prijava_e
Novice : Arhiv novic 2018 : December 2018

Arhiv novic - december 2018

Matic Hribar, Zala Vnuk, Blaž Ramovš in Nika Mlakar zmagovalci Fin 12 A in B v Ljubljani

bm, 30.12.2018

Predzadnji dan starega leta so z nastopi zaključili tudi dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Ti leto že tradicionalno končujejo na turnirju v Ljubljani, kjer so z eno izjemo nastopili vsi najboljši.

Pri dečkih sta se v finale uvrstila še ne desetletni šesti nosilec Svit Suljić (Tabre), ki je v polfinalu s 6-2 6-2 izločil petega nosilca Žigo Šeška (AsLit) in tretji nosilec Matic Hribar (Tk-CC), ki je bil v drugem polfinalu z 2-6 6-1 6-3 boljši od drugega nosilca Marka Retlja (Otočec). V finalu je slavil Matic , ki je bil boljši s 6-2 6-1. To je zanj prvi naslov na turnirjih TS, z zmago pa je samo potrdil odlično formo, saj je bil v začetku decembra na močnem turnirju prvega ranga v Medvodah finalist. S tem bo tudi prevzel trenutno prvo mesto na lestvici TS, kako pa bo ob spremembi lestvic 1. februarja pa bo odvisno od nastopa na državnem prvenstvu, ki se na istem prizorišču začne že čez deset dni.

V B turnirju je zmago odnesel Blaž Ramovš (Tk-CC), ki je v finalu s 6-4 6-3 premagal Dejana Desya (ŽtkMb).

Pri deklicah sta bili v A turnirju finalistki prva nosilka Nala Kovačič (ŽtkMb), v polfinalu je s 7-5 6-2 premagala Julijo Bogatin (LukaKp) in druga nosilka Zala Vnuk (TKTal), ki je bila v polfinalu boljša od Eve Cikajlo (Radom). Tesen finalni obračun je po več kot dveh urah igre s 6-3 6-7(5) 6-2 dobila Vnukova.

V B turnirju sta se v finale uvrstili Ela Bassanese (LukaKp) in Nika Mlakar (TkMed). Turnir je osvojila Mlakarjeva, ki je v finalu slavila s 6-1 6-4. TUKAJ.

Na OP 16 v Litiji zmaga ostala doma, med dekleti v Ljubljani najboljša Ljubljančanka

bm, 29.12.2018

Fantje in dekleta v starostni kategoriji do 16 let so nastope v letu 2018 zaključili na OP v Litiji, Ljubljani in Medvodah.

TK As Litija je gostil fante na A turnirju, za veselje domačinov in organizatorjev pa je poskrbel domači up Bor Artnak, ki je premagal vso konkurenco in se zasluženo veselil prvega naslova zmagovalca v tej starostni kategoriji. Potem, ko je v polfinalu, v najtežjem obračunu turnirja, s 3-6 6-2 6-1 premagal v zadnjem času odličnega Maja Premzla (ŽtkMb), kateremu je prepustil tudi edini niz na turnirju, je bil v finalu s 6-4 6-1 boljši še od drugega igralca ŽTK, Sebastiana Dominka. Prvi nosilec turnirja Dominko, ki je pred tem v polfinalu s 6-4 2-6 6-2 izločil Aljaža Kirbiša (Radom) je moral v finalu premoč priznati devetemu igralcu lestvice TS, leto dni mlajšemu Artnaku, za katerega je to prvi posamični naslov v konkurenci do 16 let. Bor je tako že v začetku sezone konkurenci pokazal, da je najresnejši kandidat za vrh lestvice in za naslov dvoranskega državnega prvaka na prvenstvu do 16 let, ki se bo začelo prvi teden novega leta. Takrat na "parketu" tokratnih osmoljencev Dominka in Premzla, namreč na igriščih ŽTK Maribor. Zanimivo bo.

B turnir, ki se je igral v Medvodah je osvojil 12-letni Luka Videnovič (Tr-Kr), ki je v finalu s 6-2 6-4 premagal leto dni starejšega klubskega soigralca Jana Bukovca.

Dekleta so nastopala v Ljubljani. Čeprav so se v zaključne obračune uvrstile tri igralke TK Radomlje, te niso uspele preprečiti slavja Pii Mariji Rebec (Tc-Lj). Pia je najprej v polfinalu s 6-2 7-5 premagala Ano Lanišek, v finalu pa s 6-3 7-6(5) še Brino Šulin. Slednja je bila pred tem v polfinalu s 6-0 7-5 boljša od klubske kolegice Maše Viriant. Za Pio Marijo Rebec je to drugi posamični naslov v konkurenci deklet do 16 let, prvega je osvojila novembra 2017. TUKAJ.

Kaja Juvan sezono odprla s porazom; znani že tudi nasprotniki Bedeneta, Jakupovićeve, Zidanškove in Hercogove

bm, 29.12.2018

Z uvodnimi tekmami se je v državah Oceanije začela teniška sezona 2019, ki poleg tradicionalnih turnirjev WTA in ATP prinaša novo skupino turnirjev pod imenom ITF World tennis tour, sedmega januarja pa bo prvič objavljena tudi uradna lestvica tega tekmovanja.

Slovenske nastope je v sezoni 2019 v Aucklandu na Novi Zelandiji začela Kaja Juvan, ki je dokončno zakorakala na pot profesionalnega tenisa. Na močnem uvodnem turnirju sezone z nagradnim skladom 250.000 $ v Aucklandu, kjer je prva nosilka tretja igralka sveta Caroline Wozniacki, je morala Kaja v kvalifikacije. Njena nasprotnica je bila 22-letna Brazilka Beatriz Haddad Maia, 185. igralka lestvice WTA. V zelo izenačenem obračunu je bila boljša Brazilka, ki je slavila s 3-6 6-4 6-2, v končnem seštevku točk pa je osvojila pet točk več (84-79). Maia je Juvanovi štirikrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila trikrat. Kaja je slabše odigrala odločilni tretji niz v katerem je servis izgubila dvakrat, v prvi in v šesti igri. Srečanje je trajalo uro in pol.

Nasprotnike pa so dobili tudi preostali slovenski predstavniki na največjih turnirjih. V Aucklandu bosta nastopili še Tamara Zidanšek in Polona Hercog. Zidanškovo v prvem krogu čaka obračun z 20-letno Slovakinjo Viktorio Kuzmovo, 50. igralko sveta, ki je dobro formo pokazala na turnirju v Dubaju v začetku decembra, kjer se je uvrstila v finale.

Hercogova se bo v uvodnem nastopu sezone pomerila s tretjo nosilko, 32-letno igralko iz Kitajskega Tajpeha, Su Wei Hsieh, 28. igralko lestvice WTA. Obe sta nazadnje nastopili pred dvema mesecema, tako da je njuna trenutna forma neznanka.

V Avstraliji je Aljaž Bedene, ki bo na turnirju v Brisbanu, turnir je serije ATP 250 (590.000 $), v prvem krogu igral z 18. igralcem sveta, 28-letnim Milošem Raonićem iz Kanade.

Dalila Jakupović pa je za uvodni turnir nove sezone izbrala turnir v kitajskem Shenzhenu (750.000 $). Tudi njo čaka očitno težko delo, saj ji bo nasproti stala 24-letna Rusinja Ekaterina Alexandrova, 73. igralka lestvice WTA, ki je na zadnjih dveh turnirjih igrala odlično in na WTA turnirju v Linzu izgubila v finalu, na challengerju v Limogesu pa je v začetku novembra celo osvojila turnir. TUKAJ.

V Ljubljani leto 2018 zaključujejo dvanajstletniki

bm, 28.12.2018

V Ljubljani že tradicionalno zadnji turnir v letu gosti TK Šport plus, nastopajo pa dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

Danes so bile na sporedu tekme drugega kroga. Pri dečkih so se v četrtfinale uvrstili Gašper Matijašič, Žiga Šeško, Anže Stanić-Pajer, Svit Suljić, Paolo Angeli, Matic Hribar, Luka Petrović in Marko Retelj .

V B turnirju dečkov so četrtfinalisti Tay Klep, Mihael Kušar, Blaž Ramovš, Tian Djokovič, Luka Novakovič, Dejan Desy, An Čopič in Jakob Lah.

Pri deklicah so v A turnirju četrtfinalistke Nala Kovačič, Beti Jazbec Butina, Julija Bogatin, Eva Šifrer, Nika Perić, Eva Cikajlo, Katarina Mrvar in Zala Vnuk.

V B turnirju se bodo za napredovanje v polfinale borile Ela Bassanese, Anja Kantoci, Eva Šifkovič, Leticija Pipan, Tinkara Gabrič, Karolina Trnkovski, Nika Mlakar in Sara Kos. TUKAJ.

Na OP 16 v Litiji prevladujejo Mariborčani, pri dekletih v Ljubljani pa Radomeljčanke

bm, 28.12.2018

V Litiji smo na OP do 16 let dobili polfinaliste. V glavnih vlogah so igralci ŽTK Maribor, osvojitev naslova pa jim bo poskušal preprečiti domačin. V polfinale so se uvrstili prvi nosilec Sebastian Dominko (ŽtkMb), ki je v četrtfinalu s 6-3 6-2 premagal Svita Kosa (Domžale), sedmi nosilec Bor Artnak (AsLit), ki je bil s 6-0 6-2 boljši od Nika Mikovića (Šplus) osmi nosilec Maj Premzl (ŽtkMb), ki je s 6-1 6-0 v klubskem obračunu izločil drugega nosilca Marsela Žnuderla in še en Mariborčan, sicer član TK Radomlje Aljaž Kirbiš. Ta je v četrtfinalu s 6-1 6-2 premagal Luna Obrula (Celje).

Na B turnirju, ki se igra v Medvodah sta se v finale uvrstila Luka Videnovič in Jan Bukovec, oba iz kranjskega Triglava.

Dekleta igrajo v Ljubljani, kjer prevladujejo igralke iz Radomelj, saj so se v polfinale uvrstile kar tri. Brina Šulin je s 6-4 6-3 premagala Tino Komac ( Talos), Maša Viriant je bila s 5-7 7-5 6-2 boljša od Hane Bečirovič Novak (ŽtkMb), Ana Lanišek pa je s 6-0 6-2 izločila Ivono Ahčan (Tk-CC). Med tri Radomeljčanke se je vrinila Pia Marija Rebec (Tc-Lj), ki je s 6-0 6-2 premagala Katarino Janković (Tk-CC). TUKAJ.

Novo sezono na profesionalnih turnirjih odpira Kaja Juvan

bm, 28.12.2018

Le še nekaj dni nas loči od nove teniške sezone na profesionalnem nivoju, naše igralke pa jo bodo odprle na turnirjih na Novi Zelandiji in v Avstraliji. Kot vsako leto se bodo turnirji začeli na silvestrski dan, 31. decembra. Slovenske nastope pa bo na Novi Zelandiji že dan prej začela Kaja Juvan, ki bo nastopila v kvalifikacijah WTA turnirja v Aucklandu. Turnir ima nagradni sklad 250.000 $ in je zelo dobro zaseden saj mesto prve nosilke v glavnem turnirju pripada Caroline Wozniacki. Žreb je Kaji v prvem krogu kvalifikacij namenil 22-letno brazilsko levičarko Beatriz Haddad Maio, 185. igralko sveta.

V Aucklandu bomo imeli v ognju še dve orožji. V glavni žreb sta namreč že uvrščeni Tamara Zidanšek in Polona Hercog. Dalila Jakupović bo sezono začela na WTA turnirju v Shenzenu.

Aljaž Bedene je za prvi nastop izbral ATP turnir v Brisbanu, Blaž Rola pa bo sezono začel na ATP Challengerju v Noumei v Novi Kaledoniji. TUKAJ.

Marko Mlakar novi član odbora International Tennis Hall od Fame

ts, 27.12.2018

Na mednarodni konferenci v Newport-u so bili izvoljeni novi predstavniki enega najbolj spoštovanih odborov s sveta tenisa, in sicer mednarodni teniški hram slavnih International Tennis Hall of Fame. Gre za neprofitno teniško organizacijo, katere glavna naloga je promocija zgodovine tenisa in ohranitev veličastnosti najboljših igralk in igralcev v zgodovini. V hram slavnih je bilo sprejetih več kot 250 igralcev, trenerjev in podpornikov tenisa.

