala francosko kvalifikantko Saro CAKAREVIC. Prvi nastop po vrnitvi na teniška igrišča po poškodbi je uspešno opravila Tamara ZIDANŠEK. V prvem krogu je s 6-2 6-1 premagala 15-letno domačinko Ksenijo TMUŠIĆ (WC).

Na ženskem ITF turnirju v Brnu (10.000 $) je v prvem krogu izgubila Nina POTOČNIK Z 2-6 7-6(5) 7-6(1) jo je izločila 16-letna Čehinja Monika KILNAROVA, 34. mladinka sveta.

Na mladinskem ITF v turnirju 4. ranga v Mostarju se nobenemu slovenskemu predstavniku ni uspelo uvrstiti v glavni turnir. V drugem krogu kvalifikacij so izgubile Metka KOMAC, Eva KALAN in Ema HORVAT. Bomo pa kljub temu v glavnem turnirju imeli svoje predstavnike. Pri dekletih bodo nastopile Kristina NOVAK, kateri pripada mesto 1. nosilke, Tina CVETKOVIČ, Anja GAL (6), Nika RADIŠIČ (3) in Živa FALKNER (WC). Pri fantuih bosta v glavnem turnirju nastopila Luka MIKLAVČIČ (7) in Jan VEHOVEC.

TUKAJ.

Na igrišča se po poškodbi vrača Tamara Zidanšek

bm, 18.09.2016

S kvalifikacijami so se začeli turnirji prihodnjega tedna. Po izpadu Andreje KLEPAČ v kvalifikacijah Tokija in Mance PISLAK v kvalifikacijah v Podgorici je bil neuspešen v kvalifikacijah Futuresa v Budimpešti tudi David Lucas AMBROŽIČ.

Kljub omenjenim izpadom pa bomo imeli prihodnji teden v ognju kar nekaj želez.

Blaž KAVČIČ bo nastopil na ATP Challengerju v Izmiru, kjer bo v prvem krogu igral s 1. mladincem sveta, 18-letnim Grkom Stefanosom TSITSIPASOM.

Blaž ROLA bo na ATP Challengerju v ameriškem Columbusu v prvem krogu igral z Južnoafričanom Nicolaasom SCHOLTZEM (ATP 383).

Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR bosta nastopila na Futuresu v madžarskem Dunakesziju. Prvi bo igral s Čehom Pavlom NEJEDLYEM, drugi z Madžarom Attilo BALAZSEM.

Zanimivo bo spremljati povratek Tamare ZIDANŠEK na teniška igrišča. Vrača se po poškodbi kolena, ki jo je iz teniških igrišč odtegnila junija, za vrnitev pa je izbrala ITF turnir (25.000 $) v Podgorici. V prvem krogu bo igrala s 15-letno Srbkinjo Ksenijo TMUŠIĆ, ki bo nastopila s posebnim povabilom. V Podgorici bo nastopila tudi Tadeja MAJERIČ. Čaka jo obračun s francosko kvalifikantko Saro CAKAREVIC.

Na ITF turnirju v Kazahstanu (10.000 $) bo nastopila Nina KIOLAR. V prvem krogu bo igrala z belorusko srečano poraženko Alino ZUBKOVO.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju so se v drugi krog kvalifikacij uvrstile Eva KALAN, Metka KOMAC in Ema HORVAT. Pri fantih je izgubil Rok KOMAC. TUKAJ.

Končan Tilia play off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije

bm, 18.09.2016

Na igriščih TK Branik v Mariboru se je, z izjemo 1. moške članske lige, odvilo sklepno dejanje letošnjih ligaških tekmovanj, Play off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije.

V 1. ženski ligi sta se za naslov borili ekipi ŽTK Maribor in TK Triglav Kranj. V zelo izenačenem srečanju je po neodločenem izidu 2-2 o naslovu odločalo večje skupno število osvojenih nizov. En niz več so osvojile Mariborčanke, ki so v postavi Eva ZAGORAC, Natalija ŠIPEK, Saša KLANEČEK in Moni POTRČ osvojile naslov državnih prvakinj.

V 2. moški članski ligi je naslov zmagovalcev osvojila ekipa TK Galtena. Tudi tu je bil boj zelo izenačen, po tekmah posameznikov je bil izid 2-2, v odločilni tekmi dvojic pa sta bila Rok GALUN in Matej RUS s 3-6 7-5 10-4 boljša od Klemna NIKOLAŠA in Jana VEHOVCA in sta ekipi TK Galtena prinesla naslov zmagovalca 2. lige in uvrstitev v 1. moško teniško ligo. V zmagovalni ekipi so nastopili Rok GALUN, Jan LAH, Ino FICKO in Matej RUS.

V finalu lige deklic do 14 let sta o naslovu odločali ekipi TK Domžale in TK Nova Gorica. Boljše so bile Domžalčanke, ki so zmagale s 3-1. V ekipi zmagovalk so bile Živa FALKNER , Pia LOVRIČ, Tara Katarina MILIĆ in Zala CIKAJLO..

Naslov državnih prvakov v ligi dečkov do 14 let so osvojili igralci TK Šentjur. V finalu so s 5-1 premagali ekipo ŠD LTC. Za zmagovalce so nastopili Blaž VIDOVIČ, Žiga KOVAČIČ, Miha VETRIH in Tilen KOVAČ.

V finalu najmlajše kategorije sta nastopili kombinirani ekipi dečkov in deklic do 12 let. Za naslov sta se potegovali ekipi TK As Litija in ŽTK Maribor. Naslov so osvojili igralci in igralke TK As Litija, ki so ŽTK Maribor premagali s 4-3. Za zmagovalno ekipo so igrali Lun OBRUL, Bor ARTNAK, Jaka TOMAŽIN, Lina GROŠELJ in Lana CIZERLE.

Na fotografiji: Državni prvaki v starostni kategoriji do 12 let, ekipa TK As Litija

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji, foto: Sportida in Bojan Matevžič TUKAJ.

Na Otočcu so ta konec tedna tekmovali najmlajši

bm, 17.09.2016

V TC Otočec so ta konec tedna tekmovali najmlajši, ki so se merili v mini, midi, tenisu do 10 in 11 let. V soboto so odigrali večino tekem v prvih treh kategorijah, v nedeljo pa so nastopili enajstletniki ter deklice v starostni kategoriji do 10 let. V posameznih kategorijah so zmagali: mini tenis dečki - Patrik SEMENIČ (Ol-Lj), mini tenis deklice - Ema KAPUS (Polzela), midi tenis dečki - Andraž ROZMAN (Medvode), midi tenis deklice - Daša ŠTUSAJ (Sl. Gradec), tenis do 10 let dečki - Svit SULJIČ (Tabre), tenis do 10 let deklice - Ana THALER (Olimpija), tenis do 11 let dečki - Jani RETELJ (Otočec) TUKAJ.

V Mariboru na sporedu polfinalna srečanja Tilia play offa ekipnih tekmovanj TS

bm, 17.09.2016

V Mariboru so na igriščih TK Branik in ŽTK Maribor v Tilia play offu ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije odigrali polfinalna srečanja.

V ligi do 12 let v kateri so nastopale kombinbirane ekipe dečkov in deklic je v prvem polfinalnem obračunu ekipa ŽTK Maribor s 5-2 premagala ekipo TKL Maja MATEVŽIČ, v drugem polfinalnem obračunu pa je bila ekipa TK Litija s 5-2 boljša od ekipe TK Spin Medvode. Za naslov državnega prvaka se bosta v nedeljo borili zmagovalni ekipi.

Med deklicami do 14 let se bosta v finalu pomerili ekipi TK Nova Gorica in TK Domžale. Domžalčanke so s 3-1 premagale ekipo TK Triglav Kranj, Novogoričanke pa so bile po neodločenem izidu 2-2 z ekipo TK Terme Ptuj boljše v skupnem seštevku iger, kar jim je prineslo finale.

Pri dečkih do 14 let je ŠD LTC Ljubljana s 4-2 premagal ekipo ŽTK Maribor, TK Šentjur je bil s 5-1 boljši od ekipe TK Celje.

V 1. ženski članski ligi je ŽTK Maribor s 3-1 premagal ekipo TK Radovljica, ekipa TK Triglav pa je bila s 3-1 boljša od ekipe TK Medvode.

V prvi polfinalni tekmi v 1. moški članski ligi je ekipa ŽTK Maribor s 6-1 premagala ekipo TK Avtoplus Koper. Drugo polfinale med TD Slovan Ljubljana in TK Terme Ptuj bo odigrano med tednom.

V nedeljo bomo tako na igriščih TK Branik spremljali finalne obračune letošnjega Tilia Play offa ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije.

Na fotografiji: tretjeuvrščeni ekipi lige do 12 let TUKAJ.

Danes in jutri v Mariboru Tilia Play off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije

bm, 17.09.2016

Danes in jutri bo v Mariboru potekal Tilia Play off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije. Za naslov državnih prvakov se bodo borile članice, ekipe dečkov in deklic v starostni kategoriji do 14 let, kombinirane ekipe dečkov in deklic v starostni kategoriji do 12 let in veteranske ekipe.

