prijava_e
Novice : Arhiv novic 2013 : Maj 2013

Arhiv novic - maj 2013

Infond Open 2013 - Polona Hercog uspešna, Nastja Kolar in Maša Zec Peškirič izgubili

Ljubljana, 31.05.2013

Na ITF turnirju INFOND OPEN 2013 je v četrtek organizatorjem, prizadevnim delavcem ŽTK Maribor, nagajalo vreme. Dež je ves dan zalival igrišča in tako onemogočil igranje.

Na sporedu je bilo samo eno srečanje dvojic, ki so ga odigrali v dvorani. Poljakinji Paula KANIA in Magda LINETTE, ki sta prvi nosilki turnirja dvojic, sta s 4-6 7-5 in [10-4] premagali Nemko Carolin DANIELS in Švicarko Laro MICHEL( na fotografiji) in se uvrstili v finale.

Drugi finalistki sta 2. nosilki, Argentinki Mailen AUROUX in Maria IRIGOYEN . V finale sta se uvrstili brez boja saj sta jima Andreja KLEPAČ in Marta DOMACHOWSKA srečanje, zaradi poškodbe DOMACHOWSKE, predali.

Današnja srečanja je organizator zaradi slabega vremena prestavil v dvorano, kjer igrajo na tepihu.

Nastopili sta že Polona HERCOG in Nastja KOLAR, Maša ZEC PEŠKIRIČ bo igrala pozno popoldne.Polona HERCOG je zanesljivo dobila srečanje z Ukrajinko Sofyo KOVALETS z rezultatom 6-2 6-2.

Nastja KOLAR je izgubila s 5. nosilko, Poljakinjo Paulo KANIO s 4-6 in 4-6 in prav Poljakinja bo v četrtfinalu nasprotnica Polone HERCOG.

Od turnirja se poslavlja tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ. Z rezultatom 5-7 6-3 in 6-4 jo je premagala trenutno 1. mladinka sveta, 15. letna Hrvatica Ano KONJUH.

Sobotni program se bo predvidoma začel ob 10. uri, ko bodo na sporedu četrtfinalna srečanja. Polfinali sta predvideni ob 16. uri.

Nekaj fotografij s turnirja najdete TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Budimpešti konec nastopov za Nino Potočnik

Ljubljana, 31.05.2013

V Budimpešti poteka močen mladinski ITF turnir 2. ranga.

V kvalifikacijah so nastopili Matic ŠPEC in Rok SITAR ter Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK.

Matic, Rok in Manca so izgubili v uvodnem nastopu, Tamara je enkrat zmagala, a se nato tudi ona poslovila v drugem krogu.

V glavnem turnirju nas je tako zastopala le Nina POTOČNIK, ki je bila na turnirju 4. nosilka in je v uvodnem nastopu zmagala. S 6-3 6-1 je premagala domačinko Luco FABIAN (ITF-196).

Nina POTOČNIK je trenutno 121. mladinka sveta, kar pa še ne zadostuje za nastop na turnirjih za grand slam. Z dobrimi nastopi na naslednjih turnirjih pa bi se že zelo približala nastopu v kvalifikacijah naslednjih turnirjev.

Žal ji tokrat ni uspelo. V drugem krogu je igrala z vrstnico iz Srbije Ivano JOROVIĆ, 194. mladinko sveta in izgubila z 2-6 3-6.

Nina POTOČNIK pa je bila bolj uspešna v konkurenci dvojic, kjer je nastope končala v polfinalu.

V prvem krogu sta s Španko Aliono BOLSOVO ZADOINOVO s katero sta 1. nosilki, s 6-2 6-3 premagali Vasiliso APONASENKO (RUS) in Tatjana VOROBJOVA (EST).

Zmagali sta tudi v četrtfinalu, ko sta z rezultatom 6-3 2-6 [10-5] premagali srbsko-slovaško navezo Ivana JOROVIĆ in Monika STANIKOVA ter se uvrstili v polfinale. Tu pa sta izgubili z domačinkama, sicer 4. nosilkama turnirja dvojic Lillo BARZO in Fanny STOLLAR . Madžarki sta bili boljši z rezultatom 6-3 4-6 [10-6] TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2013 - Jan Kupčič v polfinalu

Ljubljana, 30.05.2013

Na mednarodnem mladinskem teniškem turnirju Tennis Europe do 12 let, Luka Koper Junior Open 2013 je bil v četrtfinalnem slovenskem obračunu Jan KUPČIČ s 6-2 6-2 boljši od Tina KRSTULOVIĆA in se je uvrstil v polfinale. Tu bo igral s Hrvatom Dujem AJDUKOVIĆEM.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v polfinale uvrstila Jan KUPČIČ in Tim TEKAVEC.

Pri deklicah sta se v polfinale po predaji nasprotnic uvrstili Eva KALAN in Pia LOVRIČ.

Danes so odigrali tudi tekme mešanih dvojic. Turnir ne šteje za evropsko teniško lestvico, je pa zanimiva popestritev dogajanja. Nastopilo je kar 23 mešanih parov, za polfinale pa sta še v igri Borut ŠRAJ in Urška FRELIH.

Najnovejše rezultate najdete TUKAJ.

Futures Slovenia F1 - Tom Kočevar Dešman v četrtfinalu

Ljubljana, 30.05.2013

Blejski organizatorji Futuresa SLO F1 so kljub slabemu vremenu spravili pod streho tekme drugega kroga.

Posebno povabilo je odlično izkoristil Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je v drugem krogu premagal 2. nosilca, 19. letnega Hrvata Mateja PAVIĆA, 309. igralca lestvice lestvice ATP. Končni izid se je glasil 6-3 6-7(4) 6-3.

Izgubila sta preostala naša predstavnika. Nemec Peter HELLER, 4. nosilec, je s 6-3 6-2 premagal Miho MLAKARJA, 7. nosilec, Avstrijec Patrick OFNER pa je s 7-6(6) 2-6 6-4 izločil Nika RAZBORŠKA.

Prav Patrik OFNER bo naslednji nasprotnik Toma KOČEVARJA DEŠMANA.

Srečanje bo na sporedu kot drugo v petkovem programu, ki se začne ob 10. uri. TUKAJ.

Grega Žemlja po dveh urah in pol klonil proti Keiu Nishikoriju (1-6, 7-5, 1-6, 4-6)

Ljubljana, 30.05.2013

Grega ŽEMLJA je v Parizu v drugem krogu izgubil srečanje s 23. letnim Japoncem Keiem NISHIKORIJEM, 13. nosilcem in 15. igralcem sveta.

NISHIKORI je v Pariz prišel v solidni formi, saj se je na turnirju serije masters v Madridu uvrstil v četrtfinale, pri tem pa v tretjem krogu premagal Rogerja FEDERERJA. Na turnirju v Rimu je izgubil v drugem krogu z Jeremyem CHARDYEM.

Grega in Kei sta merila prvič.

Grega je, tako kot včeraj Blaž Kavčič, začel slabo. V uvodnem nizu je izgubil dva začetna udarca in s tem prvi niz z 1-6. NISHIKORI je bil zelo zanesljiv, Grega pa v prvem nizu ni našel pravega orožja s katerim bi se zoperstavil Japoncu.Tudi začetek drugega niza ni veliko obetal, saj je Grega ponovno izgubil srervis in Nishikori je povedel s 4-1. Nato pa je Grega zaigral precej bolje, Nishikori je v nadaljevanju napravil tudi več neprisiljenih napak in Grega je dobil štiri igre zapored, dvakrat odvzel servis Nishikoriju in povedel s 5-4 ter nato s 6-5. Grega je bil boljši predvsem pri daljših izemenjavah žog. Tudi v 12 igri drugega niza je imel Grega ves čas pobudo, drugo set žogo pa je tudi izkoristil in niz dobil s 7-5.

Srečanje je bilo nato zaradi dežja prekinjeno v nadaljevanju pa je NISHIKORI kar dvakrat odvzel servis Gregu in povedel s 4-0. Pri tem izidu je bilo srečanje ponovno prekinjeno. Po prekinitvi smo videli tri breake, žal je dvakrat je servis izgubil Grega in Nishikori je dobil tretji niz s 6-1.

Četrti niz je bolje začel Grega, ki je z breakom povedel z 2-0, a nato izgubil pet iger zapored in Nishikori je povedel s 5-2. A Grega se ni predal. Dobil je svoj servis, nato odvzel servis Nishikoriju in izid znižal na 4-5 ter serviral za obstanek v igri. V deseti igri je povedel s 40-0, a prednost izgubil in po dveh urah in pol je imel Nishikori na servis Grege dve zaključni žogi. Izkoristil je drugo in se upravičeno veselil uvrstitve v tretji krog.

Vsekakor pa si Grega kljub porazu zasluži čestitke za nastope v Parizu, ki pa jih še ni konec. Z Aljažem BEDENETOM bosta zaigrala še v drugem krogu konkurence dvojic.

Že v torek sta namreč v konkurenci dvojic v Parizu zaigrala kot prvi slovenski par na turnirju za Grand slam in dosegla tudi prvo slovensko zmago.

S 4-6 6-4 in 6-4 sta premagala Američana Rajeev RAMA in Čeha Lukasa DLOUHYA.

V petek bo v Parizu ponovno nastopila Katarina SREBOTNIK. V drugem krogu konkurence ženskih dvojic bosta z Nadio PETROVO igrali z belorusko-gruzijsko dvojico Olga GOVORTSOVA - Anna TATISHVILI. TUKAJ.

Blaž Kavčič po veliki borbi v petih nizih izgubil srečanje s Seppijem, Katarina Srebotnik brez težav v drugi krog dvojic

Ljubljana, 30.05.2013

Danes smo v drugem krogu glavnega turnirja v Parizu spremljali izvrsten nastop Blaža KAVČIČA, ki je po treh urah in 45. minutah moral položiti lopar pred 29. letnim Italijanom Andreasom SEPPIJEM. Italijan, ki se trenutno nahaja na 22. mestu svetovne teniške lestvice, na turnirju pa je 20. nosilec je bil boljši s 6-0 7-6(3) 6-7(2) 4-6 in 6-3.

Blaž KAVČIČ je današnje srečanje sicer začel zelo slabo, v prvem nizu dvakrat izgubil začetni udarec in SEPPI je prvi niz dobil po 20. minutah s 6-0.

V nadaljevanju smo gledali povsem drugačnega Blaža, izjemno borbenega in motiviranega, ki ga je v petem nizu močno ovirala bolečina v stegenski mišici.

V drugem nizu je Blaž vzpostavil ravnotežje, igralca sta zanesljivo dobivala svoj začetni udarec in odločala je podaljšana igra. V tej je Blaž ponovno slabše odserviral, izgubil štiri svoje servise in SEPPI je drugi niz dobil s 7-6 (3).

Tretji niz je bolje začel Blaž. Z breakom je povedel s 3-0, a je Seppiju uspel re-break in nato sta igralca ponovno zanesljivo servirala do rezultata 6-6, ko je še enkrat o zmagovalcu odločala podaljšana igra. Blaž jo je odigral izvrstno, Seppiju trikrat odvzel servis, nato pa z izjemnim skrajšanim udarcem zaključil za rezultat 7-3 oz. 7-6(3) v tretjem nizu. Blaž je s to dobil drugo podaljšano igro od osmih letos.

Četrti niz je bil v znamenju breakov, na srečo sta dva uspela Blažu, Seppiju le eden in Blaž je četrti niz dobil s 6-4. O zmagovalcu je odločal peti niz, teh pa je Seppi že navajen. Na turnirjih za grand slam ga je igral že osemnajstič.

Seppiju je uspel hiter break in vodstvo s 3-0, ki ga v nadaljevanju Blaž ni mogel več ujeti. Blaž je imel ob koncu četrtega niza prve težave s krči, zaprosil je tudi za pomoč fizioterapevta, težave pa so se nato samo še stopnjevale in ga močno ovirale pri servisu in gibanju nasploh.

Ob koncu lahko Blažu za prikazano predstavo čestitamo, vsem mladim igralcem pa ga postavljamo za vzor, kako se je potrebno na igrišču boriti za vsako žogo.

Prvi nastop na letošnjem turnirju je danes dočakala edina ženska predstavnica Slovenije v letošnjem Parizu. Katarina SREBOTNIK in Nadia PETROVA sta v prvem krogu konkurence dvojic, sta tretji nosilki, igrali z Južnoafričanko Natalie GRANDIN in Čehinjo Vladimniro UHLIROVO.

Katarina in Nadia sta bili prepričljivo boljši in sta slavili s 6-0 6-3.

TUKAJ.

Blaž Rola študentski prvak ameriških univerz

Ljubljana, 30.05.2013

Izjemen uspeh je na prvenstvu ameriških univerz dosegel 22. letni Ptujčan Blaž ROLA.

Včeraj je na prvenstvu ameriških univerz, ki je potekalo v Atkins Tennis Centru v Urbani, v finalu s 7-6(8) 6-4 premagal 3. nosilca Jarmera JENKINSA iz Virginije in s tem kot prvi študent univerze Ohio osvojil naslov med posamezniki, potem ko je v letu 2012 že osvojil naslov med dvojicami v paru s Chaseom BUCHANANOM.

Spisek uspehov, ki jih je dosegel v preteklih letih v času študija je dolg in impozanten.

Vse sezone na univerzi Ohio State Buckeyes je končal z najmanj 30. zmagami.

V sezoni 2010-2011 je zabeležil razmerje 41-7, v sezoni 2011-2012 je bilo razmerje 37-7, v letošnji sezoni pa je izgubil samo eno tekmo ob razmerju zmag in porazov 32-1.

Po zmagi in osvojitvi naslova je povedal:" To je neverjetno. V preteklosti so na teh turnirjih zmagali John McEnroe ter brata Bryana. Zdaj bo tudi moje ime ob teh velikanih našega športa in to je res nekaj posebnega. Sem presrečen."

Sicer pa je Blaž ROLA trenutno četrti najvišje uvrščen Slovenec na lestvici ATP. Ta teden zaseda 302. mesto s tem, da je v letošnjem letu odigral samo tri turnirje, dva serije Futures in enega serije Challenger, saj je dal prednost študiju.

Na turnirjih ga lahko tako pričakujemo v naslednjih mesecih, ko nas bo zagotovo razveselil z dobrimi rezultati, kot trenutno kaže pa bo nastopil tudi na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open v Portorožu, v začetku julija.

Še nakj informacij o uspehih Blaža Role na univerzi Ohio lahko preberte na povezavi TUKAJ.

Infond Open 2013 - v drugi krog Maša Zec Peškirič in Nastja Kolar, dež onemogočil četrtkov program

Ljubljana, 29.05.2013

Na mednarodnem ženskem ITF turnirju Infond Open 2013, ki poteka v Mariboru sta se v drugi krog po Poloni Hercog uvrstili še Maša ZEC PEŠKIRIČ in Nastja KOLAR.

Maša ZEC PEŠKIRIČ je bila s 6-4 6-2 boljša od Romunke Laure Ioane ANDREI, Nastja KOLAR pa je s 6-3 6-3 premagala Avstralko Azro HADZIC.

Po izpadu Tjaše ŠRIMPF je izgubila še druga Slovenka, domačinka Eva ZAGORAC. S 6-2 6-2 jo je premagala 5. nosilka, Poljakinja Paula KANIA.

V konkurenci dvojic je bila v četrtfinalu uspešna samo Andreja KLEPAČ. Z Marto DOMACHOWSKO sta s 6-0 6-4 premagali Romunko Lauro-Ioanu ANDREI in Nemko Christino SHAKOVETS in se uvrstili v polfinale, kjer pa sta z nastopi končali, saj se je Marta DOMACHOWSKA poškodovala, zato sta morali polfinalno srečanje dvojic predati.

Izpadli sta Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je igrala s Švicarko Conny PERRIN in Anja PRISLAN, ki je igrala v paru z Jasmin STEINHERR.

Četrtkove tekme posameznic so bile odpovedane, saj je v Mariboru deževalo in bo program izpeljan v petek,

ko bo Polona HERCOG igrala z Ukrajinko Sofyo KOVALETS, Nastja KOLAR pa bo igrala s Poljakinjo Paulo KANIA.

Izjemno zanimivo bo zagotovo srečanje med Mašo ZEC PEŠKIRIČin komaj 15. letno Hrvatico Ano KONJUH.

Ana KONJUH je trenutno prvo ime mladinskega svetovnega tenisa, saj na svetovni mladinski lestvici zaseda 1. mesto, na mariborski glavni turnir pa se je uvrstila iz kvalifikacij. Prihodnji teden bo kot 1. nosilka nastopila na mladinskem Roland Garrosu.

Nekaj fotografij si oglejte TUKAJ.

Na Futuresu na Bledu v drugi krog trije Slovenci, dež tudi danes moti dnevni

Ljubljana, 29.05.2013

Na moškem turnirju serije Futures, ki se odvija na Bledu so se v drugi krog glavnega turnirja uvrstili trije Slovenci.Po Niku RAZBORŠKU, ki je nalogo opravil že v ponedeljek, sta bila v torek uspešna še Miha MLAKAR in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je nastopil s posebnim povabilom je premagal Srba Vuka SUBOTIĆA, ki je prav tako nastopil s posebnim povabilom, s 6-0 6-0.

Žreb pa se je zanimivo poigral z dvema slovenskima igralcema. Namreč tako kot v kvalifikacijah sta tudi v glavnem turnirju med sabo igrala Miha MLAKAR in Matija KAC. Še drugič je bil boljši Miha MLAKAR, tokrat je zmagal s 6-3 6-2.

Organizatorjem turnirja na Bledu danes nagaja vreme. Vsi trije slovenski igralci bi morali nastopiti v četrtek, a tudi danes dežuje. TUKAJ.