Izvoljenih je bilo 11 novih predstavnikov, vključno s teniško legendo, Gigijem Fernandezom, ki je prejemnik naziva "Hall of fame", ter ostalimi svetovnimi poslovneži in izkušenimi voditelji.

Predsednik odbora je Michael F.Goss, podpredsednik in direktor svetovno znane hiše Sotheby's, s tega mesta pa se poslavlja John Arnhold, ki je s tem zaključil svoj 3-letni mandat. Kot podpredsednik odbora je bil izvoljen Charlie Pasarell.

Od ostalih izvoljenih članov odbora za nas nedvomno najbolj izstopa g. Marko Mlakar, nekdanji podpredsednik Tenis Slovenije. Poleg njega so novi člani odbora Ray Arckey, podpredsednik podjetja Duracell; Gigi Fernandez, bivša šampionka v dvojicah in "hall of fame-r"; Jeff Zucker, predsednik in direktor CNN Worldwide, Mounia Mechbal, podpredsednica in direktorica marketinga podjetja Rolex; Jean Marc Huet, bivši podpredsednik podjetje Unilever in drugi.

Gospodu Marku Mlakarju iskreno čestitamo in mu želimo veliko uspeha na poti predstavitve Tenis Slovenije in Slovenije na najvišjem mednarodnem teniškem nivoju.

Pripravila:Tea Starc TUKAJ.

Koledarsko leto zaključujejo igralci in igralke na turnirjih do 12 in do 16 let (iz Litije rezultati v živo)

bm, 27.12.2018

Zadnje dni letošnjega leta teniški igralci in igralke zaključujejo s turnirji do 12 let, ki potekajo v Ljubljani ter turnirji do 16 let, ki se odvijajo v Litiji, Ljubljani in Medvodah.

Turnirji so dobro zasedeni saj med dvanajstletniki tako pri dečkih, kot pri deklicah nastopajo vsi najboljši. Pri dečkih je prvi nosilec Gašper Matijašič, pri deklicah Nala Kovačič. Prvi krog ni prinesel presenečenj, suvereno pa so z nasprotniki opravili vsi nosilci pri dečkih, ki so skupaj v osmih tekmah oddali vsega osem iger. Tudi pri deklicah nosilke niso imele težav, čeprav vsi izidi niso bili tako gladki kot pri dečkih.

Tudi pri fantih do 16 let je zasedba odlična, manjka namreč samo prvi igralec lestvice Aljaž Jeran. Nosilci z uvrstitvijo v drugi krog niso imeli težav. Pri dekletih manjkata prva in druga igralka lestvice, tako da mesto prve nosilke pripada Tini Komac. V prvem krogu se je poslovila sedma nosilka Neža Ule.

Iz Litije lahko spremljate rezultate v živo TUKAJ.

Naši najboljši igralci in igralke se pripravljajo za prve nastope v prihodnjem letu

bm, 26.12.2018

Naši najboljši teniški igralci in igralke zadnje dni letošnjega leta preživljajo delovno saj se intenzivno pripravljajo na začetek nove teniške sezone. Ta se začenja zadnji dan starega leta. Iz Nove Zelandije sta se nam s fotografijo iz prvega treninga, ki sta ga opravila v močno vetrovnem vremenu, javila Kaja Juvan in njen trener Robi Cokan. Na treninu se jima je pridružila odlična mlada Poljakinja Iga Swiatek. TUKAJ.

Jaka Golob, Rok Koblar in Maša Viriant zmagovalci OP do 14 let

bm, 24.12.2018

Na predpraznični dan so dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 let odigrali finalne obračune na turnirjih v Mengšu, Ljubljani in Domžalah.

Na A turnirju dečkov v Mengšu se je zmage veselil Jaka Golob (Tr-Kr). V finalu je s 6-3 6-1 premagal presenetljivega finalista, nepostavljenega Nikija Polanca (ŽtkMb). Za Jako je to, po polfinalu pred štirinajstimi dnevi, še prvi naslov v starostni kategoriji do 14 let. Tudi za Nikija je to uspeh kariere v kategoriji do 14 let, saj je bil doslej samo enkrat četrtfinalist.

V B turnirju, ki se je igral v Ljubljani, je zmago slavil Rok Koblar (TKMed). V finalu je s 6-4 6-3 premagal Nereja Benedičiča Vidoviča (ŽtkMb).

Pri deklicah je naslov odšel v roke druge nosilke, članice organizatorja, TK Radomlje, Maše Viriant. V izenačenem finalu je s 6-7(2) 7-5 6-3 premagala prvo nosilko Ulo Jamar (Tc-Lj). TUKAJ.

Mladi teniški igralci in igralke izvedli del priprav na OFEM 2019

, 23.12.2018

Fantje in dekleta, ki so bili nominirani za nastop v teniški reprezentanci Slovenije na olimpijskem festivalu evropske mladine v Bakuju, v Azerbejdžanu julija 2019, so se udeležili tridnevnih priprav, ki jih je organiziral Tenis Slovenija v sodelovanju z OKS.

Skupaj s trenerjema so sodelovali na delavnicah in predavanjih OKS v centru Vitalis v Ljubljani. Ob tem so enkrat dnevno opravili tudi teniški trening. TUKAJ.

Na OP do 14 let znani finalisti v A in B turnirju dečkov ter finalistki na turnirju deklic

bm, 23.12.2018

Na turnirjih do 14 let, ki potekajo v Mengšu, Domžalah in Ljubljani so znani finalisti.

Na A turnirju dečkov v Mengšu so se v polfinale uvrstili Jaka Tomažin (AsLit), Jaka Golob (Tr-Kr), Jani Retelj (Otočec) in edini nepostavljen igralec, Niki Polanec (ŽtkMb). V polfinalnih obračunih je nato Golob s 6-2 6-1 presenetil prvega nosilca Tomažina, Polanec pa je pripravil še eno presenečenje in s 4-6 6-2 6-4 izločil drugega nosilca Retlja.

V B turnirju sta finalista Nerej Benedičič Vidovič (ŽtkMb) in Rok Koblar (TkMed).

Deklice so odigrale polfinalna srečanja, za naslov zmagovalke pa se bosta pomerili prva in druga nosilka Ula Jamar (Tc-Lj) in Maša Viriant (Radom>). Jamarjeva je v polfinalu s 6-0 6-3 premagala Ano Thaler (Tk-CC), Viriantova pa s 6-3 6-0 Ano Taro Praček (LukaKp). TUKAJ.

V Mengšu, Litiji in Ljubljani ta konec tedna OP do 14 let

bm, 22.12.2018

Večina otrok je začela uživati brezskrbnih štirinajst dni, brez večjih obveznosti, športniki, med njimi tudi teniški igralci, pa ne poznajo počitka. Ta konec tedna štirinajstletniki nastopajo na OP v Mengšu, Domžalah in Ljubljani.

Na A turnirju v Mengšu in B turnirju za dečke, ta poteka v Ljubljani, nastopa 86 igralcev, med njimi tudi večina najboljših. Mesto prvega mosilca v A turnirju pripada drugemu igralcu lestvice TS Jaki Tomažinu, za vrat pa mu bodo dihali Jani Retelj, Žiga Švec, Jaka Golob in drugi.

V B turnirju je najvišje postavljen Tristan Tai Papež.

Deklice v organizaciji TK Radomlje nastopajo v Domžalah. Prijavljenih je 38 igralk, mesto prve nosilke pa pripada Uli Jamar. Zmago ji bodo poskušale odnesti Maša Viriant, Anamari Žnuderl, Ana Thaler in ostale.

V soboto so dečki in deklice odigrali tekme prvega in drugega kroga. Pri deklicah presenečenj ni bilo. V četrtfinale so se uvrstile Ula Jamar, Špela Sedej, Ana Thaler, Lija Mumlek, Ana Tara Praček, Anamari Žnuderl, Ella Hojnik in Maša Viriant.

Pri dečkih so izpadli trije nosilci, četrtfinalisti A turnija pa so Jaka Tomažin, Boris Barjaktarevič, Jaka Golob, Nal Sok, Niki Polanec, Luka Videnovič, Mark Iztok Lunder in Jani Retelj.

V B turnirju dečkov so se v četrtfinale uvrstili Tristan Tai Papež, Luka Boh, Nejc Tršek, Nerej Benedičič Vidovič, Paolo Angeli, Jakob Logar, Rok Koblar in Nino Govedič. TUKAJ.

Benjamin Beliš in Tina Cvetkovič članska dvoranska državna prvaka 2019

bm, 21.12.2018

V Mariboru se je končalo dvoransko člansko državno prvenstvo za leto 2019. Naslova državnih prvakov sta osvojila Benjamin Beliš (Sl. Gradec) in Tina Cvetkovič (Šdštr).

Pri članih smo spremljali izjemno zanimiv in izenačen obračun med prvim nosilcem, sicer pa šestim igralcem članske lestvice TS, 25-letnim Slovenjgradčanom Benjaminom Belišem in osem let mlajšim, nepostavljenim Mariborčanom, ki trenira na Ptuju, Filipom Jeffom Planinškom. Izkušnje so tokrat ugnale mladost in zmage s 7-5 4-6 7-6(2) ter prvega naslova državnega prvaka v članski konkurenci se je zasluženo veselil Beliš. Naslov je krona njegove dosedanje kariere, v kateri je med leti 2013 in 2015 lopar bolj kot ne postavil v kot, a se je nato ponovno začel udeleževati domačih turnirjev in v zadnjih dveh letih dosegal odlične rezultate, ki so ga pripeljali na prvo mesto med igralci, ki niso na mednarodnem delu lestvice TS in nenazadnje do naslova državnega prvaka.

Čestitamo !

Pri dekletih je slika malo obrnjena, naslov je namreč odšel v roke mlajši finalistki, drugi nosilki in osmi igralki lestvice TS, 18-letni Radoveljčanki Tini Cvetkovič. V finalu je s 6-3 6-1 premagala nepostavljeno članico domačega teniškega kluba Branik, 22-letno Pijo Brglez.

Tina Cvetkovič je tako dopolnila zbirko naslovov državnih prvakinj saj je enemu posamičnemu naslovu do šestnajst let in dvema naslovoma do 18 let dodala še prvi članski naslov. Tina letos zapušča mladinsko konkurenco v kateri je bila na mednarodni lestvici ITF najvišje uvrščena na 399. mesto, na novi lestvici World tennis toura pa jo najdemo na 1346. mestu. Brglezova v zadnjem letu na turnirjih ni nastopala, ima pa v vitrinah že dva naslova članske državne prvakinje, osvojila ju je v letih 2013 in 2015.

Čestitamo !

V konkurenci dvojic sta pri članih naslov državnih prvakov osvojila Matej Leljak in Nick Cmager (ŽtkMb), ki sta v finalu s 6-4 6-3 premagala Benjamina Beliša in Matica Sotlerja (Krško).

Pri članicah sta državni prvakinji Tina Cvetkovič in Anja Gal (Br-Mb). V finalu sta s 6-2 6-2 premagali Zalo Ule (LukaKp) in Aleo Bubek (N.Gor). TUKAJ.

Veronika Erjavec in Kristina Novak osvojila še ITF turnir dvojic v Ortiseju

bm, 21.12.2018

V italijanskem Ortiseju v dolini Val Gardena, v bližini prizorišča, ki je bilo ta teden tako uspešno za našo smučarsko junakinjo Ilko Štuhec, sta na teniškem turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000 $ Veronika Erjavec in Kristina Novak slavili v konkurenci dvojic in tako še drugi teden zapored stopili na zmagovalno stopničko. Prejšnji teden sta bili najboljši na turnirju v Solarinu.

Potem, ko sta v polfinalu s 6-3 6-4 premagali našo Manco Pislak in Rusinja Victorio Mikhaylova sta bili v finalu boljši še od članice domačega kluba Verene Hofer in njene soigralke iz Švice Simone Waltert. Zmagali sta s 6-4 7-5. Čestitamo !

Med posameznicami je najdlje prišla Veronika Erjavec, ki je izgubila v četrtfinalu. V drugem krogu je igrala z 21-letno Rusinjo Anno Makhorkino, ki po pričakovanju naši igralki ni predstavljala večje ovire za napredovanje v četrtfinale. Veronika je tekmo dobila s 6-3 6-2. V četrtfinalu je bila Veronikina nasprotnica 3. nosilka, 23-letna Poljakinja Natalia Siedliska (589), ki je tekmo dobila s 7-6(2) 6-1. Po izenačenem prvem nizu, ki ga je Poljakinja dobila v podaljšani igri je bila v drugem Siedliska še precej bolj zanesljiva, Veronika pa je s številnimi neprisiljenimi napakami dokaj lahko izpustila niz iz rok.