Organizator play offa je TK Branik Maribor v sodelovanju s Tenis Slovenija.

Polfinalne tekme prvega dne play offa, 17.9.2016, se bodo v starostnih kategorijah do 12 in 14 let igrale na igriščih ŽTK Maribor, polfinalne tekme v 1. ženski ligi, 2. moški ligi in pri veteranih se bodo igrale na igriščih TK Branik. Tu bo tudi polfinalna tekma v 1. moški ligi med ŽTK Maribor in TK Avtoplus Koper.

Druga polfinalna tekma med TK Ptuj in TK Slovan bo 21.9.2016 v Ljubljani, termin finalne tekme v 1. moški članski ligi bo določen naknadno.

Vse finalne tekme play offa z izjemo 1. moške članske lige se bodo igrale 18.9.2016 na igriščih TK Branik.

Zmagovalni ekipi v 1. članski moški in 1. članski ženski ligi prejmeta denarno nagrado v višini 500 €.

V ligi do 12 let se bodo za naslov državnega prvaka borile ekipe ŽTK Maribor, TK Maja Matevžič, TK As Litija in TK Medvode.

Pri dečkih do 14 let bodo v play offu nastopile ekipe ŽTK Maribor, ŠD LTC Ljubljana, TK Šentjur in TK Celje, pri deklicah do 14 let pa ekipe TK nova Gorica, TK Terme Ptuj, TK Triglav Kranj in TK Domžale.

V 2. moški ligi bodo v igri za zmagovalca ekipe TK Galtena, TK Krka Otočec, TK Triglav Kranj in TK Hoče.

V polfinalu play offa v 1. ženski ligi se bodo pomerile ekipe ŽTK Maribor in TK Radovljica ter TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj.

Tenis Slovenija vse tenisače po srcu vljudno vabi na »Tilia play off družabni večer«, ki bo 17.9. ob 20 uri v restavraciji Rožmarin pri Saša Arsenoviču.

Urnik igranja na igriščih TK Branik najdete TUKAJ , urnik igranja na igriščih ŽTK Maribor pa TUKAJ.

Andreja Klepač v Tokiju izgubila v kvalifikacijah, Manca Pislak neuspešna v Podgorici

bm, 16.09.2016

Andreja KLEPAČ bo v konkurenci dvojic nastopila na WTA turnirju v Tokiju, priložnost pa je izkoristila tudi za nastop med posameznicami. Že v prvem krogu je naletela na 1. nosilko, Ukjrajinko Kateryno BONDARENKO, 57. igralko lestvice WTA in po pričakovanju klonila z 1-6 1-6.

V kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v Podgorici (25.000 $) je nastopila Manca PISLAK, ki je igrala z Nemko Lindo PRENKOVIĆ in izgubila s 7-6(2) 3-6 0-6. TUKAJ.

V tekmi za nastop v play offu 1. ženske teniške lige TK Radovljica presenetila TK Šport plus

bm, 16.09.2016

V 1. ženski članski ligi bodo o naslovu prvakinj odločale ekipe ŽTK Maribor, TK Triglav Kranj, TK Spin Medvode in TK Radovljica.

Ekipa Radovljice je pripravila prvovrstno presenečenje saj je v predkrogu izločila favorizirano ekipo TK Šport plus z našo najboljšo mladinko Kajo JUVAN. Slednja je namreč v tekmi posameznic morala priznati premoč Tini CVETKOVIČ, ki je bila boljša s 3-6 6-3 7-6(5).

Po tekmah posameznic je ekipa Radovljice vodila z 2-1, drugo točko je za domačinke prispevala Lara GLAVIČ, odločilno pa je bilo srečanje dvojic. To bi v primeru zmage z zadostno razliko v gemih še lahko prineslo tudi skupno zmago ekipi Šport Plusa, a sta še enkrat odlično zaigrali domačinki. Tina CVETKOVIČ, sicer znana kot odlična igralka dvojic in Tina TAVČAR sta še enkrat presenetili in s 7-6(5) 3-6 in 11-9 premagali Kajo JUVAN in Anjo TRBEŽNIK.

V play offu bodo nastopile ekipe ŽTK Maribor, TK Radovljica, TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj.

Tina Tavčar (na fotografiji) je s Tino Cvetkovič priigrala odločilno točko Radovljici. TUKAJ.

Portugalska slavila s 5-0 in Slovenijo potisnila v II. EA skupino Davisovega pokala

bm, 16.09.2016

Slovenija je na Portugalskem igrala odločilno srečanje za obstanek v I. Evro-afriški skupini Davisovega pokala. Nasproti so ji stali favorizirani domačini, ki so v boj poslali oba svoja najboljša igralca in že z zmago v tekmi dvojic zapečatili usodo Slovencev ter jih potisnili v II. EA skupino.

Srečanje sta odprla Joao SOUZA in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Tom je srečanje odlično začel in prvi niz dobil s 7-6(5). Tudi v drugem nizu sta bila igralca vseskozi izenačena in tudi ta niz se je končal v podaljšani igri. Tokrat je bil boljši Souza, ki je drugi niz dobil s 7-6(3). V nadaljevanju so našemu igralcu pošle moči, domačin pa je bil vse bolj zanesljiv in naslednja dva niza je dobil s 6-2 in 6-1 in Portugalsko povedel v vodstvo z 1-0. Z njima sa nastopila drugi Portugalec Gastao ELIAS in naš prvi lopar Grega ŽEMLJA. Portugalec je bil v dokaj izenačenem srečanju boljši s 6-4 7-6(1) 6-4 in domačine povedel v vodstvo z 2-0.

V soboto je bilo na sporedu srečanje dvojic v katerem je selektor Blaž TRUPEJ spremenil zasebo in ob ŽEMLJI je zaigral Tom KOČEVAR DEŠMAN. Tudi to pa ni bilo dovolj, saj sta v dokaj izenačenem srečanju na koncu s 3-0 v nizih slavila Souza in Elias.

V nedeljo sta bili sporedu še preostali srečanji posameznikov. V prvem srečanju je Pedro SOUSA s 6-0 6-4 premagal premagal Tomislava TERNARJA, v drugem pa je bil Joao DOMINGUES s 6-4 6-3 boljši od Toma KOČEVARJA DEŠMANA.

Foto: PTF

Link do rezultatov v živo in drugih podrobnostih o Davisovem pokalu najdete TUKAJ.

Slovenski starejši veterani na ekipnem svetovnem prvenstvu osvojili 11. mesto

mp, 16.09.2016

Naša reprezentanca je na svetovnem prvenstvu za starejše veterane osvojila končno 11. mesto.

Slovenska reprezentanca je v prvi tekmi svetovnega prvenstva za starejše veterane v Umagu zlahka s 3/0 premagala Irsko, ki je uspela osvojiti vsega tri igre (geme). Na prvi deski je Ivo Drenovec s 6/0, 6/1 premagal Kennelyja (na uradni strani ITF-a sicer napačno piše, da je bil rezultat 6/1, 6/1), na drugi deski James Baker svojemu nasprotniku Aikenu ni oddal niti igre, v dvojicah pa sta moči združila Ivo Drenovec in Pavle Žerjav, ki sta Coakleyu in Verekerju oddala samo eno igro, bilo je 6/0, 6/1.

Danes ob 10.00 uri naši igrajo proti ekipi ZDA, ki je v ponedeljek Irce prav tako premagala s 3/0, ob tem pa velja dodati, da so se vse tri tekme končale s 6/0, 6/0.

V drugi tekmi so naši igralci izgubili proti reprezentanci ZDA. Pričakovano. Naši so po oceni kapetana Iva Drenovca igrali celo preko svojih realnih zmožnosti, a tudi to jim ni pomagalo, da bi premagali izvrstne Američane. Slovenska reprezentanca bo prvenstvo nadaljevala z bojem za mesta od 7 do 12, prvi nasprotnik naših pa bo reprezentanca Švedske. Rezultati tekme proti ZDA: Ivo Drenovec je na prvi plošči izgubil s 6/2, 6/3, James Baker na drugi plošči s 7/6, 6/0, v dvojicah pa sta Drenovec in Žerjav izgubila s 6/2 in 6/0.

Na fotografiji so Ivo Drenovec, Pavle Žerjav, James Baker in Borut Škulj

Slovenci so na svetovnem prvenstvu za starejše veterane, ki se igra v Umagu, v boju za uvrstitev od 7.-12. mesta tesno izgubili proti Švedom. Tekma ni bila za tiste, ki imajo slabo srce, saj so bili prav vsi nizi odločeni v samem zaključku, prav lahko pa bi bil končni rezultat obraten.