Luka Koper Junior open 2013 - Marko Kovačevič, Tin Krstulovič in Jan Kupčič v četrtfinalu

Ljubljana, 28.05.2013

Na mladinskem turnirju Tennis Europe do 12 let, Luka Koper Junior Open 2013, ki poteka na igriščih TK Koper so se v četrtfinale pri dečkih uvrstili trije slovenski igralci. Marko KOVAČEVIĆ je s 6-2 3-6 6-3 izločil Madžara T. CSEHA, Tin KRSTULOVIĆ je bil s 6-0 6-2 boljši od Avstrijca Nica SCHMALZLA, Jan KUPČIČ pa je s 6-1 6-1 premagal Avstrijca Fabiana SUPANZA.

Predstavnika bomo imeli tudi v polfinalu, saj bosta o enem izmed polfinalistov odločala Jan KUPČIČ in Tin KRSTULOVIĆ.

Pri deklicah nimamo več predstavnic, imamo pa slovenske predstavnike še v konkurenci dvojic.

V četrtfinalu bomo videli obračun med Tinom KRSTULOVIĆEM in Markom KOVAČEVIĆEM ter Janom KUPČIČEM in Timom TEKAVCEM. V četrtfinale se je uvrstil še Filip Jeff PLANINŠEK, ki igra v paru z Nikolo LJEKAJEM.

Pri deklicah sta v četrtfinalu dva slovenska para. V polfinale so bodo poskušale uvrstiti Živa FALKNER in Marija VIČIČ ter Eva KALAN in Pia LOVRIČ.

Na fotografiji Jan Kupčič, še več fotografij pa najdete v fotogaleriji TUKAJ.

Infond Open 2013 - Polona Hercog v drugi krog, poraz Tjaše Šrimpf in Eve Zagorac

Ljubljana, 28.05.2013

Na mednarodnem ženskem ITF turnirju INFOND OPEN 2013, ki se odvija na igriščih ŽTK Maribor sta danes v konkurenci posameznic nastopili dve Slovenki.

Z zmago je turnir začela naša najboljša igralka Polona HERCOG, ki jo je na tribuni osrednjega igrišča vzpodbujalo okrog 200 gledalcev. Igralke je sicer danes motil močan veter. Polona je brez težav premagala Avstralko Victorio RAJICIC, 315. igralko sveta z rezultatom 6-2 6-2.

Manj uspešna je bila Tjaša ŠRIMPF, ki je nastopila s posebnim povabilom. S 6-2 in 6-3 jo je premagala kvalifikantka Karin MORGOSOVA.

.Prvega dne smo videli tudi nastop dveh slovenskih dvojic in še treh slovennskih igralk, ki so partnerico našle med tujkami.

Z zmago je nastope začela 4. nosilka turnirja dvojic Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki igra v paru s Švicarko Conny PERRIN. Premagali sta Hrvatici Adrijano LEKAJ in Ivo PRIMORAC z rezultatom 7-5 7-6(5).

V prvem krogu je bila uspešna tudi Anja PRISLAN, ki je igrala v paru z Jasmin STEINHERR. Premagali sta Črnogorko Danko KOVINIĆ in Hrvatico Ano VRLJIĆ z rezultatom 7-5 6-4.

Od turnirja sta se danes poslovila dva slovenska para. Julija JAUK in Eva ZAGORACsta morali premoč priznati Nemki Christini SHAKOVETS in Romunki Lauri-Ioani ANDREI. Ti sta slavili z izidom 6-2 in 6-2.

Izgubili sta tudi Polona REBERŠAK in Tjaša ŠRIMPF. Premagali sta ju Nemka Carolin DANIELS in Švicarka Lara MICHEL, ki sta slavili z izidom 7-5 6-0.

Zadnja je danes od Slovenk nastopila Andreja KLEPAČ, ki igra v paru s Poljakinjo Marto DOMACHOWSKO, s katero sta na turnirju tretji nosilki. Igrali sta z Avstralko Viktorijo RAJICIC in Bolgarko Viktoryo TOMOVO in zanesljivo slavili s 6-4 6-2.

Tekmo prvega kroga je že odigrala tudi Eva ZAGORAC. Njena nasprotnica je bila 5. nosilka, Poljakinja Paula KANIA, ki je zmagala s 6-1 6-3.

Ob 15. uri bo nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ, ne pred 16.30 pa Nastja KOLAR.

Nekaj fotografij naših igralk si lahko ogledate TUKAJ.

Futures Slovenia F1 - Miha Mlakar in Rok Križaj uspešna v kvalifikacijah

Ljubljana, 28.05.2013

Na Bledu so na Futuresu b(10.000 $) končane kvalifikacije, začel pa se je tudi že glavni turnir.

V zadnjem krogu kvalifikacij sta bila uspešna Miha MLAKAR, ki je s 6-1 6-1 izločil Matijo KACA in Rok KRIŽAJ, ki je bil s 3-6 6-3 6-4 boljši od Avstrijca Sebastiana OFNERJA.

V zadnjem krogu kvalifikacij sta izpadla Blaž BIZJAK in Tilen ŽITNIK.

V glavnem turnirju bo kot srečni poraženec nastopil tudi Matija KAC.

V prvem srečanju glavnega turnirja sta se danes pomerila Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK. S 6-1 6-3 je slavil Nik RAZBORŠEK. Celoten žreb in rezultate najdete TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2013 - po drugem krogu smo ostali brez deklic med posameznicami, pri dečkih napredovala peterica

Ljubljana, 27.05.2013

Na mladinskem turnirju Tennis Europe do 12 let, Luka Koper Junior Open 2013, ki poteka na igriščih TK Koper smo po drugem krogu ostali brez predstavnic v konkurenci deklic. Danes so namreč vse naše igralke izgubile.

Na srečo je šlo bolje dečkom, saj se jih je v tretji krog uvrstilo pet. Napredovali so Jan KUPČIČ, Filip Jeff PLANINŠEK, Patrik KOVAČEVIĆ, Tin KRSTULOVIĆ in Marko KOVAČEVIĆ.

V konkurenci dvojic sta se po že odigranih srečanjih drugega kroga v četrtfinale pri dečkih uvrstila dva slovenska para in sicer Marko KOVAČEVIĆ in Tin KRSTULOVIĆ ter Jan KUPČIČ in Tim TEKAVEC. V četrtfinalu se bosta slovenski dvojici pomerili med seboj in odločili o polfinalistu.

Deklice bodo tekme drugega kroga dvojic odigrale v sredo.

Organizator je za udeležence turnrja organiziral tudi izlet z ladjo. TUKAJ.

Infond Open 2013 - Poloni Reberšak ni uspelo, v torek se začne glavni turnir z nastopom 1. nosilke Polone Hercog

Ljubljana, 27.05.2013

Na ženskem ITF turnirju v Mariboru so končali s kvalifikacijskimi obračuni.

Edina slovenska igralka, ki je lahko računala na uvrstitev v glavni turnir iz kvalifikacij je bila Polona REBERŠAK.

Žal je na zadnji stopnički spodletelo tudi njej, tako da se iz kvalifikacij, v katerih je nastopilo 13 Slovenk, ni uspelo v glavni turnir uvrstiti nobeni.

Polona REBERŠAK je v zadnjem krogu izgubila s 3. nosilko kvalifikacij, Argentinko Mailen AUROUX, ki je bila boljša z rezultatom 6-2 3-6 6-2.

Glavni turnir na katerem bo nastopilo pet Slovenk se začne v torek.

Prva nosilka je Polona HERCOG, ki se bo v prvem krogu pomerila z Avstralko, 19. letno Viktorijo RAJICIC(WTA-315) .

Nastja KOLAR nastopa s posebnim povabilom, njena nasprotnica v prvem krogu pa bo prav tako Avstralka, 18. letna Azra HADZIC (WTA-316).

S posebnim povabilom bo nastopila tudi Eva ZAGORAC, ki bo v prvem krogu igrala s 5. nosilko, 20. letno Poljakinjo Paulo KANIA (WTA-221).

Zadnje povabilo domačim igralkam je šlo domačinki Tjaši ŠRIMPF. Njena nasprotnica bo kvalifikantka, 22. letna Slovakinja Karin MORGOSOVA(WTA-501).

Edina Slovenka, ki je v spodnji polovici žreba je 7. nosilka Maša ZEC PEŠKIRIČ. Maša bo v prvem krogu igrala s 24. letno Romunko Lauro Ioano ANDREI (WTA-294).

V torek se bodo srečanja začela ob 10. uri. Ob 14. uri bo nastopila Tjaša ŠRIMPF, ob 16.30 uri pa Polona HERCOG.

Od 14. ure naprej bodo dekleta igrala tudi v konkurenci dvojic, na delu pa bomo videli Mašo ZEC PEŠKIRIČ, Anjo PRISLAN, Andrejo KLEPAČ, Julijo JAUK, Evo ZAGORAC, Polono REBERŠAK in Tjašo ŠRIMPF.

Celoten žreb in rezultate najdete TUKAJ.

Grega Žemlja v drugi krog, Aljaž Bedene poražen. V torek nastop dvojice Žemlja /Bedene

Ljubljana, 27.05.2013



Grega ŽEMLJAje igral s 26. letnim Kolumbijcem Santiagom GIRALDOM, 78. igralcem lestvice ATP.

Grega je prvi niz dobil brez težav s 6-1, v drugem pa mu je zadostoval en odvzem servisa za zmago s 6-4.

Tudi v tretjem nizu je bil Grega precej boljši in tudi tretji niz je dobil gladko z rezultatom 6-1.

Grega je nasprotniku zabil 12 asov, osvojil 84 % točk prvi in 60 % točk na drugi servis. Zabil je kar 43 winerjev (Giraldo 19) in napravil 24 neprisiljenih napak (Giraldo 26). Grega je bil boljši z razmerjem osvojenih točk 92 - 62. Srečanje je trajalo 1 uro in 39 minut.

Trenutno najboljšega slovenskega teniškega igralca lahko odslej spremljate preko njegovenove spletne strani www.grega-zemlja.com. Na spletni strani lahkopreberete zadnje novice, rezultate in se mu pridružite naFacebooku in Twitterju.

Aljaž BEDENE je na igrišču Suzanne Lenglen odigral srečanje prvega kroga. Njegov nasprotnik je bil domačin Joe-Wilfried TSONGA, šesti nosilc in trenutno 8. igralec sveta.

Aljaž je začel zelo dobro, a v šesti igri je izgubil začetni udarec, kar se mu je ponovilo še v osmi igri in TSONGA je prvi niz dobil s 6-2.

Tudi v drugem nizu je Aljaž dvakrat izgubil začetni udarec in tudi ta niz je šel s 6-2 Francozu. V tem nizu je imel sicer v dveh igrah Aljaž priložnost za break, a nobene ni uspel izkoristiti. Aljaž je v dosedanjem poteku srečanja naredil 24 neprisiljenih napak, Tsonga 17. Ob tem je Tsonga na svoj prvi servis osvojil kar 20 od 22 točk, Aljaž le 19 od 31 ob štirih dvojnih napakah.

V tretjem nizu je Aljaž pri zaostanku z 2 - 4 odvzel servis Francozu in vzbudil nekaj upanja, a je naslednjo igro na svoj servis ponovno izgubil in Tsonga je serviral za meč. Svoj servis je zanesljivo dobil in na koncu slavil s 6-2 6-2 6-3.

Srečanje je trajalo 1 uro in 45 minut. TSONGA je bil na koncu boljši v številu osvojenih točk z 89-61. Zabil je 32 winerjev (Aljaž 20), naredil pa 31 neprisiljenih napak (Aljaž 34). Odločilen pa je bil boljši servis. TSONGA je osvojil 80 % točk s prvim in 59 % točk z drugim servisom, Aljaž pa je bil v tem elementu slabši s 55 % osvojenih točk na prvi in le 41 % osvojenih točk na drugi servis.

V torek imata Kavčič in Žemlja med posamezniki prost dan, na delu pa bomo prvič na turnirjih za Grand slam videli slovensko dvojico.

Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE bosta ob 11. uri na igrišču št. 11 igrala z dvojico Rajeev RAM (Zda)in Lukas DLOUHY (Češka). TUKAJ.

ATP Challenger se julija vrača v Slovenijo, v Portorož

Ljubljana, 27.05.2013

Po letu premora bo Teniška zveza Slovenije znova organizirala turnir za profesionalne igralce. V prvem tednu julija bo v Portorožu prvi Tilia Slovenia Open, turnir serije challenger z nagradnim skladom 30.000 evrov.

Ob osrednjem dogodku bo v Portorožu ves teden potekala še vrsta spremljajočih dogodkov. Zvrstili se bodo turnirji v vseh kategorijah, ki bodo šteli za lestvico TZS, nastopili bodo rekerativci in invalidi na vozičkih.

Z današnjim dnem je zaživela tudi uradna spletna stran teniškega turnirja turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open, www.slo-open.com , kjer so že objavljene nekatere novice v povezavi z največjim teniškim dogodkom v Sloveniji. Stran se nahaja na povezavi TUKAJ.

Na turnirju serije Futures na Bledu v drugi krog kvalifikacij 6 Slovencev

Ljubljana, 26.05.2013

Na igriščih TK Bled-Zaka, ki je organizator prvega izmed treh turnirjev serije Futures (10.000 $), ti se bodo v naslednjih treh tednih odvijali v Sloveniji, so končani obračuni prvega kroga kvalifikacij.

Nastopilo je 13 slovenskih igralcev, v drugi krog se jih je uvrstilo 6.

Zmage so v slovenskih obračunih zabeležili Tilen ŽITNIK, Matija KAC, Vid FUGINA, Rok KRIŽAJ in Blaž BIZJAK, Miha MLAKAR je bil v prvem krogu prost.

Po prvem krogu se od turnirja poslavljajo Dorian Tomaž JANEŽIČ, Anže LOVIŠČEK, Tim ŽIBRAT, Jan DERNIČ, Valentin HORVAT in Matej LELJAK.

V glavni turnir so že uvrščeni Mike URBANIJA, Nik RAZBORŠEK in Tom KOČEVAR DEŠMAN, žreb pa je že v prvem krogu prinesel slovenski obračun. Pomerila se bosta Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK. TUKAJ.

Matic Špec polfinalist mladinskega ITF turnirja v Budimpešti, Pija Brglez in Tamara Zidanšek finalistki v dvojicah

Ljubljana, 26.05.2013

Matic ŠPEC je dosegel viden rezultat na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti.

Uvrstil se je v polfinale, kjer je s 6-7(2) 4-6 izgubil s 1. nosilcem, 68. mladincem sveta, Japoncem Kenom ONISHIJEM.

Polfinalist je bil tudi v konkurenci dvojic. Tu je igral v paru s Poljakom Mateuszem TERCZYNSKIM s katerim sta izgubila polfinalno srečanje. Boljša sta bila Poljaka Hubert HURKACZ in Szymon WALKOW, ki sta zmagala s 6-4 4-6 [12-10].

Še bolje sta se v konkurenci dvojic odrezali Pia BRGLEZ in Tamara ZIDANŠEK, ki sta se uvrstili v finale. V finalnem obračunu sta ju s 6-3 6-4 premagali Čehinji Barbora MIKLOVA in Marketa VONDROUSOVA. TUKAJ.

Luka Koper Junior Open 2013 - v uvodnem krogu glavnega turnirja dečki uspešnejši od deklic

Ljubljana, 26.05.2013

Na mednarodnem mladinskem teniškem turnirju Tennis Europe do 12 let, Luka Koper Junior open 2013, ki se je začel v Kopru so v soboto in nedeljo odigrali kvalifikacije pri dečkih in deklicah.

V glavni turnir so se uvrstile Kristina KOFOL, Anja ČOTAR, Timeja ČULK in Kaja Cassiopeia KRANER (LL) pri deklicah ter Klemen LAJOVIC in Gal BELIČ pri dečkih. Danes sta se začela glavna turnirja. Med 64. dečki nastopa 24 domačih igralcev, med prav toliko deklicami pa nastopa prav tako 24 domačih igralk.

Prvi dan je prinsele nekaj več uspeha dečkom kot deklicam. Pri dečkih so se v drugi krog uvrstili Gal BELIČ, Marko KOVAČEVIĆ, Tilen POTOČNIK, Patrik KOVAČEVIĆ, Miho BJELOVUČIĆ, Tin KRSTULOVIĆ, Dan TROŠT SLAPNIK, Jan KUPČIČ, Matic DIMIC in Filip Jeff PLANINŠEK.

Slabše je šlo dekletom. V drugem krogu bodo nastopile Živa FALKNER, Tjaša KLEVIŠAR, Eva KALAN, Marija VIČIČ, Sara ČIZMIĆ, Pia LOVRIČ in Anja ČOTAR.

Zmage v prvem krogu se je veselil tudi Dan TROŠT SLAPNIK (na fotografiji).

Nekaj fotografij prvega dne, ki jih je poslal A. Živin si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Bergantov memorial 2013 - znani zmagovalci

Ljubljana, 26.05.2013

V Mariboru se je na igriščih TK Branik končal velik mednarodni mladinski teniški turnir TE do 14 in 16 let, Bergantov memorial.

Slovenci smo v petek ostali brez predstavnikov na turnirju, saj je v četrtfinalu deklic do 14 let izgubila Lara PROSENJAK. Premagala jo je 6. nosilka, Nemka Lara SCHMIDT z rezultatom 6-2 1-6 6-1.

Poleg uvrstitve Lare PROSENJAK v četrtfinale je potrebno omeniti še polfinalna nastopa v konkurenci dvojic.

V polfinale sta se uvrstili Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL pri deklicah do 14 let ter Jure FRANK in Aljaž Jakob KAPLJA pri fantih do 16 let.

V nedeljo so odigrali finalne obračune posameznikov in posameznic v vseh konkurencah.

Turnir dečkov do 14 let je osvojil 1. nosilec, Šved Karl FRIBERG, 30. igralec lestvice TE. V finalu je s 6-3 7-5 premagal Hrvata Karla DIVKOVIĆA, 63. igralca evropske lestvice do 14 let.

