prijava_e
Novice : Arhiv novic 2013 : December 2013

Arhiv novic - december 2013

Blaž Kavčič obstal v finalu kvalifikacij Dohe

bm, 30.12.2013

Blaž KAVČIČ je na ATP turnirju serije 250 v Dohi klonil v zadnji tekmi kvalifikacij.

S 6-3 6-3 je bil boljši 24. letni Nemec Peter GOJOWCZYK, 162. igralec lestvice ATP.

Nemec je bil uspešnejši pri izkoristku začetnega udarca (78 % - 53%), izkoristil pa je 5 break priložnosti od desetih, Blaž dve od treh. Srečanje je trajalo uro in dvajste minut, končno razmerje v osvojenih točkah pa je bilo 78 - 58 v korist Nemca. TUKAJ.

Blaž Rola v novo sezono vstopil s porazom proti Diezu in z zmago med dvojicami

Ljubljana, 30.12.2013

Blaž ROLA je novo teniško sezono začel s porazom. V Novi Kaledoniji je sicer odlično začel in 1. niz proti leto dni mlajšemu Kanadčanu Stevenu DIEZU dobil s 6-1, ob razmerju osvojenih točk 26-10. V drugem nizu je Kanadčan zaigral bolje, precej popravil svoj začetni udarec in na koncu niz dobil s 7-5, pri čemer je izgubil dva servisa, Blaž ROLA pa tri. Tudi v tretjem nizu je bil DIEZ boljši, izkoristl je predvsem Blažev slab drugi servis (25 %) in niz z dvema breakoma osvojil s 6-3. Srečanje je trajalo dve uri.

Blaž ROLA je nastopil še v konkurenci dvojic, kjer sta bila uspešna z Matejem PAVIĆEM. Šlo je na tesno, a šteje le končen izid in ta je bil v srečanju z Liangom HUAN-CHIJEM in Jordijem SAMPERJEM MONTANO 4-6 6-4 [16-14]. TUKAJ.

Znani četrtfinalisti in četrtfinalistke na OP do 18 let v Kranju in Ljubljani

Ljubljana, 30.12.2013

Na OP do 18 let za fante, ki vihtijo loparje na igriščih TK Triglav Kranj so znani četrtfinalisti.

Od nosilcev sta se pred četrtfinalom poslovila Nejc SITAR, katerega je v prvem krogu s 6-3 3-6 6-3 izločil Sven LAH in Nace OGOREVC od katerega je bil v prvem krogu boljši kvalifikant David Lucas AMBROŽIČ.

V četrtfinalnih obračunih se bodo v nedeljo pomerili Peter KERŠIČ in Nik KRAPEŽ, Jure FRANK in Sven LAH, Žiga DROBNIČ in Anže LOVIŠČEK ter Miha POVHE in Jan Vit ŠUNTAR.

Dekleta igrajo na Max tenis klubu v Ljubljani. Tu o presenečenjih težko govorimo, čeprav so do četrtfinala izpadle štiri nosilke, a so jih premagale mlajše igralke, ki v nižjih kategorijah krojijo vrh lestvic. V četrtfinale so se tako od nosilk uvrstile Kaja EMERŠIČ LJUBIČ, Tina KRISTINA GODEC, Sara PALČIČ in Sara SIRŠE. Od nepostavljenih igralk bodo v četrtfinalu igrale Veronika ERJAVEC (na fotografiji), Lara PROSENJAK, Tina CVETKOVIČ in Anja TRBEŽNIK.

Četrtfinalne in polfinalne tekme bodo v nedeljo. TUKAJ.

Alja Belinger in Samuel Pate najboljša na FIN 12, Veronika Erjavec in Amadej Goručan osvojila OP 16

Ljubljana, 29.12.2013

Prva so z nastopi na OP 16 končala dekleta. Turnir je osvojila Veronika ERJAVEC (Ltc), ki nadaljuje odlične letošnje nastope in niza zmago za zmago. Tokrat je v finalu s 6-2 6-2 premagala vedno boljšo in uspešnejšo Tino CVETKOVIČ (Radov), za katero je bilo to prvo finale na turnirjih do 16 let.

Na OP 16 za fante v Litiji je bil najboljši Amadej GORUČAN (Ptuj). V finalu je s 6-4 6-3 premagal Tina KOVAČIČA (Br-Mb).

Na FIN 12 je A turnir osvojila Alja BELINGER (Šplus), ki je v finalu z 1-6 6-3 6-2 premagala Tjašo KLEVIŠAR (Tr-Kr).

Pri dečkih je A turnir osvojil Samuel PATE (Pvald), ki je bil v finalu s 7-5 4-6 6-2 boljši od Filipa KALJEVIČA (Domžale).

B turnir je osvojil Bor ARTNAK (AsLit), ki je v finalu z 1-6 6-4 6-2 premagal Sebastiana DOMINKA (Br-Mb).

Zmagovalka B turnirja pri deklicah je Timeja ČULK (Ol-Lj). V finalu je z 2-6 6-4 7-5 premagala Tjašo BREZNIK (ŽtkMb).

Na fotografiji najboljši v A turnirju do 12 let, foto: org TUKAJ.

Blaž Kavčič v Dohi v finale kvalifikacij, Blaž Rola začenja v Novi Kaledoniji, Aljaž Bedene v Chennaiu s kvalifikantom

Ljubljana, 28.12.2013

Začeli so se teniški turnirji sezone 2014.

Od Slovencev je prvi v kvalifikacijah ATP turnirja serije 250 v Dohi nastopil Blaž KAVČIČ.

Kvalifikacijski žreb mu je v v prvem krogu prinesel domačega povabljenca, 17-letnega Abdullaja AL MOHAMOUDA. Ta je doslej na turnirjih serije Futures nastopil petkrat in doslej osvojil skupaj sedem iger.

Tudi Blaž mu posebnega veselja ni privoščil, saj mu ni prepustil nobene igre. Za zmago 6-0 6-0 je potreboval 33 minut, nasprotniku pa je prepustil vsega 13 točk. Osvojil je vse točke na svoj prvi začetni udarec, na drugega pa ob treh dvojnih napakah izgubil le eno.

Težje je imel v drugem krogu, ko je za zmago nad 25. letnim Rusom Valeryem RUDNEVIM, 262. igralcem sveta potreboval tri nize. Slavil je z rezultatom 6-7(2) 6-2 6-4. Za zmago je potreboval 2 uri in 7 minut. V zadnjem krogu kvalifikacij bo igral z Nemcem, 24. letnim Petrom GOYOWCZYKim, 166. igralcem lestvice ATP.

V Chennaiu bo na ATP turnirju serije 250 nastopil Aljaž BEDENE. Uvrščen je v glavni turnir, žreb pa mu je v prvem krogu namenil kvalifikanta. Prvi nastop ga čaka v ponedeljek.

V Brisbaneu bo na WTA turnirju v konkurenci dvojic nastopila Katarina SREBOTNIK. Letos se je za skupno nastopanje ponovno dogovorila s Čehinjo Kveto PESCHKE. Na turnirju sta 1. nosilki, v uvodnem nastopu pa ju čaka resna preizkušnja, saj bosta na nasprotni strani mreže Daniela HANTUCHOVA in Sabine LISICKI.

V Noumei, glavnem mestu otoka Nova Kaledonija v Tihem oceanu je tudi že Blaž ROLA. Za uvod v sezono 2014 je izbral ATP Challenger z nagradnim skladom 75.000 $. V prvem krogu bo v ponedeljek igral z 22. letnim Kanadčanom Stevenom DIEZOM, 233. igralcem lestvice ATP.

TUKAJ.

Turnirji FIN 12 in OP 16 so se prevesili v drugo polovico

Ljubljana, 27.12.2013

Na turnirjih FIN 12 in OP 16 za dekleta so se turnirji že prevesili v drugo polovico. V Litiji, kjer je na turnirju za fante do 16 let nastopa 71 igralcev so končali s tekmami prvega kroga. Poslovila sta se dva nosilca. Maks MEH je s 6-0 6-3 premagal Gala KEBRIČA, Mark MESARIČ pa je bil s 6-2 6-4 boljši od Luke MIKLAVČIČA.

Prvi krogi sicer niso prinesli predsenetljivih izidov, večina nosilcev se je brez težav uvrstila v drugi krog.

V drugem krogu so v A turnirju do 12 let pri deklicah izpadle tri nosilke, pri dečkih pa en nosilec. V četrtfinale so se uvrstile kar štiri igralke TK Nova Gorica in sicer Urška GULIN, Ema KORŠIČ, Alea BUBEK in Maja ZUCCHIATI (na fotografiji).

Na OP do 16 let so znane polfinalistke. Nika ALBREHT je v četrtfinalu s 6-4 6-4 presnetila 1. nosilko Moni POTRČ, Veronika ERJAVEC je s 7-5 6-3 premagala Kajo JUVAN, edina nepostavljena polfinalistka Tina CVETKOVIČ je s 6-3 6-4 premagala Lian BENEDEJČIČ, Evgenija BURGER pa je bila s 6-4 6-7(5) 6-1 boljša od Maruše PLANK.

Dečki do 12 let so na B turnirju odigrali četrtfinalna srečanja, deklice na turnirju FIN 12B pa so že odigrale polfinalna srečanja. Tjaša BREZNIK je bila s 7-5 6-3 boljša od Hane KAUČIČ, Timeja ČULK pa je s 6-2 (predaja) premagala Lucijo ULČAKAR. TUKAJ.

Najboljši odštevajo dneve do začetka sezone, Polona Hercog šele na OP Avstralije

Ljubljana, 26.12.2013

Najboljši teniški igralci in igralke v teh dneh zaključujejo priprave na novo teniško sezono oz. so že na poti v mesta, v katerih bodo začeli novo sezono.

Od naših igralcev bosta sezono odprla Blaž KAVČIČ z nastopom na ATP turnirju v Dohi in Aljaž BEDENE z nastopom na ATP turnirju v Chennaiju.