Našo reprezentanco čaka danes še zadnja tekma prvenstva, za 11. mesto se bodo pomerili z Nizozemci. Rezultati tekme proti Švedom: Ivo Drenovec Vs Borje Skanberg 6/4, 5/7, 4/6, James Baker Vs Goran Nordenhok 4/6, 5/7 in Ivo Drenovec/Pavle Žerjav Vs Jan Dahlqvist/Jan Landsberg 6/4, 7/5.

Naša reprezentanca je v zadnji tekmi svetovnega prvenstva za super veterane v Umagu z 2/1 premagala Nizozemsko in osvojila končno 11. mesto. Na prvi deski je že v petek Ivo Drenovec premagal (in ne izgubil) Petra Buterja (rezultat glej spodaj) in popeljal Slovenijo v vodstvo z 1/0, nato je Berend Lenten po zmagi na drugi deski proti Jamesu Bakerju izenačil na 1/1, odločilno drugo točko pa sta v igri dvojic Sloveniji priigrala Ivo Drenovec in Pavle Žerjav, ki sta s 6/1 in 6/2 premagala Hansa Bronkhorsta in Berenda Lentna.

Več o veteranskem tenisu najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil četrtfinale ATP Challengerja v Nanchangu, Nik Razboršek poražen v četrtfinalu Futuresa na Madžarskem

bm, 16.09.2016

Blaž KAVČIČ je po dveh urah ter 45 minutah efektivne igre (srečanje je trajalo dva dni) izgubil četrtfinalni obračun na ATP Challengerju v Nanchangu. Njegov nasprotnik je bil 4. nosilec, 20-letni Korejec Hyeon CHUNG, 145. igralec lestvice ATP.

Srečanje je bilo prvič zaradi dežja prekinjeno v prvem nizu pri vodstvu Chunga z 2-1. Pozno popoldne sta tekmo nadaljevala in Blaž je prvi niz dobil s 6-4. Drugi niz je nato s 6-3 pripadel Korejcu, ki je v tretjem povedel s 4-3, nato pa je bilo srečanje prekinjeno. Tudi današnje nadaljevanje ni šlo po urniku, saj je ponovno deževalo, končno pa sta ga le uspela dokončati. Tretji niz je pripadel Korejcu, saj je ta zadržal vodstvo, ki ga je imel ob prekinitvi in tretji niz dobil s 6-4.

Na Futuresu v Szekesferhervaru (10.000 $) se je Nik RAZBORŠEK uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je s 6-2 6-0 premagal Turkmenistanca Iso MAMMETGULYYEVA, v drugem je bil s 3-6 6-3 6-4 boljši od 8. nosilca, Madžara Gaborja BORSOSA. V četrtfinalu je igral s slovaškim kvalifikantom Patrikom OBALOM in izgubil z 1-6 6-7(1).

TUKAJ.

Na Portugalskem opravljen žreb vrstnega reda nastopov igralcev na obračunu I. EA skupine Davisovega pokala

bm, 15.09.2016

Slovenska teniška reprezentanca se bo že jutri v portugalskem mestu Viana do Castelo, v prvi Evro-afriški skupini pomerila s Portugalsko. Kapetan Blaž TRUPEJ je na nastop proti reprezentanci Portugalske (42. mesto na lestvici Davisovega pokala), odpeljal Grega ŽEMLJO (ATP 149), Toma KOČEVARJA DEŠMANA (ATP 827), Tomislava TERNARJA ( ATP 764) in Svena LAHA (ATP 1571).

Portugalci ničesar ne prepuščajo naključju zato so v ekipo uvrstili oba njihova najboljša igralca. Joao SOUSA je 34., Gastao ELIAS pa 61. igralec svetovne računalniške teniške lestvice.

Danes je bil opravljen žreb vrstnega reda srečanj. Za Slovenijo bo obračun za obstanek v I. EA skupini v petek ob 11. uri odprl Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki se bo pomeril s prvim Portugalcem Joaom SOUSO. Za njima bosta nastopila Grega ŽEMLJA in drugi Portugalec Gastao ELIAS

V soboto bo srečanje dvojic. Ob 14. uri se bodo pomerili Joao SOUSA in Gastao ELIAS ter Grega ŽEMLJA in debitant v slovenski reprezentanci Sven LAH.

V nedeljo se bosta zadnja obračuna začela ob 11. uri. Najprej bomo spremljali obračun obeh prvih igralcev, Souse in Žemlje, nato pa Eliasa in Kočevarja Dešmana.

Več o Davisovem pokalu najdete TUKAJ.

Nik Razboršek četrtfinalist na Madžarskem, poraz Mika Urbanije in Mance Pislak

bm, 15.09.2016

Na Futuresu v Szekesferhervaru (10.000 $) se je Nik RAZBORŠEK uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je s 6-2 6-0 premagal Turkmenistanca Iso MAMMETGULYYEVA, v drugem je bil s 3-6 6-3 6-4 boljši od 8. nosilca, Madžara Gaborja BORSOSA. V četrtfinalu bo igral s slovaškim kvalifikantom Patrikom OBALOM.

V Nišu je v drugem krogu Mike URBANIJA po hudem boju s 6-4 5-7 4-6 izgubil s 4. nosilcem, Hrvatom Ninom SERDARUŠIČEM.

Manca PISLAK, ki je v Hodmezovasarhelyu na Madžarskem prvič nastopila v glavnem žrebu ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ je nastope končala v drugem krogu. S 6-3 6-1 jo je premagala dve leti starejša, 21-letna Romunka Maria Irina BARA, 322. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Tjaša Klevišar izgubila četrtfinale v Vrsarju, Gal Emeršič Potočnik izgubil v tretjem krogu. V Mostarju Komac in Vehovec finalista med dvojicami

bm, 15.09.2016

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Vrsarju se je Tjaša KLEVIŠAR uvrstila v četrtfinale. V tretjem krogu je s 3-6 6-3 6-2 premagala Bolgarko Velino MINCHEVO. V četrtfinalu je igrala s Hrvatico Antonio RUŽIĆ in izgubila s 4-6 4-6.

Gal EMERŠIČ POTOČNIK je z nastopi končal v tretjem krogu. S 6-1 6-1 ga je izločil Šved Isac STROEMBERG.

V konkurenci dvojic sta se Tjaša KLEVIŠAR in Alea BUBEK uvrstili v polfinale, kjer sta s 3-6 2-6 izgubili z 2. nosilkama Čehinjio Katerino MANDELIKOVO in Slovakinjo Vando VARGOVO.
Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju so v drugem krogu izgubili Nejc SITAR, Jan VEHOVEC in Ema HORVAT. V konkurenci dvojic sta se Rok KOMAC in Jan VEHOVEC uvrstila v finale, ki pa sta ga predala. V četrtfinalu sta s 6-4 3-6 11-9 premagala Marka ILIĆA in Nejca SITARJA, v polfinalu sta bila s 6-2 1-6 14-12 boljša od 1. nosilcev Nizozemcev Amadatusa ADMIRAALA in Lodewijka WESTSTRATEJA.

Finalno srečanje pa sta po izgubljeni prvi igri v prvem nizu predala. TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik, Tjaša Klevišar, Alea Bubek, Aljaž Jeran in Martin Grilj uspešni v uvodnem krogu Vrsarja, v Mostarju v prvem krogu uspešen Nejc Sitar

bm, 13.09.2016

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju je bil v prvem krogu glavnega turnirja uspešen Nejc SITAR. S 6-1 7-6(4) je premagal Italijana Filippa MORONIJA.

V kvalifikacijah sta v drugem krogu kvalifikacij zmagala Maruša PLANK in Rok KOMAC, v prvem krogu je bila uspešna Eva KALAN, ki je nato izgubila v drugem krogu. Izgubila je tudi Metka KOMAC. V finalu kvalifikacij sta nato izgubila tudi Rok KOMAC in Maruša PLANK, tako da se nobenemu slovenskemu predstavniku ni uspelo prebiti čez kvalifikacije. V glavnem turnirju bodo nastopili Ema HORVAT, Nejc SITAR in Jan VEHOVEC.

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let je bila tudi v drugem krogu kvalifikacij uspešna Tara Katarina MILIĆ, ki se je tako uvrstila v glavni turnir, tu pa je v prvem krogu s 3-6 1-6 izgubila s 1. nosilko Katarino TRIVIĆ iz BiH. Pri dečkih sta se v glavni turnir uvrstila Aljaž JERAN, ki je bil uspešen tudi v prvem krogu glavnega turnirja, kjer je s 6-3 6-0 premagal Danija IVIČIĆA iz Hrvaške, Nejc ŽUNIČ in Luka HOUŠKA, ki pa sta uvodno srečanje glavnega turnirja izgubila.

V uvodni tekmi glavnega turnirja je zmagal Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki je z 1-6 6-3 6-4 premagal 5. nosilca, Hrvata Lovra SUEVICHA.

Pri deklicah sta bili v prvem krogu glavnega turnirja uspešni Tjaša KLEVIŠAR in Alea BUBEK, izgubila je Natalija URH.

Na fotografiji: Tjaša Klevišar TUKAJ.