Pri deklicah do 14 let je bila najboljša 1. nosilka Švicarka Tamara ARNOLD, 27. mladinka Evrope, ki je s 6-2 4-6 6-4 premagala Yleno IN-ALBON, 99. igralko evropske lestvice.

Pri fantih do 16 let sta se za naslov najboljšega udarila nepostavljeni Bolgar Velislav CHOLAKOV, 441. igralec evropske lestvice do 16 let in Hrvat Borna GOJO, 200. igralec Evrope do 16 let. Slavil je Borna GOJO, saj je CHOLAKOV pri izidu 1-6 3-3, srečanje predal.

Pri dekletih do 16 let je zmagala Nemka Anna GABRIC (TE-191). V finalu je s 6-3 6-3 premagala Čehinjo Michaelo BAYERLOVO

Na fotografiji Maje Potrč sta zmagovalca v konkurenci dvojic do 16 let.

Še nekaj fotografij iz turnirja si lahko ogledate TUKAJ.

Blaž Kavčič na OP Francije v Parizu ekspresno v drugi krog, Grega in Aljaž danes okrog 12.30 ure

Ljubljana, 26.05.2013

V Parizu se je začel glavni turnir na OP Francije, drugem turnirju za grand slam v letošnji sezoni. Slovenske nastope v moški konkurenci je odlično začel Blaž KAVČIČ, ki je v prvem krogu s 6-2 6-2 6-2 izločil kvalifikanta, 21. letnega Avstralca Jamesa DUCKWORTHA, 199. igralca lestvice ATP.

Blaž je srečanje začel odlično in prvi ter drugi niz zanesljivo dobil s 6-2. Bil je veliko boljši pri začetnem udarcu in zanesljiv v igri. Avstralec je v prvem nizu naredil kar 12 neprisiljenih napak, Blaž samo 2. Tudi v drugem nizu je bil Blaž precej boljši, saj je niz v točkah dobil z razliko 29-13.

Blaž je odlično nadaljeval tudi v tretjem nizu in tudi ta niz dobil s 6-2. Srečanje je trajalo le uro in 46 minut, Blaž pa je bil na koncu boljši z razliko v točkah 89 - 50.

"Moja forma je bila v zadnjem času precej slaba, kar ni nobena skrivnost. Nisem imel kakšnih dobrih rezultatov, ampak to v tenisu ne pomeni ničesar, vse se lahko spremeni čez noč. Lahko rečem, da sem danes odigral enega boljših dvobojev v zadnjem času in zato tudi zmagal. Na tej ravni tekmovanja je vse odvisno le od tega, kdo v danem trenutku bolje igra. Danes sem odigral 'perfekten' dvoboj in zasluženo zmagal. To je tudi tisto, kar je najbolj pomembno. Ne bom se oziral nazaj, pomembno je le, kaj je bilo danes in da sem zelo dobro igral. Takšno igro bom skušal prenesti čez dva dni na naslednji dvoboj," je bil po prvem krogu zadovoljen Kavčič, trenutno na 104. mestu lestvice ATP, ki se je lani prav tako prebil v 2. krog turnirja, v katerem je moral nato priznati premoč prvemu igralcu sveta Srbu Novaku Đokoviću.

Grega ŽEMLJA bo v prvem krogu igral s 26. letnim Kolumbijcem Santiagom GIRALDOM, 78. igralcem lestvice ATP.

Trenutno najboljšega slovenskega teniškega igralca lahko odslej spremljate preko njegovenove spletne strani www.grega-zemlja.com. Na spletni strani lahkopreberete zadnje novice, rezultate in se mu pridružite naFacebooku in Twitterju.

Najtežji žreb ima Aljaž BEDENE. V prvem krogu bo njegov nasprotnik domačin Joe-Wilfried TSONGA, šesti nosilec in trenutno 8. igralec sveta.

Turnir prenaša Eurosport.

Opravljen je bil tudi žreb dvojic. Naša edina predstavnica v tej kategoriji je Katarina SREBOTNIK, ki igra z Nadio PETROVO. V prvem krogu bosta njuni nasprotnici Nathalie GRANDIN (Jar) in Vladimira UHLIROVA (Češka).

Imeli bomo tudi predstavnika v konkurenci moških dvojic. Moči bosta namreč združila Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE. V prvem krogu bosta igrala s Čehom Lukasom DLOUHYEM in Američanom Rajeev RAMOM. TUKAJ.

36. Žigonov memorial in 28. Vič Open za veterane - obvestilo

Ljubljana, 26.05.2013

Partizan Vič, Teniška sekcija

Ljubljana, Tržaška 76

organizira v dneh od 31. 05. do 02. 06. 2013 na svojih igriščih tekmovanje v tenisu za veterane:

1. XXVIII. Vič open, za moške starosti 35 let + in

2. XXXVI. Žigonov memorial, za moške starosti 45 let +.

Tekmovanje je v koledarju teniškega društva veteranov Slovenije.

Prijave na telefon: 041/594-468 ali mail jaso.pogacnik@gmail.com do četrtka 30. 05. 2013 do 12:00h TUKAJ.

Infond Open 2013 - v zadnji krog kvalifikacij samo Polona Reberšak

Ljubljana, 25.05.2013

Na mednarodnem ženskem ITF turnirju Infond Open 2013 (25.000 $), ki ga gosti ŽTK Maribor so dekleta v nedeljo odigrala drugi krog kvalifikacij.

Nastopile so štiri Slovenke, v zadnji krog pa se je uspela uvrstiti samo naša najbolj izkušena igralka Polona REBERŠAK. S 5-7 6-4 6-4 je premagala Američanko Bernardo PERA.

Izgubile so Sara DJURDJEVIĆ, Natalija ŠIPEK, Julija JAUK in Tina RUPERT.

Polona REBERŠAK ( na fotografiji) bo v zadnjem krogu kvalifikacij, v ponedeljek ob 10. uri, igrala s 3. nosilko kvalifikacij, Argentinko Mailen AUROUX.

Glavni turnir se začne v torek. TUKAJ.

Infond Open 2013 - pet Slovenk v drugi krog kvalifikacij, na Futuresu na Bledu prve tekme v nedeljo

Ljubljana, 25.05.2013

Na mednarodnem ženskem ITF teniškem turnirju v Mariboru, Infond Open 2013 z nagradnim skladom 25.000 $ so dekleta danes odigrala tekme prvega kroga kvalifikacij.

V kvalifikacijah je nastopilo 13 Slovenk, v drugi krog se jih je uvrstilo pet.

To je uspelo Poloni REBERŠAK z zmago nad Madžarko Vando LUKACS, Natalija ŠIPEK je premagala Hrvatico Barbaro RAJIĆ, Sara DJURDJEVIĆ je bila boljša od Lare GLAVIČ, Julija JAUK je premagala Hrvatico Eno KAJEVIĆ, Tina RUPERT pa je izločila Mašo MARC.

Turnir se bo v nedeljo nadaljeval z obračuni drugega kroga kvalifikacij.

Slabo vreme pa jo je zagodlo organizatorjem moškega Futuresa na Bledu. Tam bodo s tekmami prvega kroga kvalifikacij začeli v nedeljo. TUKAJ.

V Kopru končani turnirji v kategoriji 8 - 11 let

Ljubljana, 25.05.2013

V Kopru so se konec tega tedna odvijali turnirji v kategoriji dečkov in deklic 8 - 11 let. V soboto so odigrali tunirje v MINI in MIDI tenisu ter v kategoriji do 10 let, v nedeljo so nastopili še igralci in igralke do 11 let. Tokrat tudi z igralci in igralkami iz tujine.

Zmagovalci tega konca tedna so postali:

MINI tenis deklice: Laura KOREN (Koper)

MINI tenis dečki: Matic KRIŽNIK (Tabre)

MIDI tenis deklice: Eva BERTOK (Proten)

MIDI tenis dečki: Tristan FLANDER (TK Maja)

Tenis do 10 let deklice: Eva BERTOK (Proten)

Tenis do 10 let dečki: Aleks VINCEK (Koper)

Tenis do 11 let deklice: Chantal SAUVONT (Nemčija)

Tenis do 11 let dečki: Nik HARTMANN (Nemčija)

Nekaj fotografij si poglejte TUKAJ.

Večina ligaških srečanj v ligi do 12 let zaradi vremena preloženih, odigrana tri srečanja v drugi moški ligi

Ljubljana, 25.05.2013

Ta konec tedna bi morali odigrati 4. krog ligaških srečanj v ligi do 12 let. Zaradi slabega vremena je bila večina tekem preloženih, odigrana so bila le tri srečanja. Na mariborskem klubskem derbiju med TK Branik in ŽTK Maribor je slavil slednji s 5-2. Tekma med Ta Los Vanganelos in Šd Max - Šport plus se je končala z izidom 6-1 v korist ekipe iz Ljubljane. Ekipa ŠD Taubi-Tk Šentjur je s 7-0 premagala ekipo ŠD Partizan Medvode.

V 2. moški teniški ligi so bila v soboto odigrana tri srečanja. Ekipa ŠTK Velenje je s 6-1 premagala TK Benč Sport, TK Rival je bil s 4-3 boljši od TK Krško, TK Brezina pa je s 4-3 premagal TK Terme Ptuj.

Neporažena tako še naprej ostajata TK Rival in TK Brezina. Rezultate najdete TUKAJ.

S kvalifikacijami so se začeli turnirji Infond Open v Mariboru, Futures Slovenia F1 na Bledu in TE 12 v Kopru

Ljubljana, 25.05.2013

Maribor tudi prihodnji teden ostaja prizorišče mednarodnega teniškega turnirja, le da bodo mladince zamenjale članice.

Z današnjimi kvalifikacijami se namreč začenja ženski ITF turnir (25.000 $) INFOND OPEN 2013.

V glavnem tunirju, po izpadu v kvalifikacijah Roland Garrosa, organizator, ŽTK Maribor, pričakuje tudi Polono HERCOG, poleg nje pa bodo v glavnem turnirju nastopile še Maša ZEC PEŠKIRIČ, s posebnim povabilom pa Nastja KOLAR, Tjaša ŠRIMPF in Eva ZAGORAC. Eno vabilo so namenili Dunji SUNKIĆ iz Srbije.V kvalifikacijah bo nastopilo 13 Slovenk.

S turnirjem na Bledu se danes začenja prvi iz niza treh moških turnirjev serije Futures, Slovenia F1, ki se bodo v nadaljevanju zvrstili v Litiji in Mariboru.

V glavnem turnirju so prijavljeni Nik RAZBORŠEK, Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN, v kvalifikacijah pa bodo v soboto nastopili Dorian Tomaž JANEŽIČ, Tilen ŽITNIK, Anže LOVIŠČEK, Tim ŽIBRAT, Matija KAC, Miha MLAKAR, Jan DERNIČ, Vid FUGINA, Valentin HORVAT, Rok KRIŽAJ, Aljaž RADINSKI, Matej LELJAK in Blaž BIZJAK.

V Kopru pa se s sobotnimi kvalifikacijami začenja mladinski turnir Tennis Europe v kategoriji do 12 let, Luka Koper Junior Open 2013. Tako v kvalifikacijah, kot v glavnem turnirju bo nastopilo veliko domačih igralcev in igralk.

TUKAJ.

Matic Špec v četrtfinalu ITF turnirja v Budimpešti, Pia Brglez in Tamara Zidanšek v polfinalu dvojic

Ljubljana, 24.05.2013

Na ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti se je Matic ŠPEC uvrstil v četrtfinale.

l V drugem krogu je bil s 6-0 6-2 boljši od Slovaka Patrika OBALA, v tretjem krogu pa je gladko zmagal še enkart. Tokrat je s 6-2 6-0 premagal srečnega poraženca Madžara Andrasa MARICSA. V tretjem krogu je izpadel Rok SITAR . Izgubil je s 13. nosilcem, Slovakom Martinom BLASKOM s 6-4 0-6 1-6.

V kokurenci deklet so v drugem krogu izgubile Pia BRGLEZ, Tamara ZIDANŠEK in Hana MRAZ .

V konkurenci dvojic bosta v četrtfinalu nastopila Rok SITAR, ki igra v paru z Nemcem Samuelom SIPPELOM in Matic ŠPEC, ki ima za partnerja v igri dvojic Poljaka Mateusza TERCZYNSKEGA.

Pri dekletih sta se v polfinale med dvojicami že uvrstili Pia BRGLEZ in Tamara ZIDANŠEK.

Organizatorjem na Madžarskem nagaja deževno vreme, rezultatov četrtfinalnih in polfinalnih obračunov pa še nismo prejeli. TUKAJ.

Bergantov memorial 2013 - Lara Prosenjak edina predstavnica slovenskih igralcev in igralk v četrtfinalih

Ljubljana, 23.05.2013

V Mariboru se nadaljuje Bergantov memorial 2013. Žal z izjemno slabim izkupičkom naših najboljših igralcev in igralk v kategorijah do 14 in do 16 let.

Tokrat jim gre namreč še slabše kot pred tednom dni na turnirju Grawe Open 2013. Po današnjih obračunih tretjega kroga so med posamezniki izpadli prav vsi razen Lare PROSENJAK v konkurenci deklic do 14 let.

Lara PROSENJAK je danes s 6-3 7-5 premagala Veroniko ERJAVEC in se kot edina slovenska predstavnica uvrstila v četrtfinale v posamični konkurenci. Tu se bo pomerila s 6. nosilko, Nemko Laro SCHMIDT, 105. igralko Evrope do 14 let.

Z nastopi so medtem končali tudi vsi naši predstavniki v konkurenci dvojic.

Jakob Aljaž KAPLJA in Jure FRANK, ki sta prejšnji teden slavila na turnirju Grawe Open 2013, sta tokrat v konkurenci fantov do 16 let pokleknila v polfinalu. Izgubila sta z nemško dvojico Constantin FRANTZEN in Luca WIEDENMANN, ki sta srečno zmagala s 7-5 6-7(3) [10-8].

V konkurenci deklic do 14 let sta v polfinalu izgubili tudi Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL(na fotografiji). Premoč sta morali priznati Slovakinjama Timei PAVLICKOVI in Carolini GUGLIELMETTI. Slovakninji sta zmagali z izidom 6-4 6-1.

Nekaj fotografij iz turnirja si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

V Parizu konec za Tadejo Majerič in Polono Hercog, poraz Andreje Klepač v Bruslju

Ljubljana, 23.05.2013

Na OP Francije v Parizu je konec nastopov v konkurenci posameznic. V drugem krogu kvalifikacij sta izpadli Tadeja MAJERIČ in Polona HERCOG.

Od Tadeje MAJERIČ je bila še drugič v dveh tednih boljša 20. letna Argentinka Paula ORMAECHEA, trenutno 116. igralka lestvice WTA. ORMAECHEA je zmagala s 6-3 6-3.

Še en hiter izpad iz turnirja pa je v drugem krogu doživela Polona HERCOG. 19. letna Američanka Grace MIN, trenutno 208. igralka lestvice WTA je po eni uri slavila z rezultatom 6-1 6-2.Polona HERCOG je imela zelo slab izkoristek pri začetnem udarcu, saj je na prvi servis osvojila vsega 46 %, na drugi servis pa 33 % točk. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 61-38 za Američanko.

V glavnem turnirju bomo tako imeli predstavnike samo pri moških, po nekaj letih pa se je zgodilo, da v ženski konkurenci v glavnem turnirju ne bo slovenske predstavnice.

Polona HERCOG je prihodnji teden prijavljena na ITF turnirju INFOND OPEN v Mariboru.Andreja KLEPAČ je ta teden nastopila na WTA turnirju v Bruslju. S Sandro KLEMENTSCHITS sta v prvem krogu zmagali, v četrtfinalu pa sta izgubili s Kveto PESCHKE in Anno-Leno GROENEFELD. TUKAJ.

Bergantov memorial 2013 - po drugem krogu konec za dečke do 14 let, dve slovenski dvojici v polfinalu

Ljubljana, 22.05.2013

Na Bergantovem memorialu v Mariboru so končana srečanja drugega kroga posameznikov in posameznic v vseh konkurencah ter četrtfinalna srečanja dvojic.

Pri dečkih do 14 let v tretjem krogu ni več slovenskih predstavnikov.

Danes so v drugem krogu izgubili Anže ARH, Nick CMAGER in Jan VEHOVEC.

Malo boljše so se odrezale deklice, kjer v konkurenci, z zmago v drugem krogu, ostajajo Lara PROSENJAK, Veronika ERJAVEC, Lian BENEDEJČIČ in Nika ZUPANČIČ.

Izpadle so Iva GABOR, Anja GAL, Kaja JUVAN in Maruša PLANK.

V konkurenci fantov do 16 let so v drugem krogu zmagali Grega KOKALJ, Jure ZGUBIČ in Bor SCHWEIGER MUŽAR in Filip J. ZUPANČIČ.

Od tekmovanja so se poslovili Sven LAH, Amadej GORUČAN, Jure FRANK in Žiga DROBNIČ.

Slabo kaže tudi dekletom do 16 let. V tretji krog se je uvrstila samo Zala DOVNIK.

V drugem krogu so izgubile Nika KOZAR, Saša KLANEČEK, Silvija PEROŠA, Nina KNEZ, Kristina Tina GODEC in Evgenija BURGER.

V konkurenci dvojic pri dečkih do 14 let nimamo več predstavnikov, zadnji naši igralci so izpadli v drugem krogu.

Pri deklicah do 14 let sta se v polfinale uvrstili Lian BENEDEJČIČ in Anja GAL.

V konkurenci fantov do 16 let sta polfinalista Jure FRANK in Jakob Aljaž KAPLJA. Pri dekletih do 16 let sta v četrtfinalu izgubili zadnji naši predstavnici Saša KLANEČEK in Evgenija BURGER. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Grega Žemlja poražena v drugem krogu Dusseldorfa, Andreja Klepač uspešna v Bruslju

Ljubljana, 22.05.2013

Na ATP turnirju serije 250 v Dusseldorfu sta danes v drugem krogu igrala Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE.

