Tenis-Slovenija
Fair Play poteza TS

FAIR PLAY POTEZA TENIS SLOVENIJE

Slider 525 x 300 px Fair play

Projekt Fair play poteza Tenis Slovenije je vseslovenska akcija, s katero želimo v ospredje postaviti pozitivne vrednote v športu in zaščititi integriteto tenisa.

Namen projekta je usmerjanje pozornosti k pozitivnim in posnemanja vrednim dogodkom ter spodbujanje vseh udeležencev teniških turnirjev k fair play vedenju. Fair play v tenisu bomo spodbujali s pomočjo:

-          vidnih plakatov in zunanjih tabel, ki jih bodo klubi, člani Tenis Slovenije, izpostavili na njihovih teniških igriščih;

-          branjem fair play priseg igralk/-cev, trenerjev, sodnikov in staršev pred začetkom tekmovanj pod okriljem Tenis Slovenije;

-          nagrajevanjem fair play potez.

Fair play poteza je tisti dogodek oz. dejanje, kjer se posameznik odloči ravnati spoštljivo, moralno, etično inpošteno v odnosu do soigralca, nasprotnika ali drugega akterja na teniškihturnirjih Tenis Slovenije. Fair play potezo lahko predlagajo vsi tekmovalci oz. udeleženci teniških tekmovanj, trenerji, starši in drugi gledalci teniških turnirjev Tenis Slovenije na prijave@tenis-slovenija.si.

Fair play poteza Tenis Slovenije bo okronana s podelitvijo posebnega priznanja na Zaključni prireditvi Tenis Slovenije, decembra 2017.

Klubi, člani Tenis Slovenije, ki plakatov in tabel Fair play poteza še nimate, vas vabimo, da jih prevzamete v pisarni Tenis Slovenije.