Polona HERCOG je danes sporočila, da je bila, zaradi bolečin v rebrnem predelu, ki jih je začutila na zadnjih dveh turnirjih pretekle sezone, zopet prisiljena k počitku. Specialistični pregledi so nakazali sum »stresne frakture«. Ker je zdravljenje takšne poškodbe pogosto celo dolgotrajnejše kot pri navadnem zlomu, je s pripravami na sezono, ki je pred vrati, začela komaj sredi decembra. Priprave potekajo kombinirano v Španiji, Zagrebu in Mariboru. Glede na resnost poškodbe, pa se intenziteta treningov prilagaja sorazmerno celjenju poškodovanega rebra.

"Zelo težko je sprejeti dejstvo, da že drugo leto zapored, priprave potekajo v prilagojenem ritmu. Na treningih je bolečina občasno še prisotna, zato gre vse skupaj počasneje in z manjšo intenziteto, kot bi moralo. Pomembno je, da zaupam zdravnikom, ki spremljajo celjenje poškodbe, kot tudi ekipi, s katero se pripravljam. Odločitev, da sezono ne začenjam pred Australian Open sem sprejela z razočaranjem, a se mi zdi popolnoma na mestu Bilo bi preveliko in nepotrebno tveganje. Iz omenjenih razlogov, v Avstraliji še ne bom igrala dvojic z Liso Raymond kot je bilo načrtovano", je v izjavi zapisala Polona HERCOG.

Na WTA turnirju v Brisbaneu bo sezono začela Katarina SREBOTNIK.

Najslabše trenutno kaže Gregu ŽEMLJI, ki ima še vedno zdravstvene težave, tako da datum njegove vrnitve na teniška igrišča še ni znan.

TUKAJ.

S kvalifikacijami so se začeli turnirji FIN 12 in OP 16

Ljubljana, 26.12.2013

Teniški igralci in igralke bodo kot vsako leto tudi letošnje zadnje dni leta preživeli na teniških igriščih, kjer se bodo pripravljali za nastope na državnih prvenstvih, ki so na sporedu že januarja, dvanajst in šestnajst letniki pa loparje vihtijo na zadnjih turnirjih letošnjega leta.

Danes so s kvalifikacijami začeli na finalnem turnirju za dečke do 12 let v Ljubljani. Deklice bodo kvalifikacije opravile jutri. Vsi turnirji so zelo dobro zasedeni.

Pri dečkih je v A turnirju prijavljenih 51 igralcev in v B turnirju 26 igralcev, nastopili pa bodo vsi najboljši iz lestvice TZS na čelu s prvim igralcem Samuelom PATETOM.

Pri deklicah je v A turnirju prijavljenih 37, v B turnirju pa 16 igralk. Manjkata 1. in 2. igralka lestvice TZS, mesto 1. nosilke bo tako pripadlo Alji BELINGER.

Na OP 16 za fante v Litiji je tokrat prijavljenih rekordno število igralcev za to kategoriji, kar 74. Zaradi velikega števila prijavljenih so morali s kvalifikacijami začeti dan prej kot je bilo načrtovano. Tudi ta turnir je zelo dobro zaseden, saj manjka samo 1. igralec v tej kategoriji, vsi ostali pa so prijavljeni za nastop. Mesto prvega nosilca bo pripadlo Amadeju GORUČANU. V Litiji so se v glavni turnir že uvrstili Nejc FERJAN, Gaber PETROVIČ, Erik PETROVIČ in Matic ZAPLOTNIK.

Enaka ugotovitev kot za fante velja za dekleta, tudi na turnirju deklet je prijavljenih rekordno število igralk, 51. Zasedba je sicer skromnejša, saj manjka kar nekaj igralk iz prve deseterice, mesto prve nosilke pa pripada 2. igralki lestvice TZS Moni POTRČ. Po današnjih kvalifikacijah so v glavni turnir napredovale Žana BURJA, Hanna DOLAR, Petra GOBEC, Maša KRAŠEVEC, Ema HORVAT, Leeloo OBRUL, Urška ARZENŠEK in Ana LILEK. TUKAJ.

Najboljša mlada orožja na ATP touru v 2013

bm, 25.12.2013

ATP je izdelal seznam najboljših mladih igralcev v letu 2013 - TOP 100 igralci mlajši od 23 let in mladinci v TOP 200 - na končni lestvici ATP 2013.

Na čelu teh igralcev je Miloš RAONIC št. 11 (22 let in 11 mesecev) in prvi igralec rojen v devetdesetih ter prvi Kanadčan, ki je uvrščen na robu prve deseterice. Letos je osvojil turnirja v San Joseju in Bangkoku ter bil finalist Tokia, na OP Avstralije in OP ZDA pa je končal v četrtem krogu. V Kanadi je osvojil naslov najboljšega športnika leta po izboru Sportsnet’s 2013.

Grigor DIMITROV je št. 23 (22 let in 7 mesecev). V letu 2013 si je za cilj postavil preboj med najboljših 20 igralcev in se mu povsem približal. Je prvi Bolgar, ki je osvoljil naslov na turnirju serije ATP tour, ko je v Stokholmu premagal Davida Ferrerja. Dosegel je še nekaj odmevnih rezultatov v letu 2013, med drugim finale v Brisbaneu ter četrtfinale v Monte Carlu, dosegel pa je tudi zmago kariere, ko je v Madridu premagal Novaka DJOKOVIĆA.

Bernard TOMIC, št. 51 ( 21 let 1 mesec) je leto 2013 začel sanjsko s svojo prvo zmago na ATP touru, ki jo je zabeležil z zmago na turnirju v Sydneyu in je leto končal kot najmlajši zmagovalec sezone 2013. Bil je četrtfinalist v Marsseilu in Eastburnu ter še drugič v treh letih v osmini finala v Wimbledonu. Sezono je končal kot najbolje uvrščen Avstralec na lestvici ATP.

Pablo CARRENO BUSTA, št. 65 ( 22 let 5 mesecev) je bil v sezoni 2012 zaradi poškodbe odsoten 7 mesecev in je padel pod 700. mesto lestvice ATP, leto 2013 pa končal v TOP 70. Prejel je nagrado za igralca, ki je najbolj napredoval, zaslužil pa jo je z osvojitvijo sedmih turnirjev serije Futures in štirimi zmagami na turnirjih serije ATP Challenger ter dobrimi nastopi na turnirjih serije ATP.

Na listo je ATP uvrstil še tri igralce.

Jiri VESELY je št. 84 (20 let 5 mesecev) in je najmaljši igralec v TOP 100 ter prejemnik nagrade ATP Star of Tommorow.

Nick KYRGIOS, št. 186 (18 let in 7 mesecev) ter Lucas POUILLE, št. 192 (19 let in 9 mesecev) sta edina najstnika, ki sta sezono končala med najboljšimi 200 igralci sveta.

Vir: ATP

Celoten članek najdete TUKAJ.

ŽTK Maribor še enajstič zapored najboljši teniški klub v Sloveniji

Ljubljana, 25.12.2013

Na zaključni prireditvi TZS je bil razglašen tudi najboljši teniški klub v letu 2013.

Še enajstič zapored je naslov osvojil ŽTK Maribor, ki je v skupnem seštevku osvojil daleč največ točk, 51.784. Na drugem mestu je še petič zapored TK Triglav Kranj, osvojil je 23.398 točk, na tretje mesto pa se je po enem letu vrnil TK Branik Maribor z 21.872 točkami.

Igralci in igralke ŽTK Maribor so osvojili največ točk med člani, med fanti do 18 let, med dekleti do 16 let, pri deklicah do 14 let in pri dečkih do 12 let.

TK Branik Maribor je osvojil največje število točk med članicami, med fanti do 16 let in med dečki do 14 let, TC Ljubljana je osvojil največ točk med dekleti do 18 let, TK Max Ljubljana pa med deklicami do 12 let.

Točke je v letu 2013 osvojilo 73 klubov.

Uvrstitev vseh klubov na lestvici si oglejte TUKAJ.

Pisarna TZS bo ponovno odprta 2. januarja

Ljubljana, 24.12.2013

Obveščamo vas, da bo pisarna TZS v času božično-novoletnih praznikov zaprta.

Ponovno bo vrata odprla 2.1.2014. TUKAJ.

Manca Pislak in Miha Okorn zmagovalca OP 18

Ljubljana, 23.12.2013

Na igriščih TK Olimpija in TK Max Ljubljana se je s finalnima obračunoma končalo OP do 18 let za fante in dekleta.

Pri dekletih je slavila Manca PISLAK (TC-LJ), ki je v finalu s 6-3 6-1 premagala klubsko kolegico Tjašo JERŠE.

Pri fantih je turnir osvojil Miha OKORN (Max Lj), ki je bil v finalu s 6-4 6-3 boljši od Domna GOSTINČARJA (ŽtkMb). TUKAJ.

Grega Žemlja še naprej v negotovosti

Ljubljana, 23.12.2013

Na zaključni prireditvi TZS je Grega ŽEMLJA prejel priznanje za najboljšega teniškega igralca v letu 2013, odigral nekaj iger z Janezom SEMRAJCEM, ob tem pa za Sportal povedal, da ga še naprej pestijo zdravstvene težave zaradi katerih izpušča začetek sezone 2014 in s tem najverjetneje tudi nastop v Davisovem pokalu januarja.

Kaj je še povedal za Sportal pa preberite TUKAJ.

Znana mladinska svetovna prvaka 2013 in najboljši igralci in igralke TE za 2013

Ljubljana, 23.12.2013

ITF je sporočil imena najboljših mladincev in mladink v sezoni 2013.

Naslov svetovnih prvakov sta osvojila Belinda BENCIC iz Švice in Nemec Alexander ZVEREV. Več preberite v NOVICAH.

Obračun so naredili tudi na Tennis Europe, kjer so razglasili zmagovalce Tennis Europe Junior toura - Polar 2013.

V vsaki kategoriji so si naslov igralec oz. igralka leta 2013 prislužili po trije igralci oz. igralke.

V kategoriji dečkov do 14 let so naslov igralec leta osvojili Coretin MOUTET, ki je prvi Francoz po letu 2004, kateremu je pripadel ta naslov. Naslov sta osvojila še Italijan Samuele RAMAZZOTTI in Rus Artem DUBRIVNYY.