Grega ŽEMLJA je še tretjič v medsebojnih srečanjih izgubil s 27. letnim Srbom Viktorjem TROICKIM, ki je na lestvici ATP uvrščen 5 mest višje, na 44. mesto.

Žemlja in Troicki sta doslej igrala dvakrat, obe srečanji sta bili leta 2007 na turnirjih serije challenger, obakrat pa je bil zmagovalec Troicki.

Troicki se je v zadnjem obdobju dvakrat uvrstil v četrtfinale in sicer v Munchnu in Bukarešti, v Rimu pa je v drugem krogu izgubil z Ernestsom Gulbisom v drugem krogu.

TROICKI je zmagal s 6-3 in 7-6(3). Troicki je za spoznanje bolje serviral in Gregi trikrat odvzel servis od sedmih poskusov, kolikor si jih je priigral, Grega pa si je ustvaril samo dve priložnosti za break in od tega eno tudi izkoristil. Srečanje je trajalo uro in 35 minut.

Aljaž BEDENE danes ni bil najbolj razpoložen za igro. Njegov nasprotnik je bil 27. letni Nemec Tobias KAMKE, 77. igralec lestvice ATP. Kamke, ki v zadnjem obdobju ni imel vidnejših rezultatov, saj je na zadnjih sedmih turnirjih zabeležil tri zmage in sedem porazov je bil danes izjemno motiviran, predvsem pa v nasprotju z Aljažem odličen pri začetnem udarcu. Dobil je kar 80 % točk na svoj začetni udarec, od tega 90% na prvi in 60 % na drugi servis. V prvem nizu je tako izgubil samo eno, v drugem nizu pa dve točki v primerih, ko je prvi servis zadel. Na drugi strani je Aljaž z začetnim udarcem osvojil samo 57 % točk. Aljaž tako v srečanju ni imel niti ene priložnosti za break, medtem ko je KAMKE od sedmih izkoristil kar štiri, od tega tri v prvem in eno v drugem nizu. Srečanje je trajalo uro in tri minute.

Na WTA turnirju v Bruslju v konkurenci dvojic nastopa Andreja KLEPAČ. Igra v paru z Avstrijko Sandro KLEMETSCHITS. V prvem krogu sta premagali Američanko Jennifer ELIE in Britanko Nicolo SLATER s 6-3 6-2.

TUKAJ.

Tadeja Majerič in Polona Hercog v drugi krog kvalifikacij v Parizu

Ljubljana, 22.05.2013

S kvalifikacijskimi obračuni se je v Parizu začel drugi turnir serije Grand slam v letošnjem letu, Roland Garros oz. odprto prvenstvo Francije.

Prvi dan kvalifikacij so nastopili moški, kjer pa nimamo svojih predstavnikov, saj so naši trije najboljši igralci Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ uvrščeni neposredno v glavni turnir.

Ravno obratno je pri dekletih, kjer v glavnem turnirju med posameznicami nimamo predstavnic, edini igralki ki sta trenutno uvrščeni dovolj visoko na svetovni lestvici za nastop v kvalifikacijah pa sta Polona HERCOG in Tadeja MAJERIČ.

Polona HERCOG je na kvalifikacijskem turnirju 17. nosilka. V 1. krogu je igrala s Hrvatico Ajlo TOMLJANOVIĆ, ki je na lestvici WTA uvrščena 13 mest za Hercogovo, na 143. mesto.

Prvi niz je dobila TOMLJANOVIĆEVA s 6-3, drugega in tretjega pa HERCOGOVA s 6-1 in 6-3.

V drugem krogu bo Polona igrala z 19. letno Američanko Grace MIN, trenutno 208. igralko lestvice WTA.

Z zmago je nastope začela tudi naša druga predstavnica Tadeja MAJERIČ, ki je na lestvici WTA trenutno na 145. mestu. V prvem krogu kvalifikacij se je merila s 26. letno Argentinko Mario IRIGOYEN, ki se trenutno nahaja na 191. mestu lestvice WTA.

Tadeja je bila boljša in je po dveh urah zmagala s 6-4 6-3.

Tadeja MAJERIČ bo v drugem krogu igrala s 5. nosilko kvalifikacij, 20. letno Argentinko Paulo ORMAECHEA, trenutno 116. igralko lestvice WTA.

Paula ORMAECHEA je osvojila zadnji turnir v St. Gaudensu (50.000 $), kjer je v prvem krogu premagala prav Tadejo MAJERIČ.

Polona HERCOG bo srečanje drugega kroga , ki bo na sporedu kot četrto v dnevnem programu, ta se začne ob 10. uri, igrala na igrišču št. 6.

Tadeja MAJERIČ bo igrala tretje srečanje dnevnega programa na igrišču št. 9.

Rezultata srečanj boste lahko v živo spremljali TUKAJ.

Naše mladinke in mladinci na Madžarskem

Ljubljana, 21.05.2013

Naši mladinci in mladinke, ki igrajo na bturnirjih serije ITF do 18 let so ta teden na Madžarskem, kjer v Budimpešti poteka turnir 4. ranga.

. Pri fantih sta v glavnem turnirju Matic ŠPEC, ki je 12. nosilec in je bil v prvem krogu prost in Rok SITAR, ki je v prvem krogu s 6-3 1-6 6-4 premagal Avstrijca Cana Paula GUEVENA.

V kvalifikacijah sta nastopila Domen GOSTINČAR in Nace OGOREVC, oba pa sta izgubila prvo srečanje.

Pri dekletih igrajo Pia BRGLEZ, ki bo v prvem krogu merila moči z Rusinjo Anno MOROZOVO, Hana MRAZ, ki je bila v prvem krogu s 6-4 6-2 boljša od Avstrijke Mire ANTONITSCH in Tamara ZIDANŠEK, ki se bo pomerila z domačinko Lili FEKETE.

V prvem krogu je zmagal Rok SITAR (na fotografiji). TUKAJ.

Bergantov memorial 2013 - končane tekme prvega kroga posameznikov in posameznic

Ljubljana, 21.05.2013

V Mariboru so odigrali tekme 1. kroga posameznic in posameznikov na Bergantovem memorialu 2013.

Turnirja serije Tennis Europe do 14 in 16 let sta 2. ranga in štejeta za evropsko teniško lestvico.

Še najmanj uspeha je prvi krog prinesel fantom do 14 let. Napredovali so samo trije, Nick CMAGER in Anže ARH sta zmagala, Jan VEHOVEC je bil v prvem krogu prost.

Pri deklicah do 14 let so zmagale Lara PROSENJAK, Maruša PLANK, Kaja JUVAN, Anja GAL, Iva GABOR in Nika ZUPANČIČ, v prvem krogu sta bili prosti Lian BENEDEJČIČ in Veronika ERJAVEC.

Pri fantih do 16 let so v prvem krogu zmage vknjižili Sven LAH, Grega KOKALJ, Jure ZGUBIČ, Žiga DROBNIČ, Filip Jakob ZUPANČIČ, Jure FRANK in Amadej GORUČAN. V prvem krogu je bil prost Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki je 15. nosilec.

V konkurenci deklic so v prvem krogu zmagale Kristina Tina GODEC, Evgenija BURGER, Silvija PEROŠA in Saša KLANEČEK. Nika KOZAR in Nina KNEZ sta se v drugi krog uvrstili brez boja, Zala DOVNIK pa je bila kot 14. nosilka prosta.

Nick CMAGER (na fotografiji) je bil v prvem krogu uspešen.

Podrobnejše rezultate turnirja najdete v priponki med zadnjimi dokumenti. TUKAJ.

Grega Žemlja in Aljaž Bedene slavila v prvem krogu Dusseldorfa

Ljubljana, 21.05.2013

Na ATP turnirju serije 250 ( 410.200 €) v Dusseldorfu bosta danes v glavnem turnirju nastopila Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE.

Grega ŽEMLJA se je po zmagi s 5-7 6-0 in 6-2 nad Davidom GOFFINOM uvrstil v drugi krog.

Prvi niz je po 55. minutah, po izgubljenem začetnem udarcu v 12. igri izgubil s 5-7. Drugi niz je bil ekspresen. Grega ŽEMLJA ga je dobil kar s 6-0. O zmagovalcu je odločal 3. niz, ki ga je Grega začel z izgubo servisa, a nato se je zbral in odlično nadaljeval ter tretji niz dobil s 6-2.

Njegov nasprotnik je bil 22. letni Belgijec David GOFFIN, 59. igralec lestvice ATP.

GOFFINA smo leta 2010 gledali na ATP Challengerju v Ljubljani, kjer je v finalu v treh nizih izgubil z Blažem KAVČIČEM. Leto 2010 je končal na 229. mestu lestvice ATP, dve leti kasneje pa je bil že 42. igralec sveta.

Grega ŽEMLJA bo v drugem krogu igral s 7. nosilcem Viktorjem TROICKIM.

Kljub porazu v zadnjem krogu kvalifikacij je v glavnem turnirju nastopil tudi Aljaž BEDENE. V glavni turnir se je uvrstil kot srečni poraženec, uvrstitev v glavni turnir pa je odlično izkoristil. Njegov nasprotnik je bil 8. nosilec, 31. letni Rus Nikolay DAVYDENKOtrenutno 46. igralec lestvice ATP, leta 2006 pa že 3. igralec sveta.

Davydenko je zelo dobro začel, ves čas pritiskal na Bedeneta in z enim breakom ob odličnem serviranju dobil prvi niz s 6-3. Aljaž je nato začel igrati bolj sigurno, bistveno popravil prvi in drugi servis, na koncu je zabil 11 asov in naslednja niza dobil s 6-4 in 6-3 ter se uvrstil v drugi krog. Po dveh urah igre je bil Aljaž tudi v seštevku dobljenih točk boljši s 96-93. V drugem krogu bo Aljaž igral s Tobiasom KAMKEJEM.

Na WTA turnirju v Strassbourgu je v kvalifikacijah nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ. Prebila se je do zadnjega kroga, kjer pa je z 2-6 0-6 izgubila z 21. letno Poljakinjo Magdo LINETTE. TUKAJ.

Grega Žemlja prebil mejo TOP 50, Blaž Kavčič izpadel iz TOP 100, Tadeja Majerič najvišje v karieri

Ljubljana, 21.05.2013

Zadnja ATP lestvica pred odprtim prvenstvom Francije je prinesla novo rekordno uvrstitev slovenskega igralca.

Grega ŽEMLJA se je pidružil elitni petdeseterici teniških igralcev sveta in se kot prvi Slovenec zavihtel tako visoko. Ta teden je namreč na 49. mestu. Čestitamo!

Po daljšem času elitno stoterico zapušča Blaž KAVČIČ, ki je ta teden na 105. mestu.

Aljaž BEDENE je izgubil 3 mesta in je na 84. mestu.

Med najboljšimi 500 igralci sveta je še Blaž ROLA na 302. mestu.

Največ je ta teden pridobil Mike URBANIJA, ki je napredoval za 213 mest in je uvrščen na 910. mesto.

Pri dekletih je novo najvišjo uvrstitev v karieri zabeležila Tadeja MAJERIČ, ki je napredovala za 3 mesta in je ta teden na 145. mestu lestvice WTA.

Najvišje ostaja Polona HERCOG, ki je na 130. mestu.

Med najboljšimi petsto igralkami so še Petra RAMPRE ( 233), Maša ZEC PEŠKIRIČ (235), Dalila JAKUPOVIĆ (337) in Nastja KOLAR (464). TUKAJ.

Bergantov memorial 2013 - končane kvalifikacije

Ljubljana, 20.05.2013

Na Bergantovem memorialu v Mariboru, turnir se igra v kategorijah 14 in 16 let, so danes končali s kvalifikacijskimi obračuni.

Tudi tokrat slovenski igralci niso imeli pretiranega uspeha, bolje pa je šlo deklicam do 14 let. V tej kategoriji je nastopilo 25 Slovenk, skozi kvalifikacijsko sito pa se je uspelo prebiti Niki ALBRECHT, Ivi GABOR, Tinkari KOVAČ in Maruši PLANK.

Pri dečkih je nastopilo 19 Slovencev, a se v glavni turnir ni uvrstil nihče.

Pri fantih do 16 let je v kvalifikacijah igralo 17 Slovencev, v glavni turnir pa se je uvrstil samo Žiga DROBNIČ. Dekleta do 16 let niso imela kvalifikacij.

Jutri se v Mariboru začenjajo tekme glavnega turnija.

V konkurenci dečkov do 14 let bo nastopilo 14 slovenskih igralcev, pri deklicah bo nastopilo 17 igralk iz Slovenije.

V konkurenci fantov do 16 let bo zaigralo 15 Slovencev, pri dekletih do 16 let pa bo v glavnem turnirju 10 Slovenk.

Pri deklicah do 16 let bo zaigrala tudi Mariborčanka Zala DOVNIK.

TUKAJ.

Aljaž Bedene bo v torek v Dusseldorfu kot LL igral z Nikolayem Davydenkom, Grega Žemlja z Davidom Goffinom

Ljubljana, 19.05.2013

Teniški igralci in igralke izkoriščajo še zadnje turnirje na peščeni podlagi, ki jim služijo kot priprava na drugi letošnji turnir za grand slam. Ta se s kvalifikacijami začne v torek v Parizu.

Grega ŽEMLJA, Blaž KAVČIČ in Aljaž BEDENE bodo v Parizu nastopili v glavnem turnirju, zato so zadnji teden izkoristili za nastop na turnirju serije ATP 250 v Dusseldorfu. Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ sta v Dusseldorfu udeleženca glavnega turnirja, nastop pa si je v glavnem žrebu skozi kvalifikacije poskušal priigrati Aljaž BEDENE, to pa mu je uspelo kot srečnemu poražencu.

Aljaž je bil v kvalifikacijah 1. nosilec, uvodna nastopa pa je opravil z odliko. V prvem krogu je s 6-3 6-1 premagal Srba Ivana BJELICO, v drugem krogu pa je bil s 6-3 7-5 boljši od Nemca Nilsa LANGERJA.

Za nastop v glavnem turnirju je igral s Kazahstancem Evgenyem KOROLEVIM, 176. igralcem lestvice ATP. Kazahstanec je slavil z rezultatom 6-2 3-6 -6-4.

Kljub temu bo Aljaž nastopil v glavnem turnirju, saj se je tja uvrstil kot srečni poraženec. Njegov nasprotnik bo v torek okrog 15.30 ure 8. nosilec, Rus Nikolay DAVYDENKO.

Je pa nastop v glavnem turnirju že končal Blaž KAVČIČ. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil 28. letni Hrvat Ivan DODIG, 50. igralec lestvice ATP.

Srečanje je bilo izenačeno, slavil pa je DODIG z rezultatom 7-5 6-4. Blaž je dvakrat izgubil servis v odličnih trenutkih srečanja. V prvem nizu pri izidu 5-6, v drugem nizu pa pri izidu 4-5.

Grega ŽEMLJA je v zgornji polovici žreba in bo prvič nastopil v torek okrog 14. ure. Njegov nasprotnik je 22. letni Belgijec David GOFFIN (na fotografiji), 59. igralec lestvice ATP.

Leta 2010 smo ga gledali na ATP Challengerju v Ljubljani, kjer je v finalu v treh nizih izgubil z Blažem KAVČIČEM. Leto 2010 je končal na 229. mestu lestvice ATP, dve leti kasneje pa je bil že 42. igralec sveta. TUKAJ.

V Mariboru se je začel Bergantov memorial 2013

Ljubljana, 19.05.2013

Maribor ostaja središče tenisa tudi prihodnji teden. Igralci in igralke so novo domovanje dobili na TK Branik, ki je organizator tradicionalnega Bergantovega memoriala, ki šteje za lestvico Tennis Europe in se odvija v kategorijah do 14 in 16 let.

Mariborčani slovijo kot odlični organizatorji in tako kot na ŽTK se je tudi na Braniku zbralo več kot 300 mladih upov iz vsega sveta, prevladujejo pa evropejci.

Danes začenjajo s kvalifikacijskimi tekmami v kategoriji dečkov in deklic do 14 let in fantov do 16 let. Nastopa 172 igralcev in igralk.

TUKAJ.

Začelo se je tekmovanje v 2. moški teniški ligi

Ljubljana, 19.05.2013

Ta konec tedna se je s tekmami prvega in drugega kroga začelo tekmovanje v 2. moški članski teniški ligi, z drugim krogom pa se je nadaljevalo tekmovanje v 3. moški članski A in B ligi.

V enotni 2. članski ligi nastopajo ekipe TK Rogatec, TK Konjice, TK Terme Ptuj, ŠTK Velenje, TK Rival, TK Brezina, TK Krško in TK Benč sport..

V prvo ligo se uvrsti najboljša ekipa po rednem delu, v tretjo ligo pa izpade zadnjeuvrščena ekipa rednega dela.

V prvem krogu so si zmage priigrale ekipe TK Rival, TK Brezina, TK Benč sport in TK Krško, v drugem krogu pa so slavile ekipe ŠTK Velenje, TK Brezina, TK Rival, medtem ko tekma TK Terme Ptuj in TK Konjice še ni bila odigrana

V 3. moški A ligi so odigrali 2. krog. Zmagale so ekipe TK Triglav Kranj, TK Krka Otočec in TK Partizan Medvode.

V 3. moški B ligi sta bili v drugem krogu uspešni ekipi TK Rogaška Crystal in TK Hoče, eno srečanje ni bilo odigrano.

Na fotografiji ekipa TK Rival, ki je bila boljša od ekip TK Terme Ptuj in TK Rogatec.

Rezultate prvega in drugega kroga najdete TUKAJ.

V Ljubljani se je končala prireditev "DAN SLOVENSKEGA TENISA"

Ljubljana, 19.05.2013

Na igriščih TC Savsko naselje v Ljubljani se je včeraj začela, danes pa se bo končala tradicionalna prireditev "DAN SLOVENSKEGA TENISA".