Manca Pislak z zmago začela nastope na Madžarskem

bm, 13.09.2016

Manca PISLAK je z zmago začela nastope na ženskem ITF turnirju v Hodmezovasarhelyu na Madžarskem (25.000 $). V prvem krogu je s 6-2 2-6 6-3 premagala belorusko kvalifikantko Sadafmoh TOLIBOVO.

Blaž KAVČIČ se je uvrstil v drugi krog ATP Challengerja v Nanchangu. Njegov nasprotnik je bil 29-letni Izraelec Amir WEINTRAUB, 212. igralec lestvice ATP. To je bilo njuno tretje medsebojno srečanje, še drugič pa je bil boljši Kavčič.

na preteklih dveh srečanjih je bil Izraelec leta 2014 na pesku boljši v tekmi Davisovega pokala, Blaž pa je slavil pred štirinajstimi dnevi na trdi podlagi v Bangkoku, ko je na poti do zmage na turnirju Weintrauba izločil v drugem krogu s 6-4 6-3.

Tudi tokrat naš igralčec ni imel težav in je Weintrauba premagal z identičnim rezultatom kot v Bangkoku, torej s 6-4 in 6-3. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut. TUKAJ.

Mike Urbanija v Nišu v drugi krog, Nik Razboršek v drugi krog na Madžarskem, poraz Dalile Jakupović in Lare Vovk

bm, 12.09.2016

Na moškem Futuresu v Nišu (25.000 $) je Mike URBANIJA tudi v tretji tekmi suvereno opravil z nasprotnikom in se po treh kvalifikacijskih zmagah uvrstil v glavni turnir, kjer je bil prav tako uspešen. V prvem krogu glavnega turnirja je igral z domačim povabljencem Petrom CONKIĆEM in zmagal z rezultatom 6-4 6-2.

Na ženskem ITF turnirju (50.000 $) v ameriškem Kirklandu je Lara VOVK v prvem krogu kvalifikacij s 7-5 6-4 premagala Američanko Emerald ABLE. V drugem krogu je igrala prav tako z Američanko Johnnise RENAUD, ki je tako kot Ableva nastopila s posebnim povabilom in izgubila s 4-6 3-6.

Je pa po dolgem času spodrsnilo Dalili JAKUPOVIĆ. Na ITF turnirju (25.000 $) v Hodmezovasarhelyu na Madžarskem je morala kot 2. nosilka že v prvem krogu premoč priznati 20-letni Srbkinji Dejani RADANOVIĆ, 523. igralki lestvice WTA. Ta je bila boljša s 6-4 6-2. Sicer pa je Jakupovićeva ta teden na lestvici WTA zabeležila najvišjo uvrstitev v karieri, 164. mesto.

Na istem turnirju bo nastopila tudi Manca PISLAK, ki bo v prvem krogu igrala z 20-letno Belorusinjo Sadafmoh TOLIBOVO, 632. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Slovenski igralci in igralke začeli nastope na mednarodnih turnirjih tega tedna

bm, 11.09.2016

Teden, ki je pred nami, bo ob koncu le-tega prinesel veliko teniškega dogajanja saj bomo v Mariboru v soboto in nedeljo spremljali play off ligaških tekmovanj, na Portugalskem pa se bo slovenska moška ekipa v Davisovem pokalu borila za obstanek v I. EA skupini.

Je pa vrsta naših igralk in igralcev že začela nastope v kvalifikacijah mednarodnih članskih in mladinskih turnirjev.

Najštevilnejša je odprava v Szekesfehervaru na Madžarskem, kjer potekata moški (10.000 $) in ženski (25.000 $) ITF turnir. Pri moških sta v kvalifikacijah nastopila Domen GOSTINČAR in Tino KOVAČIČ in izgubila uvodni srečanji. V glavnem turnirju je prijavljen Nik RAZBORŠEK.

Pri dekletih sta v glavnem trunirju prijavljeni Dalila JAKUPOVIĆ in Manca PISLAK.

Na moškem Futuresu v Nišu (25.000 $) igrata Mike URBANIJA, ki je v kvalifikacijah dvakrat zmagal, za napredovanje v glavni turnir pa potrebuje še eno zmago in Jakob Aljaž KAPLJA, ki je izgubil uvodno srečanje.

V kvalifikacijah ATP Challengerja v Banja Luki je v prvem krogu Aljaž RADINSKI s 6-4 3-6 1-6 izgubil z Avstrijcem Lennyem HAMPELOM.

Blaž KAVČIČ bo že v ponedeljek nastopil na ATP Challengerju v Nanchangu na Kitajskem. V prvem krogu bo njegov nasprotnik Izraelec Amir WEINTRAUB.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju so se v drugi krog kvalifikacij uvrstile Eva KALAN, Maruša PLANK in Metka KOMAC. V glavnem turnirju je prijavljena Ema HORVAT.

Pri fantih bo v kvalifikacijah nastopil Rok KOMAC, v glavnem turnirju sta prijavljena Nejc SITAR in Jan VEHOVEC.

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Vrsarju se je pri dečkih skozi kvalifikacije v glavni turnir uvrstil Aljaž JERAN, zadnjni nastop v kvaifikacijah pa čaka še Nejca ŽUNIČA. V finalu kvalifikacij bosta pri deklicah nastopili Tara Katarina MILIĆ in Natalija URH.

V glavnem turnirju so prijavljeni Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Martin GRILJ, Tjaša KLEVIŠAR, Alea BUBEK in Taja LONČARIČ.

TUKAJ.

OP do 18 let v Ljubljani osvojila Leeloo Obrul in Maks Meh

bm, 11.09.2016

V Ljubljani je ta konec tedna potekalo OP do 18 let. V finalu deklet sta nastopili 4. nosilka Leeloo OBRUL (Celje), ki se je v finale uvrstila po predaji Eme HORVAT (Tc-Lj) in nepostavljena Tina TAVČAR (Radovljica), ki je v drugem polfinalu z 1-6 6-1 6-4 premagala prav tako nepostavljeno Katjo HRKAČ (Medvode). Hrkačeva je sicer v četrtfinalu s 3-6 6-3 6-1 izločila 3. nosilko Zojo ŠTRUKELJ (ŠtkVe), Tavčarjeva je bila 6-4 4-6 6-3 boljša od 2. nosilke Ajde BUKOVEC (Tr-Kr).

V finalu je slavila Leeloo OBRUL. Tino TAVČAR je premagala z rezultatom 6-1 6-3.

Pri fantih so se za nastop v finalu borili 1. nosilec Andrej ŠUŠTERŠIČ (MaxLj), 3. nosilec David-Lucas AMBROŽIČ (Hari), 5. nosilec Filip Jeff PLANINŠEK (ŽtkMb), ki je izločil 3. postavljenega Aljaža ŠENICO in 2. nosilec Maks MEH (ŠtkVe).

V finale sta se uvrstila Maks MEH, ki je s 6-2 6-1 premagal Filipa Jeffa PLANINŠKA in Andrej ŠUŠTERŠIČ, ki je bil s 6-2 7-6(4) boljši od Davida Lucasa AMBROŽIČA. V finalnem obračunu je bil Maks MEH tudi v petem nastopu prepričljiv, saj je Šušteršiču prepustil vsega 3 igre in slavil s 6-3 6-0. Kako suvereno je odigral turnir pove podatek, da nobenemu tekmecu ni prepustil več kot tri igre.

V konkurenci dvojic ssta pri dekletih zmagali Ajda BUKOVEC in Katja ŠKETA, ki sta v finalu s 4-6 6-3 10-8 premagali Leeloo OBRUL in Hano VUČKO. Pri fantih sta turnir dvojic osvojila Tilen POTOČNIK in Andrej ŠUŠTERŠIČ. V finalu sta bila s 6-1 6-1 boljša od Maksa MEHA in Blaža BEZJAKA.

Na fotografiji Maks Meh ter Tina Tavčar (levo) in Leeloo Obrul. TUKAJ.

Tomislav Ternar ustavljen v polfinalu Budimpešte

bm, 10.09.2016

Tomislav TERNAR, ki se je po zmagi s 5-7 6-3 6-1 nad Slovakom, 20-letnim Petrom VAJDO, 841. igralcem lestvice ATP uvrstil v polfinale Futuresa v Budimpešti je polfinalno srečanje izgubil.

S 6-1 1-6 6-1 ga je premagal Čilenec Jorge MONTERO, 781. igralec lestvice ATP.

TUKAJ.

Na TE 14 v Kopru v polfinalu konec za Blaža Vidoviča, Aleo Bubek in Aljo Belinger, Alea Bubek in Tjaša Klevišar osvojili turnir dvojic

bm, 10.09.2016

V Kopru se je končal mednarodni mladinski turnir TE v starostni kategoriji do 14 let, Banka Koper Junior Open 2016.

V finalnih nastopih med posamezniki in posameznicami sicer ni bilo slovenskih predstavnikov, zadnji trije so izpadli v polfinalih, a smo lahko z njihovimi dosežki tokrat zadovoljni.