Med deklicami do 14 let so naslov igralka leta 2013 osvojile Rusinja Evgenya LEVASHOVA, ki ima za sabo eno najbolj impresivnih sezon med igralci in igralkami Europe Junior toura z razmerjem zmag in porazov 43-4, pri čemer je osvojila šest turnirjev do 14 let vključno z evropskim prvenstvom in mastersom. Naslov sta osvojili še Rusinja Amina ANSHBA in Čehinja Marketa VONDROUSOVA. Čehinja je osvojila 5 naslovov med posameznicami z razmerjem zmag in porazov 33-4. Bila je tudi finalistka evropskega prvenstva.

Pri fantih do 16 let so si naslov prislužili Madžar Mate VULKUSZ, tudi igralec leta 2012 v kategoriji do 14 let. Je prvi Madžar, ki je osvojil dva naslova igralec leta, v sezoni 2013 pa je osvojil 5 turnirjev in masters. Čeh Daniel ORLITA je tako kot leta 2012 končal na drugem mestu na mastersu, še drugo leto zapored pa je osvojil naslov igralec leta. Je edini češki igralec, ki je osvojil ta naslov v zadnjih 20-tih letih. Tretji imetnik naslova je Grk Stefanos TSITSIPAS.

V konkurenci deklet do 16 let so naslov osvojile Čehinja Michaela BAYERLOVA, ki je sredi sezone zabeležila 25 zaporednih zmag in štiri naslove na turnirjih ter je prva Čehinja po letu 1992, ki se ponaša s tem naslovom. Romunka Ioana MINCA je zmagovalka mastersa, osvojila je zadnje štiri turnirje, ki jih je igrala v sezoni 2013 in nanizala 18 zaporednih zmag. Sezono je končala samo 10 točk za Bayerlovo. Belorusinja Hanna KRYVATULAVA je osvojila tri turnirje, samo enkrat pa je bila na turnirjih poražena pred četrtfinalom. Sezono je končala s porazom v finalu mastersa.

Od slovenskih igralcev in igralk se s tem naslovom v zadnjih 23 letih v kategoriji do 14 let ponašajo Tina PISNIK, Katarina SREBOTNIK in Gašper MARTINJAK leta 1995, Andreja KLEPAČ leta 2000 in Polona HERCOG leta 2005 ter v kategoriji do 16 let Tjaša JEZERNIK, ki je ta naslov osvojila leta 1992.

Na fotografiji: Coretin MOUTET in Evgenya LEVASHOVA

Vir:TE, (bm) TUKAJ.

Belinda Bencic in Alexander Zverev mladinska svetovna prvaka 2013

bm, 23.12.2013

ITF je naznanila, da sta letošnja mladinska svetovna teniška prvaka Švicarka Belinda BENCIC in Nemec Alexander ZVEREV.

Belinda BENCIC je po Martini HINGIS in Rogerju FEDERERJU tretja predstavnica Švice, ki je osvojila ta laskavi naslov. 16. letna igralka je bila neporažena na 39-tih zaporednih srečanjih, v tem času pa osvojila Roland Garros in Wimbledon. Na OP ZDA je izgubila v četrtfinalu, leto pa je končala kot št. 1 svetovne mladinske teniške lestvice. Osvojila je šest turnirjev, razmerje zmag in porazov v letu 2013 pa je bilo 42-2.

Velja še omeniti, da je Belinda BENCIC trenutno že 183. igralka članske lestvice teniških profesionalk.

Tudi Alexander ZVEREV je šele tretji predstavnik Nemčije, po Steffi GRAF in Borisu BECKERJU, ki je osvojil ta naslov. Po letu 2005 je tudi najmlajši igralec s tem naslovom. 16 - letni Nemec je bil najbolj konstanten igralec na mladinskem touru v letu 2013, v katerem je osvojil dva naslova in bil še trikrat v finalih največjih turnirjev, med njimi tudi na Roland Garrosu. Tudi njegov brat Mischa je profesionalni teniški igralec.

Vir: ITF
bm TUKAJ.

Domen Gostinčar, Miha Okorn, Tjaša Jerše in Manca Pislak finalisti OP 18

Ljubljana, 22.12.2013

V Ljubljani se končujeta turnirja OP 18 za fante in dekleta.

Pri dekletih presenetljivih izidov ni bilo, saj po zadnjih predstavah Veronika ERJAVEC (Ltc) ne sodi več med presenečenja, čeprav na turnirju ni med nosilkami. Tokrat je nastope končala v polfinalu, kjer je z 1-6 1-6 izgubila z 2. nosilko Manco PISLAK. Ta se bo v finalu pomerila s klubsko kolegico iz TC Ljubljana, sicer 1. nosilko turnirja , Tjašo JERŠE. Ta je v polfinalu s 4-6 6-4 6-3 premagala Zalo DOVNIK (ŽtkMb).

Tudi na turnirju fantov težko govorimo o presenečenjih, a dejstvo je, da v finalu ne bo 1. in 2. nosilca. Finalista sta namreč Domen GOSTINČAR (ŽtkMb), 8. nosilec, ki je v polfinalu s 6-0 6-0 nadigral Nika KRAPEŽA (Ltc) in 5. nosilec Miha OKORN(MaxLj), ki je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-3 boljši od 2. nosilca Jana Vita ŠUNTARJA (Tr-Kr).

Finalna obračuna bosta na sporedu v ponedeljek. TUKAJ.

V TC Millenium s podelitvijo priznanj zaključena teniška sezona 2013

Ljubljana, 22.12.2013

V TC Millenium je v soboto potekala zaključna prireditev Teniške zveze Slovenije. V štirih urah so se na teniških igriščih zvrstili naši odlični mladinci in mladinke, med člani in članicami pa so se predstavili Grega ŽEMLJA, Janez SEMRAJC, Tomislav TERNAR, Mike URBANIJA in Nastja KOLAR. V krajši ekshibiciji so se pomerili tudi Tomaž VNUK in Bojan POŽAR ter Srečko KATANEC in Marino KEGL. Videli smo tudi žrebanja v nagradni igri ter podelitev priznanj ekipam in posameznikom.

Priznanji za najboljšega teniškega igralca oz. igralko v letu 2013 sta prejela Grega ŽEMLJA in Polona HERCOG.

Najboljši teniški klub je bil tudi v letu 2013, tokrat že enajstič zapored, ŽTK Maribor.

Priznanje za najboljšo mlado igralko je prejela Nina POTOČNIK.

Najboljša mlada ekipa je bila ekipa deklet do 16 let.

Trenerji so za najboljšega v letu 2013 razglasili Žigo JANŠKOVCA.

Priznanje za posebne dosežke je za 9. mesto na olimpijskih igrah gluhih prejel Marino KEGL.

Priznanje za posebne dosežke je prejel Blaž ROLA, za dve zmagi na sredozemskih igrah.

Prav tako je prejel priznanje za posebne dosežke Aljaž BEDENE kot najvišje uvrščen igralec na moški svetovni lestvici.

Priznanje za najboljša posameznika med rekreativnimi igralci tenisa sta prejela Aleš MAČEK in Lea SUNARIČ.

Noga 800



Obiščite tudi našo facebook stran, kjer lahko snamete fotografije iz prireditve, te pa si lahko ogledate tudi v fotogaleriji TUKAJ.

V Domžalah so se končali obračuni na mastersu za veterane in veteranke

bm, 22.12.2013

V Domžalah so odigrali finalne dvoboje na letošnjem mastersu za veterane in veteranke.

Zmagovalci v posameznih kategorijah so:

35 + : Marko ŠKRJANC - Matjaž GROSMAN 6-2 6-4

40 + : Jernej ŠPILER - Alojz AŠIČ 7-6 7-6

45 + : Iztok ŠKOF - Tomaž LEBEN 6-3 7-6

50 + : Ivo BELIŠ - Matjaž FRECE 6-2 3-2 (predaja)

55 + : Jure GOLOB - Brane DOLČIČ 6-4 6-2

60 + : Tone PREŠEREN - Marjan OGRINC 6-1 6-3

65 + : Štefan SEME - Ciril RIBIČIČ 7-5 7-5

70 + : Ivo DRENOVEC - Pavel ŽERJAV 6-2 6-0

Vetranke: Vera PAJENK - zmagovalka

Foto: Svole

Preberite tudi TUKAJ.

Na OP 18 v uvodnih krogih izpad dveh nosilcev in dveh nosilk

Ljubljana, 21.12.2013

Na OP 18 za fante in dekleta sta se v uvodnih krogih poslovila po dva nosilca pri fantih in dekletih.

Pri fantih sta izgubila Nace OGOREVC, katerega je s 6-3 1-6 7-5 premagal Jakob Aljaž KAPLJA in Anže LOVIŠČEK od katerega je bil s 4-6 6-4 6-4 boljši Sven LAH. V četrtfinalu bo nastopilo tudi ostalih šest nosilcev.

Pri dekletih je Nika ALBREHT s 6-3 6-0 izločila Laro GLAVIČ, Nika ZUPANČIČ pa je bila s 4-6 6-2 6-1 boljša od Sare SIRŠE, a je v nadaljevanju klonila proti Veroniki ERJAVEC. Turnirja se nadaljujeta v nedeljo s četrtfinalnimi in polfinalnimi obračuni. TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji RR do 12 let in OP do 18 let

Ljubljana, 20.12.2013

Ta konec tedna teniški igralci in igralke nastopajo na turnirjih RR do 12 let, ki potekajo v organizaciji ŽTK Maribor, TK Benč sport Ljubljana in TK Jaki šport Ljubljana, fante do 18 let gosti TK Max Ljubljana, dekleta do 18 let pa TK Olimpija Ljubljana. Na turnirjih RR je prijavljenih 139 igralk in igralcev, na turnirju deklet do 18 let je prijavljenih 32 igralk, na turnirju fantov do 18 let pa je prijavljenih 59 igralcev.

Fantje so že končali s kvalifikacijskimi obračuni, pri dekletih kvalifikacij ni bilo.

Pri dekletih je prva nosilka Tjaša JERŠE, 1. igralka lestvice deklet do 18 let, iz prve desterice bosta nastopili še Manca PISLAK in Zala DOVNIK.