Poleg turnirjev v kategoriji 8 -11 let poteka OP dvojic do 12 let, ki šteje za lestvico TZS.

V lepem sončnem vremenu se je v soboto zbralo okrog 300 otrok, ki so dopoldne tekmovali v MINI tenisu in tenisu do 10 let, popoldne pa so nadaljujevali z MIDI tenisom in turnirjem do 12 let.

Zmagovalci prvega dne so:

MINI tenis deklice: Ema ŠKOLARIS (N.Gorica)

MINI tenis dečki: Jani RETELEJ (Otočec)

MIDI tenis deklice: Eva BERTOK (Proten)

MIDI tenis dečki: Jan K. ŠUŠTERŠIČ (Zklub)

Dečki do 10 let: Aljaž JERAN (Radomlje)

Deklice do 10 let: Nina PLIBERŠEK (Ptuj)

Dečki do 11 let: Žiga KOVAČIČ (Šentjur)

Deklice do 11 let: Alea BUBEK (N. Gorica)

Potekal je tudi turnir do 12 let, ki šteje za teniško lestvico TZS. Pri dečkih sta zmagala Tilen POTOČNIK (Jaki) in Matic DIMIC (MaxLj), ki sta v finalu z 9-6 premagala dvojico Samuel PATE (Otočec) Dan TROŠT SLAPNIK (Tk Maja).

Pri deklicah sta slavili Alja BELINGER (Šplus) in Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). V finalu sta z 9-5 premagali dvojico Urška U. FRELIH in Sara ROMANELLO (Morje).

Na fotografiji so finalisti turnirja dvojic do 12 let.

Nekaj fotoutrinkov sobotnega dneva si lahko ogledate v galeriji TUKAJ.

Grawe Open 2013 - znani zmagovalci, med njimi tudi Aljaž Jakob Kaplja in Jure Frank med dvojicami do 16 let

Ljubljana, 18.05.2013

Na turnirju TE do 14 in 16 let v Mariboru, Grawe Open 2013 sta se v četrtfinalu poslovila zadnja slovenska predstavnika v konkurenci posameznikov.

Pri dečkih do 14 let je Jan VEHOVEC izgubil s 1. nosilcem turnirja do 14 let, Švicarjem Finnom BASSOM, 29. igralcem lestvice Tennis Europe do 14 let. Švicar je bil boljši s 6-4 6-0.

V konkurenci deklic do 14 let je z nastopi končala tudi Kristina NOVAK, letošnja državna prvakinja do 14 let. Premagala jo je Nemka Lara SCHMIDT, 105. igralka lestvice TE do 14 let. Boljša je bila z izidom 7-6(3) 6-0.

Naj ob tem še zapišemo, da se je Kristina NOVAK pred kratkim vrnila iz ZDA, kjer je tri mesece trenirala v campu EVERT, v Boca Ratonu na Floridi.

Nika ZUPANČIČ in Veronika ERJAVEC sta v polfinalu dvojic med deklicami do 14 let izgubili s Švicarkama Yleno IN-ALBON in Celine KERN, ki sta bili boljši z rezultatom 1-6 6-3 [10-5].

Kot zadnja slovenska predstavnika na turnirju sta v konkurenci dvojic nastopila Jakob Aljaž KAPLJA in Jure FRANK med fanti do 16 let.

Bila sta uspešna in sta dvignila pokal zmagovalcev turnirja. V polfinalu sta s 7-6(7) 7-5 premagala druga nosilca turnirja dvojic Srba Stefana MILIČEVIĆA in Čeha Jirija PAZDERO, v finalu pa sta bila s 7-6(3) 6-1 boljša še od 1. nosilcev Madžarov Matyasa FUELEJA in Davida SZIANTAIA.

Na fotografiji:, Predsednik ŽTK, predsednik uprave GRAWE in zmagovalki v kategoriji do 14 in 16 let, Avstralka Daniela KOVACEVIC in Švicarka Daniela VUKOVIC. TUKAJ.

Katarina Srebotnik obstala v polfinalu dvojic na WTA turnirju v Rimu

Ljubljana, 18.05.2013

Na WTA turnirju v Rimu (2.369.000 $) je v konkurenci dvojic nastopila Katarina SREBOTNIK. Kot na ostalih turnijih v letošnji sezoni je tudi tukaj igrala v paru z Rusinjo Nadio PETROVO. Na turnirju sta bili drugi nosilki in sta bili v prvem krogu prosti.

Nastope sta začeli bolje kot na zadnjih dveh turnirjih, ko sta se poslovili že v uvodnih krogih, a tudi tokrat nista upravičili položaja drugih nosilk.

Izgubili sta namreč polfinalno srečanje s tajsko/kitajsko dvojico Su-Wei HSIEH in Shuai PENG z rezultatom 2-6 1-6.

Sicer pa sta pred tem v drugem krogu premagali Romunko Katalin MAROSI in Gruzijko Anno TATISHVILI. Končni izid se je glasil 6-2 7-5.

V četrtfinalu sta se pomerili s srbsko/hrvaško kombinacijo Jelena JANKOVIĆ in Mirjana LUČIĆ-BARONI. Katarina in Nadia sta bili prepričljivo boljši in sta slavili z izidom 6-2 6-1.

TUKAJ.

Grawe Open 2013 - čast slovenskih igralk in igralcev v Mariboru rešujeta Jan Vehovec in Kristina Novak

Ljubljana, 17.05.2013

Na turnirju TE do 14 in 16 let v Mariboru naši igralci in igralke še naprej izpadajo iz tekmovanja.

V konkurenci dečkov in deklic do 16 let tako med posamezniki nimamo nobenega predstavnika več, pa smo šele pri četrtfinalnih obračunih. Kot zadnja sta se pri fantih v tretjem krogu poslovila naš najboljši igralec do 16 let Bor SCHWEIGER MUŽAR in Tino KOVAČIČ.

Tina je s 6-3 6-2 izločil prvi nosilec, Srb Stefan MILIČEVIĆ, Bor pa je s 6-0 2-6 4-6 izgubil s kvalifikantom iz Nemčije Bjoernom PETERSENOM.

Pri dekletih so v tretjem krogu izpadle Nika KOZAR, Silvija PEROŠA in Zala DOVNIK Še najbliže uspehu je bila Nika KOZAR, ki je s četrto nosilko, igralko iz BiH, Medino SAHINAGIĆ izgubila v napetem dvoboju z rezultatom 4-6 7-64) 6-7(10).

Pri dečkih do 14 let še naprej dobro igra Jan VEHOVEC, ki se je kot edini uvrstil v četrtfinale po zmagi s 6-7(6) 7-6(5) in 6-3 nad 11. nosilcem, Švicarjem Gianom SEILERJEM. V četrtfinalu ga čaka 1. nosilec, Britanec Finn BASS. Vsi ostali dečki so izgubili v prvem ali drugem krogu.

Polom so na turnirju doživele tudi deklice. Edina svetla točka je Kristina NOVAK, ki se je uspela po zmagi nad tretjo nosilko, Rusinjo Polino BAKHMUTKINO s 6-4 7-6(5), uvrstiti v četrtfinale.

V tretjem krogu so izgubile Anja GAL, Lara PROSENJAK in Nika RADIŠIČ.

Poleg Jana VEHOVCA in Kristine NOVAK ostajata v konkurenci le še dve naši dvojici.

V konkurenci deklic do 14 let sta se v polfinale uvrstili Nika ZUPANČIČ in Veronika ERJAVEC, pri fantih do 16 let pa sta polfinalista Jure FRANK in Jakob Aljaž KAPLJA.

Pri dekletih do 16 let sta se za polfinale borili Nika KOZAR in Zala DOVNIK. Še enkrat je bila za našo igralko oz. tokrat igralki usodna Medina SAHINAGIĆ, ki je igrala v paru s Švicarko Jessico BRUEHWILER. Nika KOZAR in Zala DOVNIK sta izgubili s 6-3 6-7(5) in [5-10].

Preberite tudi TUKAJ.

Poraz Polone Hercog v St. Gaudensu

Ljubljana, 16.05.2013

Danes je v St. Gaudensu, v drugem krogu ITF turnirja (50.000 $ + H) izpadla Polona HEROG. Njena nasprotnica je bila 19. letna Nemka Anna-Lena FRIEDSAM, 174. igralka lestvice WTA. Videli smo jo tudi v Sloveniji, saj je leta 2012 osvojila turnirja v Velenju in Mariboru.

Anna Lena FRIEDSAM je bila boljša s 3-6 6-0 7-5.

Polona HERCOG je prvi niz dobila s 6-3, drugega pa izgubila z 0-6. V tretjem nizu je uvodno igro na svoj servis dobila Hercogova, nato pa je bilo srečanje prekinjeno zaradi dežja.

V nadaljevanju je Polona HERCOG povedla s 4-1, a vodstva ni zadržala in Nemka je izenačila na 4-4. V naslednjih dveh igrah na svoj servis je Polona v 9. igri ubranila 3 ter igro dobila, v 11. igri pa 6 break žog, a je na koncu to igro izgubila.

Anna-Lena FRIEDSAM je povedla s 6-5 in je servirala za zmago. Srečanje je bilo po 11. igri zaradi dežja še enkrat prekinjeno, v nadaljevanju pa je Nemka brez izgubljene točke dobila svoj začetni udarec.

Polono HERCOG zdaj čaka nastop v kvalifikacijah Roland Garosa. Te se začnejo prihodnji teden.

Se je pa v St. Gaudensu (50.000 $ + H) že v prvem krogu poslovila Tadeja MAJERIČ. Njena nasprotnica je bila 20. letna Argentinka Paula ORMAECHEA, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 134. mesto.

Argentinka je bila boljša in je slavila z rezultatom 6-2 7-6(2)

V češkem Mostu je na Futuresu (10.000 $) v glavnem turnirju nastopil Nik RAZBORŠEK. V napetem srečanju je izgubil s 6. nosilcem, 333. igralcem lestvice ATP, 26. letnim Nemcem Stevenom MONEKEJEM s 6-7(1) 4-6.

TUKAJ.

Grawe Open 2013 - alarm za trenerje fantov, boljše gre dekletom

Ljubljana, 15.05.2013

V Mariboru se na turnirju TE 14 in 16, Grawe Open 2013 končujejo današnji dvoboji v konkurenci posameznic in posameznikov. Več uspeha so prinesli dekletom, medtem ko se je od tekmovanja morala posloviti večina fantov.

Na turnirju dečkov do 14 let je v tretji krog napredoval samo 5. nosilec turnirja, sicer pa 4. igralec lestvice TZS Jan VEHOVEC. Vsi ostali naši najboljši dečki, vključno s 1. igralcem lestvice TZS do 14 let, Anžetom ARHOM, so z nastopi med posamezniki zaključili.

V konkurenci fantov do 16 let sta v tretji krog napredovala 1. igralec lestvice TZS do 16 let Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki je srečanje drugega kroga dobil brez boja in 8. igralec TZS do 16 let Tino KOVAČIČ.

Tudi v tej konkurenci so ostali naši najboljši igralci že končali z nastopi.

Za odtenek boljše gre dekletom. Pri deklicah do 14 let so se v tretji krog uvrstile Anja GAL, Lara PROSENJAK, Nika RADIŠIČ in Kristina NOVAK.

Pri dekletih do 16 let so bile v drugem krogu uspešne Zala DOVNIK, Nika KOZAR in Silvija PEROŠA.. Danes na turnirju igrajo še srečanja 2. kroga dvojic.

Kljub dobri predstavi Nejcu SITARJU (na fotografiji) ni uspelo napredovati v tretji krog.

Preberite tudi TUKAJ.

Tomislav Ternar in Mike Urbanija končala z nastopi v Bastadu

Ljubljana, 15.05.2013

Na Futuresu v Bastadu (10.000 $) je v drugem krogu posameznikov izgubil Tomislav TERNAR. Z rezultatom 6-2 6-4 je bil boljši 18. letni Norvežan Joachim BJERKE.

Z Mikeom URBANIJO sta nastopila še v konkurenci dvojic. Po zmagi na turnirju pred enim tednom, sta se tokrat poslovila že v drugem krogu.

V prvem krogu sta premagala Šveda Filipa BERGSTROMA in Oscarja FORSELLA s 6-3 6-0, v drugem pa sta izgubila s Finskima Davis cup reprezentantoma, Henrijem KONTINENOM in Timom NIEMINENOM, ki sta na turnirju 4. nosilca. Finca sta bila boljša s 6-0 6-2. TUKAJ.

V ligi do 12 let odločitev o udeležencih play offa v zadnjih krogih

Ljubljana, 15.05.2013

Z izjemo enega so odigrana vsa srečanja prvih treh krogov v ligi do 12 let.

V nadaljevanju lige, na sporedu sta še dva oz. trije krogi, se obetajo razburljivi dvoboji, ki bodo odločali o napredovanju v play off.

V skupini A je zaenkrat najbolj napeto, saj imajo možnost za uvrstitev v zaključni del še tri ekipe, ŠD Max-Šport klub, TA Los Vanganelos in TK Jaki šport.

V skupini B trenutno najbolje kaže ekipi ŠTK Velenje, na drugem mestu sta izenačeni ekipi TK Celje in TK Domžale, ki bosta v medsebojnem obračunu odločili katera ekipa se bo borila za napredovanje.

V skupini C sta razred zase ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor, a v play offu je prostor samo za eno.

Za ŠTK Velenje odlično igrata Tin Krstulovič in Marko Kovačevič (na fotografiji)

Trenutne rezultate in stanje na lestvici lige do 12 let najdete TUKAJ.

V drugem krogu Amstettna konec nastopov za Slovenki

Ljubljana, 14.05.2013

Na ITF turnirju v avstrijskem Amstettnu, turnir je 2. ranga, sta v prvem krogu nastopili dve Slovenki.

Eva ZAGORAC je bila v glavni turnir uvrščena neposredno, v prvem krogu pa je s 6-2 6-2 premagala kvalifikantko, 16. letno Italijanko Marianno PETREI, ki je v kvalifikacijah izločila Natalijo ŠIPEK.

Manco PISLAK je po treh zmagah v kvalifikacijah, v prvem krogu glavnega turnirja ustavila 15. letna Španka, rojena v Moldaviji, Aliona BOLSOVA ZADOINOV, 138. igralka mladinske svetovne lestvice. Španka je zmagala z rezultatom 7-6(2) 1-6 6-3.

V drugem krogu je z nastopi med posameznicami končala tudi Eva ZAGORAC. V izenačeni tekmi jo je s 6-4 6-7(5) 6-4 premagala Kazahstanka Alexandra GRINCHISHINA, 192. mladinka sveta.

V drugem krogu so se končali tudi nastopi obeh naših igralk v konkurenci dvojic.

Eva ZAGORAC je igrala v paru s Slovakinjo Moniko STANIKOVO. V prvem krogu sta s 6-1 7-5 premagali svojico Agata Jadwiga BIENKOWSKA (POL) / Kristina MRAZOVA (CZE), v drugem krogu pa sta s 3-6 4-6 izgubili s 1. nosilkama, dvojico Gabriela PANTUCKOVA (CZE) / Kristina SCHMIEDLOVA (SVK) .

Manca PISLAK je tudi ta teden nastopila s Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO s katero sta prejšnji teden osvojili turnir v Beljaku. Tokrat sta v prvem krogu s 7-5 6-1 premagali dvojico Alexandra GRINCHISHINA (KAZ) / Veronica MIROSHNICHENKO. V drugem krogu sta se tudi oni poslovili. Z rezultatom 7-6(3) 6-1 je bila boljša dvojica Aliona BOLSOVA ZADOINOV (ESP) / Kateryna SLIUSAR (UKR). TUKAJ.

Grawe Open 2013 - naši igralci in igralke v uvodnem krogu polovično uspešni

Ljubljana, 14.05.2013

V Mariboru se je s 1. krogom glavnih turnirjev nadaljeval mednarodni turnir TE do 14 in 16 let, Grawe Open 2013.

Tekme so se igrale na igriščih TK ŽTK in TK Branik, v drugi krog pa se je uvrstilo nekaj več kot polovica slovenskih igralk in igralcev, ki so nastopili v prvem krogu.

Skupaj je v obeh kategorijah pri dečkih in deklicah oz. fantih in dekletih v prvem krogu nastopilo 59 slovenskih igralk in igralcev. V drugi krog se jih je uvrstilo 33.

V konkurenci dečkov do 14 let so se z zmagami v drugi krog uvrstili Tim TEKAVEC, Filip Jeff PLANINŠEK in Nick CMAGER.V prvem krogu so bili prosti Jan VEHOVEC, Anže ARH in Matic PODLIPNIK.

Pri deklicah do 14 let so v prvem krogu zmagale Iva GABOR, Anja GAL, Kaja JUVAN, Urška VELEC, Sofia MARKOVIČ, Nika ZUPANČIČ, Nina KOLAR in Maruša PLANK. V prvem krogu so bile proste Veronika ERJAVEC, Kristina NOVAK, Lara PROSENJAK in Nika RADIŠIČ.

Pri fantih do 16 let so v prvem krogu zmage vknjižili Tino KOVAČIČ, Matej MUHIČ, Jakob Aljaž KAPLJA, Jure FRANK, Amadej GORUČAN, Filip Jakob ZUPANČIČ, Bor SCHWEIGER MUŽAR in Nejc SITAR.

Pri dekletih do 16 let so v prvem krogu zmagale Silvija PEROŠA, Kristina Tina GODEC, Evgenija BURGER, Moni POTRČ in Saša KLANEČEK. Prosti sta bili Zala DOVNIK in Nika KOZAR.

V prvem krogu je bila uspešna Nika ZAUPANČIČ (na fotografiji) TUKAJ.