Pri dekletih sta bili polfinalistki Alea BUBEK in Alja BELINGER. Prva je z 2-6 0-6 izgubila polfinalni obračun s 4. nosilko, Nemko Anjo WILDGRUBER, od druge je bila v polfinalu s 6-3 6-1 boljša 3. nosilka, Čehinja Katerina MNDELIKOVA.

Pri dečkih je v polfinalu izgubil Blaž VIDOVIČ. S 3-6 6-4 6-0 ga je izločil 2. nosilec, Šved Adam HEINONEN.

Da pa tudi tokrat Slovenija ni ostala brez zmage sta v konkurenci dvojic poskrbeli Alea BUBEK in Tjaša KLEVIŠAR. V finalu sta s 6-2 3-6 12-10 premagali 2. nosilki turnirja dvojicKaterino MANDELIKOVO iz Češke in Hrvatico Antonio RUŽIĆ.

Turnir v Koperu je pri dečkih osvojil 1. nosilec, Madžar Dominic BUZONICS, 33. igralerc lestvice TE do 14 let. Pri deklicaj je bila najboljša 2. nosilka, Čehinja Katerina MANDELIKOVA, 127. igralka lestvice TE do 14 let(na fotografiji). Foto: A. Živin TUKAJ.

Kaja Juvan na US Open v polfinalu mladinskih dvojic

bm, 10.09.2016

Na OP ZDA se je naša vodilna mladinka Kaja JUVAN v konkurenci mladinskih dvojic s soigralko Igo SWIATEK iz Poljske uvrstila v polfinale. Ta kot v Wimbledonu pa sta tudi v New Yorku ostali brez finala.

Potem, ko sta v drugem krogu s 3-6 6-3 10-4 premagali Američanki Sofio KENIN in Nicole FRENKER, sta bili v četrtfinalu s 6-4 6-3 boljši še od Kitajk Xiyu WANG in Wushuang ZHENG.

V polfinalu sta se pomerili z Američankama Jado Myii HART in Eno SHIBAHARA, ki sta na poti do polfinala že v prvem krogu izločili 1. nosilki Rusinji Potapovo in Pervushino. V zelo izenačenem srečanju, ki je bilo odločeno v super tie-breaku sta bili srečnejši Američanki, ki sta zmagali s 6-3 4-6 10-4.

Priložnosti bo imela Kaja JUVAN še najmanj osem, če se bo seveda udeležila vseh turnirjev za grand slam, saj bo v mladinski konkurenci lahko nastopala še dve leti.

Čestitamo ji za še en uspešen nastop. TUKAJ.

Tomislav Ternar polfinalist Futuresa v Budimpešti, Dalila Jakupović ostala brez polfinala

bm, 09.09.2016

V Budimpešti je bil v četrtfinalu Futuresa (10.000 $) uspešen Tomislav TERNAR, ki se je po zmagi s 5-7 6-3 6-1 nad Slovakom, 20-letnim Petrom VAJDO, 841. igralcem lestvice ATP uvrstil v polfinale. Tu se bo pomeril s Čilencem Jorgejem MONTEROM, 781. igralcem lestvice ATP.

Ni pa uvrstitev v polfinale uspela sicer letos odlični Dalili JAKUPOVIĆ. Ta teden se je na ženskem ITF turnirju v Budimpešti (50.000 $) poslovila v četrtfinalu, kjer je igrala z Romunkjo Alexandro CADANTU, 261. igralko lestvice WTA in izgubila s 6-2 3-6 2-6. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Šanghaju ustavljen v četrtfinalu

bm, 09.09.2016

Na ATP Challengerju v Šanghaju je Blaž KAVČIČ po štirih dneh čakanja le dočakal tekmo prvega kroga glavnega turnirja, ki je bila v sredo zaradi dežja preložena na četrtek. V prvem krogu je zjutraj igral s 25-letnim japonskim kvalifikantom Shuichijem SEKIGUCHIJEM, 502. igralcem lestvice ATP in po uri in 50 minutah igre zmagal s 7-5 6-3.

Po krajši pavzi je moral na igrišpče še enkrat in ob 8. uri po našem času začel srečanje drugega kroga s 7. nosilcem, 30-LETNIM Rusom Alexandrom KUDRYAVTSEVIM, 170. igralcem sveta. Le dve minuti manj kot v prvem srečanju je Blaž preživel na igrišču v drugem srečanju. Tudi v drugo je bil uspešen in je zmagal s 6-3 7-5 ter se uvrstil v četrtfinale.

Tu se je meril s 24-letnim Japoncem Yasutako UCHIAYMO, 354. igralcem lestvice ATP, ki se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Japonec je bil danes boljši nasprotnik in je po uri in pol igre zmagal s 7-5 6-3. Odločale so sicer malenkosti kar kaže tudi končno razmerje točk, ki je bilo 69-62 v korist Japonca.

TUKAJ.

Dalila Jakupović in Tomislav Ternar četrtfinalista ITF turnirjev v Budimpešti, poraza Jakoba Aljaža Kaplje in Kristine Novak

bm, 08.09.2016

Dalila JAKUPOVIĆ se je na ženskem ITF turnirju v Budimpešti (50.000 $) uvrstila v četrtfinale. V zelo težki tekmi je po treh urah in potem, ko je obranila eno meč žogo nasprotnice, s 3-6 6-4 7-6(4) premagala domači up, 17-letno Fanny STOLLAR, 310. igralko lestvice WTA. Stollarjeva je v tretjem nizu z breakom že vodila s 3-1, nato pri izidu 6-5 servirala za zmago in imela v dvanajsti igri prednost ter s tem meč žogo, a jo je Jakupovićeva ubranila, izenačila na 6-6, v podaljšani igri pa zanesljivo slavila na 4.

V četrtfinalu bo igrala s 26-letno Romunko Alexandro CADANTU, 261. igralko lestvice WTA, ki se je na zadnjih štirih ITF turnirjih vedno poslovila že po prvenm krogu, tokrat pa se bo poskušala drugič letos uvrstiti v polfinale.

V Budimpešti je bil v drugem krogu Futuresa (10.000 $) uspešen Tomislav TERNAR, ki je igral s Kuvajtčanom Abdullahom MAQDESOM. Ta je našemu igralcu ob zaostanku z 2-5 srečanje predal.

Ternar, ki bo prihodnji teden branil slovenske barve na tekmi Davisovega pokala s Portugalsko, bo v četrtfinalu igral s Slovakom 20-letnim Petrom VAJDO, 841. igralcem lestvice ATP.

V drugem krogu Futuresa v Zlatiboru (10.000 $) je izgubil Jakob Aljaž KAPLJA. S 6-3 6-3 ga je premagal Makedonec Tomislav JOTOVSKI.

V tretjem krogu je nastope na močnem mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pragi končala Kristina NOVAK. S 6-0 6-1 jo je premagala 3. nosilka, 14-letna Poljakinja Maja CHWALINSKA, 113. igralka lestvice ITF. TUKAJ.

Znani udeležnci Tilia play offa ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije v 1. članski teniški ligi

bm, 08.09.2016

S tekmami tretjega kroga se je končal redni del 1. moške članske teniške lige. Medtem, ko sta bili ekipi ŽTK Maribor in TD Slovan že pred zadnjim krogom uvrščeni v Tilia play off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije, sta o tretji in četrti ekipi v play offu odločal tekmi med TK Avtoplus Koper in TK Krško na Zahodu ter TK Konjice in TK Terme Ptuj na Vzhodu.

V Kopru je domači TK Avtoplus Koper gostil ekipo TK Krško in slavil s 5-2. Za domačine so točke osvojili Marko LAZIĆ, Jan TAVČAR, Rok KOMAC in Jani TOMULIĆ, vodstvo s 4-1 po tekmah posameznikov pa je domačinom že zagotovili uvrstitev na zaključni turnir. Točko za goste je v tekmi posameznikov priigral Krištof GOLOB.

Bolj napeto je bilo na Vzhodu kjer je ekipa Konjic na domačem terenu poskušala presenetiti ekipo TK Terme Ptuj. PO tekmah posameznikov so gostje vodili s 3-2. Točke za goste so prispevali Sven LAH, Alen HORVAT in Maks MEH, za domačine sta bila uspešna Matjaž JURMAN in Priomož POPOVIČ. Šesta tekma, ki bi Konjičanom še dajala možnost za uspeh pa ni bila odigrana saj sta jo Tomaž JAMNIKAR in Rok HAJD predala. Zmaga je tako odšla na Ptuj in s tem tudi uvrstitev ekipe TK Terme Ptuj v play off.

Tilia play off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije bo na sporedu prihodnji konec tedna, 17. in 18. septembra. Zaključne obračune bo gostil TK Branik Maribor, na delu pa bomo videli člane, članice, dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let in kombinbirane ekipe dečkov in deklic v starostni kategoriji do 12 let. TUKAJ.