Še močneje je zaseden turnir pri fantih, kjer je nosilec prav tako 1. igralec lestvice do 18 let Nik KRAPEŽ, iz prve deseterica pa manjkata samo drugi igralec lestvice Rok KRIŽAJ in peti Aleš GERMIČ. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman letošnjo sezono zaključil v četrtfinalu Futuresa v Qatarju

Ljubljana, 19.12.2013

Tom KOČEVAR DEŠMAN je v Dohi nastopil še na tretjem turniju serije Futures. Na prvem turnirju je končal v prvem krogu, na drugem se je prebil v četrtfinale, tudi va tretjem pa je končal v četrtfinalu.

V prvem krogu je s 6-3 1-6 6-3 premagal Šveda Lucasa RENARDA, v drugem pa je bil še drugič v dveh tednih boljši od, tudi tokrat 1. nosilca turnirja, 19. letnega Egipčana Karima HOSSAMA. Zmagal je z izidom 4-6 6-1 6-4.

V četrtfinalu je igral s Francozom Constantinom BELOTOM in izgubil z rezultatom 4-6 1-6. TUKAJ.

Na Orange Bowlu konec nastopov za naše igralke in igralce

Ljubljana, 18.12.2013

Na Floridi se je začel še Orange Bowl, turnir za starostni kategoriji do 12 in 14 let, na katerem v vsaki kategoriji nastopa preko 300 igralcev in igralk. Skupaj je bilo prijavljenih 1418 mladih igralcev in igralk. Kvalifikacijski žreb je zato na tabeli 256, žreb glavnega turnirja pa na tabeli 128.

Naši mladi igralci tudi v tretjem poskusu niso bili uspešni in so vsi nastope končali že v prvem krogu.

V kategoriji do 12 let je Tim TEKAVEC tesno, v treh nizih, izgubil z Američanom Blaisom BICKNELLOM. Američan je slavil z rezultatom 7-6(4) 6-7(5) 6-4. Izgubil je tudi Matic DIMIC. Tega je s 6-0 6-0 premagal 5. nosilec iz Srbije, Mihailo POPOVIĆ.

Pri deklicah do 12 let je nastopila Marija VIČIČ in prav tako izgubila. Američanka Jennifer GADALOV je bila boljša s 6-1 6-0.

V kategoriji dečkov do 14 let je nastopil Jan VEHOVEC. Tudi zanj so se nastopi končali v prvem krogu, kjer je izgubil z Američanom Matthewom RODRIGUEZOM. Ta je bil boljši s 6-3 7-5.

Med deklicami do 14 let je nastopila Kristina NOVAK in v treh nizih izgubila s 17. nosilko iz Velike Britanije, Jodie-Anno BURRAGE. Ta je bila boljša s 6-2 1-6 6-2.

V kvalifikacijah turnirja do 14 let je nastopil Matic ZAPLOTNIK in v prvem krogu s 6-7(2) 1-6 izgubil z Ryusukom TANAKO.

V tolažilnem turnirju<(/strong> so v prvem krogu zmagali Tim TEKAVEC, Marija VIČIČ in Kristina NOVAK. Izgubila sta Jan VEHOVEC in Matic DIMIC.

V drugem krogu tolažilnega turnirja sta izgubili Kristina NOVAK in Marija VIČIČ, zmagal je Tim TEKAVEC, ki pa je nato srečanje tretjega kroga predal. S tem so se letošnji nastopi naših mladih igralk in igralcev na ameriški turneji končali. TUKAJ.

Blaž Kavčič bo zaključni del priprav opravil v Abu Dhabiju

bm, 17.12.2013

Blaž KAVČIČ bo zaključni del priprav na novo sezono opravil v Abu Dhabiju. Tam se bo pripravljal približno 14 dni, nato pa bo nastopil na prvem turnirju nove sezone v Dohi. Od tam bo pot nadaljeval na avstralsko turnejo, ki jo bo začel v Sydneyu.

Kakšni so njegovi cilji v prihodnji sezoni, kako se nanjo pripravlja in kakšne korenite spremembe je v letošnjem pripravljalnem obdobju vključil v svoj program preverite TUKAJ.

Na članskem OP v Rogaški Slatini najboljša Matic Špec in Hana Mraz

bm, 16.12.2013

V Rogaški Slatini se je končalo OP za člane in članice.

Pri članih sta se v finalu pomerila nepostavljena igralca iz mariborskih klubov ŽTK in Branik, Matic ŠPEC in Sašo BENDE.

V polfinalu je Matic ŠPEC s 6-3 5-7 7-5 premagal klubskega kolega iz ŽTK Maribor, Domna GOSTINČARJA, v drugem polfinalu pa je bil Sašo BENDE (Br-Mb) s 6-2 6-2 boljši od tretjega polfinalista iz ŽTK, Roka SITARJA.

V finalnem obračunu je slavil Matic ŠPEC, kateremu je Sašo BENDE srečanje v prvem nizu predal.

Pri članicah je po pričakovanjih slavila Hana MRAZ (Tr-Kr), ki je v finalu s 6-3 6-1 premagala Stanio RAKOČEVIĆ(Tc-Lj). TUKAJ.

Miha Velički, Primož Đuričič, Nika Radišič in Tjaša Klevišar zmagovalci FIN A in B turnirjev do 14 let

bm, 16.12.2013

Končali so se finalni A in B turnirji v kategoriji do 14 let, ki so se ta konec tedna igrali v Ljubljani.

Pri dečkih sta se v A turniju za zmago pomerila nepostavljena igralca Miha VELIČKI in Gašper BEZJAK

Na zmagovalno stopničko se je povzpel Miha VELIČKI (Br-Mb), ki je v izjemno napetem finalnem dvoboju, ta je trajal več kot tri ure, s 7-6(5) 6-7(2) in 7-5 premagal klubskega kolega Gašperja BEZJAKA.

V B turnirju je zmagal Primož Ž. ĐURIČIČ (TkMed), ki je bil v finalu s 6-3 6-12 boljši od Aleksa KOFOLA (Igor).

Z manj presenečenji se je končal A turnir deklic. A tudi tu v finalu ni bilo 1. in 2. nosilke, saj sta izgubili polfinalni srečanji. Za naslov sta se tako potegovali Tina CVETKOVIČ, ki je v polfinalu s 6-4 6-2 premagala Kajo JUVAN in Nika RADIŠIČ, ki je bila v drugem polfinalu s 4-6 6-1 6-1 boljša od Maruše PLANK.

V finalu je Nika RADIŠIČ (Talos) s 6-0 6-4 premagala Tino CVETKOVIČ (Radov).

V B turnirju je slavila Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), ki je v finalu s 6-4 6-4 premagala Aleo BUBEK (N.Gor). TUKAJ.

Na finalnih turnirjih do 14 let bodo zaključni obračuni v ponedeljek

Ljubljana, 15.12.2013

V Ljubljani se končujejo finalni A in B tunrirji do 14 let.

Na finalnem A turnirju za deklice so se v polfinale uvrstile prve štiri nosilke Kaja JUVAN, Maruša PLANK, Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ.

Na B turnirju deklic sta finalistki Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) in Alea BUBEK (N. Gor).

Na A turnirju dečkov, na katerem so se že do četrtfinala poslovili prvi štirje nosilci, se je izpad nosilcev nadaljeval tudi v četrtfinalu oz. polfinalu. V četrtfinalu je izpadel še Aleks GRLJ, katerega je premagal Blaž VIDOVIČ, v polfinalu pa se je kot zadnji postavljen igralec poslovil Marko KOVAČEVIČ. Izločil ga Miha VELIČKI, ki je bil v prvem krogu usoden že za 1. nosilca Roka KOMCA.

Ob zelo zanimivem razpletu turnirja bosta tako v finalu igrala Miha VELIČKI (Br-Mb), ki je v polfinalu Marka KOVAČEVIČA izločil s 6-1 6-7(4) 6-3 in Gašper BEZJAK (Br-Mb), ki je bil s 6-1 6-1 boljši od Blaža VIDOVIČA.

Na B turnirju za dečke se bosta za naslov najboljšega borila Aleks KOFOL (Igor) in Primož Ž. ĐURIČIČ (TKMed). TUKAJ.

V Rogaški Slatini na OP znane polfinalistke in polfinalisti, pri članih prevlada mariborskih igralcev

bm, 15.12.2013

Na OP za člane in članice, ki ta konec tedna poteka v Rogaški Slatini so znane polfinalistkein polfinalisti.

. V ženski konkurenci je v četrtfinalu izgubila prva nosilka Tjaša JERŠE. S 6-2 7-6(3) jo je premagala Sara PALČIČ. Ta se bo v polfinalu merila s Hano MRAZ, ki je bila s 6-1 6-0 boljša od Nike ZUPANČIČ.

V tretjem četrtfinalnem obračunu je Kaja LJUBIČ EMERŠIČ s 4-6 6-1 6-1 premagala Tino Kristino GODEC, zadnja polfinalistka pa je Stania RAKOČEVIĆ, ki je bila s 6-3 4-6 6-2 boljša od Zale DOVNIK.

V moški konkurenci so polfinalisti Rok SITAR, Sašo BENDE, Matic ŠPEC in Domen GOSTINČAR.

Rok SITAR je s 6-2 6-2 premagal Aljaža CAJZEKA, Domen GOSTINČAR je bil s 6-3 6-3 boljši od Maksa TEKAVCA.

Sašo BENDE je s 7-6(6) 6-1 izločil 1. nosilca Aljaža RADINSKEGA, Matic ŠPEC, ki je v drugem krogu s 6-1 3-6 6-4 premagal 2. nosilca Mateja LELJAKA, pa je bil v polfinalu s 3-6 6-3 6-1 boljši še od Anžeta LOVIŠČKA. TUKAJ.

Vrsta presenečenj na FIN 14 A pri dečkih

Ljubljana, 14.12.2013

Finalni A turnir dečkov do 14 let, ki se igra v Ljubljani je postregel z vrsto presenetljivih izidov. Že pred četrtfinalom so izpadlil prvi štirje nosilci Rok KOMAC, Jan KUPČIČ, Filip Jeff PLANINŠEK in Tin KRSTULOVIČ. V igri od nosilcev ostajata samo Marko KOVAČEVIČ in Aleks GRLJ.