V glavni turnir ITF 18 v Amstettnu skozi kvalifikacije samo Manca Pislak

Ljubljana, 13.05.2013

Manca PISLAK še naprej odlično igra na turnirju ITF 18 v Amstettnu. Turnir je drugega ranga, Manca pa je v kvalifikacijah zabeležila tri zmage in se uvrstila v glavni turnir.

Po vrsti je premagala Čehinji Sarloto CESNEKOVO 6-1 6-3 in 3. nosilko Petro MELOUNOVO s 6-3 3-6 7-6(5), v finalu kvalifikacij pa še Rusinjo Angeliko SHAPOVALOVO s 7-5 6-3.

V drugem krogu kvalifikacij so izpadli Anže LOVIŠČEK pri fantih ter Sara DJURDJEVIĆ, Hana MRAZ in Natalija ŠIPEK pri dekletih.

V glavnem turnirju bomo videli še Evo ZAGORAC. Nine POTOČNIK, ki je bila prijavljena, pa v žrebu glavnega turnirja ni. TUKAJ.

Grawe Open 2013 - začenjajo se glavni turnirji

Ljubljana, 13.05.2013

Na igriščih ŽTK Maribor so se končale kvalifikacije na letošnjih turnirjih TE do 14 in do 16 let, GRAWE Open 2013.

V konkurenci deklic do 14 let so se v glavni turnir uvrstile Katja HRKAČ, Anja TRBEŽNIK in Marija VIČIČ.

Pri dečkih je to uspelo samo Aleksu GRLJU, ki je v slovenskem obračunu premagal Allena PUHNERJA PUPAHERJA s 7-6(3) 7-5.

Pri fantih do 16 let so že v drugem krogu izpadli vsi slovenski igralci, medtem ko sta se pri deklicah v glavni turnir uvrstili Žanin HERIC in Larisa NIKIČ, katerima pa ni bilo odigrati nobenega srečanja.

Danes se v Mariboru začenjajo glavni turnirji v katerih bo nastopilo 192 igralcev in igral, zato bodo tekme potekale tudi na igriščih TK Branik. Dnevni spored se je začel ob 09.00 uri.

Pri deklicah do 14 let je 8. nosilka naša Veronika ERJAVEC (na fotografiji) TUKAJ.

Tomislav Ternar uspešen v prvem krogu F3 na Švedskem, uspešna vrnitev Polone Hercog v St. Gaudensu

Ljubljana, 13.05.2013

Na turnirju serije Futures (F3) v Bastadu še drugi teden nastopa Tomislav TERNAR. Na Futuresu F2 prejšnji teden je končal v četrtfinalu, tudi nastope ta teden pa je začel z zmago.

V prvem krogu je še drugič v dveh tednih, tokrat s 6-1 6-2, izločil 21. letnega domačina Christiana LINDELLA, 531. igralca lestvice ATP, ki je imel na turnirju status 8. nosilca.

Ta teden se na teniška igrišča po dolgotrajni pavzi zaradi poškodbe vrača Polona HERCOG.Za povratek je izbrala ITF turnir z nagradnim skladom 50.000 $+H v St. Gaudensu, kjer bo nastopila tudi Tadeja MAJERIČ.

Polona HERCOG je svoj prvi nastop že opravila. S 6-0 6-2 je premagala 22. letno Francozinjo Victorio LARRIERE, 234. igralko lestvice WTA, ki je nastopila s posebnim povabilom. Naslednjo tekmo bo Polona igrala v sredo.

Po današnji tekmi je na svojem facebook profilu zapisala "Po reees dolgi odsotnosti od tekmovanj, moram poudariti nekaj stvari…Res sem presrečna, da sem nazaj na igriščih in da zopet tekmujem! Vem, da bo trajalo še nekaj časa, da bo moja igra na ravni, ki je potrebna, vendar so občutki pozitivni in prepričana sem, da se bo kvaliteta dvigovala iz tekme v tekmo. Priznam, da sem bila precej nervozna danes, vendar je to glede na okoliščine normalno. :)Naslednji dvoboj igram v sredo. Torej imam jutri prost dan, kar me zelo veseli, saj še kako potrebujem dneve za kvaliteten trening." TUKAJ.

Tadeja Majerič do najvišje uvrstitve v karieri, znaten tudi skok mladinke Mance Pislak

Ljubljana, 13.05.2013

Najnovejše teniške lestvice so prinesele najvišjo uvrstitev v karieri Tadeji MAJERIČ. Po četrtfinalu v Johannesburgu se ta teden nahaja na 148. mestu lestvice WTA. Polona HERCOG je ta teden na 133. mestu, Petra RAMPRE na 234., Maša ZEC PEŠKIRIČ na 236., Dalila JAKUPOVIĆ pa 388. mestu, uvrstitve med najboljših 500. igralk pa s povratkom s 466. mestom zaključuje Nastja KOLAR.

Pri moških Grega ŽEMLJA ostaja na 51. mestu, Aljaž BEDENE se je povzpel za 5 mest in je na 81. mestu, Blaž KAVČIČ je izgubil 3 mesta in se nahaja na robu prve stoterice na 98. mestu.Med najboljšimi 500 igralci je še Blaž ROLA na 301. mestu.

Med mladinci ostaja najvišje Matic ŠPEC na 401. mestu, med 500 je še Maks TEKAVEC na 487. mestu. Pri dekletih je najvišje uvrščena Nina POTOČNIK na 124. mestu, na tretje mesto med slovenskimi igralkami pa se je zavihtela Manca PISLAK ki je pridobila kar 140 mest in se ta teden uvršča na 271. mesto na svetu. TUKAJ.

Dober začetek naših mladink in mladinca v Amstettnu

Ljubljana, 12.05.2013

Na mladinskem ITF turnirju do 18 let 2. ranga v avstrijskem Amstettnu so naši mladinci in mladinke dobro začeli kvalifikacijske nastope.

Pri fantih v kvalifikacijah nastopa Anže LOVIŠČEK in v prvem krogu je bil uspešen. S 6-3 6-1 je premagal domačina Jasona Petra PLATZERJA.

Pri dekletih imamo v kvalifikacijah 4 igralke in vse štiri so se uvrstile v drugi krog. Natalija ŠIPEK je bila prosta, Sara DJURDJEVIĆ je s 6-3 6-3 premagala Srbkinjo Natašo KOŠANIN, Manca PISLAK je bila s 6-1 6-3 boljša od Slovakinje Sarlote CESNEKOVE, Hana MRAZ pa je v uvodni tekmi s 6-1 6-0 premagala domačinko Evo NYIKOS.

V glavni turnir sta neposredno urščeni Nina POTOČNIK in letošnja državna prvakinja do 18 let Eva ZAGORAC.

Na ITF turnirju v italijanskem Santa Croceju, turnir je 1. ranga, je bil v glavnem turnirju prijavljen Maks TEKAVEC, ki pa ga v žrebu nato ni bilo. TUKAJ.

Blaž Kavčič poražen v drugem krogu Rima, Grega Žemlja zamudil priložnost za zmago in prav tako izpadel

Ljubljana, 12.05.2013

Po izjemni soboti v Rimu, ko smo doživeli tri slovenske zmage, se je nedelja začela s porazom Blaža KAVČIČA, nadaljevala pa s porazom Grega ŽEMLJE.

V drugem krogu kvalifikacij turnirja serije masters je bil Argentines Carlos BERLOCQ še tretjič zapored v medsebojnih dvobojih uspešnejši od Blaža KAVČIČA. Tokrat je slavil z rezultatom 6-1 7-5 po uri in 41. minutah igre.

Prvi niz je z dvema odvzemoma servisa gladko dobil BERLOCQ, ki je tudi v uvodni igri drugega niza odvzel začetni udarec Blažu. Ta je nato zaigral bolje in povedel s 4-2 in vlil nekaj upanja na zmago, a je servisno igro za vodstvo s 5-2 izgubil in Berlocq se je vrnil v igro ter v zaključku drugega niza ponovno prevladoval, saj je od izida 2-4 dobil pet iger, Blaž le eno in s tem drugi niz s 7-5.

Tako je tudi drugo leto zapored Blaž v Rimu izgubil z istim nasprotnikov, le da lani v prvem krogu glavnega turnirja, letos pa v kvalifikacijah. Kljub porazu Blaž še naprej ostaja član elitne stoterice.

Grega ŽEMLJA se ni uvrstil v tretji krog kvalifikacij, saj je moral priznati premoč Kazahstancu Andreyu GOLUBEVU.

Grega je izgubil z rezultatom 6-2 4-6 6-7(3). Srečanje je trajalo 2 uri. Po izenačenju na 1-1 je tretji niz bolje začel Grega, ki je v tretji igri Kazahstancu odvzel servis. V 10 igri je pri vodstvu 5-4 serviral za zmago, a začetni udarec izgubil in o zmagovalcu je odločala podaljšana igra. Oba igralca sta začela dobro do izida 3-3 držala svoj servis, nato pa je Grega izgubil začetni udarec in Golubev je povedel s 6-3 ter si tako priigral tri zaključne žogice za zmago. Izkoritil je prvo in Grego izločil iz rimskega turnirja. Na najnovejši ATP lestvici Grega Žemlja zaseda 51. mesto.

GOLUBEV je v tretjem nizu izvrstno serviral, saj je dobil kar 22 od zadetih 24 prvih servisov (91 %). Na koncu je bil boljši za vsega dve točki (93-91). TUKAJ.

Eva Zagorac in Rok Križaj poletna državna prvaka do 18 let, znani tudi DP v konkurenci dvojic

Ljubljana, 12.05.2013

V Mariboru se je končalo državno prvenstvo do 18 let.

Naslov državne prvakinje je pri dekletih osvojila Eva ZAGORAC (ŽtkMb), ki je v finalu s 7-5 6-3 premagala Tjašo JERŠE (Tc.Lj).

V konkurenci fantov je poletni državni prvak za leto 2013 Rok KRIŽAJ (MaxLj), ki je v finalu s 6-3 6-3 premagal domačega aduta Roka SITARJA.

V konkurenci dvojic sta pri dekletih državni prvakinji Pija BRGLEZ (Br-Mb) in Lara VOVK (Straž). V finalu sta s 7-6(3) 6-4 premagali Tjašo JERŠE (Tc-Lj) in Stanio RAKOČEVIĆ (Tc-Lj).

Pri fantih sta pokal za osvojen naslov državnih prvakov dvignila Aleš GERMIČ in Aljaž RADINSKI (ŽtkMb). V finalu sta bila s 7-5 6-3 boljša od Roka SITARJA (Žtk-Mb) in Domna GOSTINČARJA (Žtk-Mb) TUKAJ.

V Celju z obračuni v kategoriji do 11 let končan turnir 8 - 11

Ljubljana, 12.05.2013

V Celju je prejšnji konec tedna potekal turnir najmlajših tekmovalcev in tekmovalk. Turnir so zaradi težav z vremenom zaključili danes, ko je bilo odigrano finale pri deklicah do 10 let in odigrana turnirja pri deklicah in dečkih do 11 let. Na turnirju je bilo v vseh kategorijah prijavljenih okrog 100 otrok.

Končni zamgovalci so:

MINI tenis dečki: Luka PEČAR (Hoče)

MINI tenis deklice: Neža ULE (Talos)

MIDI tenis dečki: Max KLEP (Ltc)

MIDI tenis deklice: Petja DRAME (ŽtkMb)

TENIS do 10 let dečki: Luka FIRM (Domžale)

TENIS do 10 let deklice: Snježana Stjepanović (Celje)

TENIS do 11 let dečki: Luka VENGUST (Celje)

TENIS do 11 let deklice: Kaja C. KRANER (ŽtkMb)



Nekaj fotografij , ki nam jih je poslal organizator si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Anže Arh in Kristina Novak državna prvaka do 14 let

Ljubljana, 11.05.2013

V teniškem centru Otočec se končuje letošnje poletno državno prvenstvo v konkurenci do 14 let.

Popolno slavje pripada TK Triglav Kranj, saj imajo državnega prvaka tako pri dečkih kot pri deklicah

Poletni državni prvak v konkurenci dečkov je Anže ARH (Tr-Kr). V finalu je s 7-6(8) 6-3 premagal Matica PODLIPNIKA (Br-Mb).

Za popolno presenečenje pa sta v konkurenci deklic poskrbeli finalistki Kristina NOVAK (Tr-Kr) in Kaja JUVAN (Šplus). Obe finalistki sta bili namreč med nepostavljenimi igralkami. Državna prvakinja je po zmagi s 6-2 2-6 6-1 postala Kristina NOVAK, ki je po krajšem zatišju na letošnjem prvenstvu ponovno prišla v ospredje, trenutno pa je 12. mestu lestvice TZS. Veliko bolj presenetljiva pa je finalna uvrstitev Kaje JUVAN, ki je sicer 11. igralka lestvice TZS, a v nižjih kategoriji ni tako zelo izstopala kot Kristina NOVAK.

V konkurenci dvojic sta pri deklicah državni prvakinji Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ, ki sta bili v finalu s 6-4 6-3 boljši od Lian BENEDEJČIČ in Anje GAL.

Pri dečkih sta naslov državnih prvakov osvojila Žan DIEMAT GORENEC in Luka MIKLAVČIČ. V finalu sta s 6-4 6-2 premagala dvojico Matic PODLIPNIK in Jan VEHOVEC.

Foto: organizator TUKAJ.

V Mariboru sta se začela turnirja TE do 14 in 16 let, Grawe Open 2013

Ljubljana, 11.05.2013

V Mariboru sta se v organizaciji ŽTK Maribor začela najmasovnejša mladinska turnirja pri nas, Tennis Europe do 14 in 16 let, GRAWE Open 2013.

Oba turnirja sta 2. kategorije, prijavljenih pa je kar 325 igralk in igralcev.

V kvalifikacijah v kategoriji do 14 let nastopa 15 dečkov in 20 deklic iz Slovenije, v kategoriji do 16 let pa nastopa 20 naših fantov in 2 dekleti.

Uvodna srečanja so slovenske vrste zelo razredčila. Pri dečkih do 14 let ostajajo v konkurenci trije igralci, Allen PUHNER PUPAHER, Aleks GRLJ in Mark PORENTA.

Pri dečkih do 16 let se v zaključne boje za nastop v glavnem turnirju ni uspelo uvrstiti nobenemu Slovencu.

Pri deklicah do 14 let bodo v zadnjem krogu kvalifikacij nastopile Leeloo OBRUL, Lara JAMŠEK, Maša PERICA, Katja HRKAČ, Katarina ČEPON, Ema HORVAT, Anja TRBEŽNIK in Marija VIČIČ.

Pri deklicah do 16 let sta se v glavni turnir že uvrstili Larisa NIKIČ in Žanin HERIC.

Sicer pa bomo v glavnem turnirju bomo videli večino naših najboljših igralcev in igralk v tej kategoriji. V obeh kategorijah je neposredno v glavni turnir, brez vabil, že uvrščenih 47 Slovencev in Slovenk.

Dve zmagi je v kvalifikacijah dosegel Allen PUHNER PUPAHER (na fotografiji). TUKAJ.

Mike Urbanija poražen v drugem krogu kvalifikacij F3 v Bastadu

Ljubljana, 11.05.2013

Po dobren nastopu na švedskem F2, tam še en teden ostajata Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR, ki bosta nastopila na F3.

Tomislav TERNAR je že uvrščen v glavni turnir, Mike URBANIJA pa se je tja poskušal prebiti skozi kvalifikacije v katerih je bil 1. nosilec.

Začel je dobro in v prvem krogu s 6-2 7-5 premagal domačina Christofferja SOLBERGA.

V drugem krogu pa ni šlo. Mike je izgubil srečanje s še enim domačinom, 18. letnim Gustavom HANSONNOM, ki mladinsko kariero končuje na 103. mestu mladinske svetovne lestvice. Mladi Šved je bil boljši z rezultatom 7-5 6-4.

V glavnem turnirju bo tako nastopil samo Tomislav TERNAR. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Grega Žemlja v drugi krog kvalifikacij na mastersu v Rimu

Ljubljana, 11.05.2013

Najboljši teniški igralci se iz Madrida selijo v Rim. Tam bo naslednji ATP turnir serije Masters na katerem nastopata tudi Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA. Oba si morata nastop v glavnem turnirju priigrati skozi kvalifikacije.

Z zmago je današnje nastope začel Blaž KAVČIČ. Blaž je 14. nosilec, njegov nasprotnik v prvem krogu pa je bil 24. letni Francoz Adrian MANNARINO, trenutno 109. igralec lestvice ATP.

Prvi niz je dobil Francoz s 6-2, Blaž pa je z enakim izidom dobil drugega, tudi odločilni tretji je pripadel Blažu, ki se je tako uvrstil v drugi krog kvalifikacij.

Današnje slovenske nastope v Rimu pa je na najboljši možni način zaokrožil Grega ŽEMLJA. Grega je 3. nosilec kvalifikacij, njegov prvi nasprotnik pa je bil 29. letni Rus Igor ANDREEV, trenutno 276. igralec lestvice ATP (najvišje je bil v karieri na 18. mestu leta 2008).

Grega je v uri in pol zmagal z rezultatom 6-4 6-4.

V nedeljo bosta oba naša igralca nastopila v drugem krogu kvalifikacij.

Blaž KAVČIČ je začel srečanje s 30. letnim Argentincem Carlosom BERLOCQOM, 63. igralcem sveta, s katerim pa nima najboljših izkušenj. Doslej sta se pomerila dvakrat in obakrat je slavil Argentinec. Nazadnje lani prav na turnirju v Rimu.

Tudi tokrat ni začel najbolje, saj je Carlos BERLOCQ prvi niz dobil s 6-1.

Grega ŽEMLJA bo nastopil v tretjem srečanju dnevnega programa , okrog 13.30 ure. Njegov nasprotnik v drugem krogu bo 197. igralec lestvice ATP, 25. letni Kazahstanec, Andrey GOLUBEV. TUKAJ.