Na turnirju TE Banka Koper Junior Open 2016 četrtfinalisti Tjaša Klevišar, Alea Bubek, Alja Belinger, Nika Strašek in Blaž Vidovič

bm, 08.09.2016

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let, ki poteka v Kopru so že odigrali tekme tretjega kroga, tako da smo dobili četrtfinaliste.

Pri dečkih je uvrstitev v četrtfinale uspela samo našemu prvemu loparju do 14 let, Ptujčanu Blažu VIDOVIČU, ki je v slovenskem obračunu s 6-0 6-2 premagal Jana DIMITRIJEVIČA. Nik JURJEVČIČ je moral priznati premoč Hrvatu Lovru SUEVICHU, ki je zmagal s 7-5 6-4.

Še bolje so se odrezale deklice. V četrtfinale so se uvrstile kar štiri. Tjaša KLEVIŠAR je s 6-1 6-3 premagala Slovakinjo Katerino Planickovo PLANICKA, Alea BUBEK ( na fotografiji) je bila s 6-4 7-6(5) boljša od 1. nosilke Katarine TRIVIĆ iz BiH, od njene sonarodnjakinje, 6. nosilke Sare MIKAĆA pa je bila s 7-6(7) 6-4 boljša tudi Alja BELINGER. Še četrto slovensko zmago je priigrala Nika STRAŠEK, ki je s 6-1 6-2 izločila 7. nosilko, Avstrijko Anastasio DIMITRIJEVIC.

Foto: A. žIVIN TUKAJ.

Na turnirju TE Banka Koper 2016 v tretji krog 5 deklic in trije dečki

bm, 07.09.2016

Na mladinskem turnirju Tennis Europe, Banka Koper Junior Open 2016, v starostni kategoriji do 14 let, se je v tretji krog uvrstilo 8 slovenskih igralcev oz. igralk.

Pri dečkih so bili uspešni Blaž VIDOVIČ, Nik JURJEVČIČ in Jan DIMITRIJEVIČ, pri deklicah so napredovale Tjaša KLEVIŠAR, Nika STRAŠEK, Alea BUBEK, Alja BELINGER in Maja ZUCCHIATI.

Foto: A. Živin TUKAJ.

Jakob Aljaž Kaplja v Zlatiboru v drugi krog Futuresa, Eva Zagorac izgubila v Pragi,Dalila Jakupović v Budimpešti v četrtek

bm, 07.09.2016

Jakob Aljaž KAPLJA ta teden s posebnim povabilom nastopa v Zlatiboru. V prvem krogu je igral z domačinom, ki je za nastop prav tako prejel WC, 20-letnim Nebojšo MILENKOVIĆEM. V treh nizih je bil z 1-6 7-6(0) 6-0 boljši Radomeljčan. V drugem krogu bo igral s 7. nosilcem, Makdeoncem Tomislavom JOTOVSKIM.

Na ženskem ITF turnirju v Pragi (10.000 $) je Eva ZAGORAC izgubila uvodno srečanje. S 6-2 6-3 jo je premagala 8. nosilka, Avstrijka Marlies SZUPPER, 763. igralka lestvice WTA.

Dalila JAKUPOVIĆ je ITF turnir v Budimpešti, ki ima nagradni sklad 50.000 $ začela z zmago. V prvem krogu je s 7-6(3) 6-0 premagala 20-letno Srbkinjo Nino STOJANOVIĆ, 193. igralko lestvice WTA. V drugem krogu bo v četrtek igrala z domačinko Fanni STOLAR.

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Grega Žemlja poražen v drugem krogu Aphena, Blaž Kavčič v prvem krogu Šanghaja šele v četrtek

bm, 07.09.2016

Grega ŽEMLJA je ta teden nastopil na ATP Challengerju s peščeno podlago na Nizozemskem. V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 29-letni Britanec James WARD, 232. igralec lestvice ATP. Grega z Britancem ni imel težav in je zmagal z rezultatom 6-2 6-1. V drugem krogu se je meril s 25-letnim Nemcem Cedrikom-Marcelom STEBETOM, 572. igralcem lestvice ATP. Igralca sta se že pomerila in sicer leta 2012 na US Opnu, ko je zmagal Grega. Tokrat pa je bil nekoliko presenetljivo v treh nizih boljši STEBE. Zmagal je z rezultatom 6-2 3-6 7-5. Srečanje je trajalo dve uri in pol, Grega pa danes ni imel najboljšega dne pri servisu, saj je bil njegov izkoristek drugega servisa samo 44 %. Začetni udarec je izgubil šestkrat. Zdaj ga čaka nastop za Slovenijo v Davisovem pokalu na težkem gostovanju na Portugalskem.

Blaž KAVČIČ se je iz Tajske preselil na Kitajsko, kjer bo zaigral na ATP Challengerju s trdo podlago v Šanghaju. V prvem krogu se bo pomeril z japonskim kvalifikantom, 25-letnim Shuichijem SEKIGUCHIJEM, 402. igralcem lestvice ATP. Srečanje bi moralo biti na sporedu v sredo, a je bilo zaradi težav z vremenom prestavljeno na četrtek, ko se bo začelo ob 03. uri zjutraj po našem času. Blaž bo moral v primeru zmage, v kar pa ne dvomimo, na igrišče še enkrat in v istem dnevu odigrati še tekmo drugega kroga. Ker je njegovo srečanje prestavljeno na igrišče št. 3 ga ne bo mogoče spremljati v live streamu.

TUKAJ.

Dalila Jakupovič v drugi krog Budimpešte, Luka Miklavčič izgubil v drugem krogu Novega Sada

bm, 07.09.2016

Dalila JAKUPOVIĆ se je iz ZDA ponovno preselila v Evropo. Po pomembni izkušnji v kvalifikacijah OP ZDA, kjer je sicer izgubila v prvem krogu, se je ponovno preselila na turnirje serije ITF. Ti so ji prinesli ogromen skok na ženski lestvici WTA, kjer je ta teden na 164. mestu, to pa ji je na ITF turnirju v Budimpešti, ki ima nagradni sklad 50.000 $ prineslo mesto 8. nosilke. Turnir je začela z zmago. V prvem krogu je s 7-6(3) 6-0 premagala 20-letno Srbkinjo Nino STOJANOVIĆ, 193. igralko lestvice WTA. V drugem krogu bo v četrtek igrala z domačinko Fanni STOLAR.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu je po štirih zmagah klonil Luka MIKLAVČIČ. Trem zmagam v kvalifikacijah je dodal zmago v prvem krogu glavnega turnirja, ko je s 6-2 7-5 je premagal Švicarja Gabriela CURRLINA, 296. mladinca sveta, a je v drugem krogu nato naletel na premočnega nasprotnika. 4. nosilec iz Srbije Marko MILADINOVIĆ je bil boljši z 0-6 6-3 6-3.

Na istem turnirju je v prvem krogu izgubil Nejc SITAR. S 6-1 5-7 6-1 ga je izločil 6. nosilec, Rus Alexey ZAKHAROV, 151. igralec mladinske lestvice ITF.

V drugem krogu kvalifikacij na Futuresu v Budimpešti je izgubil David Lucas AMBROŽIČ. S 6-3 6-4 ga je izločil Madžar Erik TORONYI. TUKAJ.

Slovenija v tekmovanju za Davisov pokal z Žemljo, Kočevar Dešmanom, Ternarjem in Lahom

sv, 06.09.2016

Slovenska teniška reprezentanca (trenutno na 36. mestu Davisovega pokala) se bo od 16. do 18. septembra v portugalskem mestu Viana do Castelo, v prvi Evro-afriški skupini pomerila s Portugalsko. Kapetan Blaž Trupej je za nastop proti reprezentanci Portugalske (42. mesto na lestvici Davisovega pokala), povabil Grega Žemljo (149. ATP), Tomislava Ternarja (764.), Toma Kočevarja Dešmana (827.) in Svena Laha (1571.).

Drugi najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Blaž Rola (188.) ima začrtane načrte tekmovanj z namenom doseganja boljše uvrstitve na ATP lestvici, kar smo na Tenis Sloveniji sprejeli z razumevanjem. Žal se tekmovanja za Davisov pokal ne bo udeležil niti Blaž Kavčič (330.). Enako kot lansko leto, ko je zaradi poškodbe sploh prvič v karieri odpovedal nastop za reprezentanco, tudi tokrat razlog ostaja povezan z njegovim zdravstvenim stanjem: "Od kar so mi na obeh stopalih odstranili vkleščena živca, določenih delov obeh stopal ne čutim več in zato imam težave pri drsanju na peščeni podlagi. To je razlog, da v zadnjih letih praktično ne igram na pesku, razen tistih par tednov okrog Roland Garrosa, pa čeprav je ravno pesek moja najljubša podlaga in sem na njej beležil največje uspehe.«

Portugalska reprezentanca za Davisov pokal trenutno še ni znana, verjetno pa na domačih tleh ne bo ničesar prepustila naključju. Najvišje uvrščena Portugalca sta Joao Sousa (36.ATP) in Gastao Elias (60.).