Roka KOMCA je z 1-6 6-4 6-2 izločil Miha VELIČKI, od Jana KUPČIČA je bil s 3-6 6-4 7-5 boljši Blaž VIDOVIČ, Filip Jeff PLANINŠEK je z 2-6 0-6 izgubil z Tomom AŠIČ KOVAČ, Tina KRSTULOVIČA pa je premagl klubski kolega Gašper TOPČIČ, ki je bil boljši z rezultatom 6-2 5-7 6-1. Gašper BEZJAK je izločil Eneja BERGHAUSA, Alen PUHNER PUPAHER pa je bil boljši od Alena TUŠKA.

Na B turnirju dečkov v prvih krogih presenečenj ni bilo.

Na A turnirju za deklice so se vse nosilke gladko uvrstile v drugi krog.

Na B turnirju se je znova zgodilo, da vrsta igralk enostavno ni prišla, tako da so se iz drugega kroga v četrtfinale kar štiri igralke uvrstile brez boja. Očitno čaka TRK TZS odločitev, kako v bodoče preprečiti takšno ravnanje posameznih igralk in igralcev. TUKAJ.

Na OP za člane poraz Roka Križaja in Tima Žibrata ter Lare Glavič

Ljubljana, 14.12.2013

Na OP za člane v Rogaški Slatini so odigrali prvi krog. Od nosilcev sta z nastopi končala Rok KRIŽAJ, katerega je s 6-3 6-4 izločil Maks TEKAVEC in Tim ŽIBRAT, katerega je izločil Jure FRANK. Ostali nosilci so napredovali brez težav. Še največ dela je imel Primož VOVK, ki je Blaža GVARDIJANČIČA premagal s 7-5 7-5.

Pri članicah, nastopilo jih je samo 16, so se v četrtfinale od nosilk uvrstile Tjaša JERŠE, Hana MRAZ in Stania RAKOČEVIĆ, izpadla pa je Lara GLAVIČ. S 6-2 6-1 jo je izločila Tina Kristina GODEC. TUKAJ.

Končan turnir 8-11 let v Mariboru

Ljubljana, 14.12.2013

Na igriščih ŽTK Maribor ta konec tedna igrajo najmlajši tekmovalci in tekmovalke.

V soboto so odigrali turnije v MINI in MIDI tenisu ter tenisu do 10 let in na teh turnirjih smo dobili zmagovalce.

Skupaj je nastopilo 109 igralcev in igralk, v nedeljo jih bo na turnirju do 11 let nastopilo še 31.

V soboto so bili najboljši:

MINI tenis dečki: Filip ZVER (TENMS)

MINI tenis deklice: Anamari ŽNUDERL (TENMS)

MIDI tenis dečki: Staš HERCOG (ŽTKMB)

MIDI tenis deklice: Ana LANIŠEK ( DOMŽALE)

TENIS do 10 let dečki: Tristan FLANDER (MAJA)

TENIS do 10 let deklice: Petja DRAME (ŽTKMB)

TENIS do 11 let dečki: Gal P. EMERŠIČ (ŽTKMB)

TENIS do 11 let deklice: Nina PLIBERŠEK (GALTE)

Fotografije najboljših najdete TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji 8-11 let, FIN 14 in OP za člane in članice

Ljubljana, 13.12.2013

Ta konec tedna se bodo odvijali turnirji v treh starostnih kategorijah. Najmlajše v kategoriji 8-11 let bo gostil ŽTK Maribor.

Finalni turnirji do 14 let v skupinah A in B bodo v Ljubljani na igriščih Max tenis kluba, TK Olimpija in TK Šport plus.

Člani in članice bodo igrali v Rogaški Slatini.

Na FIN A turnirju bo prvi nosilec Rok KOMAC, pri deklicah bo na A turnirju prva nosilka Kaja JUVAN.

Pri članih je najvišje uvrščen igralec, ki bo nastopil, Aljaž RADINSKI, pri članicah bo to Tjaša JERŠE. TUKAJ.

Pisarna TZS odslej na Šmartinski 152 v Ljubljani

tzs, 13.12.2013

Obveščamo Vas, da se je pisarna Teniške zveze Slovenije preselila na novo lokacijo.

Novi naslov je:

Teniška zveza Slovenije, Šmartinska 152, (BTC - Dvorana 6/2)1000 Ljubljana

Telefonske številke in elektronski naslovi ostajajo enaki, lokacija je veliko bolj dostopna (omogočeno je brezplačno parkiranje v neposredni bližini pisarne), najdete pa nas v prvem nadstropju.

Za orientacijo, pisarna se nahaja na nasprotni strani trgovine Forma F+ outlet in zraven pisarn EUROBASKET-a, v bližini pa je tudi pokrita tržnica in TC Millenium.

TZS TUKAJ.

Na NJT mastersu v glavnem turnirju brez slovenske zmage, Tim Tekavec izgubil v finalu tolažilnega turnirja

Ljubljana, 12.12.2013

Slovenski igralci in igralke so končali nastope na mastersu, zaključnem turnirju Nike Junior toura, ki je potekal na Floridi. Naši igralci in igralke so se poslovili v prvem krogu glavnega turnirja, pa tudi v tolažilnem turnirju se niso izkazali. Izjema je bil Tim TEKAVEC, ki se je uvrstil v finale tolažilnega turnirja.

Sicer pa so bili izidi našega zastopstva nalsednji: Tim TEKAVEC je v prvem krogu igral z drugim igralcem Čila Amadorjem SALAZARJEMin izgubil v treh nizih z rezultatom 1-6 6-3 4-6.

Marija VIČIČ se je merila s 5. nosilko iz Belorusije Hanno KUBARAVO, 4. igralko Belorusije in belorusko zmagovalko NJT. KUBARAVA je slavila z rezultatom 7-6(1) 6-1.

Kristina NOVAK se je v prvem krogu merila z Izraelko Avital VULF, 9. igralko Izraela v kategoriji do 14 let. Srečanje je bilo prekinjeno pri rezultatu 6-2 5-5 v korist VULFUVE, v današnjem nadaljevanju pa Kristina ni uspela dobiti nobene igre in Izraelka je na koncu slavila s 6-2 7-5.

Zadnje upanje za majhno slovensko ekspedicijo je bil Anže ARH, katerega pa je prav tako čakala zelo zahtevna naloga. Njegov nasprotnik je namreč bil 6. nosilec, Britanec Max STEWART, najboljši Britanec v kategoriji do 14 let in 10. igralec Evrope v tej kategoriji. Britanec ni dovolil presenečenja in Anžetu je prepustil samo dve igri ter slavil s 6-1 6-1.

V nadaljevanju sta fanta in dekleti nastopili v tolažilnem turnirju katerega so se lahko udeležili poraženci prvega kroga.

Tim TEKAVEC je prvo srečanje tolažilnega turnirja dobil brez boja, v drugem je premagal Švicarja Von Der SCHULENBURGA z 2-4 4-2 5-3, v polfinalu pa je bil boljši s 4-2 4-2 še od Nizozemca Tycha KORPORALLA. V finalu je bil njegov nasprotnik Romun Nini Gabriel DICA, ki je zmagal z rezultatom 5-4(5) 4-1.

Marija VIČIČ je z 1-4 4-5(4) izgubila z Madžarko Adrienn NAGY, Anže ARH je s 3-5 1-4 izgubil z Ahmedom Aminom HERRESSOM, Kristina NOVAK pa je z 1-4 1-4 klonila proti Britanki Laurin John BAPTISTE.

Obiščite uradno spletno stran turnirja, kjer najdete vse izide. Preverite TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman izgubil v četrtfinalu Futuresa v Dohi, Petra Rampre končala v drugem krogu Madrida

Ljubljana, 12.12.2013

Od članov je na mednarodnih turnirjih ta teden nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je še drugi teden ostal v Qatarju. Potem, ko je na prvem turnirju izgubil v prvem krogu mu je šlo tokrat bolje, saj se je uvrstil v četrtfinale, kjer pa je z nastopi končal.

Potem, ko je v prvem krogu s 6-4 6-2 premagal 23. letnega Avstrijca Petra GOLDSTEINERJA, je bil v drugem krogu boljši od 1. nosilca, 19. letnega Egipčana Karima HOSSAMA, 337. igralca lestvice ATP, lani pa 11. mladinca sveta. Ta se lahko letos pohvali s štirimi zmagami na turnirjih serije Futures in še dvema finaloma.

Tom je v četrtfinalu igral z 8. nosilcem, 26. letnim Bolgarom Tihomirom GROZDANOVIM, 452. igralcem lestvice ATP in izgubil z 1-6 0-6..

V kvalifikacijah je nastopil Žiga PAPEŽ in v prvem krogu z 1-6 2-6 izgubil s 1. nosilcem kvalifikacij, Britancem Lukom BAMBRIDGEM.

Na ITF turnirju za ženske v Madridu (25.000 $) je nastopila Petra RAMPRE. Petra je bila 3. nosilka in je v prvem krogu igrala z italijansko kvalifikantko Gaio SANESI.

Petra je zmagala z rezultatom 7-6(4) 6-3 in se uvrstila v drugi krog, kjer pa je naletela na boljšo nasprotnico. 17. letna domačinka Sara SORRIBES TORMO, 346. igralka lestvice WTA in trenutno 44. mladinka sveta je bila boljša z rezultatom 6-4 in 6-3. TUKAJ.

Na Floridi poteka mladinski ITF turnir Orange Bowl

bm, 11.12.2013

Na Floridi so ta teden naši igralci in igralke nastopili na mastersu Nike junior toura 2013. Prihodnji teden bodo nastopili na Orange Bowlu v kategorijah 12, 14 in 16 let, že ta teden pa se je začel turnir do 18 let, eden najpomembnejših mladinskih turnijev, ki je bil prvič na sporedu leta 1947, letošnja prireditev pa je že 67. po vrsti.

Turnir na katerem so v začetku nastopali predvsem ameriški igralci in igralke, je bil leta 1978 dodan na seznam ITF turnirjev z najvišjo jakostjo A.

Žal v kategoriji do 18 let tudi letos ni naših igralk in igralcev.

Za kako prestižno tekmovanje gre pa pričajo tudi nekatera imena zmagovalcev iz preteklosti. Med zmagovalce so se namreč med drugimi vpisali Chris Evert (1969-70), Bjorn Borg (1972), John McEnroe (1976), Ivan Lendl (1977), Gabriela Sabatini (1984), Mary Joe Fernandez (1985), Jim Courier (1987), Anna Kournikova (1995), Roger Federer (1998), Elena Dementieva (1998), Andy Roddick (1999), Vera Zvonareva (2000-01), Marcos Baghdatis (2003), Nicole Vaidisova (2003) and Caroline Wozniacki (2005).