Nastope pa je v drugem krogu futuresa, ki poteka v Dohi končal Matic Špec. S 4-6 6-1 6-3 ga je presenetil 18-letni Nizozemec Jesper de Jong, ki se je, tako kot Matic, v glavni turnir prebil iz kvalifikacij.

TUKAJ.

Benjamin Beliš, Filip Jeff Planinšek, Pija Brglez in Tina Cvetkovič finalisti članskega DP

bm, 20.12.2018

V Mariboru se je državno člansko prvenstvo prevesilo v zaključni del. Dopoldne so bili na sporedu četrtfinalni obračuni, popoldne še polfinalni, tako da smo dobili finaliste, tako pri članih kot pri članicah.

Za nastop v finalu so se pri članih borili Benjamin Beliš (SGrad), ki je igral z Maticem Dimicem (MaxLj) in zmagal s 6-4 6-4 ter Filip Jeff Planinšek (Ptuj), ki se je meril z Gašperjem Bezjakom (ŽtkMb) in zmagal z 2-6 6-0 6-3.

Beliš je v četrtfinalu s 6-0 7-5 premagala Marka Andrejiča Goljarja, Dimic je bil s 7-6(1) 7-5 boljši od Mihe Okorna, Planinšek je s 6-1 6-2 premagal Patrika Kumra Špegla, Bezjak pa s 3-6 6-4 6-1 Žigo Kovačiča.

Pri dekletih so se v polfinale uvrstile Tina Kristina Godec (AsLit), ki je v četrtfinalu s 4-6 6-0 6-2 premagala Zojo Štrukelj, Pija Brglez (Br-Mb), ki je bila s 6-2 7-5 boljša od Moni Potrč, Noka Jurič (ŽtkMb) je s 6-4 6-0 izločila Mio Kukovič, Tina Cvetkovič (Šdtšr) pa s 6-2 6-1 Zalo Ule.

V finalu se bosta za naslov državne prvakinje borili Pija Brglez in Tina Cvetkovič. Brglezova je v polfinalu s 6-1 6-4 premagala prvo nosilko Tino Kristino Godec, Cvetkovičeva je bila v drugem polfinalu s 5-7 6-1 6-1 boljša od Noke Jurič. TUKAJ.

Še eno priznanje za Kajo Juvan, novinarji so jo postavili na tretje mesto med športnicami leta 2018

bm, 20.12.2018

Naša izvrstna mlada teniška igralka Kaja Juvan je ob koncu leta 2018 prejela še eno lepo priznanje.

V izboru športnika leta 2018 se je po številu glasov novinarjev uvrstila na tretje mesto med športnicami leta 2018.

V obrazloživi so novinarji zapisali "Ne dolgo tega je praznovala 18. rojstni dan, a še pred tem je Kaja Juvan pokorila svetovni mladinski tenis in se na veličasten način poslovila od mlajših kategorij. Juvanova je po izjemnem letu 2017 vso zgodbo, sicer zahtevnega teniškega razvoja, še pošteno nadgradila. Kaja je kot prva Zemljanka na olimpijskih igrah mladih v Argentini osvojila dve zlati medalji. Med posameznicami je zasluga zgolj in samo njena, v konkurenci parov si jih je delila s Poljakinjo Igo Šwiatek. Juvanova je v tednu dni nastopila v treh konkurencah, tudi mešanih dvojicah, in skupaj odigrala neverjetnih 12 dvobojev. V svet profesionalnega tenisa je vstopila izjemno, saj je ima v rokah že pet turnirskih zmag serije ITF. Trdo delo ni obrodilo sadov le v tenisu, saj je redna dijakinja gimnazije Bežigrad, ki bo maturo, tako kot vsi sošolci in sošolke, skušala opraviti prihodnje leto."

Čestitamo !

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Na članskem državnem prvenstvu smo dobili četrtfinaliste in četrtfinalistke.

bm, 19.12.2018

Na državnem članskem prvenstvu, ki poteka na igriščih TK Branik Maribor so člani odigrali teme prvega kroga in drugega kroga glavnega turnirja. Prvi krog je bil usoden za osmega nosilca Miho Peruša, katerega je s 6-4 6-0 izločil Filip Jeff Planinšek in za sedmega nosilca Roka Komca, ki je moral premoč priznati Eneju Berghausu, ki je slavil s 4-6 6-2 6-4. Še dva tesna obračuna smo videli prvi dan prvenstva. Kvalifikant Žiga Kovačič je presenetil Marka Mesariča, katerega je premagal s 6-1 5-7 6-3. Izenačen pa je bil tudi obračun četrtega nosilca Matica Sotlerja in nepostavljenega Marina Kegla. Sotler je bil boljši s 7-5 4-6 6-3.

Pri članicah je prijavljenih 20 igralk, tekme prvega kroga pa so odigrale v torek. Večina igralk je bila prostih, od nastopajočih pa so zmage dosegle Pia Brglez, Urška Velec, Ale Bubek in Nejla Memić.

Drugi krog turnirja fantov je prinesel izpad še dveh nosilcev. Četrtega nosilca Matica Sotlerja je s 6-1 6-2 izločil Matic Dimic, od tretjega nosilca Žige Drobniča pa je bil s 4-6 7-5 6-3 boljši Patrik Kumer Špegel. V četrtfinale so se uvrstili še Benjamin Beliš, Mark Andrejič Goljar, Miha Okorn, Filip Jeff Planinšek, Žiga kovcačič in Gašper Bezjak.

Pri dekletih se bodo za napredovanje v polfinale borile Tina Kristina Godec, Zoja Štrukelj, Moni Potrč, Pija Brglez, Mia Kukovič, Noka Jurič, Zala Ule in Tina Cvetkovič. TUKAJ.

Ta teden potekajo zadnji turnirji ITF starega formata; v Ortiseju zmagala samo Veronika Erjavec, v Katarju uspešni nastopi Matica Špeca

bm, 17.12.2018

Ta teden potekajo zadnji turnirji ITF po starem formatu, z novim letom se namreč začenja ITF World Tenis Tour - ITF WTT , ki prinaša velike spremembe v načinu točkovanja, saj igralci in igralke na turnirjih z najnižjim denarnim skladom ne bodo več dobili točk za WTA oz. ATP lestvico. Z novim letom se bo tudi število igralcev in igralk na lestvicah ATP in WTA močno zmanjšalo.

Eno izmed prizorišč zadnjih turnirjev je tudi italijansko smučarko središče Val Gardena oz. eden izmed treh zaselkov v tej dolini, Ortisei. V Val Gardeni smo danes spremljali dvojni spored saj so na smukaški progi na tekmi svetovnega pokala nastopila dekleta, slavila pa je izvrstna Ilka Štuhec. Nekaj kilometrov stran na teniških igriščih na turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ Slovenke niso bile tako uspešne. V Ortiseju so Veronika Erjavec, Manca Pislak in Kristina Novak. Vse tri so udeleženke glavnega turnirja in vse so nastopile danes.

Slovenske nastope je začela Kristina Novak, ki je igrala z 18-letno Danko Olgo Helmi. Danka je bila boljša, predvsem pa je v igri naredila manj napak in na koncu slavila s 6-3 7-5. Za njo je nastopila Veronika Erjavec, ki je imela za nasprotnico Jeleno Simić iz BiH. Veronika je bila boljša s 6-1 3-6 6-4. Zadnbja je nastopila še Manca Pislak, ki je igrala z Italijanko Lauro Mair. Manca je imela zadnja dva dni povišano temperaturo, a se je kljub temu odločila za nastop, ki pa ga ni pripeljala do konca. Po izgubljenem prvem nizu z 2-6 in izgubljeni uvodni igri drugega niza je srečanje predala.

Odlično sta nastop v konkurenci dvojic opravili Veronika in Kristina, ki sta prejšnji teden osvojili turnir v Solarinu. V srečanju z Silvio Saccani in Julijo Stamatova sta bili boljši s 6-0 6-3 in sta se uvrstili v polfinale.

Na moškem Futuresu v Katarju tudi ta teden nastopa Matic Špec. Uspešno je prestal kvalifikacije in se uvrstil v glavni turnir, kjer se je pomeril z beloruskim kvalifikantom Mikalajem Haliakom. Matic je zmagal s 6-4 7-6(6).

TUKAJ.

Ela Nala Milić četrtfinalistka Orange Bowla do 12 let

bm, 17.12.2018

Naša izvrstna mlada igralka Ela Nala Milić, je na turnirju Orange Bowl zaključila nastope v kategoriji deklic do 12 let s tesnim porazom v četrtfinalu.

Ela Nala je v osmini finala s 6-1 7-5 premagala Američanko Erico Jessel s 6-1 7-5 in se uvrstila med osem najboljših igralk na turnirju. Po štirih zmagah, nasprotnicam ni oddala nobenega niza, je v četrtfinalu morala priznati premoč Francozinji Shanice Roignot. V zelo izenačenem obračunu je bila francoska vrstnica dvakrat boljša v podaljšani igri in je slavila s končnih 7-6(0) 7-6(2). TUKAJ.

S kvalifikacijami se je začelo zimsko državno člansko prvenstvo

bm, 16.12.2018

Potem, ko smo konec tedna dobili državne prvake in prvakinje v starostni kategoriji do 18 let, so ta teden na vrsti člani in članice. V obeh konkurencah manjkajo najboljši, ki so že v zadnjem delu priprav na začetek nove mednarodne sezone, ki se konec meseca začenja v Avstraliji.

Pri članih je prijavljenih 45 igralcev, najvišje uvrščen igralec lestvice TS pa je Benjamin Beliš, ki zaseda 6. mesto in mu bo pripadel status prvega nosilca. Fantje so danes odigrali kvalifikacije, v glavni turnir pa so se uvrstili Blaž Bezjak, Tristan Lukas Koželj Nickel, Samuel Pate, Matevž Krajnc, Žiga Kovačič, Grega Teraž, Patrik Kumer Špegel in Tilen Kovač.

Pri dekletih je zasedba slabša, saj se bo za naslov državne prvakinje borilo samo 22 igralk. Najvišje rangirana prijavljena igralka je Tina Kristina Godec, 7. igralka lestvice TS, ki bo tudi prva nosilka turnirja.

Na igriščih teniškega kluba Branik bodo člani prvi krog odigrali v ponedeljek, dekleta bodo z nastopi začela v torek. V ponedeljek se tekme na Braniku začnejo ob 09. uri. TUKAJ.

Ela Nala Milić danes v osmini finala na Orange Bowlu

bm, 16.12.2018

Relativno hitro so z nastopi na enem največjih teniških turnirjev za mlade na svetu končali vsi slovenski predstavniki, razen Ele Nale Milić. Naša dvanajstletnica se je kot edina slovenska predstavnica uspela uvrstiti v četrti krog, torej med 16 najboljših igralk na turnirju do 12 let. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagala Kitajko Duanrui Gao, v tretjem pa je bila s 6-4 6-3 boljša od Kanadčanke Marie-Lee Gregoire. Za uvrstitev v četrtfinale bo igrala z Američanko Erico Jessel.

V drugem krogu sta se poslovili še preostali igralki v kategoriji do 14 let. Pia Marija Rebec je s 6-4 4-6 0-6 izgubila s Kenijko Angello Okutoyi, od Ule Jamar je bila s 6-2 6-3 boljša Kanadčanka Annabelle Xu.

TUKAJ.

Kristina Novak, Veronika Erjavec in Nika Radišič zmagovalke turnirjev dvojic v Solarinu in Kairu, Tamara Zidanšek izgubila polfinale dvojic v Dubaju, Matic Špec poražen v polfinalu dvojic v Dohi

bm, 15.12.2018

Če med posameznicami naše igralke ta teden niso posegle po najvišjih mestih, so bile ponovno izjemne v konkurenci dvojic, saj so na treh turnirjih odnesle dve zmagi in dosegle še eno polfinale. Polfinalist v konkurenci dvoijic je bil na Futuresu v Dohi tudi Matic Špec.