Portugalska – Slovenija, Davisov pokal, 1. Evro – afriška skupina:

Dan 1, petek, 16. 9. 2016 ob 11.00

Dan 2, sobota, 17. 9. 2016 ob 14.00

Dan 3, nedelja, 18. 9. 2016 ob 11.00

V ekipi so poleg kapetana in igralcev še pomočnik kapetana Žiga Janškovec, ki bo v Viana do Castelu skrbel tudi za komuniciranje s slovenskimi mediji ter fizioterapevt Rade Vogrinčič.

Blaž Trupej, kapetan slovenske reprezentance: »Na Portugalsko odhajamo v oslabljeni, nepopolni postavi. Portugalci so na osnovi uvrstitev njihovih dveh najboljših igralcev na lestvici ATP absolutni favoriti, zmaga Slovenije pa bi bila zelo veliko presenečenje. Kljub temu bodo naši fantje dali vse od sebe, da bomo obstali v 1. evro-afriški skupini.« Več o Davisovem pokalu najdete TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač izgubili četrtfinale US Opna med ženskimi dvojicami, Kaja Juvan v drugi krog mladinskih dvojic

bm, 06.09.2016

Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ sta OP ZDA končali v četrtfinalu konkurence ženskih dvojic.

Potem, ko sta v tretjem krogu s 7-6(3) 6-0 premagali Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO in Nemko Sabine LISICKI. sta v četrtfinalu igrali s 5. nosilkama, Rusinjama Ekaterino MAKAROVO in Eleno VESNINO. Rusinji sta bili boljši s 6-4 6-2.

Na US Open tako v konkurenci ostaja samo še mladinka Kaja JUVAN, ki nastopa v konkurenci dvojic, medtem ko je med posameznicami tudi ona že končala z nastopi. Njena soigralka je tudi tokrat Poljakinja Iga SWIATEK s katero sta odlično nastopili že v Wimbledonu, kjer sta se uvrstili v polfinale. Na OP ZDA sta 5. nosilki in sta v prvem krogu s 6-3 6-1 premagali Tunizijko Chiraz BECHRI in Poljakinjo Wiktorio KULIK. TUKAJ.

Na turnirju TE 14 v Kopru v drugi krog 11 dečkov in 9 deklic

bm, 05.09.2016

Na turnirju TE Banka Koper Junior Open 2016 v starostni kategoriji do 14 let, ki se odvija na koprski Bonifiki so danes odigrali preostale tekme prvega kroga in tekme dvojic. Pri dečkih se je v nadaljevanje turnirja uvrstilo 11 slovenskih igralcev, med njimi tudi vsi naši najboljši štirinajstletniki na čelu z Blažem VIDOVIČEM.

Na turnirju deklic, kjer je naše prvo orožje Tjaša KLEVIŠAR (na fotografiji) je v drugi krog napredovalo 9 slovenskih igralk.
Foto: A. Živin TUKAJ.

V Kopru se je začel 6. Banka Koper turnir TE do 14 let, najmlajši so konec tedna loparje vihteli na Ptuju

bm, 05.09.2016

V organizaciji TK Koper se je na tamkajšnjih igriščih s kvalifikacijami začel 6. Banka Koper Junior Slovenia Open, turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let. Kvalifikacijske obračune so dečki in deklice odigrali v soboto in nedeljo, v ponedeljek pa se začenja glavni turnir s številno slovensko udeležbo.

Pri dečkih je v kvalifikacijah nastopilo 20 Slovencev, uspešni so bili Jaka PROTIČ ŽAKELJ, Nejc ŽUNIČ, Sebastian DOMINKO, Jaša CVEK in Žiga LEPIN. V glavnem turnirju bo nastopilo 22 domačih igralcev, med njimi tudi vsi najboljši slovesnki igralci do 14 let s prvim igralcem slovenske teniške lestvice Blažem VIDOVIČEM na čelu.

Pri deklicah je v kvcalifikacijah nastopilo 10 Slovenk, v glavni turnir so napredovale Eva BEZLAJ, Eva LESKOVEC, Eva ČOKOLIČ, Annika PLANINŠEK in kot LL Lina BOŽIČNIK, Jana VELIČKI ter Ana Teja TABOR. V glavnem turnirju bo nastopilo 24 Slovenk.

Najmlajši so konec tedna na Ptuju tekmovali na turnirjih v mini, midi, tenisu do 10 in tenisu do 11 let. Najboljši na posameznih turnirjih so bili: mini tenis dečki - Lan KONEČNIK (Sl.Gradec), mini tenis deklice - Eva ŠIFRER - (Medvode), midi tenis dečki - Nino GOVEDIČ (ŽTK Maribor), midi tenis deklice - Tara TEKAVEC (MaxLj), tenis do 10 let dečki - Gašper MATIJAŠIČ (Grosuplje), tenis do 10 let deklice - Lia MUMLEK (Žtk Maribor), tenis dečki do 11 let - Mark Iztok LUNDER (Tabre) in tenis do 11 let deklice - Ella HOJNIK (Ol-Lj).

TUKAJ.

Zala Ule osvojila turnir dvojic v Švici, Luka Miklavčič in Njec Sitar v glavni turnir v Novem Sadu, David L. Ambrožič začel kvalifikacije v Budimpešti z zmago

bm, 04.09.2016

Konec tedna se je med zmagovalke mladinskih ITF turnirjev vpisala Zala ULE. Nastopala je na ITF turnirju 5. ranga v švicarskem Kreuzlingenu. V konkurenci posameznic je izpadla v drugem krogu, v konkurenci dvojic pa je s soigralko iz Švice Nadine KELLER osvojila turnir. V finalu sta s 6-2 6-4 premagali Ukrajinko Mariyo PODURAEVO in Švicarko Larisso TSCHENETT.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu sta odlično opravila s kvalifikacijami Luka MIKLAVČIČ in Nejc SITAR. Oba sta se s po tremi zanesljivimi zmagami uvrstila v glavni turnir.

Pri dekletih je v glavnem turnirju prijavljena Veronika ERJAVEC.

Na moškem Futuresu v Budimpešti v kvalifikacijah nastopa David Lucas AMBROŽIČ. Začel je z zmago nad Madžarom Gyulo PINTERJEM z rezultatom 1-6 6-3 6-0.

So se pa kvalifikacije Futuresa v Zlatiboru že končale za Anžeta LOVIŠČKA. V drugem krogu ga je s 6-3 6-1 izločil Srb Miloš NIKOLIĆ.

Na fotografiji Zala ULE (tretja z leve), foto: Facebook TUKAJ.

Na OP ZDA hiter konec tudi za Kajo Juvan med posameznicami

bm, 04.09.2016

Na OP ZDA v New Yorku je danes nastopila edina slovenska predstavnica v mladinski konkurenci Kaja JUVAN. Trenutno 16. mladinka sveta je bila 14. nosilka turnirja na katerem v glavnem turnirju nastopa 64 igralk. To obenem pomeni, da nastopajo praktično vse najboljše mladinke sveta, iz prve deseterice manjkata samo 7. in 8. igralka svetovne mladinske teniške lestvice.

Kaja JUVAN je v prvem krogu igrala s 15-letno levičarko iz Pekinga, Xiyu WANG, trenutno 22. mladinko sveta. Ta je na turnir prišla v dobri formi, saj je na turnirju v ZDA pred štirinajstimi dnevi izgubila šele v finalu, na poti do tja pa izločila tudi prvo mladinko sveta, Rusinjo Anastasio POTAPOVO. Dobro formo je potrdila tudi v srečanju z Juvanovo, ki jo je v uri in dvanajstih minutah premagala s 6-4 6-1. Kitajka je zabila tudi 6 asov, v skupnem seštevku osvojenih točk pa je bila boljša z 71 - 52.

Juvanovo zdaj čaka še nastop v konkurenci dvojic, kjer sta s Poljakinjo Igo SWIATEK 5. nosilki. TUKAJ.

V 1. moški članski teniški ligi v play offu že ekipi Žtk Maribor in TD Slovan

bm, 04.09.2016

S tekmami prvega in drugega kroga se je začela letošnja 1. moška teniška liga. Nastopa 8 ekip, naslov pa brani ekipa ŽTK Maribor, ki je v lanskem finalu s 4-3 premagala ekipo TK Branik.

Ekipe so razdeljene v skupini vzhod in zahod. Na vzhodu igrajo ekipe TK Konjice, TK Terme Ptuj, ŽTK Maribor in TK Spin Medvode, na zahodu pa ekipe TK Branik Maribor, TD Slovan, TK Avtoplus Koper in TK Krško.

V odigranih tekmah prvega kroga je ekipa TK Krško na gostovanju s 5-2 premagala ekipo TK Branik Maribor, ekipa TD Slovan pa je bila s 7-0 boljša od ekipe TK Avtoplus Koper.

Na vzhodu je ekipa ŽTK Maribor s 5-2 zmagala na Ptuju. Na srečanju med ekipama TK Konjice - TK Spin Medvode so bili boljši domačini s 5-2.