Na tem znamenitem seznamu pa sta tudi dve slovenski imeni.Leta 1992 je slavila Barbara MULEJ, leta 1997 pa Tina PISNIK. TUKAJ.

Juan Martin Del Potro v Argentini premagal Lionela Messija

Ljubljana, 11.12.2013

Da se tenis po popularnosti najboljših igralcev v marsikateri državi lahko kosa tudi z nogometom kaže izbor najboljšega športnika v Argentini.

Laskavi naslov je v glasovanju bralcev časnika Clarin pripadel teniškemu igralcu Juanu Martinu DEL POTRU, ki je v glasovanju precej prehitel nogometnega zvezdnika Lionela MESSIJA.

"Srečen sem, ker sem dobil to nagrado. Hvala vsem, ki so v izjemni konkurenci glasovali zame. Za mano je izredno uspešno leto, ki je preseglo vsa pričakovanja," je dejal del Potro, v letošnji sezoni zmagovalec štirih turnirjev (Rotterdam, Washington, Tokio, Basel), ki je leto končal na petem mestu računalniške lestvice ATP.

Vir:STA TUKAJ.

Preberite kako za MMC razmišlja o teniški prihodnosti Nastja Kolar

bm, 10.12.2013

Zasledili smo zanimiv intervju, ki so ga novinarji spletnega portala MMC opravili z 19. letno Nastjo KOLAR, pred leti eno najboljših mladink sveta, ki se po manjši krizi ponovno počasi prebija tudi na lestvici WTA.

Preberite TUKAJ.

Žan Žmavc in Veronika Erjavec zmagovalca OP 16

Ljubljana, 09.12.2013

Končala sta se turnirja OP 16 za fante in dekleta.

Pri fantih je slavil Žan ŽMAVC (Tr-Kr), ki je v finalu s 6-4 4-6 6-1 premagal Nejca SITARJA (ŽtkMb).

Dekleti finalnega srečanja nista odigrali, saj je Anja GAL (ŽtkMb) srečanje Veroniki ERJAVEC (Ltc) predala brez boja.

Za Veroniko ERJAVEC je to že druga zmaga v dveh tednih, potem ko je prejšnji teden osvojila turnir deklet do 18 let. TUKAJ.

Na najnovejših teniških lestvicah le manjše spremembe, prvič na lestvici WTA Natalija Šipek

Ljubljana, 09.12.2013

Svetovne teniške lestvice se zadnje dni decembra le malo spreminjajo. Tudi naši najboljši igralci ostajajo na mestih iz prejšnjega tedna, ostali so izgubili ali pridobili mesto ali dve.

Enako velja za najvišje uvrščene igralke na lestvici WTA. Na lestvici je večji premik naredila Polona REBERŠAK, ki je pridobila 24 mest in je teden na 584. mestu, prvič v karieri pa se je na lestvico z uvrstitvijo v drugi krog turnirja v Bolu uvrstila Natalija ŠIPEK. S šestimi točkami je trenutno na 1131. mestu svetovne lestvice teniških igralk.

TUKAJ.

Blaž Vidovič in Živa Falkner zmagovalca FIN 12A, Miha Vetrih in Tara Tušek osvojila FIN 12B

Ljubljana, 09.12.2013

Na igriščih ŽTK Maribor je končan A turnir FIN 12 pri dečkih. Za naslov sta se borila 1. nosilec Samuel PATE (Pvald), ki je v polfinalu s 6-1 6-1 premagal presenetljivega polfinalista, sicer člana domačega kluba, nepostavljenega Gala P. EMERŠIČA in 3. nosilec Blaž VIDOVIČ (Ptuj), ki je bil v polfinalu z 1-6 7-6(11) 6-3 boljši od 2. postavljenega Filipa KALJEVIČA (Domžale).

Pokal zmagovalca je po današnjem finalu dvignil Blaž VIDOVIČ. V finalu je s 6-1 6-4 premagal Samuela PATETA.

Na B turnirju dečkov, ta je potekal v Litiji, je slavil Miha VETRIH (ŠtkVe). V finalu je s 6-1 6-3 premagal Bora ARTNAKA (AsLit).

Deklice so igrale A in B turnir na igriščih TK Branik Maribor. Na A turnirju je slavila Živa FALKNER. V finalu je bila s 6-0 6-3 boljša od Pie LOVRIČ.

Živa FALKNER (Otočec) je v polfinalu s 6-0 6-2 premagala Aljo BELINGER (Šplus), Pia LOVRIČ (Domžale) je bila v drugem polfinalu s 5-7 6-2 6-2 boljša od Alee BUBEK (N.Gor).

B turnir je osvojila Tara TUŠEK (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-2 3-6 7-5 premagala klubsko kolegico Anniko PLANINŠEK. TUKAJ.

Žan Žmavc, Nejc Sitar, Anja Gal in Veronika Erjavec finalisti OP 16 v Rogaški in v Ljubljani

Ljubljana, 08.12.2013

V Rogaški Slatini se končuje OP do 16 let za fante, v Ljubljani pa s turnirjem končujejo dekleta.

Pri fantih sta finalista Žan ŽMAVC (Tr-Kr) in Nejc SITAR (ŽtkMb).

V prvem polfinalu je Žan ŽMAVC s 6-2 6-4 premagal Luko MIKLAVČIČA (Idrija), v drugem polfinalu pa je bil Nejc SITAR s 6-3 6-1 boljši od Tina KOVAČIČA (Br-Mb).

Na turnirju deklet v Ljubljani se bosta za naslov zmagovalke borili Anja GAL (ŽtkMb) in Veronika ERJAVEC (Ltc).

Nepostavljena Anja GAL je v polfinalu s 3-6 6-4 6-1 presenetila 1. nosilko in 2. igralko lestvice TZS do 16 let, Moni POTRČ (Br-Mb). V drugem polfinalu je 4. nosilka Veronika ERJAVEC, sicer 14. igralka lestvice TZS do 16 let, s 6-3 7-5 premagala 2. nosilko, članico ŽTK Mb, Laro PROSENJAK, 4. igralko lestvice TZS. TUKAJ.

Na NJT mastersu na Floridi za igralce in igralke do 12 in do 14 let poraz za Tima in Marijo

bm, 08.12.2013

Nike junior tour je tekmovanje, ki ga podjetje Nike preko svojih predstavnikov organizira v 36 državah sveta.

V njem sodelujejo igralci in igralke v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let.

Letošnji masters, ki je zaključno tekmovanje toura, bo v Clubu Med Sandpiper Bay na Floridi med 8. in 12. decembrom doživel svojo sedemnajsto izvedbo.

Med zmagovalce se je v preteklosti kar trikrat vpisal Rafael NADAL. Med zmagovalci so bili tudi trenutno najboljši trije mladinci na svetovni mladinski lestvici do 18 let Alexander ZVEREV (U14 - 2009), Borna ČORIĆ (U14 -2010) in Gianluigi QUINZI (U12 - 2008). Med zmagovalke se je vpisala tudi trenutno druga mladinka sveta Ana KONJUH (U14 - 2011), na mastersu pa je nastopila tudi tretja mladinka sveta Barbora KREJCIKOVA (U14 - 2010).

Turnir se odvija med dvema izjemno močnima turnirjema, na katerih se prav tako iščejo mladi talenti, turnirjem Eddie Herr (na njem so naši igralci in igralke nastopili prejšnji teden) in Orange Bowl (ta turnir bo na sporedu naslednji).

Agentje Nike-a so tako med letošnje igralce, ki jih bo veljalo posebej spremljati zapisali lanskoletna finalista do 12 let, Nemca Rudija MOLLEKERJA, izraelskega levičarja Yshaia OLIELA, Kanadčana Nicaisa MUAMBO ter Švicarko Alessio WELTI, Američanko Claire LIU, Ukrajinko Dayano YASTREMSKO, Čehinjo Marketo VONDROUSOVO in Španko Paulo ARIAS (vse naštete igralke nastopajo s posebnim povabilom.)

To bo tudi dober pokazatelj kam spadajo naši najboljši igralci v teh dveh starostnih kategorijah.

Nastopili bodo Tim TEKAVEC in Marija VIČIČ v kategoriji do 12 let (oba sta na lestvici TZS zasedala 1. mesto) ter Kristina NOVAK (TZS-2) in Anže ARH (TZS-1) v kategoriji do 14 let.

Z nastopi v konkurenci posameznikov do 12 let sta že končala Tim TEKAVEC in Marija VIČIČ. Tim TEKAVEC je v prvem krogu igral z drugim igralcem Čila Amadorjem SALAZARJEMin izgubil v treh nizih z rezultatom 1-6 6-3 4-6.

Marija VIČIČse je merila s 5. nosilko iz Belorusije Hanno KUBARAVO, 4. igralko Belorusije in belorusko zmagovalko NJT. KUBAROVA je slavila z rezultatom 7-6(1) 6-1.

Prvi nasprotnik Anžeta ARHA bo v ponedeljek 6. nosilec, Britanec Max STEWART, najboljši Britanec v kategoriji do 14 let in 10. igralec Evrope v tej kategoriji.

Kristina NOVAK se v prvem krogu meri z Izraelko Avital VULF, 9. igralko Izraela v kategoriji do 14 let. Srečanje je bilo prekinjeno pri rezultatu 6-2 5-5 v korist VULFUVE in ga bosta dekleti dokončali v ponedeljek.

Obišščite njihovo spletno stran TUKAJ.

Na FIN 12 presenetili Lun Obrul, Jan Dimitrijevič in Gal P. Emeršič, osip nosilk na OP 16 za dekleta

Ljubljana, 07.12.2013

V Mariboru se odvija FIN turnir A za dečke do 12 let, B turnir je v Litiji.

Na finalnem turnirju je najprijetneje v dosedanjem poteku turnirja presenetil Lun OBRUL, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, tu pa v drugem krogu izločil klubskega kolega, 5. nosilca Luko VENGUSTA.