Veronika Erjavec in Kristina Novak sta zmagovalki konkurence dvojic na turnirju ITF v Solarinu na Siciliji (15.000 $). Njuni finalni nasprotnici sta bili Gvatemalki Kirsten Andrea Weedon in Melissa Morales, naša dvojica pa je zmagala s 6-3 7-6(4). Za Veroniko je to tretji naslov med dvojicami na turnirjih ITF v karieri, vse tri je osvojila letos, za Kristino pa je osvojitev naslova njen prvenec. Čestitamo !

Nika Radišič pa je še drugič v treh tednih stopila na zmagovalno stopničko turnirja dvojic v Kairu. Pote, ko sta v polfinalu s soigralko iz Romunije Stefanio Selmo Cadar premagali Tamaro Malešević iz Srbije in Lano Šipek iz Hrvaške, Izid je bil 6-3 7-6(5), sta bili v finalu boljši šer od prvih nosilk iz Romunije. Oano Gavrila in Nicole Gabrielo Tatarus sta v dramatičnbem zaključku tekme premagali s 6-3 0-6 14-12. Prejšnji teden sta na istem prizorišču izgubili v polfinalu, še teden prej pa je Nika turnir osvojila s soigralko Joanne Suger iz Švice.

Za Radišičevo je to tretja zmaga v konklurenci dvojic v karieri in druga letos.

V polfinalu turnirja dvojic je na najmočnejšem ženskem turnirju ta teden, v Dubaju, Tamara Zidanšek s soigralko Renato Voracovo iz Češke s 6-7(3) 6-2 7-10 izgubila tekmo z Madžarko Reco Luco Jani in Švedinjo Cornelio Lister.

Na moškem Futuresu v Dohi se je z uvrstitvijo v polfinale izkazal tudi Matic Špec. Z Grkom Michailom Prvolarakisom sta se v polfinalu izgubila s Portugalcema Goncalom Oliveiro in Bernardom Saraiva. TUKAJ.

Blaž Vidovič in Maja Makorič dvoranska državna prvaka do 18 let

bm, 14.12.2018

V Mariboru se končuje državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let. Dobili smo že državna prvaka v posamični konkurenci, v konkurenci dvojic pa bodo zmagovalci znani pozno popoldne.

Oba naslova dvoranskih državnih pravkov odhajata na Ptuj. Osvojila sta ju Blaž Vidovič in Maja Makorič.

Pri fantih sta bila finalista sedmi nosilec, 16-letni Blaž Vidovič (Ptuj) in četrti nosilec 17-letni Tilen Potočnik (Šplus). V tesnem finalnem obračunu je bil boljši Vidovič, ki je zmagal z rezultatom 6-4 4-6 6-2. To je bil njun četrti medsebojni obračun, še tretjič je zmago v žep pospravil Vidovič. Eden naših najuspešnejših mladih igralcev je trenutno na lestvici ITF kot četrti Slovenec uvrščen na 645. mesto. Sicer pa je za Vidoviča to naslov državnega prvaka še v tretji starostni kategoriji, slavil je namreč tudi že na prvenstvih do 14 in 16 let, le na prvenstvu do dvanajst let se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Čestitamo!

Pri dekletih je zmagala ena naših najboljših mladink Maja Makorič (Ptuj). Novogoričanka, ki zadnji sezoni trenira na Ptuju je v finalu s 6-1 6-0 premagala Aljo Belinger (Šplus). V odsotnosti prvih treh mladink, ki so pred njo uvrščene tudi na lestvici ITF, na kateri je Makoričeva na visokem 327. mestu, je bila njena zmaga pričakovana. Makoričeva se je relativno pozno začela ukvarjati s tenisom, zato je med dvanajstletnicami ne najdemo prav visoko na lestvici TS, prvi odmevnejši rezultat je z zmago na OP do 14 let tako dosegla šele leta 2015, prvi vidnejši rezultat na državnih prvenstvih pa je dosegla leta 2017, ko je bila finalistka prvenstva do 16 let. Letošnji naslov je torej njen prvi v karieri in še en dokaz več, da se da s trdim delom nadoknaditi morebiten primanjkljaj zaradi kasnejše specializacije na športni poti in da rezultati v mlajših kategorijah niso nujno napoved odlične kariere v kasnejših letih.

Čestitamo!

V konkurenci dvojic sta pri fantih naslov državnih prvakov osvojila Blaž Vidovič in Žiga Kovačič (Ptuj), pri dekletiih sta državni prvakinji Tara Gorinšek (Ptuj) in Marija Vičič (MaxLj).

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Blaž Vidovič in Tilen Potočnik finalista DP 18 pri fantih, pri dekletih v finalu Maja Makorič in Alja Belinger

bm, 13.12.2018

Na državnem prvenstvu v starostni kategoriji do 18 let, ki poteka na igriščih ŽTK v Mariboru je pri fantih že znan prvi finalist. To je Ptujčan Blaž Vidovič (Ptuj), ki je v polfinalu s 6-0 6-1 premagal klubskega soigralca Žigo Kovačiča. Vidovič, ki je tudi prvi favorit za osvojitev naslova državnega prvaka je bil prejšnji teden polfinalist na mednarodnem turnirju ITF na istem prizorišču.

Za mesto drugega finalista sta se borila Miha Vetrih (SGrad) in Tilen Potočnik (Šplus). S 6-2 6-3 je zmagal Potočnik. Finalista sta se doslej med sabo pomerila trikrat, dvakrat je zmagal Vidovič in enkrat Potočnik, njuno zadnje srečanje pa sega v leto 2016.

Če so pri fantih domačini ostali brez predstavnikov v boju za naslov, je to upanje še tlelo pri dekletih, saj sta bili v polfinalu dve njihovi igralki. Noka Jurič (ŽtkMb) je v četrtfinalu s 6-0 6-2 premagala klubsko kolegico Mio Kukovič, Alja Belinger (Šplus) pa je bila v drugem četrtfinalu s 6-0 6-0 boljša od Alee Bubek (N.Gor). Še ena presenetljiva polfinalistka je 13-letna članica domačega kluba Petja Drame, ki je s 7-5 6-0 premagala Anali Kočevar (TkMed). Zadnje mesto v polfinalu je pripadlo Maji Makorič (Ptuj), ki je izločila drugo nosilko Tjašo Klevišar (Tr-Kr). Po polfinalnih obračunih pa so domačini ostali brez finalistke tudi pri dekletih. Za naslov se bosta namreč borili Alja Belinger (Šplus), ki je s 7-5 6-1 izločila domačinko, prvo nosilko turnirja Noko Jurič in Maja Makorič (Ptuj), ki je z zmago 6-3 6-3 končala nastope najmaljše igralke v zaključnih bojih, 13-letne Petje Drame (ŽtkMb).

Alja Belinger se že lahko pohvali z naslovom državne pravkinje. V starostni kategoriji do 16 let je slavila na zimskem državnem prvenstvu januarja 2017. Maja Makorič te izkušnje in naslova še nima v svoji zbirki. Finalistki sta se doslej pomerili sedemkrat, vseh sedem zmag pa je šlo na konto Makoričeve. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Dubaju zmago izpustila iz rok, podobna zgodba Kristine Novak in Veronike Erjavec v Solarinu

bm, 13.12.2018

Čeprav je Tamari Zidanšek na turnirju ITF (100.000 $+H) v Dubaju kazalo izvrstno, saj je v tretjem nizu z breakom vodila 5-4 in servirala za zmago, je oba odločilna svoja začetna udarca izgubila, s tem pa tudi srečanje. Končni izid v tekmi s 4. nosilko, 29-letno Rusinjo Evgeniyo Rodino se je glasil 6-4 5-7 5-7. V zelo kvalitetnem srečanju z relativno malo napakami in veliko izdelanimi točkami ter dolgimi izmenjavami je bila Rusinja na koncu za odtenek bolj zbrana in srečnejša, Zidanškova pa je v odločilnih trenutnih storila nekaj napak, ki so ji odnesle zmago.

Podobno zgodbo je na turnirju ITF v Solarinu na Siciliji doživela Kristina Novak. Tudi ona je imela v srečanju s 5. nosilko Jeleno Simić iz Bih po dobljenem prvem nizu v drugem prednost breaka in vodstvo s 3-0, a ga ni uspela zadržati in je z dvema izgubljenima servisoma drugi niz izgubila s 4-6. Tudi v tretjem nizu ji je dobro kazalo vse do izida 4-4, v deveti igri pa je še enkrat več izgubila svoj začetni udarec, s tem pa tudi niz in na koncu srečanje s 6-4 4-6 4-6.

Zadnje slovensko orožje je tako ostala četrtfinalistka Solarina Veronika Erjavec. Žal je tudi ona šla po poti Tamare in Kristine saj je obračun z Elaine Genovese iz Malte izgubila po treh urah igre in po vodstvu s 4-2 v odločilnem tretjem nizu. Prednost je zapravila z izgubljenim servisom v sedmi igri, še enkrat pa je nato servis izgubila v deveti igri, ko je servirala za vodstvo s 5-4. Vodstvo je namesto njej odšlo Maltežanki, ta pa priložćnosti ni izpustila iz rok, zanesljivo je dobila naslednjo igro na svoj servis in srečanje odločila v svojo korist s 6-7(2) 6-4 6-4. So pa naše igralke ponovno dolične v konkurenci dvojic in to kar na treh turnirjih.

V Dubaju je polfinalistka Tamara Zidanšek v paru s Čehinjo Renato Voracovo, Nika Radišič je s soigralko Selmo Stefanijo Cadar polfinalistka v Kairu, Kristina Novak in Veronika Erjavec pa sta si v Solarinu priigrali finale. V polfinalu sta s 7-6(2) 6-4 premagali prvi nosilki Jeleno Simić iz BiH in Miriano Tona iz Italije. TUKAJ.

Marino Kegl osvojil turnir v Pragi

bm, 13.12.2018

Marino Kegl, eden najboljših gluhih teniških igralcev na svetu je na mednarodnem turnirju v Pragi osvojil prvo mesto na 1. Open MČR neslyšicich v tenise.

Turnir je zgledno organiziral SK Olympia Praha SPS. Marino je v finalu s 6-0 6-0 premagal Slovaka Davida Hanudela. To je bil Marinov četrti osvojen turnir gluhih letos. Uspešno sezono je dopolnil s tremi naslovi na turnirjih slušečih.

Rezultati: moški 1. Marino Kegl (Slo), 2. David Hanudel (Svk), 3. Robert Novak (Cze)

Čestitamo ! TUKAJ.

Marko Umberger odhaja, vajeti prevzel Andrej Slapar

ts, 13.12.2018

Krovno slovensko teniško organizacijo bo naslednja štiri leta vodil Andrej Slapar. Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav je bil na današnji redni letni skupščini Teniške zveze Slovenije izvoljen s prepričljivo večino. Dosedanji prvi mož zveze Marko Umberger po 12-letih predsednikovanja ostaja v upravnem odboru TZS kot častni predsednik.

Na skupščini Teniške zveze Slovenije je bila ob rednem pregledu delovanja TZS, finančnega poročila in predstavitvi številnih projektov v ospredju točka izvolitve novega predsednika. Kot edini kandidat za novo štiri letno obdobje je bil izvoljen Andrej Slapar, ki je na čelu Zavarovalnice Triglav od leta 2013. Ljubitelj tenisa in teniški igralec že od najstniških let je po izvolitvi in sprejemu predsednikovanja TZS dejal:" Veseli me, da sem postal (novi) predsednik Teniške zveze Slovenije. Verjamem, da bomo skupaj z ekipo nadaljevali uspešno delo. Ocenjujem, da imamo potenciale in priložnosti za razvoj te teniške panoge, predvsem med mladimi in v smeri popularizacije tenisa. Naša želja je še okrepiti položaj tenisa v Sloveniji in mednarodnem prostoru ter nadgraditi delovanje krovne teniške organizacije."

Novi predsednik TZS, Andrej Slapar, položaj tenisa in delovanje teniške zveze spremlja že vrsto let in verjame, da lahko pripomore k uspešnosti in nadgrajevanju TZS na vseh ključnih področjih. Smatra, da bi bilo potrebno največ energije usmeriti v nadgradnjo učinkovitosti in vzdržnosti delovanja organizacije, ciljno pridobivanje partnerjev, uspešnejše trženje in rast marketinških sredstev tenisa, sodelovanje z odločevalci na državni in lokalni ravni, zvišanje kakovosti izvajanja programov TZS, vzpostavitev sistema nadstandardnega zavarovanja kategoriziranih tekmovalcev, nadgradnjo podobe in položaja tenisa v slovenskem in mednarodnem prostoru.