V nedeljskih tekmah drugega kroga je ŽTK Maribor s 7-0 premagal ekipo TK Konjice, ekipa TK Terme Ptuj pa je na gostovanju v Medvodah zmagala s 5-2.

Na zahodu je Slovan v Krškem zmagal s 6-1, Avtoplus Koper pa je s 5-2 premagal Branik.

Pred zadnjim krogom, ki bo na sporedu v četrtek, 8.9.2016 ob 14. uri sta si nastop v play offu, ta bo potekal na igriščih TK Branik v Mariboru pod nazivom TILIA PLAY OFF EKIPNIH TEKMOVANJ TENIS SLOVENIJE, že zagotovili ekipi TD Slovan in ŽTK Maribor. O tretjem in četrtem udeležencu play offa bosta na vzhodu v medsebojnem srečanju odločali ekipi TK Konjice in TK Terme Ptuj, na zahodu pa prav tako v medsebojnem srečanju ekipi TK Krško in TK Avtoplus Koper (na fotografiji). TUKAJ.

Blaž Kavčič zmagovalec ATP Challengerja v Bangkoku

bm, 04.09.2016

Blaž KAVČIČ se je iz New Yorka preselil v Bangkok, kjer je z zmago končal nastope na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $.

V finalu je bil njegov nasprotnik 1. nosilec, Japonec Go SOEDA, 147. igralec lestvice ATP.

Blaž je prvi niz dobil s 6-0, po izgubljeni sedmi zaporedni igri pa je Japonec tekmo predal. To je prvi osvojeni Challenger za Kavčiča v tej sezoni.

V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 24-letni Japonec Yasutaka UCHIYAMA, 354. igralec lestvice ATP. Blaž je srečanje brez težav dobil s 7-5 6-4. V celotnem srečanju nasprotniku ni ponudil nobene priložnosti za break, ob odličnem serviranju pa je imel izkoristek prvega servisa 85 in drugega 68 %.

Enako je nadaljeval v drugem krogu, ko mu je nasproti stal 4. nosilec, 29-letni Izraelec Amir WEINTRAUB, 209. igralec lestvice ATP.

Tudi v drugem srečanju je bil Blaž prepričljiv. V uri in sedemnajstih minutah je zmagal s 6-4 6-3, ob odličnem serviranju, zabil je tudi 11 asov, pa nasprotniku tudi tokrat ni ponudil niti ene priložnosti za break. Sam si jih je ustvaril kar trinajst, tri pa je tudi izkoristil in zanesljivo napredoval v četrtfinale.

V četrtfinalu je bil njegov nasprotnik 8. nosilec, 30-letni Japonec Yuya KIBI, 290. igralec lestvice ATP. Blaž je nadaljeval z dobro igro in Japoncu v manj kot tričetrt ure prepustil vsega 4 igre. Zmagal je s 6-2 6-2.

V polfinalu je igral s 26-letnim Slovakom Norbertom GOMBOSEM, 345. igralcem lestvice ATP, za katerega je bil to prvi polfinale na turnirjih serije challenger letos. Blaž je bil uspešen tudi v četrto in je zmagal s 6-4 7-6(2).

TUKAJ.

Nina Potočnik izgubila v kvalifikacijah Budimpešte, z zmago začeli Lovišček, Sitar in Miklavčič

bm, 03.09.2016

Nina POTOČNIK je nastopila v kvalifikacijah ITF turnirja v Budimpešti <(50.000 $) in v prvem krogu s 5-7 1-6 izgubila z domačinko, 22-letno Agnes BUKTA, 540. igralko lestvice WTA.

Na Futuresu v Zaltiboru je Anže LOVIŠČEK v prvem krogu kvallifikacij s 6-1 6-0 premagal domačina Tadijo SIMIĆA.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Novem Sadu sta kvalifikacije dobro začela Luka MIKLAVČIČ in Nejc SITAR. Miklavčič je s 6-1 6-1 premagal Srba Strahinjo JOVANOVIĆA, Sitar je bil s 6-4 6-1 boljši od domačina Stefana GAZE. TUKAJ.

V ligi do 14 let znani udeleženci play offa, začenja se 1. moška članska liga

bm, 03.09.2016

Le še dve tekmi sta do konca rednega dela ligaškega tekmovanja v starostni kategoriji do 14 let.

Obe ligi sta razdeljeni v dve skupini, A in B, v play off pa se uvrstita prvouvrščeni ekipi iz vsake skupine.

Pri dečkih nastopa 11, pri deklicah pa 9 ekip.

Večina ligaških obračunov je že končanih, znani pa so že tudi udeleženci play offa, ki se bo skupaj z ostalimi zaključki lig odvijal 17. in 18. septembra na igriščih TK Branik v Mariboru.

Pri dečkih sta se v skupini A v play off uvrstili ekipi TK Šentjur in ŽTK Maribor, v skupini B morajo ekipe odigrati še dve srečanji, zmagovalec skupine in prvi udeleženec play offa pa je že ekipa ŠD LTC. Če ne bo kakšnega res velikega presenečenja bo drugi udeleženec play offa iz te skupine ekipa TK Celje, ki mora odigrati še eno tekmo, v kateri pa je favorit proti ekipi Radovljice.

Pri deklicah sta se iz A skupine v play off uvrstili ekipi TK Nova Gorica in TK Triglav Kranj, iz B skupine pa ekipi TK Domžale in TK Terme Ptuj.

V soboto pa se začenja še zadnje izmed letošnjih ligaških tekmovanj, 1. moška članska liga.

Rezultate in uvrstitve ekip si oglejte TUKAJ.

Manca Pislak izgubila v šestem zaporednem polfinalu na ITF turnirjih, Sara Palčič finalistka med dvojicami

bm, 02.09.2016

Na ženskem ITF turnirju v Trstu (10.000 $) se je Manca PISLAK uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 5-7 6-2 6-3 premagala 21-letno Italijanko Giorgio MARCHETTI, 856. igralko lestvice WTA. V polfinalu je igrala z 2. nosilko, 20-letno Deborah CHIESA, s 574. mestom 8 mest nižje uvrščeno igralko na lestvici WTA. To je bilo njuno tretje letošnje medsebojno srečanje, še drugič pa je bila boljša Italijanka, ki je slavila z rezultatom 6-4 6-2 ter se prvič letos uvrstila v finale.

Še tretjič pa je v četrtfinalu obstala Saša KLANEČEK. Polfinale zanjo tako ostaja še naprej neosvojena trdnjava. V četrtfinalu je bila s 6-2 6-1 boljša Italijanka 29-letna Alice BALDUCCI, 610. igralka lestvice WTA.

Je pa v finalu konkurence dvojic zaigrala Sara PALČIČ. Tokrat je igrala v paru s Srbkinjo Bojano MARINKOVIĆ, njuni finalni nasprotnici pa sta bili Italijanki Giorgia MARCHETTI in Maria MASINI. Italijanki sza zmagali z rezultatom 6-0 6-0. TUKAJ.

Odlični rezultati naših veteranov v Opatiji

mp, 02.09.2016

Minuli konec tedna se je v Opatiji končalo letos že 52. mednarodno tekmovanje za veterane, ki je bilo visokega 2. ranga. Tudi letos je na njem nastopila vrsta Slovencev, najbolj pa se je izkazala Anja Regent, ki je v kategoriji 45+ zmagala tako v konkurenci posameznic kot tudi v konkurenci dvojic, v dvojicah je slavila skupaj z Vesno Stanko. V konkurenci 65+ je Mira Grm osvojila drugo mesto, finalno tekmo je morala na žalost zaradi poškodbe predati.

Pri moških se je najbolj izkazal Ivo Beliš, ki je v kategoriji 55+ izgubil šele v finalu, le korak od podobnega uspeha pa je bil v kategoriji 65+ Jože Koleta, ki je v polfinalu tesno izgubil prosti kasnejšemu zmagovalcu Nemcu Reinholdu Baheju.

Na fotografiji je Anja Regent.

Tekst:MP TUKAJ.

Manca Pislak in Saša Klaneček četrtfinalistki ITF turnirja v Trstu

bm, 01.09.2016

Na ženskem ITF turnirju v Trstu (10.000 $) sta se Manca PISLAK in Saša KLANEČEK uvrstili v četrtfinale.

Manca PISLAK, ki je v Trstu 3. nosilka turnirja je s 6-0 6-2 premagala italijansko kvalifikantko Anno TURCO in bo v četrtfinalu igrala s 7. nosilko, prav tako Italijanko Giorgio MARCHETTI.

Še tretjič v karieri se je v četrtfinale uvrstila 18-letna Mariborčanka Saša KLANEČEK. V drugem krogu je v slovenskem obračunu s 6-2 6-4 premagala klubsko kolegico Evo ZAGORAC. V četrtfinalu bo igrala s 4. nosilko, 29-letno domačinko Alice BALDUCCI. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.