Še tretji Celjan v četrtfinalu je prav tako nepostavljen Jan DIMITRIJEVIČ, ki je izločil 7. nosilca Damirja SKLEPIĆA.

Zelo dobro igra tudi nepostavljeni Gal P. EMERŠIČ, ki se je uvrstil v četrtfinale po zmagi nad Nikom JURJEVČIČEM, ki je v prvem krogu premagal 4. nosilca Žigo KOVAČIČA.

Četrtfinalisti so še nosilci Samuel PATE, Martin GRILJ, Tilen KOVAČ, Blaž VIDOVIČ in Filip KALJEVIČ (na fotografiji). Deklice do 12 let so odigrale prvi krog, doslej pa presenetljivih izidov ni bilo.

Na OP 16 za fante se je kot edini nepostavljeni igralec v četrtfinale uvrstil Tilen L. ŠIMENKO, ki je v drugem krogu s 3-6 6-4 6-1 premagal na lestvici štiri mesta višje uvrščenega klubskega kolega Vida KERŠIČA.

Na OP 16 za dekleta so se pred četrtfinalom poslovile štiri nosilke, Ajda BUKOVEC, Iva GABOR, Tina Kristina GODEC in Tinkara KOVAČ. Njihova mesta v četrtfinalu so zasedle Maruša PLANK, Stefany GRLJ, Žana BURJA in Anja GAL. Poelg njih so četrtfinalistke Moni POTRČ, Lara PROSENJAK, Nika ALBREHT in Veronika ERJAVEC. TUKAJ.

Pia Brglez in Hana Mraz zmagovalki dvojic na ITF turnirju v Zagrebu

Ljubljana, 07.12.2013

Pia BRGLEZ in Hana MRAZ sta zmagovalki mednarodnega mladinskega ITF turnirja, 4. ranga, v Zagrebu. V včerajšnjem polfinalu sta s 7-5 6-7 [10-5 premagali 1. nosilki, domačinki Martino BAŠIĆ in Petro GRANIĆ, v današnjem finalnem obračunu pa sta s 6-4 1-6 [10-7] nadigrali Italijanki Martino PRATESI in Alessandro SIMONELLI.

Finalistki iz Italije sta v polfinalu z rezultatom 4-6 6-0 [10-7] izločili našo drugo, prav tako uspešno dvojico, Tamaro ZIDANŠEK in Ano OPARENOVIČ.

Čestitke vsem ! TUKAJ.

Preberite kaj je povedal teniški igralec Marino Kegl v intervjuju za Večer

bm, 06.12.2013

Marino KEGL, dijak tretjega letnika Srednje šole za gostinstvo in turizem, je izjemno uspešen gluhi teniški igralec, ki se zelo dobro kosa tudi z odličnimi slišečimi slovenskimi igralci v svoji kategoriji.

Želi postati najboljši gluhi teniški igralec na svetu, rad pa bi osvojil vsaj točko za lestvico ATP.

Njegovi rezultati med gluhimi igralci tenisa nso v mednarodni konkurenci odlični. Tako je v letu 2011 s Sašem Lukičem igral na ekipnem svetovnem prvenstvu v Izmirju, kjer sta osvojila deveto mesto, sam pa je bil v sedmih dvobojih le enkrat premagan.

Na lanskem evropskem mladinskem in članskem prvenstvu gluhih v nemškem Koblenzu je osvojil kar dva naslova mladinskega prvaka - posamičnega in med dvojicami s soigralko, Angležinjo Sophie Paul, medtem ko je med člani osvojil peto mesto.

V letih 2010 in 2012 je bil izbran tudi za najboljšega slovenskega gluhega športnika.

Letos je na olimpijskih igrah gluhih v Sofiji osvojil deveto mesto.

S kakšnimi težavami se pri igranju srečuje, kaj ga žene naprej in kako namerava zastavljene cilje doseči pa si preberite v zanimivem intervjuju, ki ga je objavil dnevnik Večer.

Preberite TUKAJ.

Spomnimo, kdo so letošnji zmagovalci teniških lig

bm, 06.12.2013

Ob koncu leta se še enkrat spomnimo, katere ekipe so se najbolje odrezale v letošnji ligaški sezoni.

V letošnjih teniških ligah je nastopilo 72 ekip, največ v kategoriji do 14 let, kjer se je za naslov zmagovalca lige borilo 10 ekip pri deklicah in 16 ekip pri dečkih.

V članski konkurenci je v 1. moški ligi slavila ekipa TD Slovan Ljubljana, ki je v finalu s 6-3 premagala ekipio ŽTK Maribor.

V 2. moški ligi je bila najboljša ekipa TK Brezina.

V 3. moški ligi, ta se je igrala v dveh skupinah, sta bili najboljši ekipi TK Partizan Medvode in TK Šentjur.

V 1. ženski članski ligi so 1. mesto osvojile igralke ŽTK Maribor. V finalu so s 3-1 premagale ekipo TK Triglav Kranj.

Pri dečkih do 14 let je slavila ekipa ŽTK Maribor, ki je v finalu s 5-1 premagala ekipo TK Triglav Kranj. Tudi pri deklicah so bile v isti starostni kategoriji najboljše igralke ŽTK Maribor. V finalu so s 3-1 premagale vrstnice iz drugega brega Drave, igralke TK Branik Maribor.

V starostni kategoriji do 12 let nastopajo kombinbirane ekipe dečkov in deklic. 1. mesto so osvojili igralci in igralke združene ekipe TK Max Ljubljana-Šport plus Ljubljana. V finalu so s 4-3 premagali ekipo ŽTK Maribor.

Več informacij o letošnjih ligaških dogajanjih pa najdete pod zavihkom Lige 2013.

Na fotografiji so udeleženci play offa do 12 let. TUKAJ.

Začeli so se turnirji tega konca tedna do 12 in do 16 let

Ljubljana, 06.12.2013

S kvalifikacijskimi obračuni se danes začenjajo turnirji do 12 in do 16 let. Deklice na finalnih A in B turnirjih gosti TK Branik Maribor, dečki do 12 let bodo na A turnirju igrali v gosteh pri ŽTK Maribor, na igriščih TK As Litija pa se odvija B turnir za dečke.

Fante do 16 let gosti TK Rogaška Crystal, dekleta do 16 let pa bodo loparje vihtela na igriščih TC Ljubljana.

V Rogaški bo nastopilo 72 fantov, 48 se jih bo borilo za nastop v glavnem turnirju v kvalifikacijah.Turnir je dobro zaseden, 1 nosilec pa je drugi igralec lestvice do 16 let Amadej GORUČAN.

V Ljubljani bo nastopilo 46 deklet. Turnir je po moči slabši, tudi tu pa bo prva nosilka 2. igralka v tej starostni kategoriji, Mini POTRČ.

Na finalnem A in B turnirju deklic do 12 let je prijavljenih 43 igralk, Na A in B turnirju dečkov pa 72 igralcev.

Tako pri dečkih kot pri deklicah so prijavljeni vsi najboljši igralci in igralke v tej starostni kategoriji, tako bosta oba A turnirja predvidoma 1. ranga.

Pri deklicaj je v A turnirju 1. nosilka Živa FALKNER, pri dečkih Samuel PATE. Ta konec tedna bo tako nastopilo 233 igralk in igralcev. TUKAJ.

Vodstvo TZS in predstavnika generalnega pokrovitelja na tiskovni konferenci ocenili sezono 2013 in predstavili načrte za 2014

Ljubljana, 06.12.2013

Na novinarski konferenci so se danes predsednik TZS g. Marko UMBERGER, direktor TZS g. Gregor KRUŠIČ ter predstavnika generalnega pokrovitelja TZS, zavarovalnice Tilia, g. Andrej KAVŠEK in g. Jaka DOLENC ozrli na teniško sezono 2013 ter ocenili uspešnost medsebojnega sodelovanja ter projektov, ki so bili v letu 2013 izpeljani, v nadaljevanju pa predstavili projekte in obojestranska pričakovanja v prihodnjem letu.

Na novinarski konferenci sta bila prisotna tudi Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA.

Medtem, ko se Blaž KAVČIČ sredi meseca odpravlja na prvi turnirski nastop v Dubai, pa je Grega ŽEMLJA moral zaradi zdravstvenih težav odpovedati uvodne nastope v novi sezoni. Vprašljiv je tudi še njegov nastop v Davisovem pokalu, ki se igra konec januarja, Slovenija pa bo Portugalce gostila v teniški dvorani TK Triglav v Kranju.

Več o vsebini današnje tiskovne konference pa preberite TUKAJ.

Ana Oparenovič izgubila v četrtfinalu ITF turnirja v Zagrebu, obe naši dvojici v polfinalu

Ljubljana, 05.12.2013

Na ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu so se slovenske vrste že povsem razredčile. Kot zadnja je v konkurenci posameznic četrtfinalno srečanje izgubila Ana OPARENOVIČ. Potem, ko je v drugem krogu z 2-6 7-5 6-2 premagala 2. nosilko , Avstrijko Karoline KURZ, je s 4-6 2-6 izgubila četrtfinalno srečanje z Bolgarko Elizabeth DANAILOVO.

Nekoliko presenetljivo je že v drugem krogu izgubila 4. nosilka Hana MRAZ. Premagala jo je mlada domača igralka, ki je nastopila s posebnim povabilom, Petra GRANIĆ. Hanina 15. letna vrstnica je slavila z rezultatom 6-4 6-1 in se je Hani oddolžila za poraz, ki ji ga je ta prizadejala letos poleti na turnirju v Splitu, ko je bila boljša z rezultatom 7-5 6-2.

Naše igralke pa ostajajo še v konkurenci dvojic, kjer so združile moči Tamara ZIDANŠEK in Ana OPARENOVIČ ter Hana MRAZ in Pia BRGLEZ, ki sta zasedli mesto 3. nosilk konkurence dvojic.

Tamara ZIDANŠEK in Ana OPARENOVIČ sta v srečanju prvega kroga dvojic s 6-1 7-5 premagali domačinki Barbaro RAJIĆ in Miriam ŠILJIĆ, Pia BRGLEZ in Hana MRAZ sta bili s 6-1 6-2 boljši od dvojice Jovana KENIĆ (SRB) / Tanja STOJANOVSKA (MKD).