Nekdanji predsednik TZS in zdajšnji častni predsednik, Marko Umberger, bo v novi vlogi kot član upravnega odbora.

Na skupščini je bilo podeljeno posthumno priznanje za častnega člana TZS, gospodu Antonu Grosmanu, ki je kot donedavni predsednik nadzornega odbora skrbel za nemoteno delovanje in ogromno pripomogel k uspešnosti in napredku TZS. V slovenskem tenisu je pustil velik pečat saj je postavljal temelje tekmovalnih in drugih pravilnikov, jakostnih lestvic, finančnega poslovanja, registracij in podobno. Priznanje sta vidno ganjena prevzela njegova žena in sin.

Posebno priznanje za uspešno 20-letno delovanje teniškega kluba pa je prejel TK Portovald iz Novega mesta.

Sočasno z izvolitvijo za predsednika TZS je Andrej Slapar izbral posameznike, ki bodo sodelovali v najbolj pomembnih organih Teniške zveze Slovenije.

Fotografije Vida Ponikvarja si lahko ogledate v fotogaleriji.

Seznam organov in članov si lahko ogledate TUKAJ.

Ela Nala Milić, Pia Marija Rebec in Ula Jamar z zmagami začele nastope na Orange Bowlu U12 in U14

bm, 12.12.2018

Na Floridi so se začele tekme glavnega žreba turnirjev v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let, na znamenitem Orange Bowlu. Slovensko zastopstvo letos šteje 9 igralcev in igralk.

Na turnirju do 12 let je v kvalifikacijkah dečkov nastopilo več kot 200 igralcev, med njimi tudi Nal Sok, ki se je uvrstil v tretji krog, tu pa z 0-6 6-3 2-6 izgubil z Američanom Davidom Prasierijem ter Niki Gaber Bole, ki je prav tako izgubil tekmo tretjega kroga kvalifikacij. S 6-2 6-1 ga je izločil Američan Ian Mayew. V kategoriji dečkov do 14 let, tudi tu je nastopilo več kot 200 igralcev, je v kvalifikacijah nastopil Mark Bole in izgubil v prvem krogu.

V glavnem žrebu pri deklicah do 12 let v konkurenci 128 igralk slovenske barve brani Ela Nala Milić, ki ima že nekaj izkušenj iz lanskega leta. Nastope je začela z zmago. V prvem krogu je s 7-6(3) 6-4 premagala Kitajko Yahui Hu. Pri dečkih je nastopil Blaž Šteblaj in z 0-6 1-6 izgubil z Američanom Royem Horovitzom.

Hladen tuš je v kategoriji do 14 let doživel naš najboljši štirinajstletnik v sezoni 2018 Bor Artnak, ki se je presenetljivo poslovil že v prvem krogu. V konkurenci 128 igralcev je našega aduta, sicer 17. nosilca turnirja dečkov, s 6-4 6-3 premagal Američan Sebastian Gorzny.

Uspešno pa sta nastopili v kategoriji deklic do 14 let Pia Marija Rebec in Ula Jamar. Pia Marija je v prvem krogu s 6-4 6-1 premagala domačo kvalifikantko Edo Mjekiqi, Ula je bila s 6-1 6-3 boljša od Egipčanke Leene Metwally. Po uvodnem nastopu se poslavlja Brina Šulin, ki je morala premoč priznati Američanki Sankavi Gownder. Ta je bila boljša s 7-5 6-4. TUKAJ.

Na DP do 18 let v Mariboru polom nosilcev pri fantih, nosilke polovično uspešne

bm, 12.12.2018

Na dvoranskem državnem prvenstvu do 18 let v Mariboru nosilci izpadajo kot za stavo, tako da sta se v četrtfinale pri fantih uvrstila samo dva. Po prvem krogu, ko so se poslovili prvi nosilec Gašper Oblak, šesti Samuel Pate in osmi David Cepak, so v drugem izpadli še peti nosilec Klemen Tašner, tretji Tim Tekavec in drugi Patrik Kumer Špegel.

Tašnerja je z 2-6 6-3 6-4 ugnal Miha Vetrih, Tekavca z 2-6 7-6(6) 6-3 Gal Emeršič Potočnik, Kumra Špegla pa s 7-5 6-3 Žiga Kovačič. V četrfinale so se uvrstili še Tilen Kovač, Aljaž Kirbiš, Filip Kaljevič in preostala nosilca Blaž Vidovič in Tilen Potočnik.

Pri dekletih ostaja v igri polovica nosilk, danes se je poslovila še šesto postavljena Alea Bubek, katero je s 6-3 6-3 izločila Zoja Štrukelj. Četrtfinalistke so še nosilke Noka Jurič, Mia Kukovič, Alja Belinger, Tjaša Klevišar ter nepostavljene Petja Drame, Anali Kočevar in Maja Makorič. TUKAJ.

Kristina Novak in Veronika Erjavec četrtfinalistki v Solarinu (live stream četrtek 09.30)

bm, 12.12.2018

Na turnirju ITF 15.$ v italijanskem Solarinu je Kristina Novak v drugem krogu s 6-4 6-3 izločila 2. nosilko Girsten Andreo Weedon iz Gvatemale in se uvrstila v četrtfinale. Kristina se ji je tako oddolžila za poraz v prvem krogu turnirja prejšnji teden. V naslednjem krogu bo igrala s peto nosilko iz BiH, 26-letno Jeleno Simić (737).

V drugem krogu je nastopila tudi Veronika Erjavec. Igrala je z Italijanko Giuulio Tedesco in brez težav zmagala s 6-4 6-1. V četrtfinalu se bo pomerila s kvalifikantko, 27-letno Maltežanko Elaine Genovese (1026).

Na Futuresu v Katarju (15.000 $) je Matic Špec po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja s 4-6 6-7(4) izgubil s Švicarjem Antoinom Bellierjem. V konkurenci dvojic se je uvrstil v polfinale.

Tekmo Kristine Novak boste lahko od 09.30 ure dalje spremljali v live streamu TUKAJ.

Izvrstna predstava Tamare Zidanšek za četrtfinale v Dubaju (live stream četrtek 09.30)

bm, 12.12.2018

Tamara Zidanšek je na turnirju ITF v Dubaju (100.000 $+H) zabeležila naslednjo iz serije zmag in prikazala še eno izvrstno teniško partijo. V drugem krogu je povsem potolkla 20-letno Madžarko Dalmo Galfi, 341. igralko lestvice WTA, leta 2015 pa prvo mladinko sveta.

Čeprav Madžarka v zadnjem času ni v posebej dobri formi, je bila razlika v tenisu, ki sta ga igralki prikazali ogromna. Zidanškova je tekmo odigrala rutinirano, brez nepotrebnih napak, Galfijeva pa je le na trenutke pokazala zakaj je bila najboljša mladinka na svetu. Sicer pa je bilo v Madžarkini igri vse preveč napak, večina neprisiljenih, Zidanškova pa je ob odličnem servisu in reternu tako samo zanesljivo izkoriščala ponujene priložnosti.

Tekma je trajala vsega 55 minut, Tamara pa je bila na koncu v osvojenih točkah boljša s 56-32. Nasprotnici je petkrat odvzela začetni udarec, sama ga ni izgubila, na svoj prvi servis pa je osvojila kar 22 od 24 točk.

V četrtfinalu jo čaka obračun z 29-letno Rusinjo Evgeniyo Rodino, 77. igralko lestvice WTA. Rodina je bila finalistka turnirja serije WTA Challenger v Limogesu pred enim mesecem, kot kaže pa je dobro formo ohranila tudi v Dubaju.

Tekmo boste lahko v live streamu spremljali TUKAJ.

Memorialni turnir Borisa Breskvarja osvojila Blaž Kavčič in Jaro Turk

bm, 11.12.2018

V soboto, 8.12.2018, se je v Teniški akademiji Breskvar v Ljubljani odvijal 5. memorialni turnir v spomin na legendarnega teniškega trenerja Borisa Breskvarja.

Boris Breskvar je po končani igralski karieri deloval kot trener Borisa Beckerja,Stefi Graf,Anke Huber in Andreja Medvedeva. Več let je bil kapetan slovenske moške reprezentance za Davisov pokal, dvakrat, leta 2000 in 2004 se je udeležil Olimpijskih iger, pred tem je bil tudi direktor slovenskih teniških reprezentanc.

Memorialnega turnirja dvojic, katerega so podprli številni sponzorji, se je udeležilo lepo število igralcev, ki so bili člani ekip v reprezentančnih nastopih katere je kot kapetan vodil Boris Breskvar in nekateri aktivni slovenski igralci z Blažem Kavčičem na čelu.

Priznanja najboljšim sta podelila predsednik Teniške zveze Slovenije gospod Marko Umberger in sin Borisa Breskvarja, Peter Breskvar, vodja Teniške akademije Breskvar.

Rezultati petega memoriala:

Polfinale: Blaž Kavčič/ Jaro Turk : Tilen Žitnik/Miha Pohar 6/2

Matjaž Jurman/Gregor Breskvar : Janez Semrajc/Jaka Šubelj 7/5

Finale: Blaž Kavčič/Jaro Turk : Matjaž Jurman/Gregor Breskvar 6/4 TUKAJ.

Na najmočnejšem ženskem turnirju ta teden v Dubaju Tamara Zidanšek začela z zmago, Kaja Juvan izgubila

bm, 11.12.2018

Na najmočnejšem ITF turnirju, ki se odvija v Dubaju in ima nagradni sklad 100.000 $+H nastopata tudi dve Slovenki, Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Zidanškova se je uvrstila v drugi krog, Juvanova je izpadla v prvem.

Tamara, ki na lestvici WTA tudi ta teden zaseda 86. mesto je prvič že nastopila in to uspešno. V srečanju s 30-letno Belorusinjo Olgo Govortsovo, ki v zadnjem času ni v najboljši formi, na zadnjih treh turnirjih je dosegla eno zmago in doživela tri poraze, je dvakrat zaostajala in bila na robu poraza, a je obakrat izid obrnila sebi v prid in na koncu slavila s 6-7(4) 6-4 7-6(5). Dve uri in petdeset minut je trajal izenačen obračun v katerem je bila Tamara na koncu boljša za eno točko (130-129). A je Tamara, ki je formo brusila v Indiji, kjer je osvojila turnir z nagradnim skladom 25.000 $ in bila še enkrat četrtfinalistka, danes hodila po robu, saj je v drugem nizu zaostajala z 1-4, nato pa dobila pet iger zapored in niz s 6-4, v tretjem pa je zaostajala s 3-5, a je tudi ta niz na koncu v podaljšani igri obrnila sebi v prid. O izenačenosti srečanja priča tudi podatek, da sta obe igralki imeli 18 oz. 19 priložnosti za break, Tamara pa je izkoristila eno več in nasprotnici devetkrat odvzela servis. Obe igralki sta naredili tudi po šest dvojnih napak, v tekmi pa je Tamara dosegla dva asa, Govortseva jih je dosegla pet. V drugem krogu bo Tamarina nasprotnica madžarska vrstnica Dalma Galfi, 341. igralka lestvice WTA, leta 2017 pa je bila že na 136. mestu.

Zidanškova je bila uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer nastopa s Čehinjo Renato Voracovo. V prvem krogu sta s 7-6(4) 4-6 10-5 premagali 4. nosilki Brazilko Lauro Pigossi in Belgijko Maryno Zanevsko.

V Dubaju je nastopila tudi Kaja Juvan, 175. igralka lestvice WTA. Njena nasprotnica je bila 3. nosilka, 31-letna Nemka Tatjana Maria, 73. igralka lestvice WTA. Maria je bila na zadnjem turnirju v Limogesu (125.000 $) četrtfinalistka, Kaja pa je nazadnje nastopila konec oktobra, ko je osvojila 25.000 $ vreden turnir na Sardiniji. Za Kajo je sicer izjemna serija saj je na zadnjih 41 turnirjih zabeležila kar 36 zmag in doživela le štiri poraze, letos pa je osvojila štiri turnirje ITF.

Nemka ni dovolila presenečenja in je 18-letno Ljubljančanko po uri in devetih minutah igre premagala s 6-2 6-4. Kaja je začetni udarec izgubila šestkrat, Nemka trikrat, na koncu pa je bil v osvojenih točkah Maria boljša s 60-47.