Aljaž Bedene zmagovalec ATP Challengerja v Rimu

Ljubljana, 11.05.2013

Aljaž BEDENE je zmagovalec ATP Challengerja (30.000 € + H) v Rimu.

V finalu se je meril z izkušenim Italijanom, 31. letnim Filippom VOLANDRIJEM, trenutno 117., pred šestimi leti pa že 25. igralcem sveta.

To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje in tudi tega je dobil Aljaž. Končni izid je bil 6-4 6-2 v korist Aljaža po uri in dvajsetih minutah srečanja.

To je bila šesta Aljaževa zmaga na turnirjih serije ATP Challenger. Čestitamo !

Zmaga mu je ponovno prinesla napredovanje na lestvici ATP, saj se ta teden nahaja na 81. mestu.

Ob zmagi pa je Aljaža doletelo tudi neprijetno presenečenje, saj so ga dan pred finalnim srečanjem okradli ter mu odnesli večino teniške opreme in dokumente. Kljub temu je imel ob kraji teniške opreme in dokumentov tudi nekaj sreče.

Po polfinalni zmagi se je namreč odpravil na tek po okolici teniškega stadiona v Rimu, ko se je vrnil, pa je ugotovil, da je ostal brez vsega. Sreča je bila, da je pred tekom tri loparje odnesel na napenjanje, tako da je z njimi lahko odigral finale, hkrati pa se je na tek podal kar v teniških copatih.

Vir:STA

Foto.G.K. TUKAJ.

Na Otočcu polfinalni obračuni na DP do 14 let, v dvojicah znana državna prvaka in državni prvakinji

Ljubljana, 10.05.2013

Kljub težavam z vremenom se na Otočcu nadaljuje državno prvenstvo do 14 let.

Prvi finalist pri dečkih je Matic PODLIPNIK (Br-Mb), za mesto drugega finalista se borita Anže ARH (Tr-Kr) in Jan VEHOVEC (Proten).

Pri deklicah se bodo za finale borile Kristina NOVAK in Anja GAL ter Lara PROSENJAK in Kaja JUVAN.

V konkurenci dvojic .

V konkurenci dvojic sta pri deklicah državni prvakinji Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ, ki sta bili v finalu s 6-4 6-3 boljši od Lian BENEDEJČIČ in Anje GAL.

Pri dečkih sta naslov državnih prvakov osvojila Žan DIEMAT GORENEC in Luka MIKLAVČIČ. V finalu sta s 6-4 6-2 premagala dvojico Matic PODLIPNIK in Jan VEHOVEC. TUKAJ.

Rok Sitar, Rok Križaj, Eva Zagorac in Tjaša Jerše finalisti DP 18 v Mariboru, na Otočcu presenetili Kristina Novak in Kaja Juvan

Ljubljana, 10.05.2013

V Mariboru so znani finalisti in finalistke letošnjega poletnega državnega prvenstva do 18 let.

Pri fantih se bosta za naslov državnega prvaka borila Rok SITAR (ŽtkMb-1) in Rok KRIŽAJ (MaxLj-3).

Rok SITAR je v polfinalu gladko, s 6-1 6-2 odpravil Maksa TEKAVCA (MaxLj-5), Rok KRIŽAJ pa je prav tako gladko, s 6-1 6-3 izločil Aljaža RADINSKEGA (ŽtkMb-2).

Pri dekletih sta finalistki Eva ZAGORAC (ŽtkMb-1) in Tjaša JERŠE (TcLj-4).

Eva ZAGORAC je bila v polfinalu s 6-2 6-7(4) 6-1 boljša od Lare VOVK (Straž-3), Tjaša JERŠE pa je s 6-4 76(4) odpravila Niko KOZAR (TrKr-8).

Na DP do 14 let v TC Otočec sta pri deklicah konkurenco presenetili nepostavljeni Kristina NOVAK (Tr-Kr) in Kaja JUVAN (Šplus).

Kristina NOVAK je v četrtfinalu s 6-1 6-2 nadigrala Veroniko ERJAVEC (Ltc-1), Kaja JUVAN pa je po Lian BENEDEJČIČ izločila še domači up Niko ZUPANČIČ (Otočec-5). V polfinale sta se uvrstili še Anja GAL (ŽtkMb-3) in Lara PROSENJAK (ŽtkMb-4).

Pri dečkih so polfinalisti Anže ARH (TrKr-1), Jan VEHOVEC (Proten-4), nepostavljeni Mark MESARIČ (AsLit) in Matic PODLIPNIK (BrMb-5). TUKAJ.

Predsednik TZS veteranski organizaciji predal opremo za reprezentančne nastope

Ljubljana, 10.05.2013

Predsednik TZS g. Marko UMBERGER je v sredo veteranski reprezentanci Slovenije predal opremo Babolat, v kateri bodo v bodoče nastopali reprezentantje in reprezentantke Slovenije na uradnih tekmovanjih in mednarodnih srečanjih.

Opremo sta v imenu veteranov prevzela g. Sašo SVOLJŠAK in ga. Eva GRM. TUKAJ.

Tomislav Ternar in Mike Urbanija osvojila turnir dvojic na Futuresu v Bastadu

Ljubljana, 10.05.2013

Na Futuresu v Bastadu (10.000 $) sta odlično nastopila Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA. Mike URBANIJA je z nastopi končal v svojem prvem polfinalu v karieri, potem ko je izgubil z Italijanom Robertom MARCORO. Ta je bil boljši z rezultatom 6-2 6-1.

Mike URBANIJA je sicer pred tem v četrtfinalu s 6-4 6-1 izločil Tomislava TERNARJA.

Sicer pa je v dosedanjem poteku turnirja Mike URBANIJA nanizal štiri zmage, saj je moral nastopiti v kvalifikacijah, kjer pa je z obema nasprotnikoma gladko opravil. V glavnem turnirju je nato zmagal še dvakrat. Najprej je s 7-6(4) 3-6 6-3 premagal domačina Isaka ARVIDSSONA, nato pa s 6-4 3-6 7-5 osmega nosilca, Belgijca Alexandra FOLIEA.

V konkurenci dvojic pa sta se naša igralca zmagala.

V finalu sta s 4-6 7-5 [10-8] premagala Finca Timoa NIEMINENA (gledali smo ga na obračuna ekip za Davisov pokal v Ljubljani) in Poljaka Grzegorza PANFILA

Na ITF turnirju v Raleighu v ZDA (25.000 $) je Petri RAMPRE po odličnih predstavah prejšnji teden tokrat spodrsnilo na prvi stopnički. V uvodnem srečanju je bila s 6-3 6-3 boljša domačinka, 17. letna Chalena SCHOLL.

Še drugič zapored pa je v uvodnem nastopu izgubila Katarina SREBOTNIK. Tokrat sta z Nadio PETROVO igrali na WTA turnirju v Madridu, kjer sta bili drugi nosilki, a sta ju že v uvodem nastopu presenetili Slovakinja Janette HUSAROVA in Nemka Sabine LISICKI. Ti sta slavili z rezultatom 7-5 5-7 [10-6].

V drugem krogu Futuresa v Atenah je izgubil Tom KOČEVAR DEŠMAN. Z rezultatom 6-3 6-1 ga je iz nadaljnjega tekmovanja izločil Kanadčan Filip PELIWO. TUKAJ.

Na DP do 18 let Nika Kozar presenetila Pijo Brglez, na DP do 14 let Kaja Juvan izločila Lian Benedejčič

Ljubljana, 09.05.2013

Državno prvenstvo do 18 let ni postreglo s presenetljivimi izidi, saj so polfinalisti igralci in igralke iz vrha lestvice TZS v tej kategoriji.

Polfinalna para pri fantih sta Rok SITAR (ŽtkMb-1) in Maks TEKAVEC (MaxLj-5) ter Rok KRIŽAJ (MaxLj-3) in Aljaž RADINSKI (ŽtkMb-2). V konkurenci dvojic se bodo za naslov državnega prvaka borili Rok SITAR in Domen GOSTINČAR ter Aleš GERMIČ in Aljaž RADINSKI.

Pri dekletih sta polfinalna para Eva ZAGORAC (ŽtkMb-1) in Lara VOVK (Straž-3) ter Tjaša JERŠE ( TcLj-4) in Nika KOZAR (TrKr-8). Kot presenečenje lahko označimo izpad 2. nosilke Pije BRGLEZ od katere je bila s 7-6(6) 2-6 6-2 boljša Nika KOZAR.

V konkurenci dvojic se bodo v finalu pomerile Lara VOVK in Pija BRGLEZ ter Tjaša JERŠE in Stania RAKOČEVIĆ.



Na DP do 14 let na Otočcu so dečki odigrali srečanja drugega kroga. Izpadla sta dva nosilca. Mark PORENTA je s 4-6 7-6(3) 6-2 izločil Žana GORENEC DIEMAT, Mark MESARIČ pa je bil s 4-6 6-4 7-5 boljši od Luke MIKLAVČIČA.

Pri deklicah je v drugem krogu Kristina NOVAK s 4-6 6-1 6-4 premagala 8. nosilko Niko RADIŠIČ, Stefany GRLJ je bila s 6-2 6-3 boljša od 7. postavljene Maruše PLANK, Kaja JUVAN pa je z 2-6 6-2 7-5 presenetila 2. nosilko Lian BENEDEJČIČ. TUKAJ.

Nina Potočnik izgubila v polfinalu Beljaka, Manca Pislak osvojila turnir dvojic, Sven Lah in Amadej Goručan zmagovalca turnirja dvojic v Zenici

Ljubljana, 09.05.2013

Na ITF turnirju 2. ranga v Beljaku je Nina POTOČNIK izgubila v polfinalu. Z 0-6 6-0 6-2 jo je izločila vrstnica iz Madžarske Bianka BEKEFI, 148. igralka mladinske svetovne lestvice. V četrtfinalu je izpadla Manca PISLAK. Tudi njo je premagala madžarska vrstnica Anna BONDAR, 181. igralka lestvice ITF, ki je bila boljša s 6-3 6-1.

Lep uspeh pa je Manca PISLAK dosegla v konkurenci dvojic, saj sta v paru s Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO osvojili turnir.V polfinalu sta s 6-3 6-2 premagali Čehinjo Simono HEINOVO in Rusinjo Anastasyo KOMARDINO, v finalu pa sta bili s 6-3 6-4 boljši od Kazahstanke Alexandre GRINCHISHINEin Rusinje Veronice MIROSHNICHENKOVE.

Na turnirju TE do 16 let v Zenici, turnir je tretjega ranga, je v četrtfinalu izgubil Amadej GORUČAN. S 6-4 6-0 ga je premagal 2. nosilec, Madžar Barnabas KONCZ.

So pa v finalu dvojic nastopili trije Slovenci.

Amadej GORUČAN in Sven LAH, ki sta združila moči sta v finalu s 6-3 6-1 premagala Jerneja ZAPLOTNIK>, in njegovega ruskega partnerja Andreya CHEPELEVA. TUKAJ.

Aljaž Bedene v polfinalu Challengerja v Rimu, poraz Tadeje Majerič v Johannesburgu

Ljubljana, 09.05.2013

Aljaž BEDENE je v Rimu nastopil v četrtfinalu ATP Challengerja in slavil s 62 76(3). (30.000 € + H). Njegov četrtfinalni nasprotnik je bil 24. letni levičar iz Francije Adrian MANNARINO, trenutno 109. igralec lestvice ATP, ki pa je bil leta 2011 že na 49. mestu.

Aljaž je zanesljivo dobil prvi niz, v drugem pa po vodstvu z breakom s 4-2 Francozu, po izgubi svojega začetnega udarca, ponudil še eno priložnost. Francoz je povedel s 6-5, a je Aljaž zanesljivo dobil 12 igro na svoj servis, v podaljšani igri pa MANNARINU ni dal možnosti za presenečenje

Njegov polfinalni nasprotnik je 22. letni levoroki Argentinec Federico DELBONIS, trenutno 112. igralec lestvice ATP. Srečanje bo na sporedu okrog 14.30 ure.

Na ženskem ITF turnirju v Johannesburgu (50.000 $ + H) je Tadeja MAJERIČ obstala v četrtfinalu. Tu jo je ustavila 25. letna Srbkinja Teodora MIRČIĆ, 361. igralka lestvice WTA, ki je zmagala z rezultatom 5-7 6-1 7-5. TUKAJ.

Širši seznam kandidatov za nastop na OFEM Utrecht 2013

Ljubljana, 09.05.2013

Kaptena koordinatorja mladinskih selekcij sta objavila širši seznam kandidatov za nastop na letošnjih olimpijskih igrah mladih v Utrechtu.

POMEMBNO: Registracijo si morajo urediti vsi kandidati in kandidatke iz širšega seznama, čeprav se bodo iger udeležili samo 2 fanta in 2 dekleti.

Seznam kandidatov in ostale podrobnosti ter navodila za registracijo najdete TUKAJ.

Aljaž Bedene po predaji Rochusa v četrtfinalu Rima, Tadeja Majerič v četrtfinalu Johannesburga, poraz Blaža Kavčiča

Ljubljana, 08.05.2013

Na ATP Challengerju v Rimu je danes v drugem krogu nastopil samo Blaž KAVČIČ.

Aljažu BEDENETU za uvrstitev v četrtfinale ni bilo potrebno garati, saj mu je 32. letni Belgijec Olivier ROCHUS, trenutno 140. igralec lestvice ATP, srečanje predal.

Blaž KAVČIČ, se je meril z 28. letnim Romunom Adrianom UNGURJEM, trenutno 100. igralcem sveta. Romun je bil uspešnejši predvsem pri začetnem udarcu, kar mu je na koncu prineslo zanesljivo zmago z rezultatom 6-3 6-2.

Srečanje je trajalo uro in pol, Blaž pa je poleg 7. dvojnih napak osvojil samo 8 od 28. začetnih udarcev z drugim servisom (28 %), kar je tehtnico nagnilo v korist Romuna.

Na ITF turnirju v Johannesburgu (50.000 $) se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 6-3 premagala Poljakinjo Justyno JEGIOLKO. TUKAJ.

V Mariboru na DP 18 znani četrtfinalisti, na Otočcu končujejo s kvalifikacijami

Ljubljana, 07.05.2013

V Mariboru in na Otočcu se nadaljuje letošnje poletno državno prvenstvo do 14 oz. do 18 let. Vreme se je uneslo in danes v Mariboru igralci in igralke že igrajo srečanja glavnega turnirja.

V Mariboru so pri fantih že znani vsi četrtfinalisti, od nepostavljenih igralcev pa sta se med najboljšimi osmimi znašla Nik KRAPEŽ in Jakob Filip ZUPANČIČ.

Pri dekletih so se je v četrtfinale uvrstilo sedem nosilk ter nepostavljena Zala DOVNIK, ki je s 5-7 6-3 6-3 izločila 5. nosilko Laro GLAVIČ.

Na Otočcu so na DP do 14 let spravili pod streho kvalifikacije in prvi krog glavnega turnirja dečkov, ki pa ni prinesel presenetljivih izidov. TUKAJ.

Nina Potočnik in Manca Pislak v četrtfinalu v Beljaku, Amadej Goručan četrtfinalist v Zenici

Ljubljana, 07.05.2013

Na močnem mladinskem turnirju ITF do 18 let, turnir je 2. ranga, sta se obe naši igralki v glavnem turnirju uvrstili v četrtfinale.

Nina POTOČNIK, ki je na turnirju 6. nosilka je v prvem krogu s 7-5 6-2 premagala Madžarko Luco FABIAN, v drugem krogu pa je bila s 7-5 6-3 boljša še od Romunke Jaqueline Adina CRISTIAN. Manca PISLAK, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij je bila v uvodnem srečanju s 6-0 6-4 boljša od 8. nosilke, 156. igralke sveta, Avstrijke Karoline KURZ, v drugem krogu pa je s 6-3 6-2 premagala Hrvatico Lano SLAVICO.

Na turnirju TE do 16 let v Zenici sta z zmago začela nastope v glavnem turnirju Jernej ZAPLOTNIK in Amadej GORUČAN.

Jernej ZAPLOTNIK je s 62 64 premagal Andreja GRUBIŠIĆA (BiH), Amadej GORUČAN je bil s 6-0 6-3 boljši od 5. nosilca, domačina Andreja JOKIĆA.

V prvem krogu je izgubil Sven LAH.

V drugem krogu je Amadej GORUČAN zmagal tudi drugič. S 6-3 7-5 je premagal domačega kvalifikanta Frana TONEJCA in se uvrstil v četrtfinale.

V drugem krogu je izgubil Jernej ZAPLOTNIK. S 7-6(3) 6-1 ga je premagal domačin Filip POLIĆ. TUKAJ.

Blaž Kavčič ubranil štiri meč žoge in napredoval v drugi krog, zmagali tudi Aljaž Bedene, Tadeja Majerič in Tom K. Dešman

Ljubljana, 07.05.2013

Blaž KAVČIČ in Aljaž BEDENE ta teden nastopata na ATP Challengerju v Rimu z nagradnim skladom 30.000 € + H. Aljaž BEDENE je na turnirju 2. , Blaž KAVČIČ pa 3. nosilec. Če bosta v prvih krogih uspešna se bosta med sabo pomerila v polfinalu. Za uvod sta oba dobila za nasprotnika igralca, ki bosta nastopila s posebnim povabilom.

Aljaž BEDENE je v prvem krogu igral z Argentincem, 27.letnim Eduardom SCHWANKOM, 268. igralcem lestvice ATP in zmagal z rezultatom 61 64. Srečanje je trajalo uro in 13 minut.

Aljaž bo v drugem krogu igral z 32. letnim Belgijcem Olivierjem ROCHUSOM, trenutno 140. igralcem lestvice ATP. Srečanje bo na igrišču št. 3 na sporedu kot 3. v dnevnem programu.