Po predaji dvojice Jovana KNEŽEVIĆ (CYP) / Martina OKALOVA (SVK) pa sta se prvi v polfinale Pia BRGLEZ in Hana MRAZ.

Z drugo zmago pa sta polfinalistki tudi Ana OPARENOVIČ in Tamara ZIDANŠEK. V četrtfinalu sta s 7-6 6-3 premagali Hrvatici Nino ALIBALIĆ in Petro ROBIĆ.

Na turnirju TE do 14 let v čeških Milovicah je Anja GAL izgubila srečanje drugega kroga. S 6-2 6-2 jo je premagala domačinka, 3 nosilka Anna KYNCLOVA TUKAJ.

Razmerja - radijska oddaja o tenisu z Alešem Filičičem, Matejem Tušakom in Veroniko Erjavec

Ljubljana, 04.12.2013

Zanimiva radijska oddaja o razmerjih med igralci in trenerji ter njihovi vlogi in vlogi staršev pri razvoju teniškega igralca oz. igralke.

V oddaji, ki je bila na sporedu 2.12.2013 na 2. programu radia Slovenija so sodelovali Aleš FILIPČIČ, Matej TUŠAK in Veronika ERJAVEC.

Njihovim razmišljanjem in razmišljanjem voditeljice prisluhnite TUKAJ.

V Zagrebu zmagi za Hano Mraz in Ano Oparenovič, Tom Kočevar Dešman neuspešen v Qatarju

Ljubljana, 03.12.2013

Na mednarodnih prizoriščih ta teden nastopa kar nekaj naših, predvsem mladih teniških igralk in igralcev.

O nastopih na ta teden najpomembnejšem mladinskem turnirju na svetu, turnirju Eddie Herr poročamo posebej.

Na mladinskem ITF turnirju v Zagrebu, turnir je 4. ranga, so danes nastopile Hana MRAZ, Tamara ZIDANŠEK, Pia BRGLEZ in Ana OPARENOVIČ.

Prva je nastopila Hana MRAZ in s 6-2 6-0 odpravila igralko iz Cipra Jovano KNEZEVIC.

V prvem srečanju je bila uspešna tudi Ana OPARENOVIĆ. S 6-2 6-4 je izločila Romunko Ioano Andrado SURDEANU.

V drugi krog pa se ni uspelo uvrstiti Pii BRGLEZin Tamari ZIDANŠEK.

Pio BRGLEZ je s 6-3 6-4 premagala domača kvalifikantka Adriana RAJKOVIĆ. Poražena je bila tudi Tamara ZIDANŠEK. S 6-1 7-6 jo je premagal domači up, 14. letna Nina ALIBALIĆ.

Pri fantih v glavnem turnirju nimamo predstavnikov.

Na glavnem turnirju TE 14 v čeških Milovicah, ki se začne jutri, je prijavljena Anja GAL.

Člani in članice so v glavnem s sezono zaključili, a ne vsi. Na turnirju serije Futures v Qatarju je v glavnem žrebu nasopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, a se poslovil že v prvem krogu. S 6-4 6-3 ga je premagal Irec Sam BARRY.

V kvalifikacijah je igral Žiga PAPEŽ in izgubil.

Na ženskem ITF turnirju v italijanski Duino Aurisini (10.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Eva ZAGORAC in po zmagi v prvem krogu, v drugem s 3-6 7-6(3) in 5-7 izgubila z Italijanko Giado CLERICI. V glavnem turnirju je nastopila Lara GLAVIČ, a tudi ona neuspešno. S 6-0 6-0 jo je premagala Nemka Theresa KLEINSTEUBER. TUKAJ.

Na turnirju Eddie Herr konec slovenskih nastopov v konkurenci posameznikov

Ljubljana, 02.12.2013

Na teniški akademiji IMG v Brandentonu na Floridi se je s tekmami drugega kroga nadaljeval glavni turnir v kategorijah od 12 do 18 let. V drugem krogu sta z nastopi v konkurenci posameznikov končala še Tim TEKAVEC in Jakob Aljaž KAPLJA.

V uvodnem nastopu sta Tim TEKAVEC v kategoriji do 12 in Jakob Aljaž KAPLJA do 16 let zmagala.

Tim TEKAVEC je s 7-5 6-4 premagal Britanca Blua BAKERJA, Jakob Aljaž KAPLJA pa je bil s 6-3 6-1 boljši od 13. nosilca Luisa MARCANA.

V drugem krogu pa sta z nastopi končala. Tim TEKAVEC je s 3-6 7-5 3-6 izgubil z Taiyom HIRANOM.

Jakob Aljaž KAPLJA je moral premoč priznati Raheelu MANJI. Ta je bil boljši z rezultatom 6-2 6-1.

Že v uvodnih srečanjih sta izgubili Kristina NOVAK in Marija VIČIČ

Kristino NOVAK je s 7-6(4) 6-4 premagala Zani BARNARD, od Marije VIČIČ je bila s 6-1 6-1 boljša Hyeran YUN.

V kvalifikacijah sta izgubila Filip Jakob ZUPANČIČ in Matic DIMIC. Naši igralci in igralke se zdaj selijo na zaključni turnir Nike Junior Toura. TUKAJ.

Veronika Erjavec in Nik Krapež zmagovalca OP 18 v Ljubljani in Kranju

Ljubljana, 02.12.2013

Končana sta turnirja do 18 let v Kranju in Ljubljani. V Kranju so igrali fantje, najboljši pa je bil Nik KRAPEŽ (Ltc). V današnjem finalu je premagal Anžeta LOVIŠČKA (Tabre) z rezultatom 7-5 6-2.

Na OP deklet v Ljubljani je slavila 14-letna Veronika ERJAVEC (Ltc). V finalu je s 6-3 6-0 premagala tri leta starejšo članico TC Ljubljana Kajo EMERŠIČ LJUBIČ. Čestitke zmagovalcema! Nekaj fotografij lahko pogledate pod zavihkom tekmovanja, 18 dekleta in 18 let fantje. TUKAJ.

Ugodnosti za člane TZS

Ljubljana, 02.12.2013

Teniška zveza Slovenije je za vse svoje člane pripravila poseben nabor ugodnosti.

Člani TZS boste lahko vse ugodnosti koristili le s predloženim potrdilom o članstvu, ki je objavljeno pod zavihkom "ugodnosti za člane TZS".

Član TZS prejme potrdilo pri matičnem klubu.

Vse novice o ugodnostih bodo objavljene pod zavihkom Ugodnosti za člane TZS, o slednjih pa boste obveščeni tudi po mailih.

Vabljeni k spremljanju!

V sodelovanju z našimi sponzorji smo že pripravili prvi paket ugodnosti, ki ga najdete TUKAJ.

Mike Urbanija do nove najboljše uvrstitve, Aljaž Bedene na robu stoterice, prvič na lestvici Pia Čuk

Ljubljana, 01.12.2013

Najnovejša lestvica teniških profesionalcev je postregla z novo najvišjo uvrstitvijo v karieri za Mikea URBANIJO, ki je pridobil 25 mest in se je s 596. mestom prvič spustil med najboljših 600 igralcev na svetu.

Naš najvišje uvrščen igralec Aljaž BEDENE, ki se intenzivno pripravlja na novo sezono, je izgubil 6 mest, a ostaja v prvi stoterici. Kot kaže bo leto končal na 95. mestu, ki pa mu zagotavlja nastop v glavnem turnirju OP Avstralije.

Blaž KAVČIČ je ta teden na 104. mestu, Grega ŽEMLJA ostaja na 121. mestu.

Med dekleti je naša najvišje uvrščena igralka Polona HERCOG pridobila 1 mesto in je na 65. mestu, ostale igralke pa ostajajo pri uvrstitvah iz preteklega tedna.

Prvič v karieri se je na žensko svetovno teniško lestvico s 6 točkami uvrstila Pia ČUK, ki je na 1122. mestu. TUKAJ.

Naši igralci in igralke dobili nasprotnike na turnirju Eddie Herr

Ljubljana, 01.12.2013

Na Floridi se začenjajo tekme glavnih žrebov v kategorijah od 12 do 18 let na turnirju Eddie Herr, ki poteka na teniški akademiji IMG v Brandentonu.

V kvalifikaciojah sta nastopila Filip Jakob ZUPANČIČ do 16 in Matic DIMIC do 12 let, a žal nista bila uspešna.

V glavnem turnirju bomo tako imeli 4 predstavnike.

V kategoriji deklic do 12 let bo nastopila Marija VIČIČ, ki je postavljena za 14 nosilko turnirja in bo v prvem krogu igrala s Korejko Yun HYERAN.

Pri dečkih do 12 let bo nastopil Tim TEKAVEC. V prvem krogu bo njegov nasprotnik Britanec Blu BAKER.

Med deklicami do 14 let bo nastopila Kristina NOVAK. Njena nasprotnica bo Zani BARNARD.

V kategoriji fantov do 16 let bo nastopil Jakob Aljaž KAPLJA. V prvem krogu bo njegov nasprotnik 13. nosilec Luis MARCANO. TUKAJ.

Teniške lestvice odslej tudi s statistiko

Ljubljana, 01.12.2013

Z jesensko sezono pri TZS uvajamo novost pri dostopu do lestvic TZS. Od zdaj naprej je dostop omogočen le prijavljenim in predhodno registriranim uporabnikom, ki enako, kot do sedaj (le da so prijavljeni na portalu TZS) dostopajo do lestvic TZS in nove – razširjene statistike.

Statistika sedaj poleg podatkov o igralcu vsebuje tudi celovit vpogled v odigrane turnirje igralca v konkurenci posameznikov in dvojic ter primerjavo izbranega igralca z drugim igralcem v izbrani kategoriji.

Razširjeno statistiko je avtor spletne aplikacije Qualitas vključil brezplačno.

Prepričani smo, da vam bo pripravljena statistika v veliko pomoč in zadovoljstvo.

Gregor Krušič, TZS

Vse uporabnike ob tem prosimo, da v primeru morebitnih ugotovljenih napak pri statističnih podatkih ugotovitve sporočijio na el. pošto bojan.matevzic@siol.net, da bomo v sodelovanju s sodniki in izdelovalcem programa ugotovili zakaj je do njih prišlo in jih odpravili

TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.