TUKAJ.

V Mariboru fantje in dekleta odigrali prvi krog glavnega turnirja, izpadel prvi nosilec pri fantih

bm, 10.12.2018

Na državnem prvenstvu do 128 let, ki ga gosti ŽTK Maribor so fantje in dekleta odigrali tekme prvega kroga v posamični in v konkurenci dvojic.

Na prvenstvu med fanti nastopa večina naših najboljših igralcev v tej starostni kategoriji, že uvodni krog pa je prinesel prvovrstno presenečenje, saj je izpadel prvi nosilec in trenutno drugi igralec lestvice do 18 let Gašper Oblak. S 4-6 7-6(5) 6-2 ga je izločil kvalifikant Tilen Kovač. Da pa ni edini postavljeni igralec, ki se je hitro poslovil sta poskrbela Aljaž Kirbiš, ki je s 6-2 6-2 izločil šestega nosilca Samuela Pateta in Maj Premzl, ki je s 4-6 6-2 6-1 premagal osmo postavljenega Davida Cepaka. Ostali nosilci so jo odnesli z manjšimi praskami, dva sta za napredovanje morala odigrati tri nize.

Fantje so odigrali tudi tekme prvega kroga dvojic, kjer pa so nosilci napredovali brez težav. Tekme drugega kroga bodo pri fantih na sporedu v sredo.

V torek so tekme prvega kroga glavnega turnirja odigrala tudi dekleta. Ta ko kot na turnirju ITF prejšnji teden je za odlično predstavo poskrbela domačinka Petja Drame, ki je presenetljivo izločila sedmo nosilko Taro Gorinšek. Izpadli sta tudi četrta nosilka Lina Božičnik od katere je bila boljša kvalifikantka Tjaša Breznik in osma nosilka Pia Poglajen katero je izločila Maja Makorič. Ostale postavljene igralke niso imele težav z uvrstitvijo v drugi krog.

V sredo bodo tako fantje kot dekleta odigrali tekme drugega kroga, na sporedu pa bodo tudi četrtfinalni dvoboji v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Na turnirjih ITF v Italiji in Katarju dobri nastopi Kristine Novak, Veronike Erjavec in Matica Špeca

bm, 10.12.2018

Na turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000 $ v Solarinu na Siciliji sta nastope z zmagama začeli Kristina Novak in Veronika Erjavec. Novakova je v prvem krogu s 6-1 6-1 premagala 15-letno domačinko Jennifer Ruggeri, ki je za nastop prejela posebno povabilo, Erjavčeva pa je bila s 6-3 6-1 boljša od 16-letne italijanske kvalifikantke Martine Forcisi.

Na Futuresu v Kairu je Matic Špec v zadnjem krogu kvalifikacij s 6-3 6-3 premagal Belorusa Mikalaja Haliaka in se uvrstil v glavni turnir, kjer ga v prvem krogu čaka obračun s švicarskim kvalifikantom Antoanom Bellierjem.

Na ženskem turnirju ITF v Kairu je nastopila Nika Radišič in v prvem krogu s 6-4 2-6 3-6 izgubila s Španko Ano Latigua de la Nunez. Prav tako v Kairu je na moškem futuresu nastopil Anže Arh in tudi on izgubil. S 6-4 6-2 je bil boljši Kuan Yi Lee iz Kitajskega Tajpeha. Je pa bila Nika uspešna v konkurenci dvojic , kjer nastopa z Romunko Selmo Stefanjo Cadar. Uvrstili sta se v četrtfinale.

Že v nedeljo je v zadnjem krogu kvalifikacij na turnirju ITF v Puneju v Indiji (25.000 $) izgubila Pia Čuk, katero je z 2-6 7-5 7-5 premagala Indonezijka Beatrice Gumulya. TUKAJ.

Matic Križnik, Rok Koblar, Maša Viriant in Nika Perič zmagovalci FIN turnirjev do 14 let

bm, 10.12.2018

Končan je prvi finalni turnir nove teniške sezone v starostni kategoriji do 14 let. Pri dečkih smo tako v A kot v B turnirju spremljali klubska finalna obračuna.

V A turnirju je prvi nosilec Matic Križnik (Tk-CC), ki je na poti do finala prepričljivo premagoval vse nasprotnike, zanesljivo dobil tudi finalni obračun. S 6-2 6-2 je premagal klubskega soigralca Tima Kuštra, petega igralca letvice TS in četrtega nosilca turnirja. B turnir dečkov je osvojil Rok Koblar (TK Med). V finalu je s 3-6 6-3 6-1 premagal klubskega soigralca Andraža Rozmana.

Potem, ko sta se zanesljivo uvrstili v finale sta o naslovu zmagovalke v A turnirju deklic odločali prva nosilka in prva igralka lestvice TS do 14 let Eva Muller Uhan (Tc-Lj) in druga nosilka in trenutno četrta igralka lestvice TS Maša Viriant (Radomlje). Boljša je bila Viriantova, ki je zmagala s 3-6 7-6(8) 6-0. To je bilo njuno štirinajsto medsebojno srečanje, še enajstič pa je slavila Viariantova, ki je dobila zadnjih osem medsebojnih obračunov. B turnir deklic je osvojila Nika Perić (Šentjur). V finalu je s 6-4 7-5 premagala Evo Šifrer (TK Med).

Fotografija:V Litiji sta bila najboljša Koblar in Rozman (foto: T. Majer) TUKAJ.

Prvi finalni turnir do 14 let ni postregel s presenečenji

bm, 09.12.2018

V Kranju, Ljubljani in Litiji se končujejo prvi finalni turnirji v starostni kategoriji do 14 let, ki v dosedanjem poteku niso postregli s presenečenji, saj smo dobili pričakovane finaliste.

V A turnirju dečkov se bosta v finalu za prvi naslov nove sezone potegovala prvi nosilec Matic Križnik (Tk-CC) in njegov klubski soigralec Tim Kušter. Križnik, ki je celoten turnir odigral v velikem slogu je do finala izgubil vsega šest iger, v polfinalu je s 6-1 6-0 premagal Janija Retlja (Otočec). Tudi Kušter je bil zelo zanesljiv, oddal je vsega skupaj 10 iger, v polfinalu pa je bil s 6-2 6-1 boljši od petega nosilca Jake Goloba (Tr-Kr).

V B turnirju, ki poteka v Litiji so se v polfinale uvrstili Rok Koblar, Tai Filipčič, Andraž Rozman in Nejc Tršek.

Deklice nastopajo v Kranju. Finalistki sta prva nosilka Eva Muller Uhan (Tc-Lj) in Maša Viriant (Radom). Do finala se je brez velikega napora sprehodila Viriantova, ki je izgubila skupaj devet iger, v polfinalu pa je s 6-0 6-2 premagala Ivono Ahčan (Tk-CC). Nekoliko bolj se je morala potruditi prva nosilka Muller Uhanova, a tudi ona se je zanesljivo uvrstila v finale. Še najtesneje je bilo v polfinalnem obračunu z Anamari Žnuderl (ŽtkMb), ki ga je Ljubljančanka dobila s 6-3 7-5.

Končan je že B turnir, ki ga je osvojila Nika Perić (Šentjur). V finalu je s 6-4 7-5 premagala Evo Šifrer (Medvode). TUKAJ.

Prvi turnirji TS za najmlajše zelo dobro obiskani, nastopilo več kot 150 otrok

bm, 09.12.2018

Prve nastopa na turnirjih TS v zimski sezoni so včeraj, dokončali pa jih bodo danes, začeli najmlajši. Na turnirjih 8-11 let, ki se odvijajo v Mengšu in Celju v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let nastopa 151 otrok.

V Mengšu so ob zelo dobri organizaciji kluba TK Šporn turnir že končali, najboljši pa so bili: mini tenis dečki - Aleksej Mulej (Maja), ki je v finalu premagal Luko Požonca (Tk-CC), mini tenis deklice - Una Grubešič (Krško), ki je bila v finalu boljša od Nike Kožuh (Maja), midi tenis dečki - Peter Škundrič (ŽtkMb), ki je v finalu premagal Marka Škundriča (ŽtkMb) in midi tenis deklice - Veritsa Yaneva(Krško), ki je bila v finalu boljša od Nike Matevžič Bašelj (Maja).

V Celju so s turnirjem končali dečki in deklice do 11 let ter dečki do 10 let. Pri deklicah do 11 let je slavila Zala Bizjak (CTA), v finalu je premagala Zojo Peternel ((Šdtšr), pri dečkih pa je bil najboljši Lan Konečnik (Sgrad), ki je v finalu premagal Marka Novaka Bečiroviča (Tk_SB). Pri dečkih do 10 let je zmagal Aleksander Burmakin (Morje). V finalu je premagal Luna Jarca (Polzela). TUKAJ.

Na DP 18 smo dobili udeležence glavnega turnirja pri fantih in dekletih

bm, 09.12.2018

V Mariboru se je na igriščih ŽTK začelo državno prvenstvo do 18 let. S kvalifikacijskimi obračuni so ga odprli fantje. V glavni žreb so se uvrstili Jan Dimitrijevič, Tilen Kovač, Lun Obrul, Aljaž Kirbiš, Fran Gordan Mileusnič, Filip Kaljevič, Žiga Bradaška in Max Klep.

V nedeljo so s štirimi kvalifikacijskimi tekmami opravila dekleta. V glavni žreb so z zmagami napredovale Lucija Ulčakar, Tjaša Breznik, Maja Radišič in Tajda zalokar.

V ponedeljek se začnejo obračuni glavnega turnirja fantov, dekleta bodo prvič nastopila v torek.

Pri fantih manjka prvi igralec lestvice Matis Dimic, večina ostalih pa bo nastopila. Prvi nosilec bo tako Gašper Oblak.

Pri dekletih manjkajo prve tri igralke lestvice do 18 let, vse ostale pa bodo nastopile. Mesto prve nosilke pripada četrti igralki lestvice Noki Jurič. TUKAJ.

Julie Belgraver zmagovalka turnija ITF v Mariboru, v finalu boljša od Pie Lovrič

bm, 08.12.2018

V Mariboru se je končal mednarodni mladinski turnir ITF 4. ranga. V posamični konkurenci smo imeli v finalu predstavnico med dekleti, zmaga pa je odšla v Francijo. Pia Lovrič, 205. mladinka sveta v finalnem obračunu ni bila kos odlični Francozinji, ki je na lestvici ITF uvrščena dve mesti pred njo. Julie Belgraver tudi v finalu ni oddala niza in je v srečanju z Lovrilčevo zmagala s 6-4 6-3.

Za Lovričevo je bilo to drugo finale letos na turnirjih ITF, zmaga pa se ji je še drugič izmuznila iz rok. So ji pa točke, ki si jih je priigrala v Mariboru, na mladinski lestvici ITF, ki je bila objavljena v torek prinesle uvrstitev na 183. mesto, kar pomeni, da bo po odhodu Kaje Juvan iz mladinske konkurence najvišje uvrščenma Slovenka med mladinkami.

Tako kot pri dekletih Julie je bil pri fantih prepričljiv Švicar Adrien Burdet, ki se je najbolj namučil v četrtfinalu, a je tudi on turnir osvojil brez izgubljenega niza. V finalu je s 6-1 6-3 premagal Nemca Jakoba Cadonaua.

Že v petek smo v konkurenci dvojic spremljali nastope petih slovenskih predstavnikov, nauspešnejša pa je bila Sheila Glavaš, zmagovalka turnirja dvojci z Madžarko Tothovo. TUKAJ.

Predsednik ITF David Haggerty se je v pismu zahvalil predsedniku TS Marku Umbergerju za 12-letno predsedovanje TS

bm, 07.12.2018

Predsednik mednarodne teniške organizacije ITF David Haggerty se je ob koncu 12-letnega predsedovanja Teniški zvezi Slovenije v pismu zahvalil odhajajočemu predsedniku Marku Umbergerju za njegov prispevek k razvoju tenisa v Sloveniji in za podporo ter sodelovanje TS pri uveljanju sprememb formata Davisovega pokala.

Celotno vsebino pisma najdete TUKAJ.