Blaž KAVČIČ se je meril z domačinom, 23. letnim Matteom TREVISANOM, 675. igralcem lestvice ATP. Pri niz je dobil Blaž s 6-4, potem ko je v sedmi igri odvzel servis nasprotniku, v drugem nizu pa je izgubil svoj uvodni začetni udarec, v nadaljevanju pa še enega pri 2-5 in niz izgubil z 2-6. Izjemno napet je bil odločilen treji niz. Blaž je zaostajal z 2 - 5, pri izidu 4-5 pa je serviral za obstanek v igri. Deseta igra je trajala več kot 10 minut, TREVISAN pa si je priigral kar štiri meč žoge, a nobene ni uspel izkoristiti. Blaž je izkoristil tretjo žogo za izenačenje in izid poravnal. O zmagovalcu je odločala podaljašana igra. Tudi tu je Blaž zaostajal z 1-4 in 3-5, a je do konca ostal zbran in z izjemno borbenostjo je niz odločil v svojo korist z zmago v tie- breaku s 7-5. Srečanje se je po dveh urah in 52. minutah končalo z izidom 6-4 2-6 76(5) v korist KAVČIČA.

V drugem krogu bo Blaž igral z 28. letnim Romunom Adrianom UNGURJEM, trenutno 100. igralcem sveta. Srečanje bo na sporedu kot drugo v dnevnem programu na igrišču št. 3 okrog 13.30 ure.

V Johannesburgu na ITF turnirju (50.000 $) nastopa Tadeja MAJERIČ. Na turnirju je 3. nosilka, v prvem krogu pa je igrala z domačinko Lynn KIRO. Tadeja je bila prepričljivo boljša in je slavila z rezultatom 6-2 6-0.

Na turnirju serije Futures v Grčiji, tokrat v Atenah, je v prvem krogu uspešno nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. Premagal je Avstralca Seana CARSONA s 75 61. TUKAJ.

S kvalifkacijami sta se začeli DP do 18 in do 14 let

Ljubljana, 07.05.2013

S kvalifikacijskimi obračuni sta se na Otočcu in v Mariboru začeli letošnji poletni državni prvenstvi do 14 oz. do 18 let.

V Mariboru igralce in igralke do 18 let gosti ŽTK. Pri fantih je prijavljenih 63 igralcev na čelu s 1. igralcem do 18 let Rokom SITARJEM. Nastopila bo tudi večina ostalih najboljših igralcev in igralk v tej kategoriji.

Pri dekletih je prijavljenih 36 igralk. Tudi pri dekletih bo nastopila št. 1 na lestvici do 18 let Eva ZAGORAC.V Mariboru so s kvalifikacijami že končali in v torek se začenja glavni turnir.

Teniški center Otočec pa je ta teden "dom" najboljših igralcev in igralk do 14 let.

Pri deklicah je prijavljenih 85 igralk s prav vsemi najboljšimi. Mesto prve nosilke pripada Veroniki ERJAVEC.

Pri dečkih je prijavljenih kar 98 igralcev. Tudi pri dečkih bodo nastopili vsi najboljši, mesto prvega nosilca pa pripada Anžetu ARHU.

Na Otočcu je spored prvega dne kvalifikacij krojilo vreme, tako da so dečki uspeli odigrati šele prvi krog.

TUKAJ.

Fin NLB Koper Open do 14 let - zmagovalci Nick Cmager, Lara Prosenjak, Žan Luka Konjar in Katja Šketa

Ljubljana, 07.05.2013

V Kopru se je s finalnimi obračuni končal FIN turnir do 14 let. Pri dečkih je slavil 1. nosilec Nick CMAGER (ŽtkMb), ki je s 46 64 60 premagal Luko MIKLAVČIČA (Idrija).

V B turnirju dečkov je zmagal Žan Luka KONJAR (Šplus), ki je v finalu s 61 62 premagal Aleša K. MAUSSER (Tr-Kr).

Pri deklicah je slavila Lara PROSENJAK (ŽtkMb). V finalu je s 64 75 premagala Niko ZUPANČIČ (Otočec). V B turnirju deklic je že včeraju slavila Katja ŠKETA (Tc-Lj), ki je bila s 62 64 boljša od Nine MAVER (TK Maja).

Foto: A. Živin

Nekaj fotografij iz turnirja najdete v fotogaleriji TUKAJ.

Petra Rampre osvojila turnir v Indian Harbour Beachu, Tadeja Majerič najboljša v Caracasu

Ljubljana, 05.05.2013

Na ITF turnirju v Indian Harbour Beachu na Floridi (50.000 $) se je Petra RAMPRE vpisala med zmagovalke.

Potem, ko je v polfinalu s 6-3 0-6 6-0 premagala 16. letno Švicarko Belindo BENCIC, ki se nahaja na 432. mestu lestvice WTA, trenutno pa je tudi 5. mladinka svetovne mladinske teniške lestvice, je v današnjem finalu gladko opravila še s 26. letno Bolgarko Dio EVTIMOVO, 255. igralko lestvice WTA. Petra je bila prepričljivo boljša saj je slavila z izidom 6-0 6-1.

Tadeja MAJERIČ pa je zmagovalka ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v Caracasu, Venezuela. V finalu je z 16 63 75 premagala 20. letno Venezuelko Adriano PEREZ, 256. igralko lestvice WTA.

Za Tadejo MAJERIČ je to 6. osvojen turnir serije ITF, drugi letos. Z zmago bo še utrdila mesto druge slovenske igralke ta čas na svetovni teniški lestvici.

Čestitke obema ! TUKAJ.

Manca Pislak v glavni turnir v Beljaku

Ljubljana, 04.05.2013

Mladinci in mladinke nastopajo na močnih mladinskih ITF turnirjih do 18 let, 2. ranga, v Beljaku in Pratu.

V italijanskem Pratu sta v glavnem turnirju prijavljena Maks TEKAVEC in Dorian Tomaž JANEŽIČ.

Številčnejša pa je bila slovenska zasedba v Beljaku, a bosta tudi tu v glavnem turnirju samo dve Slovenki. V kvalifikacijah turnirja fantov je nastopil Domen GOSTINČAR in izgubil v drugem krogu. Bolje je šlo dekletom pri katerih so se v zadnji krog kvalifikacij uvrstile Hana MRAZ, Manca PISLAK in Natalija ŠIPEK, v drugem krogu je izgubila Sara DJURDJEVIĆ.

V današnjih finalnih kvalifikacijskih obračunih pa je uspelo samo Manci PISLAK. Ta je bila s 6-0 6-0 boljša od 3. nosilke, Kazahstanke Anastasiye YEPISHEVE . Izgubili sta Hana MRAZ, s 6-1 6-2 jo je premagala 2. nosilka kvalifikacij, Slovakinja Katarina STRESNAKOVA in Natalija ŠIPEK, ki je s 3-6 2-6 izgubila s 5. nosilko kvalifikacij, Slovakinjo Jano JABLONOVSKO.

V glavnem turnirju bosta tako nastopili Nina POTOČNIK, ki bo kot 6. nosilka igrala z Madžarko Luco FABIAN in Manca PISLAK, ki se bo pomerila z 8. nosilko Avstrijko Karoline KURZ(na fotografiji). TUKAJ.

Tadeja Majerič v finalu Caracasa, Petra Rampre v polfinalu ITF turnirja v ZDA, Tom K. Dešman poražen v Grčiji

Ljubljana, 03.05.2013

Tadeja MAJERIČopravičuje vlogo prve nosilke na ITF turnirju (25.000 $) v Caracasu, v Venezueli. V polfinalu je s 7-5 6-1 premagala 20. letno Argentinko Catalino PELLA, 356. igralko lestvice WTA. V finalu bo igrala s 3. nosilko, 20. letno domačinko Adriano PEREZ, 256. igralko sveta.

Petra RAMPRE še naprej odlično igra na ITF turnirju v Indian Harbour Beachu (50.000 $) na Floridi. V četrtfinalu je z 0-6 6-4 6-1 premagala 19. letno Belorusinjo Ilono KREMEN, 241. igralko lestvice WTA. Za Petro je to letos daleč najboljši rezultat, s katerim bo ponovno zakorakala proti najboljši dvestoterici teniških igralk.

Odlično je ta teden v Heraklionu, kjer je dobro nastopal tudi že v preteklosti, igral Tom KOČEVAR DEŠMAN. Tudi v četrtfinalnem dvoboju ni bil daleč od zmage, a je tesno, v treh nizih, izgubil z domačinom 31. letnim Alexandrosom JAKUPOVICEM. Ta je slavil s 7-6(5) 3-6 7-6(3).

TUKAJ.

Polona Hercog vrnitev na teniška igrišča preložila še za en teden

Ljubljana, 03.05.2013

Naša najvišje uvrščena teniška igralka na ženski svetovni teniški lestvici Polona HERCOG, trenutno se nahaja na 129. mestu, je danes sporočila, da vrnitev na teniška igrišča odlaga še za en teden.

Kot je danes zapisala v sporočilu za javnost so po dobrih dveh tednih teniških treningov, ki jih je opravila v Zadru, v Poloninem taboru optimistični, a kljub temu previdni. Poškodba tetive v desnem zapestju ni bila nedolžna. Polona pri posameznih udarcih se vedno čuti rahlo bolečino, ki pa naj bi bila pri tovrstnih poškodbah, ko zapestje dlje časa miruje normalna.

»Treningi so potekali normalno in po programu. Deloma so bili začrtani tudi po priporočilih zdravnika, ki je nadziral potek zdravljenja poškodovane tetive. Pri posameznih udarcih se bolečina v zapestju še pojavi, kar pa je bilo pričakovano. Iz previdnosti smo datum vrnitve na turnirje prestavili za en teden. To pomeni, da bom v naslednjih dneh namesto odhoda v Trnavo, opravila se nekaj močnih treningov s poudarkom na »sparingu«. Tega v teh prvih dveh tednih še nisem smela. To bo pravi kazalnik kako sem pripravljena, predvsem pa, kako se bo odzvalo zapestje. Pred začetkom kvalifikacij GS v Parizu, bi vsekakor rada odigrala še en turnir. Najverjetneje ITF v Franciji – Saint Gaudens,« je še sporočila Polona. TUKAJ.

Tadeja Majerič, Petra Rampre in Tom K. Dešman še naprej zmagujejo

Ljubljana, 03.05.2013

Dobro se držijo ta teden naši predstavniki na turnirjih nižjega ranga.

Na ITF turnirju v Caracasu (25.000 $) se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je bila s 61 64 boljša od Cecilie COSTA MELGAR iz Čila.

Tudi Petra RAMPRE je v zadnjem času našla formo. Po številnih porazih v uvodnih krogih se je tokrat uvrstila v četrtfinale ITF turnirja v ZDA (50.000 $). V drugem krogu je z 1-6 6-2 7-6(0) premagala 6. nosilko Lauro POUS-TIO.

Še četrtič, tudi tokrat gladko, pa je na turnirju serije Futures v Heraklionu (10.000 $) zmagal Tom KOČEVAR DEŠMAN. S 63 61 je premagal Francoza Tristana LAMASINA in se prvič letos, sicer pa tretjič v karieri, uvrstil v četrtfinale.

TUKAJ.

Lian Benedejčič nastopila v Rimu

Ljubljana, 02.05.2013

V Rimu poteka turnir TE prve kategorije za dečke in deklice do 14 let, imenovan Stanley Cup. Nastopa tudi Lian BENEDEJČIČ, članica TK Koper, ki je v prvem kolu glavnega turnirja izgubila proti Francesci mariji Pannarale (ITA) S 46 06. V konkurenci dvojic je nastopila z Ano Biškič (Hrv) in bila prav tako neuspešna.

V tolažilnem turnirju je nato premagala Susanno Giovanardi (ITA) z 14 41 42, v četrtfinalu pa je izgubila z Rusinjo Ekaterino Kazionovo, 11. igralko lestvice TE do 14 let, ki je bila boljša s 4-2 4-2. Lian je prejela tudi nove točke za lestvico TE. TUKAJ.

Grega Žemlja tokrat ni bil kos Janku Tipsareviću, Aljaž Bedene izgubil četrtfinale dvojic v Ostravi

Ljubljana, 02.05.2013

Na ATP turnirju serije 250 v Muenchnu je danes v drugem krogu nastopil Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik je bil 1. nosilec, 10. igralec lestvice ATP, Janko TIPSAREVIĆ.

Grega in Janko sta se doslej pomerila dvakrat, vsak pa je enkrat zmagal. Tokrat sta prvič igrala na pesku in prvo srečanje na rdeči peščeni podlagi je dobil Janko TIPSAREVIĆ. Zmagal je z rezultatom 64 62, po nekaj manj kot uri in pol. Grega se je dobro držal v prvem nizu, z enim breakom celo povedel, nato pa popustil in v nadaljevanju igral dokaj nezanesljivo, s kar precej neprisiljenimi napakami. V drugem nizu je TIPSAREVIĆ hitro povedel s 4-0, nato imel nekaj težav z mišico desne noge, a tudi po zdravniškem premoru nadaljeval odlično in drugi niz zanesljivo dobil s 6-2.

Grega bo po porazu še naprej ostal na robu prve petdeseterice najboljših teniških igralcev sveta.

Na ATP Challengerju v Ostravi je danes v četrtfinalu dvojic nastopil Aljaž BEDENE. S Hrvatom Marinom DRAGANJO sta igrala z Novozelandcem Artemom SITAKOM in Francozom Stephanom ROBERTOM.

Prvi niz sta dobila gladko s 6-0, drugega izgubila s 5-7, v podaljšanem super tie-breaku pa sta ostala na 4. Končni izid se je tako glasil 0-6 7-5 [10-4] za novozelandsko-francosko navezo. TUKAJ.

Tadeja Majerič v četrtfinalu Caracasa, uspešna tudi Petra Rampre in Tom K. Dešman, poraz Maše Z. Peškirič

Ljubljana, 01.05.2013

Teniški igralci in igralke ne poznajo praznikov, saj tudi dneve, ko ostali počivajo izkoristijo za treninge ali nastope na turnirjih.

Na ITF turnirju (50.000 $) v Indian Harbour Beachu na Floridi nastopa Petra RAMPRE. V prvem krogu glavnega turnirja je s 63 46 60 premagala Japonko Mayo HIBI. Na ITF turnirju v Wiesbadnu v Nemčiji (25.000 $) je v glavnem turnirju nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ. V prvem krogu je s 63 63 premagala Čehinjo, 8. nosilko Barboro ZAHLAVOVO STRYCOVO, v drugem krogu pa izgubila z 1-6 in 2-6 z Rusinjo, Valerio SOLOVYEVO.

Na istem trunrju sta v kvalifikacijah nastopili tudi Nastja KOLAR, ki je v drugem krogu izgubila s Čehinjo Barboro KREJCIKOVO z 2-6 3-6 in Tjaša ŠRIMPF, ki je bila prav tako v drugem krogu poražena s strani Nemke Sine HAAS s 61 63.

Naša trenutno druga igralka lestvice WTA Tadeja MAJERIČ nastopa na ITF turnirju v Caracasu v Venezueli. Z dvema zmagama se je že uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je s 64 61 premagala Američanko Nadio ECHEVERRIA ALAM, v drugem krogu pa s 62 62 Argentinko Nadio PODOROSKO.

V grškem Heraklionu na turnirju serije Futures (10.000 $) uspešno igra Tom KOČEVAR DEŠMAN. Po dveh gladkih zmagah v kvalifikacijah je slavil tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-3 6-2 je premagal Šveda Angelosa LENISA. TUKAJ.

Blaž Kavčič presenetljivo izpadel v Neaplju

Ljubljana, 01.05.2013

Blaž KAVČIČ je ta teden nastopil na ATP Challengerju v Neaplju. Na turnirju je bil prvi nosilec, v prvem krogu pa je brez težav odpravil domačina Gianluigija QUINZIJA s 63 62. Srečanje je trajalo uro in 37 minut, Blaž pa je bil prepričljivo boljši, o čemer priča tudi razmerje v osvojenih točkah. Blaž jih je osvojil 76, Gianluigi pa 54.

V drugem krogu je Blaž igral z 22. letnim Italijanom, Alessandrom GIANNESSIJEM, 312. igralcem lestvice ATP. Srečanje je presenetljivo izgubil z rezultatom 4-6 4-6 po uri in tričetrt. Italijan je z enim breakom dobil prvi niz, v drugem pa hitro povedel s 4-0, a se je Blažu uspelo vrniti in znižati na 3-4. V osmi igri je imel nato na servis Italijana prednost 15-40 in s tem dve break žogi, ki pa ju ni uspel izkoristiti. Do konca je nato dobil še igro na svoj servis, a GIANNESSI mu nove priložnosti ni ponudil in z odlično skrajšano žogico je srečanje zaključil. TUKAJ.

ITF 18 Salsomaggiore - izpadli vsi naši igralci in igralke

Ljubljana, 01.05.2013

Na ITF turnirju do 18 let v italijanskem Salsomaggioreju sta v drugem krogu glavnega turnirja pri mladincih izgubila oba naša predstavnika. Po Maksu TEKAVCU, ki je s 4-6 2-6 izgubil s 7. nosilcem, Ciprčanom Petrosom CHRYSOCHOSOM, 136. igralcem mladinske svetovne lestvice, je izpadel tudi Matic ŠPEC. S 64 76(5) ga je premagal 1. nosilec Rus Daniil MEDVEDEV, 62. mladinec sveta.

Pri mladinkah je Manca PISLAK je po zmagi v prvem krogu, ko je s 7-6(7) 6-2 premagala domačinko Francesco BRANCATO, v drugem krogu izgubila. Premagala jo je 4. nosilka, Latvijka Akvile PARAZINSKAITE, 74. igralka svetovne mladinske lestvice. Latvijka je bila boljša s 6-1 6-4.

Kot zadnja je izpadla Eva ZAGORAC. V srečanju drugega kroga jo je s 6-1 2-6 6-4 premagala 6. nosilka, Britanka Lana RUSH TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.