Začenjajo se zimska državna prvenstva, konec tedna tudi FIN turnir do 14 let in turnirji za najmlajše (iz Litije rezultati v živo)

bm, 07.12.2018

Z državnim prvenstvom fantov in deklet do 18 let se začenjajo letošnja dvoranska državna prvenstva. Pri fantih je prijavljenih 59 igralcev, z izjemno Matica Dimica tudi vsi najboljši. Pri dekletih je prijavljenih 36 igralk, manjkajo pa prve tri igralke lestvice do 18 let. Prvenstvo, ki ga gosti ŽTK Maribor se bo s kvalifikacijskimi obračuni fantov začelo v soboto, dekleta bodo nastopila v nedeljo.

Konec tedna je na sporedu prvi finalni turnir v starostni kategoriji do 14 let. Deklice gosti TK Triglav Kranj. V A turnirju bo nastopilo 36 igralk, v B turnirju je prijavljenih 14 igralk. Dečki v A turnirju, ki je zelo dobro zaseden saj z eno izjemo nastopajo vsi najboljši, igrajo na Šport Plusu v Ljubljani, B turnir bo v Litiji, rezultate lahko spremljate v živo .

V petek so v A turnirju odigrali kvalifikacijske obračune, v glavni turnir pa so se uvrstili Luka Videnovič, Matic Hribar, Tom Srakar, Rok Kovačič, Vid Grabnar, Nikolas Car, Tim Strel in Jaka Peterlin.

Prvi turnir zimske sezone pod okriljem TS pa čaka tudi najmlajše. Ti bodo v MINI in MIDI tenisu nastopili v Mengšu, v Celju pa bodo igrali dečki in deklice na turnirjih do 10 in 11 let. V Celju je prijavljenih 53 igralcev in igralk, v Megšu pa 98 najmlajših udeležencev turnirjev. TUKAJ.

Pia Lovrič finalistka med posameznicami, Sheila Glavaš zmagovaka turnirja dvojic

bm, 07.12.2018

Na mladinskem turnirju ITF četrtega ranga v Mariboru, ki ga je izvrstno organiziral domači teniški klub ŽTK Maribor sta pred nami samo še finalna obračuna v posamični konkurenci. Smo pa že dobili zmagovalce v konkurenci dvojic in med njimi našo igralko Sheilo Glavaš.

Morda smo po tihem pričakovali še nekoliko več, a so doseženi rezultati na koncu zelo dobri in predvsem pri fantih odražajo trenutno stanje in domet slovenskega mladinskega tenisa.

Med dekleti se je v finale pričakovano uvrstila Pia Lovrič, za katero je zelo uspešna sezona. V polfinalu je s 6-1 6-3 ugnala mlado, 14-letno Čehinjo Barboro Palicovo in se bo v finalu pomerila s 1. nosilko, odlično 16- letno Francozinjo Julie Belgraver, ki je na lestvici ITF uvrščena dve mesti pred Pio, na 203. mesto.

Pri fantih je Blaž Vidovič še enkrat več odlično nastopil, a je bil v polfinalnem srečanju z 10. nosilcem, Nemcem Jakobom Cadonauom za las prekratek. Tekmo je izgubil tesno s 4-6 6-7(4). Vsekakor je za Blažem odličen turnir, ki mu bo nekaj točk navrgel tudi na letvici ITF.

So pa naši igralci in igralke ponovno navdušili v konkurenci dvojic. Imeli smo pet finalistov, prostor na zmagovalni stopnički pa si je priigrala samo Sheila Glavaš, ki je igrala v paru z Madžarko Amarisso Kiaro Toth. V finalu sta s 6-4 3-6 10-4 premagali naši igralki Pio Lovrič in Majo Makorič.

Pri fantih je uspeh med posamezniki s finalom med dvojicami dopolnil Blaž Vidovič. Z Žigo Kovačičem sta v finalu dobro nastopila, a bila v super tie breaku premalo zbrana, da bi lahko premagala Hrvata Borno Devalda in Mileta Matića. Hrvaška igralca sta slavila s 4-6 6-3 10-4.

Jutri bosta v Mariboru še oba posamična finalna obračuna, ki se bosta začela ob 09. uri. TUKAJ.

Pia Lovrič in Blaž Vidovič polfinalista turnirja ITF v Mariboru, slovenska prevlada tudi v dvojicah

bm, 06.12.2018

Lep uspeh sta že dosegla slovenska predstavnika na turnirju ITF 4. ranga v Mariboru. Pia Lovrič, druga nosilka turnirja deklet in Blaž Vidovič, nepostavljen v konkurenci fantov, sta se uvrstila v polfinale posamičnega turnirja.

Pia Lovrič je v četrtfinalu brez težav s 6-1 6-3 odpravila šesto nosilko, Avstrijko Irino Dshandshava, 440. igralko lestvice ITF. Za uvrstitev v finale se bo borila s 14-letno Čehinjo Barboro Palicovo (550), ki je na poti do polfinala izločila našo Sheilo Glavaš, pa tudi 3. nosilko, Madžarko Tothovo. Da gre za odlično mlado igralko pove podatek, da je prejšnji teden v Zagrebu na enako močnem turnirju ITF nanizala kar sedem zmag predno je izgubila finalni obračun. Pa tudi v Mariboru do četrtfinala, ko je morala odigrati tri nize, igralkam ni podarila prav veliko iger. Jutri se nam torej v ženskem polfinalu obeta zelo zanimiv obračun, vreden ogleda.

Enako pa velja za polfinale fantov, v katerem bo nastopil Blaž Vidovič. Če je bila uvrstitev Lovričeve v polfinale pričakovana, pa to ne velja za Vidoviča, ki ima na turnirjih ITF manj izkušenj, v Mariboru pa je za nastop v glavnem žrebu prejel posebno povabilo. V četrtfinalu je s 3-6 7-5 7-5 premagal Italijana Giovannija Perrufa, ki je do četrtfinala prišel iz kvalifikacij in nanizal šest zmag. Blaž bo v polfinalu, prvem na turnirjih četrtega ranga, igral s 16-letnim Nemcem Jakobom Cadonauom, letos trikrat polfinalistom na turnirjih ITF 4. ranga.

V četrtfinalu se je poslovila Tjaša Klevišar, ki je morala premoč priznati prvi nosilki, 16-letni Francozinji Julie Belgraver, 203. mladinki sveta, ki je v Mariboru zelo prepričljiva. V uvodnih treh tekmah je namreč nasprotnicam oddala vsega osem iger in je prva favoritinja za končno zmago med dekleti.

V konkurenci dvojic spremljamo pri dekletih slovensko prevlado, saj bodo v finalu kar tri naše igralke. Pia Lovrič in Maja Makorič bosta za zmago na turnirju loparje prekrižali z našo Sheilo Glavaš in njeno soigralko Amarisso Kiaro Toth iz Madžarske.

Tudi fanta, Blaž Vidovič in Žiga Kovačič, se nista izneverila in sta zanesljivo napredovala v finale. V finalu bosta njuna nasprotnika Hrvata Borna Devald in Mile Matić. TUKAJ.

Spodrsljaj Tamare Zidanšek v Solapurju pred potjo v Dubaj

bm, 06.12.2018

Tamara Zidanšek je v Indiji končala sicer zelo uspešno dvotedensko pot, saj je na osmih srečanjih nanizala sedem zmag, pri tem pa prejšnji teden osvojila turnir v Puneju.

Ta teden je nastopala na enako vrednem trunirju v Solapurju, kjer pa se je precej presenetljivo poslovila že pred zaključnimi obračuni, v četrtfinalu. Z 2-6 6-4 6-3 jo je v nekaj manj kot dveh urah premagala 22-letna domačinka Rutuja Bhosale, 375. igralka lestvice WTA, za katero je to letošnja tretja uvrstitev v polfinale enako močnih turnirjev. Tamara, ki indijsko turnejo izkorišča kot pripravo na pomembnejše nastope, ki jo čakajo v nadaljevanju sezone kot kaže prave forme še ni našla, saj je tudi na drugi tekmi močno šepal njen začetni udarec. Ob šestih dvojnih napakah je bil njen izkoristek prvega servisa 45 %, drugega pa 40 %, pri čemer je servis, tako kot nasprotnica, izgubila devetkrat. Ob koncu je bila Indijka boljša za dve točki (86-84).

Tamara zdaj odhaja na najmočnejši turnir v zadnjem delu letošnje sezone, na turnir z nagradnim skladom 100.000 $ + H, ki se v ponedeljek začne v Dubaju. Glede na trenutne prijave bo turnir zelo dobro zaseden, najvišje rangirana prijavljena igralka je Kristina Mladenović s 46. mestom na lestvici WTA, Tamara pa bi bila glede na trenutne prijave osma nosilka turnirja. V Dubaj je že pripotovala tudi Kaja Juvan, ki se je s 174. mestom na lestvici WTA v glavni žreb uvrstila neposredno. To bop tudi njuna zadnja preizkušnja pred odhodom na avstralsko turnejo, na kateri bomo v začetku prihodnjega leta očitno imeli kar štiri dekleta. TUKAJ.

Nika Radišič izgubila med posameznicami v drugem krogu Kaira, med dvojicami polfinalistka

bm, 06.12.2018

Nika Radišič še drugi teden nastopa na turnirju ITF v Kairu (15.000 $), kjer se je prejšnji teden uvrstila v polfinale med posamezniami, v konkurenci dvojic pa je osvojila naslov.

Tudi ta teden je nastope začela z zmago, a že v drugem krogu je naletela na boljšo nasprotnico. Potem, ko je v prvem krogu s 7-5 1-6 6-3 premagala 21-letno Rusinjo Valeryo Urzhumovo (779), je v drugem krogu igrala z 19-letno Romunko Nicole Gabrielo Tatarus (894) in izgubila s 5-7 0-6. Tekma je trajala uro in pol, Nika pa je petkrat izgubila svoj servis. Nasprotnici ga je uspela odvzeti enkrat. V prvem nizu sta bili igralki poravnani do izida 5-5, v enajsti igri pa je Tatarusovi uspelo osvojiti Nikin servis in tu se je tekma prelomila. Nika do konca srečanja ni osvojila nobene igre več.

V konkurenci dvojic nastopa z Romunko Stefanio Selmo Cadar s katero sta se uvrstili v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-0 4-6 10-5 premagali Švicarko Marie Mettraux in Američanko Nino Ugrelidze. TUKAJ.

Tjaša Klevišar, Pia Lovrič in Blaž Vidovič četrtfinalisti turnirja ITF v Mariboru, naši uspešni tudi v dvojicah

bm, 05.12.2018

Na mladinskem turnirju ITF 4.ranga, ki se odvija na igriščih ŽTK Maribor smo dobili četrtfinaliste v konkurenci posameznikov, med njimi so tudi trije slovenski igralci oz. igralke.

Med fanti se je v četrtfinale uvrstil 16-letni Ptujčan Blaž Vidovič, trenutno 821. igralec mladinske svetovne teniške lestice, ki je za nastop prejel posebno povabilo. Tega je več kot odlično vnovčil, saj je v drugem krogu s 7-6(4) 5-7 7-6(1) premagal leto dni starejšega Britanca Finna Murgetta (604). Vidovič, ki je tretjič letos v četrtfinalu turnirjev ITF, se bo za prvi polfinale boril s 17-letnim italijanskim levičarjem Giovannijem Peruffom (1084), ki je prav tako v zelo dobri formi saj je v Mariboru zmagal že šestkrat. Tri tekme je dobil v kvalifikacijah, še tri pa v glavnem turnirju, kjer je v drugem krogu izločil domačina Jana Kupčiča.

Pri dekletih, od katerih smo tudi sicer pričakovali več, sta se v četrtfinale uvrstili Tjaša Klevišar in Pia Lovrič. 16-letna Kranjčanka Klevišarjeva, trenutno je 715. mladinka sveta je v drugem krogu, v slovenskem obračunu, s 6-3 6-2 premagala leto dni starejšo Novogričanko, ki trenira na Ptuju, Majo Makorič (334). Tjašo zdaj čaka obračun s 1. nosilko, francosko vrstnico Julie Belgraver, 213 mladinko sveta, ki je v prvem krogu izločila domači up, 13-letno Petjo Drame.

Po pričakovanju je v četrtfinale napredovala tudi 16-letna Domžalčanka Pia Lovrič, z 205. mestom trenutno tretja Slovenka na mladinski svetovni teniški lestvici. Pia je v drugem krogu s 6-1 2-6 6-4 premagala Čehinjo Klaro Novakovo (667). V četrtfinalu bo igrala z Avstrijko Irino Dshandshgavo (440).

Naši igralci in igralke na mednarodnih turnirjih uspešno nastopajo v konkurenci dvojic in tudi v Mariboru se temu niso izneverili. V obračunih za najvišja mesta imamo tako dva fanta in štiri dekleta. Pri fantih sta se v polfinale uvrstila Blaž Vidovič in Žiga Kovačič, pri dekletih pa naša dvojica Maja Makorič/Pia Lovrič ter Tjaša Klevišar in Sheila Glavaš, vsaka s svojo soigralko iz tujine. TUKAJ.

Tamara Zidanšek še naprej zmaguje v Indiji, tudi ta teden že četrtfinalistka

bm, 05.12.2018

Tamara Zidanšek, trenutno s 86. mestom tretja Slovenka na svetovni ženski teniški lestvici WTA, na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v indijskem Solapurju še naprej zmaguje brez večjih težav. V posamičnih nizih se ji sicer kakšna igralka nekoliko bolje upira, a na koncu je zmagovalka vedno ista.

Tamara je danes v Indiji zmagala še sedmič zapored in se uvrstila v nov četrtfinale, kar je glede na njeno uvrstitev na lestvici WTA posem pričakovano. Uro in pol je potrebovala za zmago v drugem krogu, ko je še drugič v dveh tednih, tokrat s 7-6(2) 6-2, premagala gruzijsko kvalifikantko, 20-letno Miriam Bolkvadze. Tamara je imela nekoliko slabši izkoristek drugega servisa (svoj začetni udarec je izgubila petkrat), naredila je tudi osem dvojinih napak, a je bila kljub temu na koncu v osvojenih točkah prepričljivo boljša s 85-62. TUKAJ.

Blaž Vidovič, Filip Jeff Planinšek, Pia Lovrič, Maja Makorič in Tjaša Klevišar v tretjem krogu turnirja ITF v Mariboru

bm, 04.12.2018

V Mariboru se na igriščih ŽTK nadaljuje madnarodni mladinski turnir ITF 4. ranga. Na današnji zelo odmevni in dobro obiskani tiskovni konferenci, ki jo je odlično organiziral domači klub, so o turnirju ter pričakovanjih in realnih možnostih igralcev in igralk spregovorili predsednik ŽTK Drago Završnik, direktor kluba in turnija Matjaž Plejič ter igralci Pia Lovrič, Blaž Vidovič in Petja Drame.

V današnjnih obračunih sta bila pri fantih uspešna Blaž Vidovič, ki je s 3-6 6-3 7-6(5) premagal 8. nosilca, Slovaka Kristofa Minarika in Filip Jeff Planinšek, ki je bil s 7-6(2) 7-6(7) boljši od bolgarskega kvalifikanta Simeona Terzieva.

Pri dekletih je Tjaša Klevišar s 7-6(9) 6-3 premagala 12. nosilko Milico Bojić iz BiH, Maja Makorič je bila s 6-2 7-6(6) boljša od češke kvalifikantke Julie Zytove, Pia Lovrić pa s 6-1 6-2 od srbske kvalifikantke Adrijane Brkić. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v drugi krog turnirja ITF v Solapurju, Živa Falkner končala sezono s porazom na Orange Bowlu

bm, 03.12.2018

Tamara Zidanšek formo pred vstopom v sezono 2019 pili v Indiji na turnirjih ITF z nagradnim skladom 25.000 $. Zaenkrat ji gre dobro, saj je petim zmagam na turnirju v Puneju dodala še prvo v Solapurju in se uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je v uri in dvajsetih minutah opravila z domačinko, 19-letno Zeel Desai, 653. igralko lestvice WTA, leta 2017 pa tudi 18. mladinko sveta. Tamara je nasprotnici petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila enkrat, ob koncu pa je bila v seštevku točk boljša s 75-52. V drugem krogu bo igrala z 20-letno Gruzijko Miriam Bolkvadze, 355. igralko sveta. Igralki sta se srečali že na prvem turnirju v Puneju, kjer je bila Tamara boljša v treh nizih.

V Solapurju je nastopila tudi Nastja Kolar, ki je v prvem krogu igra z brazilsko kvalifikantko Cristino Paulo Goncalves in izgubila s 3-6 3-6.

Konec sezone 2018 pa je za našo odlično mladinko Živo Falkner. 16-letna Novomeščanka z ameriško turnejo pod okriljem ITF, ko je nastopila na dveh turnirjih v Mehiki in na dveh turnirjih v ZDA ne more biti zadovoljna, saj je zabeležila samo eno zmago. Ji je pa delo pod vodstvom mednarodno priznananih trenerjev ITF zagotovo prineslo nove izkušnje in nov pogled na, v neki meri že povsem profesionalno teniško življenje, ki jo čaka v prihodnjih letih. Na turnirju Orange Bowl je z 0-6 1-6 izgubila z Američanko Charlotte Chavatipon, ki je nastopila s povabilom organizatorja. Živa je trenutno na 183. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, pred njo pa sta še dve sezoni igranja med mladinkami in s tem možnost za vrhunske rezultate na tem nivoju. TUKAJ.

Na turnirju ITF v Mariboru presenetila Petja Drame, zmagali tudi Sebastian Dominko, Blaž Vidovič in Tjaša Klevišar

, 03.12.2018

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Mariboru so se na igriščih ŽTK začeli izločilni boji v glavnem turnirju. V tekmah prvega kroga sta preživela samo dva slovenska igralca, ki sta nastopila danes. Sebastian Dominko je izkoristil povabilo organizatorja in se z zmago 6-2 6-3 nad Avstrijcem Michaelom Frankom uvrstil v drugi krog. Povabilo organizatorja je upravičil tudi Blaž Vidovič, ki je v uvodnem nastopu s 3-6 6-3 6-2 ugnal Hrvata Mileta Matića. Preostali fantje, ki so danes nastopili so bili poraženi, v drugem krogu pa bomo videli še Filipa Jeffa Planinška in Jana Kupčiča, ki sta bila kot nosilca v prvem krogu prosta.

Tudi pogled na razpredelnico deklet ne navdušuje, od sedmih nastopajočih igralk sta se v drugi krog uvrstili samo Petja Drame in Tjaša Klevišar. Če je bilo napredovanje Tjaše pričakovano, s 6-4 6-0 je premagala Slovakinjo Yvonno Zuffovo, je prijetno presenetila članica domačega kluba, 13-letna Petja, za katero je bil to prvi nastop v glavnem žrebu mladinskega turnirja ITF. S 7-5 6-4 je premagala 17-letno Romunko Andro Captan in si priigrala obračun s 1. nosilko turnirja, 16-letno Francozinjo Julie Belgraver, 205. mladinko sveta. V drugem krogu bomo videli še nastope nosilk Pie Lovrič, Maje Makorič in Sheile Glavaš. TUKAJ.

Matic Špec poražen v prvem krogu glavnega turnirja v Katarju, Domen Gostinčar poražen v Kamerunu, Veronika Erjavec izgubila v Solarinu

bm, 03.12.2018

I izjemo Tamare Zidanšek je konec slovenskih nastopov na turnirjih ITF za naše predstavnike ta teden. V Dohi v Katarju se je Matic Špec sicer vnovič prebil v glavni žreb Futuresa (15.000 $), potem, ko je v finalu kvalifikacij s 6-3 6-1 premagal Hrvata Alena Rogića Hadžalića, a je v prvem krogvu glavnega turnirja nato izgubil. V obračunu z grškim kvalifikantom Michailom Pervolarakisom (683) Matic ni imel pravioh možnosti sdaj je bil Grk boljši s 6-4 6-0.

Domen Gostinčar je prejšnji teden iz kvalifikacij prišel do osmine finala na Futuresu v Kamerunu (25.000 $), ta teden pa je bil v glavni turnir uvrščen neposredno, a ga je tudi hitro zapustil. V uvodnem nastopu je namreč moral premoč s 6-0 6-7(8) 6-7(3) priznati 26-letnemu Indijcu Arpitu Sharmi (NR)

Tudi Veroniki Erjavec se ni uspelo uvrstiti v drugi krog turnirja ITF v italijanskem Solarinu (15.000 $). V uvodnem nastopu je z 2-6 5-7 izgubila z 20-letno Italijanko Clarisso Gai. V Solarinu bo nastopila še Kristina Novak, ki se bo v prvem krogu pomerila s 4. nosilko, 29-letno Gvatemalko Andreo Weedon (650). TUKAJ.

Luka Albreht, Julija Bogatin, Dejan Desy in Ajda Dovnik najboljši na A in B FIN turnirjih do 12 let

bm, 03.12.2018

Končal se je prvi letošnji finalni turnir v starostni kategoriji do 12 let. Nastopili so vsi najboljši dečki in deklice lestvice TS do 12 let, prvih zmag v novi sezoni pa so se veselili Luka Albreht (TK CC), Dejan Desy (ŽtkMb), Julija Bogatin (LukaKp) in Ajda Dovnik (ŽtkMb).

Nova teniška dvorana v Medvodah je bila srečen kraj za Luko Albrehta, četrtega igralca lestvice TS, ki je prvič dvignil zmagovalni pokal na turnirjih Tenis Slovenije. Njegova dosedanja najboljša uvrstitev je bila polfinale januarja letos. V finalu je s 6-2 6-1 premagal klubskega soigralca Matica Hribarja, tretjega igralca lestvice TS. Prvi štirje igralci, ob finalistih še prvouvrščeni na lestvici Gašper Matijašič (Grisuplje) in drugouvrščeni Marko Retelj (Otočec), oba sta izgubila v polfinalu, so na letsvici točkovno zelo izenačeni in nekoliko odstopajo od zasledovalcev. Na prihajajočem državnem prvenstvu se torej obeta zanimiv boj za naslov državnega prvaka.

B turnir dečkov je v Ljubljani osvojil Dejan Desy, ki je v finalu s 6-4 6-1 premagal Andraža Novaka (Šporn).

Deklice so v A turnirju nastopale v Domžalah. Za manjše presenečenje je poskrbela Koprčanka Julija Bogatin (Luka Kp), tretja igralka lestvice TS do 12 let in tretja nosilka turnirja, ki je na poti do zmage najprej izločila drugo nosilko Zalo Vnuk (TK Tal), v finalu pa je bila boljša še od prvopostavljene Mariborčanke Nale Kovačič (ŽtkMb). Med temi tremi igralkami se bo tudi v nadaljevanju sezone odvijal boj za prvo mesto na lestvici, pa tudi boj za naslov državne prvakinje na prihajajočem državnem prtvenstvu.

Za Julijo Bogatin je to prvi naslov na turnirjih Tenis Slovenije, njena dosle najvišja uvrstitev je bilo finale na turnirju decembra lani, še dvakrat je bila doslej polfinalistka.

B turnir deklic je v Ljubljani osvojila Ajda Dovnik (ŽtkMb). V finalu je s 6-0 6-1 premagala Juno Belič (MaxLj). TUKAJ.

Na turnirju ITF v Mariboru skozi kvalifikacije samo Sheila Glavaš, v glavnem žrebu 23 slovenskih igralcev in igralk

bm, 03.12.2018

Na igriščih ŽTK Maribor so se končali kvalifikacijski obračuni fantov in deklet, ki pa slovenskim igralkam in igralcem niso prinesli veliko veselja. Nastopilo jih je kar 30, v glavni žreb pa je napredovala samo Sheila Glavaš. Vsa ostala dekleta so izgubila, prav tako se skozi gosto kvalifikacijsko sito ni uspel prebiti noben fant. Zadnji je v finalnem obračunu kvalifikacij izpadel Nik Jurjevčič.

V glavnem turniju, ki se začne danes, bo pri fantih nastopilo 11 igralcev, najvišje rangiran izmed Slovencev pa je Filip Jeff Planinšek, kateremu je 342. mesto na mladinski svetovni teniški lestvici ITF prineslo mesto 6. nosilca na turnirju. Med nosilci je še Jan Kupčič, ki se je znašel na šestnajsti poziciji, kar mu je tako kot Planinšku že prineslo napredovanje v drugi krog, saj je prav prvih šestnajst postavljenih igralcev v prvem krogu prostih.

Pri dekletih bo v glavnem turnirju poleg Glavaševe, ta bo osma nosilka, nastopilo še enajst slovenskih igralk. Najvišje je postavljena Pia Lovrič na mesto druge nosilke, med nosilkami pa je tudi Maja Makorič, ki za zaseda peto pozicijo. Te tri igralke bodo tudi proste v prvem krogu. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.